JJL

Members
 • Aantal items

  472
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over JJL

Recente bezoekers van dit profiel

131 profielweergaven
 1. Beide pagina's gereserveerd/verkocht. Ben benieuwd wanneer ze op de Catawiki veiling zullen verschijnen !
 2. Huh, deze laatste pagina werd in 2014 voor EUR 3000 afgehamerd op Catawiki en wordt nu door Galerie Napoleon voor EUR 650 verkocht???
 3. Ja, staat ook in de omschrijving van de pagina: "Planche originale de BOB ET BOBETTE par le studio VANDERSTEEN".
 4. Het lukt mij zo snel niet, maar zou wel interessant zijn om de duurst geveilde pagina van Blueberry/Giraud te vergelijken met de duurste van Thorgal/Rosinski. Denk toch dat Giraud het (vooralsnog) wint.
 5. Jagen mensen hun vakantiegeld er doorheen? Na de eerdere belachelijk hoge biedingen op Manara kavels, ging deze pagina van Soeperman ook voor veel geld weg: https://veiling.catawiki.nl/kavels/12175857-uilenbroek-ren-originele-pagina-soeperman-jaren-80?previous=favorites&target_ab_goal=user_bid_page_bid_on_lot Kocht zelf minder dan twee maanden geleden onderstaande (naar mijn mening leukere/mooiere) pagina voor ongeveer een derde (EUR 105) van de winnende bieding van bovenstaand kavel:
 6. Dit gaat ook nergens over: https://veiling.catawiki.nl/kavels/11500097-manara-milo-toont-editori-del-grifo-eerbetoon-aan-pratt Affiche wordt geregeld aangeboden door Bedecouverte en haalt zelden EUR 150; soms zelfs beduidend minder (b.v. EUR 50 - minder dan een jaar geleden): https://veiling.catawiki.nl/lots/7192863
 7. Als het navolgrecht hetzelfde is als het volgrecht, dan gelden er strikte criteria voor toepasbaarheid (althans in Nederland). Even Googlen (https://www.rijksoverheid.nl/verkoopprijs moet minimaal € 3.000 zijn./intellectueel-eigendom/vraag-en-antwoord/wanneer-kom-ik-als-kunstenaar-in-aanmerking-voor-volgrecht) leert ons: Een tekenaar komt alleen voor volgrecht in aanmerking als de verkoper van het werk een professionele kunsthandelaar is, bijvoorbeeld een veilinghuis of een galeriehouder. Op verkopen tussen particulieren onderling rust geen volgrecht. Bovendien moet de verkoopprijs minimaal EUR 3.000 zijn! Dedicaces (zelfs niet van Hergé of Franquin) en vrijwel alle commissies zullen die drempel dus bij lange na niet halen. En als ik al een originele pagina voor meer dan dan EUR 3.000 zou willen doorverkopen (had ik ze maar ), dan nog ben ik geen volgrecht verschuldigd, omdat ik geen professionele verkoper ben.
 8. Blijf het toch apart vinden dat iemand een hoogste bod van EUR 65 met EUR 115 overbiedt (tot EUR 180). Zeker wanneer je je realiseert dat een dergelijk bod door de bank genomen anderhalf keer zo hoog is als de hoogste biedingen op stroken in de vorige Boes veilingen (max. EUR 120 als ik het me goed herinner). Maar goed, deze bieder zal deze stroken waarschijnlijk koste wat kost willen hebben. Good for you, Ruud!
 9. Met hetzelfde account op verschillende kavels bieden, zorgt voor verschillende 'biednummers'.
 10. Ik geloof niet dat die er is (alhans niet bij de vorige Boes veiling), maar misschien heb ik iets gemist.
 11. Dank Ruud! Wel een merkwaardig verloop van de biedingen op deze vier kavels van de Boes veiling (ook alle vier binnen twintig minuten gisterenavond); zie ook mijn opmerking op de Catawiki Zaagdraad. https://veiling.catawiki.nl/kavels/11761515-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-3-n-01-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug https://veiling.catawiki.nl/kavels/11766631-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-3-n-04-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug https://veiling.catawiki.nl/kavels/11710533-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-2-n-71-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug https://veiling.catawiki.nl/kavels/11710649-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-2-n-72-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug
 12. Merkwaardig verloop van de biedingen op deze vier kavels van de Boes veiling (ook alle vier binnen twintig minuten gisterenavond): https://veiling.catawiki.nl/kavels/11761515-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-3-n-01-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug https://veiling.catawiki.nl/kavels/11766631-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-3-n-04-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug https://veiling.catawiki.nl/kavels/11710533-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-2-n-71-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug https://veiling.catawiki.nl/kavels/11710649-boes-luxe-editie-boes-integraal-deel-2-n-72-80-met-originele-strook-in-speciale-map-+-ex-libris-hc-met-linnen-rug
 13. Helemaal mee eens. Maar Oriol is ook geen totale onbekende. Het Vel van de Beer en ook Drie Vruchten (beide ism Zidrou) kregen toch goede kritieken.
 14. Als hij nu dedicaces gaat maken tegen betaling, heb ik daar wel EUR 50 voor over: Doet Oriol Hernández overigens ook aan commissies?
 15. Op welke wanpraktijken doelt hij dan (of heeft hij een hekel aan maken van (gratis) dedi's in kleur)?