Ga naar inhoud

San Diego Comic Con 2016


Lecram

Recommended Posts

Ik kwam bij mattel langs, waar het opvallend stil was door de onduidelijkheid om geen tickets uit te geven op de zaterdag en zondag, hierdoor ben ik in de rij gesprongen en heb twee speciale hotwheels items gekocht van StarWars en suïcide Squad.

 

Straks heb je er een nieuwe hobby bij....  :e005:

Link naar reactie

Na de zware zaterdag weer helemaal klaar voor de afsluitende zondag.

Na het ontbijt weer met de shuttlebus richting het conventioncenter. Een prima systeem.

 

Hotels zijn deze week allemaal geblokt voor de comic con En via een soort van loting kan je dan kamers reserveren. Al de hotels liggen op een route van een van de zeven shuttle routes, wij zitten op de pink route. Vanaf woensdag tot en met zondag rijden er 24 uur bussen van de CC rond op deze routes, waarmee je gratis naar de CC wordt gebracht....mooi systeem.

 

post-150-0-28390300-1469428220_thumb.jpeg

 

We waren vanochtend niet te vroeg en mijn dochter had weer afgesproken met haar vrienden voor wat rondslenteren en een tweetal panels. Zelf ging ik mijn commissions door de dag oppikken en ook een beetje slenteren over de vloer....en kijken wat je tegenkomt.

 

Mijn weerstand tegen betaalde tekeningen is na deze dagen wat gebroken....haha..... En doordat je bij iedereen via je mobiel met creditcard kan betalen raak ik het overzicht ook een beetje kwijt....ik vrees dat ik nog nooit zoveel heb uitgegeven op een beurs als vandaag....

 

Niet bij mijn Europese vrienden....Reynes en Ibanez, hier kent niemand ze en ik heb vandaag dan ook veel met ze kunnen praten.....toppers.....en ze hebben ook nog wat getekend (Reynes in stijl comic con). Die komen vast nog eens naar Nederland.

 

post-150-0-33926800-1469428174_thumb.jpeg

 

post-150-0-14079900-1469428236_thumb.jpeg

 

Verder mijn commissions opgepikt bij onder andere Tony Sandoval (een Mexicaan wonend in Zwitserland) en wat Amerikanen.

Joe Benitez kwam niet opdagen of eigenlijk pas heel laat, waardoor dit niet doorging.

En Thomas Yeates was mijn NL Conan boek vergeten in hotel, maar de beste man heeft mij toegezegd morgenochtend voor mijn vlucht naar mijn hotel te komen met het boek en commissie...ik ben benieuwd....hij wandelt graag in de ochtend....haha

 

Verder weer even gepraat met Frank Cho.....hè dutchman, how are you....super relaxte kerel, die ik godzijdank woensdagavond kon doen, hij heeft daarna zo goed als niet meer gesigneerd en wilde dat ook niet zei hij.....man, wat is hij populair....elke dag even een praatje met hem....dat doet hij liever als signeren.

 

post-150-0-15426600-1469428204_thumb.jpeg

 

Het mooie van de enige Nerderlander zijn, is dat men je een beetje gaat kennen, zelfs nog van vorig jaar, Europa is voor veel Amerikanen interessant en hun boeken in Nederlands vinden ze fantastisch.

Vandaag ook gratis sketchje gehad van Peter Block, al 30 jaar een disney tekenaar, die Daan Jippes heel goed kent, hij had veel bewondering voor Daan.

Ook weer langgewenst bij Jacob Chabot, die ik inmiddels ook goed ken, aangezien hij SpongeBob verhalen tekent en ik inmiddels alle figuren door hem heb laten doen...haha

Miss Puff en Gerrit waren de laatste die ontbraken.

 

post-150-0-92613800-1469428187_thumb.jpeg

 

Tevens vandaag weer aan het winkelen geslagen, hoe later op de laatste dag, hoe goedkoper....

Op zoek naar het zwarte goud op deze CC.....de black series special SDCC editions.

Hiervoor staan mensen vanaf een uur of 6 in de rij, dan worden er om 6.30 tickets uitgedeeld, je kunt kiezen Mattel, Hasbro, LEGO en die Pops poppetjes fabrikant.

