Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Integrales

  De meeste uitgevers weten best wel op hoeveel exemplaren ze die integrales moeten uitbrengen, hoor. En dat zijn er geen duizenden. Maar dat hoeft ook geen overdonderende meerderheid van het strippubliek te zijn om ermee uit de kosten te komen. Wat maakt het uit of het voor een minderheid is (die er trouwens dankbaar voor is) als die minderheid een beoogd liefhebberspubliek is dat daarvoor wil betalen? Over vinylplaten zou je ook kunnen opmerken wie dat nu koopt als de muziek gewoon (gratis) te downloaden is. Er is zelfs een minderheid dat bijna elk weekend naar een stripfestival gaat en daar geld opdoet terwijl de meeste andere stripliefhebbers gewoon thuis blijven of iets anders doen. Elk zijn voorkeur en gewenste activiteiten. Onbegrip voor andermans activiteiten of het veroordelen van nostalgie (een vaak verblindend sentiment dat gepaard gaat met het vergoelijken van foutjes, oké, maar wat dan nog?) of het in het belachelijke trekken door er een clichévoorstelling van te maken (de witte handschoentjes en er niet mogen/durven aankomen) stoort me hierbij. Dat helpt allemaal niet aan het laten aanvaarden van strips als tijdverdrijf als we hier zelf al clichématige karikaturen in stand houden van wat we doen, laten, of volgens anderen zouden moeten doen of laten. Lecram houdt integrales uiteindelijk op een aanvulling, sommigen beschouwen integrales als vervanging, nog anderen als een ontdekking. Anderen laten die gewoon liggen. Voor elk wat wils dus, en voor wie ze niet koopt, is dat geen persoonlijk gemis voor hen. Respect voor ons allen.
 3. Today
 4. Integrales

  Ik ben blij te horen dat de jongere generatie weer alom bekende strips kan ontdekken, eigenlijk super, maar ik vrees dat jullie tot de minderheid behoren of er moet nu een complete revival van jongeren ontstaan, die jaren 70 series verkiest boven games, comics, tv series en whatever. Ik geloof niet dat er nu zoveel jeugdige nieuwe liefhebbers bijkomen, die 40 jaar oude strips gaan ontdekken en voor een fors bedrag (in tijden van free downloaden) complete series uit opa's tijd aanschaffen. En er is zeker geen heisa tegen, het is verwondering en realisme, ik heb er zelf ook en iedere stripkoper zal wel eens een integrale kopen, maar dat gedweep slaat natuurlijk nergens op, het is gewoon oude koek wat al tientallen jaren gewoon te koop is geweest (op een paar moeilijke delen na) en wat je toen niet hebt gekocht en vervolgens geven ze dat in bundels uit.....tsja.....het voldoet aan een vraag, dus prima. Zoals ik al zei....uit nostalgische of praktische redenen (dat wordt ook in de reacties aangegeven....ik wil mooie staat.....delen niet verkrijgbaar...etc) en daar is niks verkeerd aan, maar gewoon een constatering. En natuurlijk zijn integrales gemaakt op te lezen, alleen leest zo'n zwaar boek niet fijn, ook geen halszaak, maar een gegeven. Ook is het niet altijd leuk om zoveel van hetzelfde achter elkaar te lezen...soms wel (vervolgreeks), maar meestal gaat het dan vervelen, zie je de herhaling in de verhalen/grappen...... Persoonlijk lees ik strips graag per deel en vind ik het leuk nieuwe strips te lezen (of om er naar uit te kijken), te ontdekken of te sparen, maar ik ben ook wel jaloers op jullie dat je zoveel nieuws (wat eigenlijk al tientallen jaren in de roulatie is) te ontdekken hebt..........eind jaren 70 begon ik met kopen/lezen/sparen als jongetje......dus veel van het oude werk ken ik al als het interessant voor mij was..... Laten we het erop houden dat het belangrijkste is dat iedereen gewoon lekker koopt wat hij/zij wil kopen en dat integrales een welkome aanvulling zijn op het aanbod en dat er naast de oudere/traditionele/nostalgische kopers dus ook in ieder geval een aantal nieuwe kopers tussen zitten, die daadwerkelijk deze iconen als smurfen, jommeke, roodbaard of blueberry niet kennen.
 5. Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Maar Yann trakteert ons in De Jonge jaren van Thorgal dan weer op Slive met een smartphone... ...en Thorgal heeft al 4 kinderen bij 3 vrouwen en nu is ook Solveig zwanger van hem? Yanns fast-food scenario's....
 6. Strips : Promoties / Aanbiedingen

