Theoak

Members
 • Aantal items

  707
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theoak

Recente bezoekers van dit profiel

131 profielweergaven
 1. Dit zijn wel de hertekende pagina's voor de vierkleurenreeks, dus wat Willy Vandersteen hier nou daadwerkelijk aan heeft getekend is nog maar de vraag. Toch zijn het mooie pagina's met de hoofdpersonages die naar mijn mening rond de 1000 euro waard zijn.
 2. De stijgende prijs van nieuwe strips is ook gunstig voor de verkoopprijs van tweedehands strips. Echter zijn de strips zoals we die nu kennen pas vanaf de jaren '40 opgekomen. Het is dus een relatief jong verzamelgebied, ten aanzien van de prijzen en waardes zal veel afhangen van de ontwikkeling van de populatie verzamelaars.
 3. Het voordeel van een beurs in een binnenstad op een zaterdag of koopzondag is dat je met het juiste beleid (geen entree, breed programma) en met de juiste reclame ook langslopend publiek naar binnen kunt halen. Zijn het de grootste kopers? Misschien niet, maar er wordt door de gevestigde orde onderschat hoe bekend strips nog steeds zijn bij een breed publiek. Dus daar kunnen wel degelijk potentiële kopers en verzamelaars tussen zitten. De beurzen met te veel entree in een grote hal in the middle of nowhere hebben afgedaan, dat hebben Gorinchem en ook Rijswijk wel bewezen. De groep die daarop afkomt is simpelweg te klein om dat overeind te kunnen houden. Er wordt bij het Stripschap gelukkig al nagedacht over een nieuw concept om meer mensen te kunnen trekken. Is Leeuwarden een geschikte locatie? Nee, het achterland is te klein. De locatie was zeker niet ongeschikt, de vrijdag voor Pinksteren was een experiment dat zeker een kans heeft gekregen, maar niet succesvol is gebleken. Ik denk dat een beurs in het Noorden alleen in een stad als Groningen (A-kerk) voldoende publiek kan trekken, en dan niet vlak voor Pinksteren.
 4. Op korte termijn (<10 jaar) kun je met de nodige kennis zeker geld verdienen met de koop en verkoop van strips en afgeleide producten als originelen en curiosa, maar of er op de lange termijn genoeg kopers over zullen blijven is nog maar zeer de vraag.
 5. Dit soort albums met paginagrote tekening in kleur doen op (catawiki-)veilingen 200 - 350 euro.
 6. Je kunt wel heel hoog gaan schatten, maar het moet ook nog eens verkocht worden! Doordat alle pagina's van De meester van de bergen op de markt zijn geweest verklaart dat naar mijn mening de lagere waarde die aan die pagina´s wordt toegekend. Het heeft helaas weinig met de tekenkunsten van Rosinski te maken, want zijn niveau vind ik hoger dan bij de eerste albums. Ik vind overigens niet dat Vance een mindere tekenaar is in vergelijking met Rosinski, qua covers vind ik hem zelfs beter. De stijl van Francq is een andere dan die van Rosinski, dus dat is moeilijk met elkaar te vergelijken. Het onderwerp van de serie is ook anders, waardoor je andere pagina´s krijgt.
 7. Zijn het bundelingen of losse nummers? De staat is allesbepalend en het maakt ook uit of de zgn. microverhalen nog aanwezig zijn. Zeker de jaargangen tot en met 1975 zijn wel aan te bieden op verkoop- en veilingsites als marktplaats, catawiki of bobbedoes.
 8. Tuurlijk ben ik aanwezig!
 9. Helaas, familieverplichtingen...
 10. Andy kan beter voor zich kijken, anders loopt ie tegen die rots of struikelt over Bessy...
 11. Die illegale uitgaven van (nog) niet in het Nederlands verschenen strips zoals de gelinkte Bob Morane, maar ook enkele delen van de Mini-mensjes en De Duivels van Alexia zijn beduidend duurder dan normale strips vooral omdat de kosten om deze te maken ook zo veel duurder zijn. Het wordt toch gedaan in relatief kleine oplagen, omdat er een groep verzamelaars is die dat soort uitgaven koopt voor naar verhouding hoge prijzen.
 12. Het is bij Mitton een kwestie van vraag en aanbod. Er is momenteel heel veel aanbod, waardoor de prijzen dalen.
 13. Eugène en de Ruyter zijn dan meer mijn favorieten.
 14. Het is jammer dat het zo is gelopen. Het is moedig van Carolien dat ze de uitgeverij heeft willen voortzetten, maar het tij zat helaas tegen.
 15. Ik denk net zo veel verkopers / standhouders als vorig jaar. Bezoekers waren er ook genoeg, ca. 30 % meer verkocht dan vorig jaar.