Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

sanderg

Members
 • Aantal items

  484
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over sanderg

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

137 profielweergaven
 1. Memorabele strips

  Inderdaad worden veel strips ten onrechte vooral beoordeeld op het tekenwerk, terwijl het scenario feitelijk veel belangrijker is. Dat is net als bij films. Ridly Scott heeft een uitzonderlijk goed oog voor het geweldig in beeld brengen van van alles en nog wat (zie bijvoorbeeld Prometheus- het zag er prachtig uit vond ik). De verhalen echter rammelen vaak (zie dezelfde Prometheus) en brengt de film tot een (veel) lager niveau. Bij strips zie ik hetzelfde bij bijvoorbeeld de Scorpioen- het scenario is behoorlijk bagger vind ik maar de tekeningen zijn fenomenaal. Overigens heb ik dat ook bij Schuiten- het verhaal van Schoonheid vond ik waardeloos. De tekeningen daarentegen zijn oogstrelend. Vuurwerk is daar wanneer zowel het beeld als het verhaal met elkaar in balans zijn. Qua films heb ik dat bij o.a. Once upon a time in America en Léon. Qua strips heb ik dat met vooral bij de oudere Thorgal strips (pak m beet de delen 4 t/m 19)
 2. Memorabele strips

  De meest memorabele strip die ik ook heb gelezen (en waarschijnlijk ook ooit zal lezen) is 'De schaduwen voorbij' van Thorgal. Ik was compleet van mijn sokken geblazen dat een strip zo ongelofelijk mooi kon zijn. Andere eervolle vermeldingen zijn 'Op zoek naar Peter Pan' (Cosey) en Manhattan Beach 1957 (Hermann). Die laatste strip is naar mijn mening de beste die Hermann ooit heeft gemaakt. Grappig genoeg was het scenario van zijn zoon. Diens scenario's kan ik veelal maar slecht smaken..
 3. Originelen

  Normaal doe ik dat ook niet maar omdat ik met korting iets kan kopen leek het me een buitenkansje.. als jullie van een mij onbekende tekenaar op de website de strips zouden aanraden zou ik deze ook zeker proberen. Maar dat wordt dus niet papyrus 😄
 4. Originelen

  Eens- het leek me een goed plan omdat ik veel van de tekenaars waarvan Napoleon werk aanbiedt niet ken en ik t ook zonde vindt om er strips van aan te schaffen als ze niet goed zouden zijn..
 5. Originelen

  Goeie tip!! Inderdaad erg goed getekend en blueberry is top Bedankt! Ik denk dat ik inderdaad hier een keuze uit ga maken De eerste plaat van deze vind ik ook mooi.. http://www.galerienapoleon.com/auteur-bande-dessinee_cyril-bonin-les-planches-originales-original-comic-art_fr_172.html Iemand hiermee bekend? Reeks kreeg goeie kritieken. Ik ken Bonin echter ook al niet..
 6. Originelen

  Zo op t oog doet de Papyrus reeks me nogal kinderlijk aan, maar ik heb t zelf nooit gelezen.. T lijkt erop dat er toch al best veel is verkocht van t werk bij de galerie. Maar ik heb wel eens begrepen dat de verkoop bij deze galerie wat merkwaardig is.. zo zijn de werken van Francq peperduur maar al verkocht voordat ze überhaupt op de website komen..
 7. Originelen

  Bedankt tweetie! En t werk van Cyril Bonin? Is iemand van jullie daar bekend mee? Zo op t eerste oog n goede tekenaar vind ik. Doet me aan Pont denken
 8. Originelen

  Het lijkt erop dat er in september een verkoop expo van Hermann bij Maghen zal zijn! Zal wel erg prijzig zijn... Iets anders- via n zakenrelatie kan ik met n korting iets kopen bij galerie Napoleon. Ik zie dat daar momenteel een expo loopt van De Gieter (papyrus). Nou heb ik de gewoonte enkel origineel werk te kopen van auteurs waarvan ik de reeksen erg goed vindt en waarvan ik weet dat t werk toch ook wel wat waarde zal behouden.. Is papyrus de moeite waard en zal werk van de Gieter n beetje waarde behouden denken jullie?
 9. Originelen

  Top! Ben benieuwd! Erg leuke stijl! Doet me weemoedig aan Gilles denken..
 10. Originelen

  Ziet er fantastisch uit Hanco! Dank voor het delen. Post je te zijner tijd hier de details voor de verkoopexpo?
 11. Vers Aangekondigd

  Te vaak.. het begint vervelend te worden
 12. Vers Aangekondigd

  Ik ook.. dit moet zowat zijn lelijkste cover zijn.. echt vreselijk
 13. Originelen

  Ja die zullen we binnenkort wel voorbij zien komen. Tja.. wat zou je daarop maken? 250 winst na aftrek van de veilingkosten? Leuk, maar niet geweldig..
 14. Originelen

  Akkoord, maar de echte fan zal natuurlijk het liefst n pagina van Vandersteen zelf willen. Ik wed echter dat een pagina uit het Spaanse spook geen 50k zal doen. Inderdaad is het gebied waar de liefhebbers zijn geconcentreerd wel kleiner- daar heb je n punt
 15. Originelen

  Hehe.. helaas!😄 Overigens vind ik originele suske en wiske pagina's nog steeds- relatief gezien- ontzettend goedkoop! Ik las laatst dat er meer dan 200 miljoen albums van zijn verkocht(!!!!!) Dat is veel meer dan alle Largo's, XIII's en thorgals samen! Toch doen platen uit die reeksen vele malen meer dan suske en wiske platen (ook van Vandersteen). Het kan zijn dat volwassenen hun interesse in s&w hebben verloren omdat het toch echt wel n kinderstrip is maar volgens mij kopen veel mensen ook origineel stripwerk uit nostalgische (jeugd) gevoelens.
×