Metabaron

Members
 • Aantal items

  506
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Metabaron

 • Verjaardag 25-05-73

Profile Information

 • Locatie
  Antwerpen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

102 profielweergaven
 1. De jonge jaren, nog voor de baard. ;-)
 2. 2
 3. Wat niet is, kan inderdaad nog komen. Er spelen een aantal factoren mee. - Wat is er nog regulier verkrijgbaar en ruim op voorraad en in welke mate zou zo'n integrale reeks kannibaliseren op de gewone losse verkoop? (zie Buck Danny, Lucky Luke,...) - Wat gebeurt er in het Frans? Bij de titels van Dupuis, Lombard en Dargaud is de kans op een NL-integrale groter als er een nieuwe integralereeks wordt opgestart in het Frans. De Franstalige integrales van Buck Danny dateren van 2010, 2011. Die van Michel Vaillant van 2015. - Klassiek of niet, hoe doet die reeks het vandaag de dag in de verkoop? Die hc's van Michel Vaillant bleken inderdaad geen succes. De reboot doet het wel goed, maar die is recenter dan de FR-integrales, dus mogelijk wou men in 2015 liever even afwachten wat die reboots zouden gaan doen alvorens te beslissen mee te gaan met de FR-integrales. Ik zou zelf dolgraag een NL-versie kopen van de Smurfen-integrales die Dupuis nu in het Frans maakt, maar de NL-rechten van De Smurfen zitten bij SU. Ik had het er een halfjaartje geleden met iemand van SU over (sowieso al geen uitgever die integrale-minded is) en De Smurfen bleken helemaal niet de verkooptopper die je wel zou denken. - En dan heb je uiteraard nog dingen als de rechtenkwesties (bv. Isabel) of een tekenaar die het bij leven en welzijn niet ziet zitten omdat een integrale een soort van retrospectieve is en hij zelf nog niet dood is (bv. De Blauwbloezen).
 4. Alweer smullen van het dossier in Yoko. Bij de Ravians vind ik het jammer dat de helft van de dossierpagina's opgaat aan die verfilming.
 5. Ravian integraal 2 en 3 Yoko Tsuno integraal 1
 6. Stripcentrum ook? Stom dat ze die aanbieding online laten staan dan.
 7. Hangt ervan af hoe je de hoogste bedragen kan genereren, hé. Als een verkoop per opbod van de vertaalrechten van je topreeksen meer opbrengt dan een fix voor je hele fonds... Geen enkele van die vliegtuigreeksen was bij Gorilla geland, dacht ik, wel? Als die al elders in vertaling onder contract liggen, helpt dat je package-aanbod ook al niet verder. En het kan ook dat je veel mogelijke afnemers afstoot als je enkel in pakket wil verkopen... Boeiend allemaal. Ik hoop vooral dat Gung Ho goed terechtkomt.
 8. Van een package deal blijkt dus geen sprake, maar als dat wel het geval was, dan moest een potentiële overnemer de goedlopende/kwalitatieve reeksen van dat fonds onder de loep nemen en kijken of die nog lang zouden lopen enzovoorts. Stel dat je topreeksen Gung Ho, Kroniek der Onsterfelijken, De Reis van de Vaders en Het Zwaard van Ardenois zijn en drie van die vier zijn afgerond of bijna afgerond, dan wordt dat pakket al heel wat minder interessant. Backcatalogus is niet interessant, tenzij er een groot herdrukpotentieel aan vasthangt. Wat ik in dit geval betwijfel.
 9. Denk ik ook. En de beste krenten zijn al uit de pap bij Paquet, dus het zal er voor de geïnteresseerde vertaaluitgever sterk van afhangen wat er nog van de goede reeksen moet verschijnen.
 10. Dat is vooral een kwestie van 'claimen', denk ik. Arboris is niet de enige uitgever die op die oude reeksen aast en Dupuis, Dargaud en Lombard kiezen er ook steeds vaker voor om de integrales van hun patrimonium zelf in vertaling uit te geven.
 11. Ik vind er drie online die 'm nog aan de gewone verkoopprijs aanbieden. Het Vlaams Stripcentrum verkoopt een setje van de twee integrales aan 70 euro via eBay, maar ik vermoed dat je het door even contact op te nemen evengoed rechtstreeks met hen kan afhandelen. De onderste link lijkt verkeerd, maar die brengt je wel degelijk naar de juiste pagina. Als het via een van die drie niet lukt, dan zou ik de bittere pil slikken en de meerprijs bij Akim betalen. Herdrukken moet je volgens mij voor deze uitgave niet verwachten. http://m.benl.ebay.be/itm/2-x-Minimensjes-Integraal-Saga-2015-2016-/382134368399?hash=item58f8fbb88f%3Ag%3AH8sAAOSwax5Yqetv&_trkparms=pageci%3A91c81ca8-5607-11e7-8d3e-74dbd180ab6e%7Cparentrq%3Ac79da6b315c0abda6a6c7c1dfffa2804%7Ciid%3A1 https://www.stripwinkeldumpie.nl/nieuwe-strips/m/mini-mensjes/de-mini-mensjes-integraal-1-1967-1970.html https://ridiculous-exclusive.nl/integralen/207-een-nacht-in-rome-integraal.html
 12. Esther hou ik nog even voor mezelf. :-)
 13. Jaloers. Ik probeer het een beetje te spreiden. Cap nog 3, Arq de moeilijkste delen alvast binnen. ;-)
 14. Capricornus 12, 16 en 17 Arq 1, 2 en 4. We gaan er nog geraken.