Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Suske En Wiske

  Over inkomens en dergelijke worden vragen gesteld, maar niet over het feit dat S&W het hele jaar door vakantie hebben? * Met uitzondering van één album. Eéntje om snel te vergeten wel.
 3. Ynckes Nanomango

  Hopelijk is dit een avondlijke pagina :
 4. Suske En Wiske

  Barabas word/werd af en toe om hulp geroepen door de instanties. Ook kreeg hij van hen dure schilderijen te leen. Hij heeft dus wel een zekere naam en faam. Maar enige uitzondering daar gelaten zie je hem zelden onder collega's of met opdrachtgevers. Wel zie je zo nu en dan een wagen met zijn naam erop, wat erop wijst dat hij wellicht toch een eigen bedrijf heeft. Overigens is Adhemar niet de enige die nog een beetje zijn brood verdient. Otto von Drackenstein uit Donald Duck verdient er zijn brood mee. En Dagobert Duck als archeoloog/schatzoeker idem dito. Maar in de Europese strips lijken alle deskundigen wel gesubsidieerd . Wat het geld betreft: Sidonia en Lambiek gaan ook zo nu en dan uit werken. Daarnaast winnen ze nog wel eens prijs. Al is het maar de vraag of ze genoeg geld verdienen voor de reizen. Misschien komt het geld dan ook van subsidies of schadevergoedingen? Wat me eraan doet denken: In de Amoras-reeks heeft zelfs Lambiek in de prequel geen werk (in de hoofdreeks zijn ze werkeloos). En Sidonia zal wel van een uitkering leven gezien haar chronische zenuwtoevallen?
 5. Today
 6. Marini vs Batman

  Comics formaat. De Nl is groter
 7. Suske En Wiske

  Zojuist "De zwarte zwaan" weer eens gelezen. "Helemaal opnieuw beletterd en ingekleurd, uiteraard met het grootste respect voor het origineel". (sorry voor de scan, maar platter wilde ik het boek niet drukken) Maar waarom werd de tekst zelf niet aangepast? Dit is nog steeds de tekst uit de vierkleuren-reeks. En die tekst had al weinig respect voor het origineel. Suske en Wiske zijn Hollanders? Jazeker!
 8. Marini vs Batman

  Iemand de Engelse HC al gekocht voor 11 €? Is het formaat groter dan normaal bij comics? Of is de NL sc ook prima?
 9. Nutteloze Mededeling Van De Dag

  Vandaag hadden precies alle daklozen in Brussel-Centraal vrij. Net als ik er één nodig had, vond ik ze niet.
 10. Marini vs Batman

  Ben serieus onder de indruk van Marini's 'Batman'. Ik heb niets met Amerikaanse superhelden maar deze kon ik echt niet laten liggen. Het tekenwerk is om duimen en vingers van af te likken. De talrijke close-ups van The Joker zijn super! En idd wat Selina en Catwoman uitspoken in het verhaal?? Geen idee... Maar sexy vrouwkes in een strip, daar kan ik niet rouwig om zijn. Voor mij in elk geval de juiste keuze om Marini als Europees tekenaar met 'Batman' aan de slag te laten gaan.
 11. Suske En Wiske

  Tiens, ik heb daar nog nooit bij stilgestaan, maar stripprofessoren geven nooit les, of zijn nooit aan een of andere academische instelling verbonden. Ze zijn enkel maar professor in naam. Eigenlijk wordt 'professor' hier gewoon gebruikt als een ander woord voor 'uitvinder'. En terwijl ik dit schrijf herinner ik me dat Adhemar wel degelijk les gaf aan een of andere engelse universiteit. Hij is dan ook de uitzondering.
 12. Suske En Wiske

  Je hebt nu eenmaal mensen die zich graag overal mee moeien.
 13. Suske En Wiske

  En waarom belt de familie niet gewoon naar de ordiensten? S&W moet toch niet steeds in de bres springen? Aan welke instelling is Barabas verbonden? Heeft-ie een eigen uitvindersbedrijf - en schept hij lekker geld met zijn professorstitel?
 14. Suske En Wiske

  Ik heb me daar bij S&W precies nooit aan gestoord. Bij Kiekeboe was het soms wel ver gezocht. Het enige wat ik bij S&W nooit goed begreep is hoe ze die verre reizen konden maken, want niemand van de hoofdpersonages heeft schijnbaar een inkomen. Of het zou Jerom moeten zijn, die af en toe ergens aan het werk was.
 15. Striptijdschriften

  Eppo vind ik niet meer om door heen te komen. Wat een vervelende bedoeling is dat blad geworden, zeg..., maar goed, dat terzijde. Vroeger was bij ons thuis Donald Duck, Eppo, Robbedoes, Wham. Maar las ook met veel plezier Kuifje en later Pep ontdekt. Mijn favorieten uit al die jaren: Wham, Titanic en Wordt Vervolgd (twee bladen die mijn ogen naar de volwassen strips opende). Myx vond ik ook heel fraai en nu lees ik nog met veel plezier Zone 5300.
 16. Suske En Wiske