Van Mattel was het me zelf gelukt, de Hasbro StarWars niet. Deze zijn samen de de Pops van Conan (niet de barbaar, maar de tv host) de moeilijkste en gewildste items. Halverwege de beurs zie je ze in de handel komen....de handelaren gebruiken bezoekers hiervoor denk ik.

Maar het is me gelukt, de drie black editions zijn binnen, dat hoort erbij.....goede investering hoop ik dan maar....haha

 

Gisteren trouwens een extra grote koffer erbij gekocht en zojuist alles gepakt, dat viel niet mee, veel boeken en toys....de extra koffer zit barstensvol.

 

post-150-0-69450500-1469428148_thumb.jpeg

 

Ik weet niet of ik het al genoemd heb, maar er is ook een tekenaarskoppel, die als commissions je huisdier tekent, vorig jaar een hond en een paard laten doen, maar iedereen die mij kent weet dat wij veel paarden, honden en katten hebben...dus hier liep ik ook een beetje op leeg, ze waren blij met me, dit jaar twee paarden, twee honden en een kat.

 

De laatste melding komt van de speaker en die geeft aan dat het tijd is....luid applaus over heel de vloer.....tot volgend jaar roept men om......

Mijn voeten doen pijn, maar het was verder een prima dag.....

 

Ik zal over een dag of twee het een en ander nog eens samenvatten en analyseren, maar voor nu zit het erop......mijn dochter heeft afscheid genomen van haar Amerikaanse vrienden en ik doe mijn badge af.......

 

post-150-0-42461700-1469428161_thumb.jpeg

 

Wij hebben een geweldige tijd gehad.

Link naar reactie

Mijn Sandoval is niet zo mooi als die op facebook....ik ben meer dedieverzamelaar dan commissionspaarder, dus ik plaats goedkopere commissions????????????

 

@Tweet....het is inderdaad een forse reis, maar het gaat ook meer om de beleving niet om die paar tekeningen of boeken.

En....ik combineer de CC met onze vakantie.....maar Nerd it is...

Link naar reactie

Ik kan Marcel alleen maar bij staan bij al de verslagen.

Vorig jaar was ik er ooit en al hebben we proberen afspreken met hem. Het is ons nooit gelukt.

 

De commissies zijn leuk, maar de contacten die je daar kan leggen zijn nog zoveel toffer.

zo heb ik enkele tekenaars overgehouden die ik nu nog steeds regelmatig contacteer voor allerhande zaken en een beetje als vriend mag benoemen.

 

Maar daarnet al onze contactpersoon benaderd om al een slaapplaats voor volgend jaar te contacteren.

Ieder jaar is misschien te duur, maar om de 2 jaar is het zeker te doen.

Link naar reactie
Gast Gerb-Art

Erg leuke verslagen en dito foto's.. Mijn vraag is, hoe kom je aan een toegangsticket/pas? Wil er volgend jaar wel eens een kijkje nemen (en wellicht een leuk Artist Alley plekje uitzoeken voor een eventueel jaar daarop ;-) )

Link naar reactie

tickets bemachtigen is niet zo eenvoudig als bezoeker. Je moet je op voorhand inschrijven en dan als het moment er is zo snel mogelijk je tickets kopen.

 

Maar als artiest bestaat er iets zoals "professional". Je moet het maar eens nakijken op hun site.

Als ik me goed herinner dan moet je dit wel doorsturen ten laatste september of oktober.

De deadline staat op de site/formulier.

Link naar reactie
  • 2 weeks later...

Ik zal nog een slotverslag schrijven, maar ben na SDCC gelijk doorgereisd voor mijn vakantie met de rest van de familie, dus nog niks kunnen fotograferen of bekijken...volgende week ????????

Kaarten kun je niet zomaar kopen, je moet je inschrijven en dan ontvang je op bepaalde tijd code waarmme je kunt inloggen op een vaststaand tijdstip/datum....dan ga je random in en heb je een (kleine) kans om erdoor te komen.

Link naar reactie

Eindelijk weer thuis na een vrij lange vakantie.

