Kontiki

Members
 • Aantal items

  8.690
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kontiki

 • Verjaardag 26-10-76

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stripspeciaalzaak.be/

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  grafisch vormgever

Recente bezoekers van dit profiel

590 profielweergaven
 1. In de meeste gevallen is dat niet zo, zelfs niet bij Ballon. Bovendien bundelt Arboris van bepaalde reeksen minder reguliere albums dan de Franse voorbeelden (3 ipv 4 of 5 in bijvoorbeeld De Beverpatroelje) omdat de prijs per bundel anders te hoog wordt.
 2. De vele jaren tussen Kaplan & Masson 1 en 2 ligt ook aan de auteurs. Deel 1 verkocht goed en werd in het Nederlands zelfs herdrukt.
 3. Vanop de redactie van De Tijd antwoord ik dit: Nico is stopgezet door de auteurs, niet door de uitgeverij. Het klopt wel dat er meer van werd verwacht, maar tekenaar Berthet tekent niet graag strips die toch niet goed genoeg worden verkocht. Zo is ook Yoni stopgezet geraakt. Orbital wordt vanaf juli voortgezet door de nieuwe uitgeverij Microbe. Er zal maandelijks een voorheen onvertaald album verschijnen in gelimiteerde en zelfs genummerde hardcover en een grotere oplage in softcover. Van de eerste vier zullen er ook nog in heel beperkte oplage heruitgaven verschijnen in softcover, allemaal opnieuw geletterd en opgemaakt conform de huisstijl van Microbe, en opnieuw de gelimiteerde HC's.
 4. Waar je nu nog mee afkomt?! ;-)
 5. Zo voor de hand liggend is dat niet. Die aankondigingen moeten soms een halfjaar van tevoren doorgegeven worden aan distributeurs en zo. In die tijd kan er veel tussenkomen. Verschuivingen door externe factoren (drukekrij, binder, leverancier), pech, technische problemen, vakanties, onverwachte situaties, persoonlijke veranderingen,... Ik merk het zelf dagelijks met eigen planningen voor producties in een verdere toekomst. Het gebeurt ook, zij het sporadischer omdat de productieteams daar zoveel groter zijn, bij Standaard en Ballon Media.
 6. Het komt alleszins niet door tegenvallende verkopen. Het is gewoon heel erg veel extra werk.
 7. Bovendien een western en daar heb je ook nog eens genreliefhebbers voor.
 8. Me dunkt van wel. Vraag zelf maar eens offertes bij een drukker op.
 9. Een bekendheid die wordt omgezet in amper 750 effectieve aankopen voor Ayak+Por. Dat zijn nog heel wat loze likes.
 10. Zolang er geen feiten worden verdraaid of eigen veronderstellingen voor waarheid worden verpatst, ga ik me niet moeien.
 11. Op mijn bureau liggen ze als HC's.
 12. Ben is al vele jaren een stripliefhebber. In zijn studententijd zat hij op kot boven een stripwinkel.
 13. Dat kan ook nog redelijk oplopen, hoor. Digitale kopies blijven hier een marginaal gegeven en de kosten zou je er niet uithalen.
 14. Die zit als zwarte streep verborgen naast de middenvinger.