  De nieuwe SOLO deel 4 ligt nu in de winkels. En ook het SOLO Collector's Pack met deel 1 t/m 3. Prijs €24,95. Doe er je voordeel mee.
 7. Integrales

  Et voila.
 8. Integrales

  Ik ben toch ook nog redelijk jong en haal verscheidene van die integrales in huis. Baard en Kale, Guus Slim, Roodbaard. Ik heb die leren kennen via de paar albums die ze in de bib hadden. En dan waren ze reeds lang niet meer te verkrijgen in stripwinkels. Die integrales geven mij dus (eindelijk) de kans leuke reeksen te lezen zonder dat ik tientallen jaren beurzen moet afschuimen om halfversleten exemplaren te zoeken en dan voor die laatste albums belachelijke prijzen neer te tellen. Ik snap ook al die heisa tegen integrales hier niet. Ben je er niet voor en heb je de reeks reeds, fijn, koop ze niet, maar gun de mensen die ze nog niet kennen/hebben de kans ze te ontdekken. Dat het maar uit nostalgie is... dat kan je toch niet weten. Er zijn genoeg jonge stripliefhebbers die nog ver weg zijn van een grijze baard, die deze series net ontdekken en ze super vinden. Het is niet omdat ze niet op dit forum zitten of naar beurzen gaan, dat ze er niet zijn. En dat je ze nu met 30 titels tegelijk ontdekt... we leven in het tijdperk van bingewatchen, past hier dus perfect in. De consument wil niet wachten op een vervolg, ze willen alles, meteen, nu en liefst gisteren. Of zeggen dat deze te "mooi" zijn om te lezen en enkel goed zijn om in de kast te zetten. Wat let je om zo'n integrale mee op het WC te nemen of lekker op het gras in de zon te gaan liggen. Niks toch?
 9. Integrales

  Lecram, Maar tuurlijk dat, ongetwijfeld. Zo moeilijk om daar in mee te gaan, is dat toch niet? Mijn tekst op de vorige pagina ging daar al voor een groot stuk op in. Ik in de helft van mijn jaren als 30-ger. Veel van die reeksen heb ik niet meegehad. En ja hoor, ik was absoluut een striplezer, daarover geen twijfel. En ik ben er alles behalve pas mee begonnen. In tegendeel, ik was er als kind al volop mee bezig. Bladen als Robbedoes, Kuifje, ... Dat zijn bladen die bij mijn generatie (enfin, mijn vrienden en tientallen neven en nichten van dezelfde leeftijd) totaal niet leefde. Ik heb dat nooit gekend. Het Suske & Wiske Weekblad, dat wel. En Robbedoes en Kwabbernoot heb ik zélf moeten ontdekken in de stripwinkel. Tome & Janry dan, ik was meteen grote fan. Hetzelfde voor titels als Thorgal enz. Ik wist altijd al dat De Smurfen goed waren, bijvoorbeeld, maar kreeg die albums niet. Nu ontdek ik wat ik nooit eerder las. Ik ben zot van de tekenstijl van Seron, maar heb dat als kind nooit gezien, die reeks. En dat alleen niet. BlueBerry sprak mijn nooit of te nimmer aan. Mensen veranderen. Nu zou ik dat zeker overwegen. Ik begrijp jouw redenering ook niet helemaal. Waarom zouden die series "die overal te koop waren" het eerst niet waard geweest zijn? Dat heeft er toch helemaal niets mee te maken? Maar goed, dat schreef ik op de vorige pagina al. Ook dat 'veelvoud'-verhaal klopt niet. Als eens getracht sommige van die volledige reeksen in huis te halen in goede (of op z'n minst aanvaardbare) staat? Dat is de reden waarom ik het in de voorbije jaren niet kocht. En nu wel. Ik zie ook talloze jonge striplezers of verzamelaars hier op springen. Vergeten reeksen die voor nieuwe generaties (voor sommigen moeilijk te aanvaarden) totaal onbekend zijn, komen opnieuw onder de aandacht, in puike uitgaves. Ze kunnen in grote brokken vollédig en nieuw ontdekt worden door zij die dat eerder moeilijker konden. Er zijn integrales van dingen die 50 jaar oud zijn en dingen die amper 20 jaar oud zijn. Er zijn altijd generaties die een deel niet meegekregen hebben. Die overtuiging dat dit alleen maar op nostalgie draait, ik ben het daar helemaal niet eens mee.
 10. Integrales

