Ga naar inhoud

De Vleermuis


Recommended Posts

In 1956 verschenen er van De Vleermuis 6 deeltjes bij uitgeverij ATH. De toen 16 jarige Albert Winands had dit personage bedacht naar aanleiding van het boek de Zwarte Vleermuis dat hij gelezen had. Dat boek van de Zwarte Vleermuis was Nederlandstalige vertaling van het Amerikaanse pulp personage the Black Bat. Een zevende deel is wel door Winands naar de uitgeverij gestuurd, maar is nooit uitgegeven en niemand weet waar die pagina's gebleven zijn. Zowel Winands niet als de nazaten van de uitgever van toen.

 

De Vleermuis is dus niet gebaseerd op DC's Batman zoals velen onterecht denken. Sterker nog, Winands had nog nooit van Batman gehoord en de eerste Nederlandstalige versie van Batman verscheen in Nederland dan ook pas in 1966 en dat is 10 jaar na het debuut van De Vleermuis.

 

Ik kreeg voor Windmill Comics in 2009 de volledige rechten van in handen en in de serie Hip Comics hebben we toen die zes deeltjes na een flinke opknap beurt herdrukt. Een klein jaartje geleden waren we door het oude materiaal heen.

 

Ik werk nu samen met tekenaar Willem Heeman aan nieuwe avonturen van De Vleermuis voor Hip Comics. Het is voor Willem zijn debuut als striptekenaar. Hieronder een stukje work in progress van Willem.

 

post-21-0-29122000-1467184846_thumb.jpg

www.windmill-comics.com

Link naar reactie
  • 2 months later...
  • 5 years later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...