Aerogi

Members
 • Aantal items

  256
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Aerogi

Profile Information

 • Beroep
  Management Accountant
 1. Is een begin jaren 50 F1 wagen. Met lampen toegevoegd. En de benzinetank is een koffer geworden
 2. Ik beweer nergens dat dit niet knap is om 750 stuks te verkopen. Met mijn tekentalent zou ik aan 0 exemplaren geraken. Maar dat het ergens wel logisch is (economische realiteit) dat je daarmee onmogelijk kunt overleven? Een tekenaar is daar gauw een jaar mee bezig, het moet gedrukt worden, vervoerskosten etc. Met 750 exemplaren lijkt me onmogelijk om te overleven. En je hebt ook het gegeven dat de schrik er bij velen inzit dat reeksen niet afgewerkt zullen worden omdat ze in de problemen geraken. Dat is een beetje een self fulfilling prophecy I know. Wij kopen geen strip uit schrik dat ze misschien niet gaan blijven, en de uitgever geraakt in de problemen nèt omdat wij ze niet kopen. Maar het uitgeverslandschap lijkt me wel héél hard versnippert. Naast de grote zoals Le Lombard en Dupuis bedoel ik. En er komt gewoon veel te veel uit. Je kunt toch niet alles kopen?
 3. \m/
 4. Het enige wat ik kocht was Café Cowala. Al de rest die hier wordt opgenoemd, ken ik niet (behalve eens een review gelezen van dating for geeks dacht ik). En die ene Biebel heb ik ook gekocht. Maar vond dat eigenlijk geen goede strip, heb me er moeten doorspartelen, niks leek nog op de spitsvondige humor van pakweg de eerste albums uitgegeven door de Standaard. Dus het zal wel een reden gehad hebben dat de Standaard deze niet heeft willen uitgeven. Maar ik ben dan ook zo'n typische 'mainstreamstripliefhebber'. Dingen van Leo, Bec, reeksen à la Thorgal, IR$ etc Ik lees hier een oplage van 750 van iets dat aanzien werd als zeer goed (ken ik trouwens niet), maar 750 is toch wel zéér weinig. En er komt toch gewoon véél te veel uit? Als ik naar de Striep of Fnac ga... pfffft zo veel keuze, ik heb echt geen voldoende budget om me te wagen aan uitgaves van dit soort niche uitgevers.
 5. bij de besprekingen is de link van de cover van Deepwater Prison niet de juiste... niet dat dat nu zo erg is natuurlijk...
 6. Ingevuld. Misschien moeten dit soort surveys ergens een eerste vraag stellen of ik überhaupt enige interesse heb in digitale strips, kunnen ze dan meteen overal het vinkje aanklikken dat ik nul komma nul interesse heb daarin...
 7. Yes! Ik heb ze aan het lezen gekregen. Ondanks alle multimedia toestanden. Het is echt wel moeilijk om ze daar van af te krijgen. Maar kijk... het is een beetje gelukt J De jongste (10j) weliswaar gagstrips. Ik had er een aantal liggen van de Kannibrallen. Ik vermoed dat ze het lugubere kantje leuk vindt... Urbanus vindt ze ook wel leuk. En de oudste (12j) ben ik er in geslaagd om ze –min of meer verplicht- het eerste album van Aldebaran te lezen. En ze is nu bezig met deel 3. Toen ik gisteren ging slapen was ze om half elf nog aan het lezen. Heb haar wel gezegd dat dit nu ook weer niet de bedoeling is. En vanmorgen zat ze in de zetel verder te lezen. Ze vindt het razend spannend. Ze kan nog een tijdje voort met de volgende cyclussen. Nog geen idee wat ik na die cyclussen zou kunnen geven, tmag niet te schreeuwerig, niet te bloederig, niet te ingewikkeld zijn. Misschien Kenya van Leo? Toch raar dat met Sus en Wis, Asterix en Kiekeboe niet lukt, en dan met Aldebaran wel.
 8. Fanny K zal wel goed verkopen. Vraag me af, stel dat dit niet gelinkt zou zijn met Merho's heldin, hoeverre dit zou besproken worden / in het nieuws zou komen? Ik denk niet dat het zou opgepikt worden.
 9. *diepe zucht*. Hopelijk zijn het afgeronde cyclussen zoals bij Leo en zijn werelden van Aldebaran. Maar als het zoiets zal worden zoals met de zang van de vampiers ga ik afhaken. Ik heb gewoon niet de tijd om telkens opnieuw alle delen te lezen om weer mee met het verhaal te zijn. En ik heb een zeer slecht geheugen op dat gebied...
 10. Strips van Dufaux beginnen meestal geweldig, maar gaandeweg worden er te veel lussen ingebouwd of wordt het op de duur een strip waarvan je denkt dat hij aan de champignonnen zit.
 11. gisteren het 10e deel gelezen van Prometheus. Echt wel het minste deel totnutoe. Ze zijn ongelofelijk aan het rekken om toch maar aan 13 delen te geraken. Het begint al met die grote tekeningen in het begin die eigenlijk nietszeggend zijn. Neerstortende vliegtuigen en vogels hebben we al gehad dacht ik. Dit was echt wel een afknapper.
 12. gisteren het 10e deel gelezen van Prometheus. Echt wel het minste deel totnutoe. Ze zijn ongelofelijk aan het rekken om toch maar aan 13 delen te geraken. Het begint al met die grote tekeningen in het begin die eigenlijk nietszeggend zijn. Neerstortende vliegtuigen en vogels hebben we al gehad dacht ik. Dit was echt wel een afknapper.
 13. Heiligdom Genese 1&2 vond ik een zeer goed verhaal. Na het lezen van deel 1 dat nog eens moeten herlezen. Ik blijf het soms moeilijk vinden hoe Bec zijn vele personages neerzet, met veel hiërarchische lijnen waardoor het soms moeilijk om volgen is. Maar na het aandachtig herlezen van dit eerste deel toch echt wel een goeie cyclus / prequel op Heiligdom zelf
 14. Voor mij ook. Waarom moet het toch altijd zo ingewikkeld zijn? Kunnen ze die nu ook niet gewoon in SC uitbrengen. Nu ik geloof Kontiki als hij zegt dat de eerste cyclus een écht afgerond verhaal is. Ik ga ook die HC niet aanschaffen.
 15. vind ik wel ok eigenlijk. Het is niet dat het een grote stijlbreuk is. Of dit nu zal zorgen dat kinderen nu weer massaal Sus en Wis gaan lezen, betwijfel ik. Het zal misschien wel efkens de verkooopcijfers doen stijgen als dit een paar keer een item zal zijn in het nieuws.