Aerogi

Members
 • Aantal items

  293
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Aerogi

Profile Information

 • Beroep
  Management Accountant
 1. + de "tekeningen" bestaan al, de tekenaar moet niet nog eens betaald worden, behalve misschien een vast bedrag per verkocht album. Denk ik.
 2. Gisteren delen 4, 5 en 6 gelezen van Morea. Ik blijf dit een fantastische strip vinden. Leest supersonisch vlot weg.
 3. De jongste heeft kleine Robbe in één weekend zowat uitgelezen, maar om de één of andere pakt Stefan/cedric dan weer niet, terwijl het toch een beetje soort zelfde humor is, maar misschien wat braver? Of zou ik eens een later album geven. Na het succes van de cyclussen van Leo en Centaurus voor de 12 jarige oudste, Yoko tsuno gegeven (enkel de ruimteverhalen). Ze vindt het ook fantastisch.
 4. momenteel Morea herontdekt. Had ooit de eerste delen van Talent gekocht. gisteren de eerste 3 delen gelezen, en wow, wat een aangename verrassing totnutoe. Originele opvatting, leuke humor, en een geweldig uitziende rosse deerne...
 5. Integralen... lees zonet dat er eentje op stapel is van de Brokkenmakers... ik heb een beetje een probleem met het begrip 'integralen'. Voor mij zijn dat meer dan 3 gebundelde strips. Idem als bij Yoko Tsuno. Een integrale is zoals die van Aldebaran, de macht der onschuldigen. Niet dat ik verwachte dat ze de hele Yoko Tsuno collectie in één deel bundelen, maar het zouden er toch minstens een stuk of 5 mogen zijn. De kostprijs van zoiets zou maar iets meer zijn, waardoor de koper dan gemiddeld gezien meer waar voor zijn geld zou krijgen. Ik ga geen integrales kopen met 3 albums in vervanging voor mijn huide slappe kaftenstrips.
 6. kan wel. Ik denk met de integrales van bvb Yoko Tsuno, je de oude van Dupuis amper nog aan de straatstenen kwijtgeraakt. Jammer dat ik nu niet begin met strips te verzamelen, had wel leuk geweest om meteen de integrales te kopen
 7. had onlangs een integrale gezien van Orval. Overdrijven ze nu niet een beetje? Het was een tweeluik, nog maar zeer recent verschenen.
 8. So true. Ik verzamel ook postzegels. Het is ongelofelijk hoe dikwijls mensen mij vragen hoeveel hun postzegelverzameling van vroeger waard is. Meestal is dat gewoon niks, nada. Bij manier van spreken kun je alles van na 1960 beter gewoon plakken en versturen (maar dat doen we ook niet meer). En voor alles van daarvoor ga je misschien 10% krijgen van de catalogusprijs. Enkel de échte topstukken, de échte zeldzame halen hele hoge prijzen. Met strips zie ik hetzelfde gebeuren. Het aantal stripliefhebbers is in mijn ogen niet aan het stijgen. Toen ik in het middelbaar zat, was de ruime meerderheid daar wel mee bezig. Nu is dat niet meer het geval, eerder een kleine minderheid.
 9. Mijn dochters hebben nogal last van keuzestress... lijkt me geen zo'n goed idee als ze moeten kiezen.
 10. Gisteren eerste deel van de Tempelier gelezen. En poging om deel 2 te lezen. pfffft tligt misschien aan mij maar er komt helemaal geen 'drive' in. En al die personages door mekaar... misschien deel 1 nog eens 'geconcentreerd' herlezen
 11. Als je zeldzame dingen koopt zoals eerste druk Kuifje of iets dergelijks kan ik me voorstellen dat dit binnen 20 jaar een mooie opbrengst zal geven. Maar voor hetzelfde geld heeft Kuifje afgedaan en geraak je het aan de straatstenen niet meer kwijt. In dat verband vind ik het nogal straf hoe veel verkopers (stripzaken, rommelmarkten, beurzen) krampachtig vasthouden om voor de oude Bessy's veel te veel te vragen. In mijn ogen is het aanbod vele malen hoger dan de vraag, want ik heb niet het gevoel dat ze er veel van verkopen. Het zijn ook meestal verhalen die op zich niet waard zijn om daar veel voor te betalen, gewoon omdat het 'oud' is. Eerste drukken of speciale dure uitgaven interesseren me niet, ik koop strips puur om te lezen. Dus nogal wiedes dat bij verkoop daar enige winst op zal gemaakt worden.
 12. Het heeft efkens geduurd, maar ze beginnen strips toch te appreciëren. De oudste 12j heeft alle Aldebaran cyclussen gelezen, zeer enthusiast. Alleen een paar keer toen ik om 23u ging slapen, ze deze nog zat te lezen haar toch gezegd dat ze niet moest overdrijven Ook Centaurus vond ze totnutoe leuk. En Kenya en Namibia ook. De jongste 10j is fan van Urbanus en de kleine robbe. Die laatste heeft ze allemaal gelezen vorig weekend. IK was eigenlijk gestopt met deze te kopen, maar heb dan toch maar de laatste delen gaan kopen. Ik dacht dat ze Cédric ook wel tof ging vinden, maar noppes. Ze leest ook graag van die nieuwe gag strips die ik eigenlijk niet zo goed ken, o.a. iets met dansen en katten.
 13. deel 8 van Arctica ik heb het gehad met deze reeks. Leuk begin, maar ondertussen is het gewoon van de ene achtervolging / opsluiting / ontsnapping naar de andere. Met als daders alle mogelijke en onmogelijke internationale organisaties van de grootmachten. En het lijkt alsof ze het 'meisje met het blauwe haar' efkens geparkeerd hebben om een hele nieuwe cyclus te beginnen, een in mijn ogen vrij ongeloofwaardige wending 18 euro per album spendeer ik er niet meer aan.
 14. wij ook (Aerosmith concert).
 15. Het is idd duidelijk dat hij naar de vleermuis kijkt. Ongelofelijk eigenlijk dat zoiets door "kwaliteitscontrole" kan geraken.