Ga naar inhoud

Kobus

Members
  • Aantal items

    268
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

842 profielweergaven

Kobus's Achievements

  1. In Nederland is Kiekeboes niet zo heel bekend. Toch heb ik er wel regelmatig een verhaal gelezen en zelfs een paar albums gekocht. Ik vond het best een leuke strip. Echt vele malen leuker dan Suske en Wiske. Het heeft meer spanning en betere humor. Ik zie nu met de regelmaat van de klok de Kiekeboes-pagina's van Cambré langskomen. Uit nieuwsgierigheid zal ik het eerste album wel lezen maar daar zal het bij blijven. Niet omdat ik Cambré een slechte tekenaar vind. Maar ondertussen ben ik Cambré moe. Ben ook bij Amoras afgehaakt bij album acht. Het werd me te veel hetzelfde trucje. Bij het zien van de Kiekeboe pagina's kreeg ik dan ook weer een Amoras-gevoel en zelfs een Jump-gevoel . Er zit bijna geen verschil in. Zijn Fanny lijkt zelfs een beetje op Lisa uit Jump als je snel kijkt. Er is een over-exposure van studio Cambré aan ontstaan en daar gaat de Vlaamse strip aan te onder. Jump, Amoras, Heden Verse Vis, Flip & Mathilde, Pinanti United, Het jaar van de Aap. Zijn er geen andere striptekenaars in Vlaanderen? Of is het echt Studiowerk? Wil hij echt in de voetsporen van Willy Vandersteen lopen? Had gewoon gestopt en iets anders verzonnen en een keer een andere tekenaar of schrijver op het project gezet. Uitgeverij Standaard vist continu uit dezelfde vijver: Cambre, Legendre, Nix, Van Gucht, Bosschaert of Dirk Stallaert en als je geluk hebt een keer Stedho.
  2. Kobus

