Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Yncke

  Undertaker (X. Dorison & R. Meyer)

  Jups, dankzij @Ambreville.
 3. Vittorio

  Undertaker (X. Dorison & R. Meyer)

  Nieuwe cyclus staat aangekondigd op achterblad hè 😀 Zo zie je maar hoe belangrijk zo'n achtercover is (doet Undertaker eigenlijk mee in het Toernooi?) Als je geen Facebook hebt, nieuw werk van Meyers facebook kom ik vaak tegen in het Undertakerdraadje op de Thorgal-site: http://www.thorgal.com/sujet/undertaker/
 4. Metabaron

  [Eerste Ronde (11)] achtercover 24 vs. achtercover 1

  Leuke anekdote bij A, maar verder heb ik er niet veel mee, ook niet met Sjors en Sjimmie. Die verschillende gedaanten van Yoko zijn tof en verder ziet het er heerlijk vintage uit. B.
 5. esteban²

  De Kiekeboes (Merho) + Fanny K. (Coppers, Krings)

  Daar is wel iets van aan. Blij om ook. De Kiekeboes mist de laatste jaren toch wat albums, een uitzondering daar gelaten, die tot de verbeelding spreken.
 6. A is leuk en origineel, B komt ondanks zijn symmetrie rommelig over.
 7. Ja, dat tekstje maakt het natuurlijk wel veel leuker.
 8. Bij de voorstellingsronde heb ik al opgemerkt dat de inkleurdster van dienst de reeks blijkbaar niet goed kende, aangezien drie personages niet zijn ingekleurd met de kleuren die we met hun associĂŤren.
 9. Zwendel

  Nutteloze Mededeling Van De Dag

  Vandaag wordt de kerstboom geplaatst.
 10. Aerogi

  De Kiekeboes (Merho) + Fanny K. (Coppers, Krings)

  lijkt eerder op een Sus en Wis verhaal uit de jaren 80-90...
 11. Today
 12. cartoonesk

  [Eerste Ronde (10)] achtercover 27 vs. achtercover 2

  Het loopt wel in nu maar laat ik niet te vroeg juichen.
 13. Spawn999

  Het Laatste Woord

  Slaslakken.
 14. snowmansion

  Undertaker (X. Dorison & R. Meyer)

  Nice!!! Wilde net vragen hoe je hier aan komt. Maar heb geen FB Anyway thanks voor delen! Ziet er weer idd indrukwekkend uit.
 15. Waldorf

  Antwoord Met Een Vraag

  Hoe is het zo ver kunnen komen?
 16. Waldorf

  Het Laatste Woord

  Slabakken. Het is niet alleen een werkwoord dat deze draad omschrijft, het is ook iets dat bij grootvader in de tuin stond om sla in te kweken.
 17. Robertkees

  Vandaag Gekocht

  Blueberry integraal 7
 18. esteban²

  Suske En Wiske

  Ik moet zeggen dat ik zijn werk inderdaad ook een pak dynamischer vind. Al vond ik de vorige versie ook zeker niet slecht.
 19. Ambreville

  Undertaker (X. Dorison & R. Meyer)

  Deel 5 is onderweg. Op FB toont Meyer geregeld staaltjes van zijn kunnen voor grotere werken. Soms lijken die echt op gravures. Indrukwekkend werk.
 20. shakeitupguy

  Undertaker (X. Dorison & R. Meyer)

  Meyer is al bezig met deel 5. :-) Dit is de openingsplaat :
 21. esteban²

  [Eerste Ronde (11)] achtercover 24 vs. achtercover 1

  Met grote voorsprong A, terwijl ik de reeks nog nooit gelezen heb. Ongelooflijk origineel, zeer leuk uitgevoerd. Alle respect voor Yoko, maar die achterkant beschouw ik als leli.... enfin, minder mooi.
 22. snowmansion

  Undertaker (X. Dorison & R. Meyer)

  Ik heb zojuist Undertaker albums 1 t/m 4 redelijk rap achter elkaar uitgelezen. Vond het echt zeer de moeite waard. Mooi getekend en een goed en spannend verhaal met vooral ook een goede opbouw met interessant karakters. Je kon bv bijna de spanning voelen wanneer Quint en Rose bijvoorbeeld 1 op 1 bij elkaar zijn zonder het bijzijn van Jonas en Warwick. Weet iemand of Dorison/Meyer plannen hebben Undertaker een vervolg te geven?
 23. Vittorio

  [Eerste Ronde (10)] achtercover 27 vs. achtercover 2

  'Mooi' speelt dus geen rol. Wiske had ook gewoon op beide schouders van Suske kunnen zitten (logischer en geloofwaardiger) waarna de toren bovenaan weliswaar het beeld uit dondert, maar dat maakt niet uit. Als je dit niet kloppende beeld immers maar lang genoeg, jarenlang, herhaalt op de achterkant van een succesreeks, wordt het hoe dan ook iconisch. Als je goed kijkt, zie je trouwens dat Wiske niet op de schouder van Suske zit, maar met haar zitvlak achter het armpje van Suske zweeft. Ander zwak punt van deze toren dat hier nog niet is opgemerkt: omdat Schanulleke al tegen een rode achtergrond zwiert krijgt ze niet ook een rood, maar een heel raar, groen jurkje met (ogen dicht, Tom!) gele vlekken.
 24. ‘t Vlaams Stripcentrum organiseert op 2 maart 2019 de eerste Nostalgia stripbeurs. Hiermee willen we terugkeren naar de kleinschaligheid en intimiteit van stripbeurzen gericht op particuliere verzamelaars. In de beginjaren van het stripverzamelen waren er talrijke initiatieven in die stijl : verzamelaars hadden een kleine stand met enkele dozen en konden rustig keuvelen en over de hobby een boompje opzetten. Denken we maar aan de eerste stripbeurzen van Karel Driesen. Met het opkomen van de grote evenementen met monsterstanden van 10 meter en meer, is het persoonlijke contact en het gezellige karakter wat verdwenen. Daarom willen we deze traditie weer in ere herstellen. In de oude binnenstad, op de Sint Nicolaasplaats, in het oude en gezellige pand Den Beulenbak zullen maximum 25 geïnteresseerden een stand van 2 meter bemannen, en vol leggen met hun pareltjes. Een stand huren kost 20 euro. De inkom is gratis. Reservaties kunnen gebeuren bij Peter Van Hooydonck : petervh@vlaamsstripcentrum.be
 25. Het is natuurlijk een achter cover die iedereen tijdens z'n jeugd talloze keren heeft gezien, omdat hij op alle S&W albums staat. Ook is die toren een manier om figuren te tonen die op heel manieren te gebruiken is en toch herkenbaar blijft.. Zoiets als "Make America Great Again", waarbij America door tig dingen vervangen kan worden, bv "Make de Reep Great Again".
 1. Laad meer activiteit
×