Ga naar inhoud

Updates Stripspeciaalzaak.be


Gast Kontiki

Recommended Posts

Leuk, zo'n verdiend eerbetoon aan dit Stripinstituut-met-een-hoofdletter dat ook mij strips heeft leren lezen!

 

Vraag: weet iemand nog welke strip in weekblad Kuifje verscheen over Koerdistan of Turkije, ergens in de jaren tachtig? Een bedwelmend verhaal, zo herinner ik het me, vol machtige panorama's van bergketens weergegeven in surreële kleuren? Destijds net zo'n rare eend in het weekblad voor de superjeugd van 7 tot 77 jaar als, pak 'm beet, Rork? (Extra tip, het was geen Jonathan, hoewel ik dat toen ook heel goed kon smaken :)

 

Als iemand een tip heeft qua auteur en/of titel, graag! Deze strip zou ik graag nog eens herlezen, desnoods in het Frans...

 

Dank alvast voor het meedenken!

Link naar reactie

Ik zou graag met je meedenken, temeer omdat ik hier tussen stapels Kuifje-literatuur zit, maar ik kan er gewoon niet opkomen. Misschien komt het nog aan bod in een van de volgende updates want we zitten pas in de jaren 1970. Het vreemdere spul moet nog komen.

Link naar reactie

Goed idee om ook die "kleine reeksen" te doen, want voor een weekbladlezer zijn die dikwijls het zout op de friet. Er was er ooit eentje in Robbedoes, "Amber en Akka", en vooral de eerste afleveringen heb ik met plezier meerdere keren herlezen. Een andere vergeten reeks uit Robbedoes was "Roltrap naar het ongewisse": een reeks die doodbloedde, maar waarvan ik ook vooral de eerste afleveringen met plezier herlas. Het zijn ook dikwijls de "kleine reeksen" die een weekblad eigentijds maken. De langere reeksen zijn populairder op termijn, maar "klassieker" van opzet (hup, discussie over klassieken :) ) waardoor ze minder tijdgebonden zijn maar daardoor ook minder eigentijds.

Link naar reactie

Alain Chevallier en Dwaaskop waren twee favorieten in mijn eerste jaren als striplezer. Ik denk dat Alain Chevallier letterlijk de eerste strip was die ik kocht na de klassieke Vlaamse jeugdstrips ... Blijkbaar heel veel reeksen uit Kuifje, hoewel via Spotlight al snel ook Largo Winch en Soda er zouden aan toegevoegd worden. Witte Horizon was nog zo één die wellicht nog zal opduiken in de komende updates.

Link naar reactie

Witte Horizon staat niet in onze selectie, maar dat kunnen we nog wel veranderen. Er waren nog wel een paar verzoeknummertjes. Liever een beter alternatief voor een paar twijfelgevallen die minder goed zijn.

 

Ik heb ondertussen ook al ontdekkingen gedaan. Het Eiland Arroyoka bijvoorbeeld. Slechts één albumpje.

Link naar reactie

Als ik dat overzicht van die 70 reeksen bekijk, heb ik toch de indruk dat Kuifje veel minder populaire reeksen heeft opgeleverd dan Robbedoes. Of toch in ieder geval minder langlopende reeksen (en dat is niet noodzakelijk omdat Tintin niet meer bestaat en Spirou wel nog, want behoorlijk wat van de populairdere Dupuis-strips zijn na een tijdje naar een andere uitgever overgestapt). Tussen die 70 reeksen zie ik er een heel hoop die ik altijd heb beschouwd als B-reeksen (of zelfs C-reeksen). Maar dat kan dan misschien weer liggen aan het slechtere album-beleid van Lombard. Ongelofelijk hoe weinig van die reeksen nooit een album of een eigen albumreeks kregen.

Het valt me ook op dat van bijna 6/7de van die reeksen er (al lang) geen nieuwe albums meer gemaakt worden. Of het zou hier en daar een sporadisch eenmalig comeback album moeten zijn.

 

Wel leuk om nog eens herinnerd te worden aan al die vergeten reeksen.

Link naar reactie

Twee van die reeksen uit onze eerste selectie starten volgend jaar als integrale reeks. En er zijn nog plannen voor meer, maar dat moet nog uitgevochten worden door verschillende geïnteresseerden waardoor het weer allemaal langer zal duren of misschien niet eens doorgaat.

Link naar reactie

Onze woensdagupdate zal morgen pas gebeuren, maar er staan wel weer tien reeksen uit Kuifje online.

Hoho, de jaren 80 zijn in gezet. :e005: Kreeg een abonnement van mijn ouders 1980. Wat een nostalgie als ik dit zie.  Er was nog zo'n reeks De zwarte ridder waar ik toen veel van genoot.