Na de San Diego Comic Con ben ik samen met mijn dochter naar Fort Lauderdale gevlogen en hebben wij daar een dag later de rest van de familie ontmoet en gezellig twee weken vakantie gevierd.

 

post-150-0-25882700-1471025335_thumb.jpg

 

We waren gebleven bij het verhaal dat Thomas Yeates mijn boek vergeten was in zijn hotel en had beloofd deze alsnog te tekenen en in de ochtend bij mijn hotel af te leveren.

Daar ging de telefoon......of ik hem halverwege wilde ontmoeten op de hoek van India Street en iets wat ik niet verstond.....het zal wel, ik moest 10 uur naar het vliegveld en om dan in de stad rond te gaan lopen...nou ja.....ik ging eerst ontbijten en Thomas ging alvast lopen meldde hij.

En jawel.....tijdens het verlaten van de ontbijtruimte (waar ineens veel mensen zonder badge waren), waar ik iedere ochtend gezellige gesprekken had met een aantal artisten van de Small Press, kwam Thomas aanlopen de lobby in. Dat kwam goed uit, nu kon ik gratis trakteren op koffie (ontbijt/koffie incluis hahaha). Hij had nog twee buttons van Bernie Sanders op zijn bretels.......

Gezellig over California gepraat en over Volvo (hoe we daar op kwamen weet ik eigenlijk niet meer) en mijn boek ontvangen met mooie tekening.

 

post-150-0-54167200-1471025888_thumb.jpg

 

Conclusie is wel dat de wereld van de Comic Con heel groot is hier en dat het zeker ook is overgewaaid naar Europa.

De San Diego Comic Con is de allergrootste en totaal onvergelijkbaar met iedere beurs, die je je maar kunt indenken in de Lage Landen. Zelfs Angouleme is een kleine jongen vergeleken met dit geweld.

Het is vooral de wereld van de grote bedrijven en grote televisieshows die het zo bijzonder maken. Overal worden hebbedingetjes weggegeven, schema's zijn er om niet op te volgen, waar je ook loopt, altijd is er weer wat te zien.

 

post-150-0-76108400-1471025373_thumb.jpg

 

Het mooie van deze Con is dat alle bezoekers met dezelfde insteek hierheen komen, het geeft echt een soort popfestival gevoel.

Ik ben blij dat ik openingsavond aanwezig was en daardoor een van de 20 gelukkigen was, die een tekening van Cho heb kunnen bemachtigen, de grote jongen ter plaatse.

 

post-150-0-32845600-1471025324_thumb.jpg

 

Ook het toevallige zien van Charlie Adlard was leuk, zeker toen hij me herkende van de cameo en zo leuk praatje kunnen doen met hem......en een mooie Jesus gekregen (welke later dus ook door Kirkman is gesigneerd).

 

post-150-0-02290900-1471025387_thumb.jpg

 

Al met al ben ik toch in die 4 dagen tot 50 commissions/free sketches gekomen. Ook mijn bezoek aan de heel vriendelijke legende Sergio Aragones was leuk, hij vertelde mij een leuk verhaal dat hij ooit in Frankrijk was en daar signeerde met Giraud. Dat klikte goed en na afloop vroeg Giraud hem mee naar zijn huis voordat ze zouden gaan dineren. Aragones vond dit prima en aangekomen in het huis zag hij vele prenten van Moebius hangen en dat is echt "groot" in the USA......vele tekenaars noemen deze naam. Hij begreep dat niet en vroeg Giraud...."vind jij Moebius ook zo goed".....niet wetende dat het een en dezelfde persoon is, waarop Giraud uitleg gaf en Aragones beschaamd was....

 

post-150-0-33917900-1471025957_thumb.jpg

 

Zijn er dan ook moeilijke of minder leuke zaken......jawel, het eten in Gent is niet best, maar hier is het ook geen pretje, veel vettigheid of nachos met gesmolten kaas erover...hahaha....en heel duur.

Ook zijn er zeer weinig rustpunten op de beurs of in de nabije omgeving, waardoor je (met rugtas NL boeken) heel moe kan worden en dan gas je op het laatst maar op de grond tegen een muur zitten om direct aangesproken te worden dat de muren vrij moeten blijven..hahaha.....dus totaal geen beurs voor de "stoeltjeszitters" onder ons.