  Roodbaard heb ik wel degelijk leren kennen via de integrales van sherpa, net als de minimensjes.
 11. Originelen

  Prachtig. Zo’n plaat die op zichzelf expressief is kan je tenminste mooi ophangen.
 12. Integrales

  Maar Esteban, een stripverzamelaar die in meer dan 40 jaar geen Roodbaard of Blueberry kent, leest of koopt en die het nu dan ineens met dertig titels tegelijk ontdekt ??????? Smurfen staan al circa 45 jaar in de bakken/schappen overal en altijd.......en dan is het nu de ontdekking???? En dit geldt voor al die oude series (ze hebben ook allemaal tientallen jaren in bladen als robbedoes en kuifje gestaan), jij bent misschien nog jong, geen idee, maar ga niet beweren dat men series, die overal te koop zijn en het eerst niet waard waren om te kopen in al die jaren.... nu ineens met soms tientallen delen tegelijk in verzamelde boeken voor een veelvoud van de prijs destijds een ontdekking zijn............maar nogmaals, misschien ben je net begonnen met strips. Natuurlijk zijn er ook integrales met minder oude of minder bekende reeksen, maar veel is gewoon koop om slappe kaftjes te vervangen, nostalgie en mooi in de kast.
 13. Comic Van De Dag

  The Black Monday Murders, Vol. 1 & 2 (Jonathan Hickman / Tomm Coker) Fascinerende, donkere lectuur. Zowel het design van deze strip, de complexiteit, de maatschappelijk relevantie, de wijze waarop je in de strip wordt gezogen... typisch Hickman. Er blijft nogal wat onbeantwoord en bepaalde verhaalelementen smeken om een verdere uitdieping. Sowieso zal ik de eerste 2 volumes grondig herlezen wanneer een 3de verschijnt. (voorlopig lijkt er geen vervolg aangekondigd)
 14. 15. Hellboy, Vol. 8: Darkness Calls Fegredo weet de juiste sfeer vast te leggen voor de gekende Mignola-mix van mythes en legendes. Helaas is het met momenten nogal verwarrend. Dit verhaal zal zeker van belang zijn voor wat volgt maar het had met minder pagina's en beter kunnen verteld worden. 16. B.P.R.D., Vol. 8: Killing Ground Enorm spannend. Nogal wat verhaallijnen komen samen in een bloederig en onthutsend slot dat je doet hongeren naar meer. Tekenwerk = perfect Scenario = perfect
 15. Strips : Promoties / Aanbiedingen

  Als de stripwinkel ze al aankoopt. Vergeet niet dat deze albums ook los te verkrijgen zijn. En wat zou de stripwinkelier nu het liefst verkopen? Het pakket of de losse strips?
 16. Integrales

  Euh. Net wel, Lecram. Als kind heb ik nooit Boes, Mini-Mensjes, Steven Sterk, Johan en Pirrewiet, Smurfen (muv 1 of 2), ... In huis gehad. Toen beslisten ouders daar mee over. En in mijn twintiger-jaren ben ik strips wat uit het oog verloren door een nieuwe liefde (film). Nu ben ik wel degelijk grote fan van Boes en De Smurfen. Ook de andere reeksen bevallen mij, terwijl ik er vroeger niet echt bekend mee was. En ik zal zeker geen uitzondering zijn. In tegendeel.
 17. Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Cassio, Spervuur, Sisco, Tosca, Zwart bloed, Black Op, Miss Oktober, Empire USA om er maar een paar te noemen. Ik heb meer Desberg dan Van Hamme reeksen in huis. Maar smaken verschilleen natuurlijk.
 18. Strips : Promoties / Aanbiedingen