 

Mijn lievellingsreeks naast Thorgal was toen Ivor waar er trouwens maar 5 albums van verschenen ipv 6.

Link naar reactie

Ik heb deel 5 vd Adelaars van Rome ondertussen gelezen en ik vind het echt een top strip en reeks. Enrom van genoten.

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link naar reactie

Ondertussen blijft hij zijn serie wel uitbreiden. Nu komen er nog eens 2 of 3 albums bij terwijl de reeks eerst 4, dan 5, dan 6 albums ging tellen. 

 

Marini moet het idd niet blijven rekken, maar als hij dit niveau blijft aanhouden, dan zeg ik daar geen neen tegen  :e002:

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link naar reactie

Bij mij was het vampirella. Het wijfje is gewoon kut. Nou ja ... Als het ecgt gewoon kut was, zouden we er nog wat aan hebben

nou zeg. Vampirella is mijn fav karakter, dus beetje respect aub.

 

ooo cool! Net Ytahq #1 gekocht. Beniuewd om die te lezen!!

The Sisterhood: [CCO] comic book series (creator, writer) ComicsForSinners [EIC] comic news website Boom Art Department: [CEO] Art Agency, Editor

 

 

Link naar reactie

Een beetje een mindere update dan andere zaterdagen en ik was je ook nog de laatste tien reeksen van het Kuifje-overzicht verschuldigd. Ik heb het tussendoor moeten doen na het overlijden van mijn oma.

 

Woensdag krijg je normaal gezien een interview met Marcel Rouffa over zijn bijna-bijdrage aan De Rode Ridder. Het interview past dan ook in onze RR-reeks. Met de redactie blikken we ook terug op het voorbije jaar en kijken we als vanouds vol goede verwachtingen uit naar 2017.

 

Volgende zaterdag staat nog een interview in onze Rode Ridder-reeks gepland en we lanceren onze jaarlijkse wedstrijd om de beste strips van het jaar te weten te komen. Vijf jaar na de vorige editie zullen we je ook weer vragen naar jullie Grenzeloze Top 20, jullie persoonlijke top-20 met beste strips aller tijden in gelijk welke taal.

 

post-35-0-63990800-1482575696_thumb.jpg

Link naar reactie

@Kontiki, al jaren geniet ik immens van al het werk dat je in updates, artikelen en alle andere zaken stopt. Ik wil je hiervoor bedanken, vind het geweldig! Fijne dagen en een mooi nieuwjaar toegewenst vanuit het hollandse :)

 

@kontiki, ik lees net pas dat je oma overleden is, dan komt mijn "fijne dagen"wel een beetje wrang over :(

 

gecondoleerd met dit verlies en veel sterkte..

Link naar reactie

De zin is er wel, maar de tijd is er momenteel niet. Ik ben door een freelanceopdracht deze en volgende week elke dag pas rond 21.30 uur thuis. Voorbereidingen van updates moet ik over meerdere avonden spreiden. Ik ben ook betrokken bij de voorbereiding voor de begrafenisen dat gaat echt wel voor:

Link naar reactie

Morgen zijn we er alweer, hoor. Gisteren werkte ik het interview met Marcel Rouffa af die tot drie keer toe gesprekken voerde om De Rode Ridder te tekenen. Vanavond pak ik onze stripmomenten van 2016 aan en gooi er nog wat besprekingen bovenop. Ik heb ook verschillende nieuwsberichten, maar die zijn wellicht voor zaterdag,

Link naar reactie

Grappig :)

 

De afbeelding van de rabauw die op zijn vingers floot (en de twee pagina's van De Hellevliet, er was ook nog een derde pagina in schets/layoutvorm die ergens verloren is gegaan.) zijn nog gemaakt op mijn schetsen en layouts. (Stel daar niet meer bij voor dan bolletjes en lijntjes, het blijft tekenwerk van Marcel, mijn werk draaide meer om de vertelling en de leesflow.):)

 

Zonder afbreuk aan het interview te willen doen, toch een beetje duiding want het is qua tijdlijn misschien niet altijd even duidelijk. :)

 

Die rabauw hoorde bij een hele scène waar we nog in de stijl van Claus oefenden en was iets banaals waarbij de Rode werd overvallen in het bos.

 

Daarna kwamen we op het reboot idee. (Waarbij ikzelf op het idee kwam van "kom, we gaan gewoon voluit voor gestileerde animated stijl".)

 

Die Hellevliet proefpagina's zijn gemaakt NA het rebootvoorstel.

Link naar reactie

De chronologie van de voorstellen is wat overlappend in het interview, Tom. Wellicht krijg je niet het volledige krediet voor je inbreng. Dat wil ik dan weleens van beide partijen duidelijk gemaakt zien.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.








×
×
  • Nieuwe aanmaken...