Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Striptentoonstelling: 'X7: Limburg Gestript'

    

Uitstapjes & expo's
Bart Proost

Details evenement


De tentoonstelling ‘X7 Limburg Gestript’ is een samenwerking tussen CC Palethe, Het Provinciaal Domein Dommelhof en Gemeente Neerpelt.

7 Limburgse striptekenaars exposeren van 14 januari tot 25 februari 2017 op drie locaties: CC Palethe Overpelt, Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt en bibliotheek Neerpelt.
‘De curatoren van de tentoonstelling Limburg gestript hebben zeven gereputeerde striptekenaars van eigen bodem op drie locaties samengebracht. In alfabetische volgorde betreft het hier namelijk de heren Criva, Fobie, Kim, Melvin, Proost, Strzelecki en Swerts.
De zeven geselecteerde Limburgers leveren samen een mooi beeld van wat de stripmarkt te bieden heeft. We zien hier de meest courante – en de meest verscheiden – genres de revue passeren: de familie- en de vedettestrip, de undergroundstrip, het kinderverhaal, de maatschappelijk geëngageerde en de historische beeldroman, en, als buitenbeentje, de cartoon. Limburg Gestript is dus een overzichtstentoonstelling. Hier wordt een zeer representatieve staalkaart geboden van wat er vandaag in de stripwereld omgaat.

Maar deze tentoonstelling geeft ook inzage in de noeste arbeid die een kunstenaar dient te leveren vooraleer de lezer een kwaliteitsvol product in handen krijgt. Een paar honderd originele tekeningen en prenten zullen de bezoeker er bovendien van overtuigen dat Limburg een bijzonder vruchtbare stripbodem is.’

Meer info: www.limburggestript.be

Log in om dit te volgen  

Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×