Theoak

Members
 • Aantal items

  697
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Theoak

Recente bezoekers van dit profiel

95 profielweergaven
 1. Die illegale uitgaven van (nog) niet in het Nederlands verschenen strips zoals de gelinkte Bob Morane, maar ook enkele delen van de Mini-mensjes en De Duivels van Alexia zijn beduidend duurder dan normale strips vooral omdat de kosten om deze te maken ook zo veel duurder zijn. Het wordt toch gedaan in relatief kleine oplagen, omdat er een groep verzamelaars is die dat soort uitgaven koopt voor naar verhouding hoge prijzen.
 2. Het is bij Mitton een kwestie van vraag en aanbod. Er is momenteel heel veel aanbod, waardoor de prijzen dalen.
 3. Eugène en de Ruyter zijn dan meer mijn favorieten.
 4. Het is jammer dat het zo is gelopen. Het is moedig van Carolien dat ze de uitgeverij heeft willen voortzetten, maar het tij zat helaas tegen.
 5. Ik denk net zo veel verkopers / standhouders als vorig jaar. Bezoekers waren er ook genoeg, ca. 30 % meer verkocht dan vorig jaar.
 6. Dufaux heeft genoeg goede scenario's geschreven, zijn betere scenario's zijn echt van een veel hoger niveau dan de scenario's van Van Hamme voor een mainstream publiek. Reeksen als Largo Winch en XIII zijn leuk om te lezen, maar om ze daarna nou te bewaren... Enkel voor de serie Thorgal heeft hij een paar goede scenario's geschreven (en vooruit de Chninkel), en daarin komen de karakters van de hoofdpersonages ook goed uit de verf, maar die reeks wordt ook overeind gehouden door de tekenaar.
 7. Cromwell Stone heb ik liggen als luxe uitgave op 500 ex. met gesigneerde prent
 8. Moet ik nog wat van Andreas meenemen?
 9. Lekker snel en mooie locatie! Er is geen betere manier om de aankomende zaterdag door te brengen dan in Deventer tussen de strips.
 10. Ik krijg geen veilingkavels te zien. Wie heeft een oplossing?
 11. Dat zijn allemaal aannames. Ook bij een nieuw album kan een stukje verf van een letter missen, door bijvoorbeeld een foutje in de drukkerij. Als het album voor de rest in nieuwstaat is zou ik er zelf niet zo'n misbaar van maken, maar de ene verzamelaar is natuurlijk de andere niet.
 12. Het kavel had sowieso niet zo geplaatst mogen worden. Het album op de foto's moet het album zijn dat wordt geveild (en na betaling geleverd). Een veilingmeester hoort het genoemde nummer te vergelijken met het gefotografeerde nummer. Uit gemakzucht is het verleidelijk om dezelfde foto's opnieuw te gebruiken en als het gaat om een groot aantal niet unieke (weinig kostbare) items wordt daar wel eens niet al te moeilijk over gedaan, maar bij duurdere en unieke exemplaren, zoals genummerde boeken, prenten etc. is dat simpelweg niet toegestaan. Het kan wel degelijk door de verkoper over het hoofd zijn gezien dat er wat verf van een letter mist. Om iemand dan meteen voor bedrieger uit te maken gaat mij te ver. Geef iemand het voordeel van de twijfel en wacht diens reactie af, als dan blijkt dat het niet in de haak is, dan kun je iemand altijd nog een bedrieger vinden en noemen. Doe je dat onterecht of te vroeg, dan helpt dat naar mijn bescheiden mening niet echt.
 13. Ik heb Prometheus 10 vorige week gekocht en ben de reeks van begin af aan gaan lezen. Dan zie je de verbanden tussen de verschillende plotlijnen wel, maar dit is een reeks waarvan de nieuwe delen met kortere tussenpozen hadden mogen verschijnen. Ik had ook gehoopt op een afgerond verhaal, maar snap dat 13 delen een logischer aantal is gezien de plot.
 14. Vergeet niet dat begin jaren '90 de gekte rondom de prijzen van originelen nog niet zo was losgebarst. Toen kon je nog van tekenaars als Rosinski voor hele schappelijke bedragen mooie originelen kopen.
 15. In Breda zit dan nog de stripspecialist, maar dat is al weer even een eindje rijden.