 

Ook comic legende Neil Adams is geen vrolijke jongen, daar worden serieuze prijzen gevraagd (denk alleen Cho duurder op beurs). Deze man wil zelfs 30 dollar voor een handtekening, tel daarbij zijn geldgraaiende vrouw als makelaar....dan weet je het wel.

Toch maar een commission laten maken van Black Canary.......toen ik die op ging halen vroeg ik om een handtekening in mijn verzamel Vampirella boek (waar een tiental gewoon een free sketch in heeft gezet) en vervolgens zei hij 30 dollar.....hahaha......nee Neil.......dan maar niet.

Maar wat verkoopt die man veel tekeningen en items voor veel geld, die moet op zo'n beurs aardig binnenlopen.

 

post-150-0-59982800-1471025347_thumb.jpg

 

Tony Sandoval was ook prima bezig, maar ik was de laatste zondag en had eigenlijk geen zin meer in een duurdere commission, dus heb als laatste een "goedkope" geplaatst.

Best een bijzonder persoon, een mexicaan, die op vele plaatsen in Europa heeft gewoond (nu Zwitserland meen ik), maar hij heeft veel boeken in het engels uitgegeven. Jammer dat ik geen NL boek bij me had.

 

post-150-0-63344500-1471025366_thumb.jpg

 

Zoals gezegd ook onze huisdieren (of een groot deel daarvan) laten vastleggen door de tekenaars Talon en Thompson, gespecialiseerd in dieren.

Hierbij onze nieuwste aanwinst Abigail, een Welsh Terrier.

 

post-150-0-03686900-1471027058_thumb.jpg 

 

Op de terugweg van Florida naar huis echter midden in Delta storingen en dus vertragingen, vluchten missen, overboeken etc.

Bleek op Schiphol dat ik van de 6 koffers en 5 mistte.....schrik....maar inmiddels zijn ze allemaal terecht.

Gelukkig had ik uit voorzorg veel handbagage mee met daarin al mijn tekeningen, gesigneerde boeken en exclusive toys, super grappig trouwens die hotwheels Starwars, later in Florida er nog een aantal van bijgekocht, leuk om te verzamelen.

Kwam zelfs in supermarkt een Starwars soep tegen van het bekende merk Campbells......die ging ook mee.

 

post-150-0-73727800-1471027878_thumb.jpg

 

Maar goed, het was weer een hele belevenis, mijn dochter heeft een geweldige tijd gehad met haar USA vrienden, die wellicht volgend jaar onze kant op komen.

Vakantie Florida is ook voorbij. De vissen hebben weer rust. 

 

post-150-0-19011500-1471027976_thumb.jpg

 

Voor de lezers: Tot een volgende keer, misschien dan weer uit Angouleme of waar dan ook vandaan.

 

post-150-0-48342700-1471028280_thumb.jpg 

Link naar reactie

Prachtige verslagen! Die hele comictoestanden zeggen me niets, maar de sfeer lijkt me echt top! Hele knappe commissions/dedi's van de Europeanen ! 

 

Van Reynes heb ik door hem meegebrachte sketchbooks gekocht .............dus in die zin dedicaces (alleen aankoop schetsboeken).

Roger Ibanez en Hernandez voelde zich enigszins beschaamd om wat te vragen, maar dat moesten ze hier doen (was ze ingefluisterd dat dit hoort op USA beurs).

Beiden hebben toen 20 euro gevraagd, hiervoor kreeg ik echter ook engelstalig vertaald preview boek van alle tekenaars, tassen met opdruk van de tekenaars en posters van hun boeken. Het was een promotie booth van European Comics. Van Roger nog een extra tekening gekregen.

 

Op zich is het systeem met betaalde commissions prima op een beurs, hiermee kan de striptekenaar (wellicht) wat verdienen.  Meestal ook wat langer contact en betere tekening.

In San Diego zitten ook veel tekenaars voor de contacten op de beurs, dus combinatie commissions/signeren en lezingen/besprekingen/contact collega's en uitgevers.

Link naar reactie
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...