  Ik heb niets tegen die reizen, maar eerder tegen een geforceerd scenario om hen daar te krijgen.
 17. Striptijdschriften

  Vroeger Donald Duck en vooral Eppo. Nu weer Eppo, Stripglossy en Zone 5300, op alledrie heb ik een abonnement. Stripglossy vind ik een erg goede nieuwkomer, een fijne mix van artikelen en korte, vaak exclusieve verhalen in een mooie uitgave.
 18. TOERNOOI: DE MOOISTE STRIPPAGINA OOIT

  Die pagina van Loup is hilarisch ! :)
 19. Suske En Wiske

  Alle S&W-makers hebben dit al gedaan. Ik veronderstel dat die commerciele belangen iets is dat hen van bovenaf opgelegd werd. Dat Geerts zijn reizen verwerkte in zijn verhalen lijkt me niet zo vreemd. Je moet je inspiratie en documentatie toch ergens van halen. Reizen zijn op dat vlak ideaal. Zeker met langlopende reeksen waar je per jaar minstens vijf verhalen moet verzinnen. Vandersteen deed dat ook, he. Maar die ging niet zo vaak op reis.
 20. Suske En Wiske

  Daar heb ik eigenlijk nooit bij nagedacht. Nooit opgevallen ook. Maar het leverde vaak wel bijzonder fijne verhalen op, voornamelijk die reizen. Dus ik heb daar absoluut vrede mee.
 21. Striptijdschriften

  S&W weekblad. De jaren 90. En dat was het voor mij.
 22. HE-MAN and The Masters of the Universe (DC)

  Neen, dat verhaal klopt dus niet helemaal. :) Maar is wel Online terug te vinden, begrijpelijk dus. Wat GI Joe betreft, tussen mij en mijn neven was er grote rivaliteit op dat vlak. OF je was voor HE-MAN óf je was voor JOE. :D Geen tussenweg. Later zou dat opnieuw gebeuren met Sega óf Nintendo. Kids!
 23. De Machine Jacobs van Pierre Sterckx

  Een lay-out die al in het Frans werd gemaakt waarvoor enkel nieuwe teksten in een al ruime lay-out met veel witruimte zodat kortere of langere teksten geen probleem opleveren en waarvoor eventueel andere plaatjes moeten gebruikt worden, is eigenlijk niet meer dan DTP-werk. Niets mis mee, maar dit zal op uurbasis zijn. Een beetje ervaren DTP'er doet dit op een drafje. En als hij ook nog wat taalgevoelig is, ziet hij erop toe dat de splitsingen correct staan. Het bijkomende opzoeken en scannen of misschien zelfs de kleine moeite om iemand te vragen of hij dit beschikbaar heeft, hebben ze zich in dit geval dus bespaard. Maar dan had het verhoogde budget kunnen dicteren dat er dan gewoon geen Nederlandstalige versie verschijnt of dat het duurder in aankoop zou zijn.
 24. Suske En Wiske

  Ik heb ook de beste herinneringen aan Paul Geerts' verhalen, nog geholpen door het fantastische inktwerk van Eugeen Goossens. Maar later leek hij toch wat te zwichten voor commerciële belangen (neem ik aan) door verhaaltjes te bouwen rond verjaardagen van dorpen, herdenkingsjaren van bekende figuren of buitenlandse locaties dankzij verre reizen.
 25. Striptijdschriften

  Wat zijn je favoriete striptijdschriften? Welk striptijdschrift las je vroeger en welke striptijdschrift lees je nu? Mijn topfavoriet is wel Robbedoes-weekblad/ journal de Spirou. Ontdekt in de jaren 80 en nooit achterom gekeken (behalve om oude nummers te herlezen ) en nu nog geabonneerd op Spirou. De realistische verhalen sla ik wel eens over maar qua humoristische strips onverslagen kampioen. Vroeger las ik ook wel eens Kuifje en Eppo Wordt Vervolgd. Ik heb oude nummers van Fluide Glacial en L'Echo des Savannes verzameld. Latere nummers zijn minder. Evenals Pilote wat vroeger een enorm goed tijdschrift moet zijn geweest (ik heb enkele bundels die ik graag herlees). Verder ben ik geabonneerd op Donald Duck weekblad en krijg ik de Zone5300 regelmatig in de bus. groetjes van mij.
 26. Vers Aangekondigd

  Verschijnt half januari 2018 bij Prestige, de integrale HC kost € 24,95
 27. Suske En Wiske

  Goede analyse Tom. Eindelijk weer eens iemand die Paul Geerts op waarde weet te schatten. Een zeer grote Vlaamse stripmaker. En hij deed het ook nog eens helemaal alleen (afgezien van inkten en inkleuren).
 1. Laad meer activiteit
×