Kontiki

Members
 • Aantal items

  9.095
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kontiki

 • Verjaardag 26-10-76

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stripspeciaalzaak.be/

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  grafisch vormgever

Recente bezoekers van dit profiel

700 profielweergaven
 1. Hoeveel keer heeft hij ondertussen een compilatiecover gemaakt met een grote kop op de achtergrond?
 2. Nog meer?
 3. Ik word hier al voor de tweede keer deze week verward met een ander.
 4. Gung Ho wordt voortgezet, dat was al verteld.
 5. In een album liepen ze zelfs met peniskokers rond. Die journalisten hebben precies een kortetermijngeheugen.
 6. Ik heb alleszins ook over die bedrukking bij de binding geklaagd.
 7. Dat zijn Suske en Wiske niet, hoor. De ene is een halfnaakte zeemeermin, de ander een zwarte met clichématige dikke lippen. ;-)
 8. Uiteindelijk wel, hé. Maar in het Frans zitten ze ook nog niet zover.
 9. Onder andere ook in Alex: De Zwarte Klauw.
 10. De enige zekerheid die ik momenteel vernam is Gung Ho.
 11. Buck Danny is een van de weinige reeksen waarvan oudere delen regelmatig worden herdrukt waardoor heel de reeks verkrijgbaar blijft. Dupuis gaat ervan uit dat integrales een weerslag zouden geven op de verkoop van die losse delen die hier bij ons ook in supermarkten te verkrijgen zijn. Ik zou direct de hele reeks als integrale beginnen kopen. Ik heb geen albums van Buck Danny, maar zo'n integrale zou me over de streep trekken. Zo ben ik ook Tanguy en Laverdure beginnen lezen.
 12. Geen enkele uitgever is verplicht om alle reeksen die Gorilla van Paquet uitgaf zomaar over te nemen. In dergelijke onderhandelingen willen overnemers net wel de krenten uit de pap. Het is hun zorg niet om een reeks over te nemen waar ze zelf geen interesse in hebben of waarvan de verkoop tegenviel. Het is whisful thinking om ervan uit te gaan dat alles zal voortgezet worden. Ik merkte bij een paar uitgevers dat er zelfs geen interesse is voor Kale Kop. Je moet eens kijken naar de nalatenschap van Talent. De reeksen die zijn overgenomen, en dat gebeurde niet met allemaal, zitten verdeeld over heel wat uitgevers.
 13. Het is soms nochtans een hele klus om vooral van erfgenamen een ja te krijgen. De (internationale) rechten zijn een bitch. Sommige reeksen zullen nooit als integrale verschijnen omdat de ene erfgenaam het tegenovergestelde beslist van een andere erfgenaam, enkel om die te pesten. Voor de integrale van Isabel moest Lombard de erfgenamen van Will, Delporte, Franquin en Macherot overtuigen en dan was men domweg vergeten om in de contracten ook op te nemen dat er misschien ook interesse zou zijn in andere talen dan het Frans, want behalve in het Nederlands verschijnen de laatste jaren ook veel integrales in het Duits, Spaans en andere talen. De Duitsers en ook een Vlaamse uitgeverij hebben het opgegeven om dat helemaal opnieuw geregeld te krijgen voor Isabel. Maar er zou een compleet nieuwe integrale van Isabel komen waardoor de weg naar een NL-vertaling misschien toch weer open ligt. Het zal nog niet voor de eerste jaren zijn.
 14. Ze zijn duurder. Dan heb je daar sowieso al minder kopers voor. Maar er zijn er ook geen duizend of meer van nodig om de hogere productieprijs per stuk eruit te halen. Hetzelfde geldt voor hardcovers.