Alle activiteit

Deze stream update zichzelf   

 1. Vandaag
 2. http://nl.tinypic.com/r/2re0euc/9
 3. Hoeveel keer heeft hij ondertussen een compilatiecover gemaakt met een grote kop op de achtergrond?
 4. Het omgekeurde gebeurt ook. Aanvankelijk topless maar later, in de hertekende uitgave, daar van terugkomen. (Merho - Kiekeboeket / Kiekeboeket 2.0)
 5. Gisteren
 6. Stripmuur Joost Swarte
 7. Ik ook.. dit moet zowat zijn lelijkste cover zijn.. echt vreselijk
 8. Juist! De Vogels der Goden ... Dat was het album dat ik zocht. Thanks Bob. Verzameling zit al 3 jaar in verhuisdozen wegens verbouwingen.
 9. Het lijkt me dus eerder de Engelse versie die afwijkt.
 10. 20 jaar geleden compleet ondenkbaar? Bij de Urbanus-strips was dat 20 jaar geleden al mainstream. Hè Willy?
 11. Torpedo zit vol met woordgrapjes. Vaak grappig, soms flauw, het relativeert in ieder geval het rauwe karakter van de hoofdpersoon en z'n daden. Uiteraard zijn woordgrapjes nogal taalgebonden zodat het niet altijd even simpel is bij de vertaling. Ik heb even de Spaanse en Franse uitgave erbij gepakt - die ik gebruik: Spaans spreekt van "una fuerte ovulacion" Frans spreekt van "elle est sortie sous les ovulations" De enige juiste vertaling is dan ook "staande ovulatie" (eigenlijk vrij simpel deze). In de oude Titanic uitgave staat het ook zo. Die vertaling was trouwens zeer goed, dus die houd ik ook in de gaten... Waarom in het Engels niet? Geen idee. A standing ovulation had gekund denk ik. Maar als je geen native speaker bent kun je dat lastig beoordelen. In deel 2 zit een woordgrapje over kroketten en krokutten... enjoy! Erik
 12. Batman and Bill (2017), over Bill Finger. https://showtv21.com/batman-and-bill-2017/
 13. Het gebeurt niet veel, maar dit vind ik écht een slechte cover van Rosinski.
 14. Ja die zullen we binnenkort wel voorbij zien komen. Tja.. wat zou je daarop maken? 250 winst na aftrek van de veilingkosten? Leuk, maar niet geweldig..
 15. Het ging over Alan Moore. Alan Grant heeft ook nogal wat Batman geschreven.
 16. Beide pagina's gereserveerd/verkocht. Ben benieuwd wanneer ze op de Catawiki veiling zullen verschijnen !
 17. Ik had Torpedo nog nooit in het Nederlands gelezen. Is de HUM! uitgave een nieuwe vertaling? Nu weet ik niet hoe die Engelse vertaling aansluit bij de Spaanse, maar als ik de Nederlandse tekst naast de Engelse leg, dan lees je toch vaak iets compleet anders. Bijvoorbeeld pagina 74, prentje rechts onderaan: "Na een staande ovulatie kwam Pancho op het podium om ons optreden aan te kondigen. Hij had noch de stem, noch het figuur van z'n dochter, helaas..." "Poncho came on to announce our opening night. Old Whiskers didn't have his daughter's angel voice...in fact, he sounded somewhat falsetto, if you get my meaning." Dat van die "ovulatie", komt dat uit het Spaans of is dat grapje zelf toegevoegd? Zo zijn er tientallen voorbeelden. Om maar gewoon aan te geven dat het "anders" is. Ik ben zeer blij met deze uitgave.
 18. En voor het litteken ;-)
 19. Robbedoes op avontuur - 2010 herdruk in nieuwstaat -- 25€ Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin - 2010 herdruk in nieuwstaat -- 20€ Verzenden/afhalen na overleg. Verzenden liefst via Kiala.
 20. Akkoord, maar de echte fan zal natuurlijk het liefst n pagina van Vandersteen zelf willen. Ik wed echter dat een pagina uit het Spaanse spook geen 50k zal doen. Inderdaad is het gebied waar de liefhebbers zijn geconcentreerd wel kleiner- daar heb je n punt
 21. Kijk, dat is alvast een goede start!
 22. Donjon de hoofdreeks 1 tem 6 -- 36€ Donjon Avondschemer 101 tem 106 -- 36€ De boeken zijn in zeer goede staat. De verzending gebeurt in overleg. Het liefst via Kiala.
 23. Paul Geerts heeft vorig jaar al laten weten niet meer beschikbaar te zijn.
 24. De jonge jaren, nog voor de baard. ;-)
 25. Wordt Thorgal tegenwoordig gesponsord door Gillette?
 26. Nou, dat is totale onzin. Op deze lijst van DC ziijn het er in ieder geval veel meer dan 100: http://www.dccomics.com/talent/grant-morrison
 27. Maar er zijn er ook ontzettend veel van. Misschien wel 15.000? En de liefhebbers die dat dan moeten kopen zijn geconcentreerd in een vrij klein gebied, Vlaanderen en Nederland. Thorgal daarentegen schat ik op ongeveer 1.500 pagina's, die in heel West Europ averzameld worden.
 1. Laad meer activiteit