Bart 01

Members
 • Aantal items

  580
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Bart 01

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 1. Niet geschoten is altijd mis
 2. Aan de reclame en distributie zal het niet gelegen hebben. Je kan die comics quasi overal kopen, aan een zeer redelijke prijs dan nog.
 3. Dat is het! Komt uit het verhaal 'Urbanus gaat trouwen'.
 4. Met Eddy Wally kom je wel in buurt.
 5. Nee en nee Het is een personage dat niet zo heel frequent voorkomt en laatste jaren zelfs niet meer kan voorkomen in de urbanus strips.
 6. Neen.
 7. De serie is al goed, maar het is niet Urbanus die het zegt.
 8. Nee geen Jommeke.
 9. 'Kom, vrienden! Ge kunt allemaal meerijden naar 't moederhuis!'
 10. Een van mn favoriete reeksen
 11. Voorbij de Steen. Demer?
 12. Je kan het hem altijd eens vragen via Facebook. De kans bestaat als ik de reacties lees. Ondertussen nog verschillende zaken gepost: Een tegel: Een serie ganzeneieren: Driftwereld: Drakenplaat:
 13. Wat hier eigenlijk op het forum ontbreekt is een soort 'rough guide to comics'. En dan bedoel ik niet aanraders qua reeksen, maar meer een inleiding in hoe comics juist gepubliceerd worden. Als je uit de simpele Europese stripwereld komt is het toch een hele drempel om de instap te maken. Het heeft even geduurd tegen ik inzicht had in het feit dat je heel snel moet afstappen van het idee om een reeks volledig te krijgen/houden in de comic wereld. Met cherry picking kom je al een heel eind. Ik denk dan bvb aan: - verschil tussen singles, trades (TP, TPB), HC, luxe, absolute, uber alles editions, ... - OOP, heruitgaves, ... - one shots, langlopende reeksen, rebirths, miniseries, zelfde schrijver van dezelfde reeks binnen een andere imprint ... - concept van een 'run' op een langlopende reeks - veranderen van tekenaar/inkter binnen dezelfde trade - belang van voorkennis - previews, orders, ... - waar makkelijk bestellen/kopen - overzicht belangrijkste publishers en hun imprints (DV, Vertigo, Marvel, Max, Image, Dark Horse, ....) - ...
 14. Is het mogelijk eens een foto van sommige pagina's de Amerikaanse integrale te posten? Ben benieuwd naar de zwart wit versie.