    Suske En Wiske

    Hoe gaat ze dit controleren? Bij iedere gelegenheid waar een oud-Vandersteen medewerker is een afgevaardigde van uitgeverij Standaard meesturen? Misschien is het nu echt tijd om Suske & Wiske enzo achter ons te laten en gewoon niet meer aan te schaffen...
  3. Beste Reepers, Is er een digitaal platform waar je strips kunt lezen. Bijvoorbeeld door een abonnement te nemen en dan de nieuwe strip te lezen. Een soort Spotify voor strips. Ik heb gekeken op StripMunk, maar misschien heb ik verkeerd gekeken, want ik zag alleen dat de verzameling beheert kon worden. Het gaat namelijk echt om lezen van de strips. Mijn kast is namelijk overvol en om alles maar aan te fysiek aan te schaffen, vind ik onzinnig. Ook voor het milieu scheelt dat weer bomen.
  4. Echt een van de beste strips die ik dit jaar heb gelezen. Zeker in mijn top 3. De tekeningen zijn weergaloos en het verhaal neemt je echt mee.
  5. In Eppo staan nu de gags van Guust van Delaf... Zegt genoeg. Ik was al afgehaakt, maar nu weet ik weer precies waarom.
  6. En is dat erg? We moeten accepteren dat alles tijdelijk is. Wij zijn over 100 jaar ook vergeten. Ik vind het gewoon triest dat er iedere keer teruggrepen wordt op bestaande en oude strips die vroeger succesvol waren. En gewoon een andere tekenaar en schrijver wordt opgezet. Ik begrijp die tekenaars enzo wel. Het is werk dat waarschijnlijk ook goed betaald en je naam kan maken. Maar wat een bloedarmoede. Laat Guust voor wat het is. Het WAS leuk. Maar eerlijk de waarheid te zeggen, pak ik nooit meer een album van Guust uit de kast. De laatste keer dat ik dat deed, merkte ik echt dat het iets wat van een bepaalde tijd. Als we willen dat iets zijn waarde blijft houden en een legende blijft moeten we af van al die herhalingen, doorzettingen enzo. Het wordt er echt niet beter op hoor.
  7. Van mij mag de uitgever het nieuwe Guust album ergens steken waar de zon niet schijnt. Ik vind het gewoon een belediging.
  8. Het beste is gewoon te stoppen. Het gaat er niet beter op worden. Te veel voorbeelden van strips door andere makers. Jan, Jans en de Kinderen werd hier genoemd of Storm. Het zijn niet eens een slap aftreksels te noemen. Mooi voorbeeld is toch Nero. Marc Sleen hield zijn geesteskinderen voor hemzelf. Mooier kan niet.
  9. https://www.stripspeciaalzaak.be/stripnieuws/dark-dragon-books-december-2023 Kijk, dit vind ik een uitgeverij die de markt compleet verziekt en onnodig veel boeken op de markt dumpt. Naar mijn idee verstikt je door zo'n uitgavenbeleid het klimaat van de stripwinkels/markt. Onnodig. Andere uitgevers geven ook veel uit. Dus is het niet raar, dat we door het bomen, het bos niet zien en dus kiezen voor iets dat we kennen. Ik laat die al die boeken van Dark Dragon sowieso liggen. Niet mijn smaak.
  10. Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar de Robbedoes avonturen van Fournier vind ik nog steeds heel erg leuk. Zeker De Doodsman en Kodo de Tiran/Geld, scmiechten en smokkel. Behoren wel een beetje tot mijn favorieten. En die van Broca en Cauvin vind ik gewoon niet geslaagd.
  11. Dit doen wij toch een beetje zelf. Verzamelaars willen alles hebben en lijden echt aan completisme. Stel je voor dat je collectie niet compleet is? Ook al vindt je het niets meer aan, toch koop je het nieuwe deel van Jeremiah, Blauwbloezen, XIII, Storm etc. De verhalen en vaak tekenwerk zijn niet meer door heen te komen, maar het nieuwe deeltje moet en zal je bij de collectie hebben. Daarnaast zijn er uitgevers die de markt overspoelen met uitgaves. Dark Dragon brengt per kwartaal ongeveer 130 titels uit of zo. Ook Daedalus en Silvester hebben er ook een handje van... De oplages zijn te weinig om van te leven waarschijnlijk. Maar dit is de omgekeerde wereld. Zo is het gewoon lastig om een keuze te maken in het overvolle aanbod van alle rotzooi wat wel de moeite waard is... Met als conclusie dat je als consument gewoon teruggrijpt naar iets wat je bekend voorkomt. Het spreekwoord is niets voor niets "Minder Is Meer".
  12. Het is allemaal te veel kunst en vliegwerk. De uitgever probeert iets in leven te houden wat eigenlijk al een tijd niet echt levensvatbaar is. Al moet je wel altijd alles proberen om door te gaan... maar waar is de grens. Ik denk dat het tijdperk van het succes van Robbedoes ver achter ons ligt. En al die spin-off en nu weer vintage reeksen. Je merkt gewoon dat ze zoekende zijn en iets proberen te bereiken waar waarschijnlijk weinig interesse in is. Ik moet wel zeggen dat ik die Robbedoes door serie best wel heel leuk vond. Een aantal hele leuke verhalen gelezen. Al kreeg ik de laatste tijd wel het gevoel dat ik er zelf klaar mee was. En blijkbaar heb ik een hele andere smaak want Robbedoes bij de Sovjets vind ik echt geen bal aan. Mijn favorieten zijn ook die van Emile Bravo en de drie van Olivier Schwartz en Yann maar ook Paniek op de Atlantische Oceaan, Kwabbernoot Gaat Trouwen, Pacific Hotel en Robbedoes in Berlijn. De serie wordt mooi afgesloten met een verhaal van Hardy. Ik zal ook het deel van Janry aanschaffen, absoluut. Maar de vintage-reeks laat ik gewoon voor wat het is. Franquin is de meester en Fournier en Tome & Janry lees ik ook nog steeds met plezier. Aan alles komt een eind, alleen is accepteren altijd moeilijk.
  13. Een beroepsvereniging is er al geweest, vijftien jaar geleden, BNS (Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers). Die hebben ze van ellende maar opgeheven omdat het niet werkte. Ook zij deden een onderzoek over de slechte positie van de Nederlandse stripmakers. Niets nieuws dus. Ik ben het met jullie eens. Het is vraag en aanbod. Tijden zijn veranderd en er is veel meer vertier dan veertig jaar geleden.
  14. Quark vond ik best wel okee.
  15. Hongerig Papier komt snel uit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...