Ga naar inhoud

Angoulême 2015


Johan

Recommended Posts

Vraag me af of er zaterdagnamiddag door iemand gesigneerd werd met die grote tekenaarsbetoging. Blijkbaar meer dan 600 tekenaars op straat.

Ja hoor, er waren er nog genoeg anderen (er waren gelukkig niet alleen Fransen)....

 

Het binnengaan ging minder vlot, omdat je werd onder handen genomen voor een persoonlijke scan (en je moest je ijzeren spullen, Gsm's en dergelijke eerst in een apart bakje deponeren)....

 

Opmerkelijk was de regelmatige omroep dat alleenstaande bagage (lees zakjes) werd vernietigd (détruit).  Gelukkig was de Engelse vertaling milder met verwijderd (removed).

Link naar reactie

En neen, flater was dit jaar niet aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van het stripverhaal daar in Frankrijk ... met een kleine spruit van nu net 2 maand was dat iets te lastig. Maar beloofd, volgend jaar weer present met vrouw en kind  :e005: !

En vanavond eens horen van de bende van BrabantStrip die geweest zijn, hoe het was  :e005: !

Link naar reactie

En neen, flater was dit jaar niet aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van het stripverhaal daar in Frankrijk ... met een kleine spruit van nu net 2 maand was dat iets te lastig. Maar beloofd, volgend jaar weer present met vrouw en kind  :e005: !

En vanavond eens horen van de bende van BrabantStrip die geweest zijn, hoe het was  :e005: !

congratz

Link naar reactie

Tjeemig de peemig....eerste dag werk zit er weer op en eindelijk even kans om aan het eind van een avond met saaie klusjes nog even wat aanwinsten te bewonderen.  :e005:

 

Angouleme viel dit jaar wel........ maar niet mee. Niet qua aantal gescoorde dedi's of het fantastische gezelschap. Het Nederlands-talige contingent van Vlamingen en Nederlanders houdt het altijd gezellig, al dan niet vergezeld van een vloeibare versnapering, maar amaaaaiiii wat was het weer druk. En die beveiliging, controles etc. dat waren dan nog maar de minste van " onze" zorgen.

 

Dit jaar zorgden de " verassingen"  voor wat uitdaging. Dargaud, Delcourt en Soleil hadden gast tekenaars.... Tarquin, Barbucci, Lauffray, Guarnido.... om een idee te geven, want het waren er veel in plaats van lotingen. Prachtig natuurlijk je weet alleen als hollandse boeken zeuler niet wie er komt. Laat staan wanneer. of hoe laat!  :e010:

 

Maar dat was nog te overzien... Nee dan de " geweldige " signeer systemen" zoals bijvoorbeeld Glenat. Op vrijdag meenden ze daar de voor de stand verantwoordelijk dame aangevuld met een dansmarieke achter de ca. 12 meter lange balie te zetten waar normaal 12 tot 15 tekenaars hun kunsten verrichten. Een dame dus.... die dan voor de hele dag alle namen op een lijst moet zetten waarna dansmarieke ze een ticketje mocht geven. (die je dan vervolgens weer bij de kassa " moest" laten afstempelen na aankoop van een boek. 

 

Alleen had men er even niet op gerekend dat er om 10 uur ongeveer 150 man tegelijk voor de balie stond te dringen op het ene plekje waar die dame dus zat. Ondanks bewaking en ferme taal bleef het chaotisch en de druk op de massa werd zo groot dat de balie begon te schuiven. En dat allemaal voor hooguit 2 of 3 populaire tekenaars terwijl de rest veel relaxter had kunnen gaan. Gelukkig leerde men per dag maar een top systeem bleef het niet. Ik vier altijd mijn successen maar toch... Het is wat zuur als je op zondag een ticket voor een tekenaar wil hebben en je staat 3de !!!!! in de rij. en na de twee voor je zijn de tickets voor die tekenaar op om de chaos van de dagen ervoor nog te compenseren.  :e006:

 

Maar dat mocht de pret niet drukken. De tentoonstellingen waren als vanouds prachtig. De sfeer zoals gezegd zowel overdag als 's avonds prima. En ik ben errrrrrug blij met de bemachtigde dedicaties van alle tekenaars, waarvan ik er 28 nog nooit in levende lijve had ontmoet. Van de prachtig tekenende Mourier (ingekleurd door Guth) tot de uiterst vriendelijk Bonaccorso... ervaringen en tekeningen om te koesteren... En zelfs als afsluiter van de beurs een Clochette van Loisel... Maar hoe we daar aan komen.... Tja what happens in Angouleme, stays in Angouleme  :P  :P  :P

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...