Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Gehaaide Dolfijn

Members
 • Aantal items

  94
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over De Gehaaide Dolfijn

Recente bezoekers van dit profiel

91 profielweergaven
 1. Strip Van De Dag

  De Koning van de Ribauds 1 en 2 Ergens in het Frankrijk uit de Middeleeuwen loopt er een soort Staatsveiligheid rond in Parijs, geleid door een mysterieus persoon, die instaan voor de veiligheid van het rijk en zijn vorst. "Ribauds" is de strip die Arthus Trivium had moeten zijn. Het verhaal laat voldoende ruimte voor een hoop actiescènes, de tekeningen swingen en de plot is best spannend en logisch. Bovendien zit er voor één keer eens geen esoterisch gelul in. Ik heb ze gekocht in softcover en dan krijg je een mooie hoeveelheid bang voor je bucks. Zeker een aanrader.
 2. Kunst

  Misschien niet helemaal het juiste topic, maar waar anders: Het Maltees paviljoen op de biënnale in Venetië gebruikt een aantal platen van Joe Sacco zijn strips.
 3. Strip Van De Dag

  Fanny K. 1 Ik vind het echt jammer dat zo'n belangrijke reeks gelanceerd wordt met zwak haastwerk. Een ondermaats verhaal vol vervelende personages en ongeloofwaardige plotwendingen en tekeningen waar duidelijk te weinig zorg aan besteed is. Gemiste kans. Jolly Jumper antwoordt niet meer Uitstekend bewijs dat het ook anders kan, omspringen met striperfgoed. Een heel grappige strip met leuke verwijzingen naar de klassieke reeks, met veel zwier getekend. Heerlijk mooie cover ook die niet had misstaan in het toernooi.
 4. Strip Van De Dag

  Het Eiland De premisse is redelijk eenvoudig. Een groep mensen leeft in totale isolatie en bouwen een samenleving op tot op een dag ineens een outsider opduikt. Het status quo wordt dooreengeschud en de bevolking deelt zich op in kampen. Palloni slaagt erin erg goed vakwerk af te leveren. De personages worden goed neergezet, het tempo hooggehouden en de hoog oplopende ruzies voelen echt, verdiend en logisch aan. De mix tussen actie en karakterontwikkeling zit goed. De hoofdrolspelers krijgen allemaal een eigen "smoel" maar nergens gaat dat ten koste van de sfeer die je op het puntje van je stoel brengt. Bovendien kan de man erg mooie jungles tekenen. Niets aan deze strip is verrassend of schokkend, en toch lijkt dit een kandidaat te worden voor mijn SSZ-site top-10 van het jaar. Absolute aanrader.
 5. Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Tekenaarswissels heb je natuurlijk meestal wel bij comics maar daar waren de tekeningen inderdaad wel heel slap. Ik vond dat van scenario trouwens ook één van de zwaksten van de eerste 30 issues.
 6. Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  DMZ, een Amerikaanse reeks van Brian Wood.
 7. Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  DMZ. Ben ergens halverwege. Het is een godsallemachtig goeie serie.
 8. De dagelijkse worsteling

  Ik heb de integrale nog liggen. Goede staat. Als u nog interesse heeft, mag u altijd een persoonlijk bericht sturen.
 9. Op Televisie Vanavond

  De 3 wijzen rekende er 25 jaar geleden ook al op dat mensen bereid waren gemakkelijk te lachen, hoor.
 10. De Gouden 11

  Ja. Is pure bezigheidstherapie om te vermijden dat je maanden niet speelt. Zie naar Westerlo: gedegradeerd begin maart gaan die pas begin augustus terug kunnen spelen.
 11. De Gouden 11

  Nee. Enkel de laatste van de reguliere competitie van 1A zakt (Dit jaar Westerlo). De winnaars van groepen A en B van play off 2 spelen tegeneen. De winnaar daarvan speelt tegen de 4e (of 5e, afhankelijk van Zulte Waregem) van play off 1 voor een Europees ticket.
 12. De Gouden 11

  Als Liersesuppotter heb ik dit jaar al serieus gevloekt op dit systeem.
 13. De Gouden 11

  Oh ja, in play offs 1 en 3 wordt het puntentotaal van de reguliere competitie gehalveerd maar in play off 2 begint iedereen van 0.
 14. De Gouden 11

  Play off 1: De eerste zes van eerste klasse A Play off 2: De nummers 7 tot en met 15 van 1A en de eerste vier, minus promovendus Antwerp, van 1B Play off 3, ook wel play down genoemd: de laatste vier van 1B
 15. Sporterdesport

  Zondag. Ik denk dat ze er op Sporza om 9.30 aan beginnen.
×