  Gewoon te koop bij de stripwinkel. Slechts €19,95 per pakket.
 19. Integrales

  Ach, integrales van die oudere grote series zijn meestal nostalgische of praktische aankopen, al die series heb je allang in huis als je ze echt goed had gevonden. Niemand gaat hier toch beweren dat hij nu ineens dol is van roodbaard, bernard prince, roze bottel, yoko tsuno, blueberry, jommeke, beverpatroelje, baard en kale en al die andere namen, terwijl hij/zij ze nooit heeft aangeschaft in die tientallen jaren dat die series overal verkrijgbaar zijn/waren. Het is zeker mooi voor je kast en je kunt zo series compleet verkrijgen met soms leuke extra verhalen/tekst. Zo heb ik ook een paar series die ik integraal koop voor de extras, zoals Baard en Kale en Chlorophyl of omdat ze niet compleet waren verschenen in Nederlands (Frommeltje en Damocles). Zelf heb ik veel liever echte losse stripboeken, maar dat is natuurlijk persoonlijk, het is een feit dat er een markt voor is, dus voorziet het in een vraag en dat is prima voor de stripwereld. Het is ook een feit dat integrales niet fijn lezen, zware grote boeken met veel bladzijden zijn zeer zeer onhandig.
 20. Originelen

  M'n allereerste 2DG aankoop is binnen! In het Nederlands nog te verschijnen bij DDB als Kindsoldaat #3, pagina 35 van Lionel Chouin.
 21. Originelen

  Bedankt voor de tip ivm Erik Kriek. Mooie aanvulling voor de beperkte collectie. https://www.2dgalleries.com/art/dans-les-pins-5-ballades-meurtrieres-98919
 22. Strips van de dag : vier nieuwe titels van Daedalus gewikt en gewogen: nieuw album in de hoofdreeks van 'Carthago' (tekenwerk van Bufi was een verademing na de mindere tekeningen van het vorige tweeluik) en opnieuw een supergeslaagd album in de spinoff 'Carthago Adventures' waar reuzenwolven deze keer centraal staan. Verder een heel aangename eerste kennismaking met de nieuwe reeks 'Brocéliande' waar feeën, trollen, korrigans, kobolden en een piepjonge Merlijn opduiken. Spanning, magie maar ook humor (vooral in deel 1) en een vleugje poëzie. Twee delen tegelijk op de markt! Top! Extra leuk is dat je elk album gewoon los van de andere kan lezen. Meer weten ? Bezoek gewoon mijn blog : https://vetostript.weebly.com/recensies
 23. Stripdagen Haarlem 2018

  Noteer mij ook voor een beurseditie Gilles Durance
 24. Tara (HC) + verscheidene Softcovers

  Kramikske INT 1 + Boes INT 1 verkocht.
 25. Vers Aangekondigd

  En de eerste doet me denken aan Corentin
 26. Vers Aangekondigd

  De tweede is redelijk Voronov-achtig
 27. Vers Aangekondigd

  volledig mee eens.. nooit gedacht overigens dat n Nederlander ooit b&m zou tekenen... uit n interview met Minck Oosterveer begreep ik ooit s dat toen Yves Sente de plak begon te zwaaien bij t weekblad Kuifje hij direct alle Nederlands(talig)e auteurs bij t grof vuil zette... Voor Minck was er toen zelfs de kwestie dat ze zijn contract "niet konden vinden" (slechtste smoes die ik volgens mij ooit heb gehoord) en m dus eerst niet wilde betalen voor t op dat moment reeds verrichte werk..gelukkig had Minck zelf n kopie gemaakt zodat hij uiteindelijk toch zn welverdiende centjes kon innen.. Nederlands (talig)e auteurs en de Vlaamse/Franse stripwereld is volgens mij nooit echt goed samen gegaan.. Tot nu dan in elk geval.. ik kijk erg uit naar t nieuwe album!
 1. Laad meer activiteit
×