Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Striptijdschriften

  O ja, De Vrije Balloen (met de eerste vertaalde Zwartkijken), Rhaa Lovely (met oud werk van Gotlib), Gummi, Uitverkocht, Lava voeg ik er ook nog aan toe.
 3. Catawiki Zaagdraad

  Daar heb je volkomen gelijk in. Maar deze dan in resultaten Bobbedoes verkocht. Archie Cash 15 Curare: 09-10 voor 4,10 en op 04-11 voor 21,70 ( verschil van 17,60 ) Johnny Goodbye 11 : 10-11 voor 7,00 en op 19-11 voor 1,50 Zomaar voorbeelden van niet al te unieke strips, het is geen halszaak maar het valt me gewoon op.
 4. Marini vs Batman

  Iets groter dan gewoon comics formaat.
 5. TOERNOOI: DE MOOISTE STRIPPAGINA OOIT

  Ik tel er 28, zie de draad in het toernooi-organisatie-forum. Als het zo verder gaat, zullen we er niet geraken, denk ik. Een winter toernooi is een winter toernooi, dus het zou toch in december moeten beginnen. Of dan maar met minder dan 64 inzendingen.
 6. Striptijdschriften

  Ik ken dat. Ik bewaar bijna alles. Wel eens gedacht sommige tijdschriften weg te doen maar dat is lastig. Als ik dat al zou doen, dan zou ik zeker wel de Robbedoezen/ Spirou en de stripinfobladen en de oudere Fluide Glacials en Les Echos des Savannes (prachtig werk van Gotlib, Mandryka en Bretècher ) zeker bewaren.
 7. Comic Van De Dag

  Viel zeer goed mee. Prachtige tekeningen! Moest al even nadenken, is alweer een hele tijd geleden.
 8. Striptijdschriften

  Dit gezegd zijnde heb ik op een twintigtal verzamelalbums na alle Robbedoesverzamelalbums (de eerste jaren vind ik te duur voor wat het maar is), vanaf een bepaald jaar in de jaren 1960 alle Kuifjeweekbladen. En de voorbije jaren kocht ik complete collecties van Wham!, Suske en Wiske Weekblad, Pep en Eppo (de oude versie met alle opvolgers tot en met SjoSji). Rond mijn 16de kocht ik alle verzamelalbums van Wordt Vervolgd en Titanic en dankzij die verzamelalbums ben ik strips blijven kopen en lezen, want in die periode had ik wel andere interesses. Zone5300 heb ik ook enkele jaren geleden ontdekt, maar mijn achterstand koop ik om de zoveel jaar in grotere porties bij elkaar in plaats van een abonnement te nemen. Van stripinfotijdschriften (vakliteratuur voor mij) lees ik Stripschrift, Stripgids, Brabant Strip, Casemate, dBD, Tonnerre des Bulles en ik wacht nog steeds op het eerste nummer van het heropgestane Les Cahiers de la Bande Dessinée. Sporadisch vul ik nog stopgezette bladen aan zoals Striprofiel, Zozolala, Auracan, Sapristi, Schtroumpf,... Losse nummers van Fluide Glacial, Pilote, Circus, Charlie, L'Echo, Mormoil, Censuré (tof concept!), Rigolo en zo heb ik hier ook wel, een grote partij Lanfeust Mag eveneens, maar die ga ik niet per se aanvullen. Alles bij elkaar natuurlijk veel te veel.
 9. TOERNOOI: DE MOOISTE STRIPPAGINA OOIT

  Mooi allemaal - nu weer over op nieuwe inzendingen :-) Volgens mijn telling zitten we nu op 29 inzendingen (Kuzuri ook ok met mijn telling? ;-) Nog 35 te gaan dus!
 10. Striptijdschriften

  Begrijpelijke redenering, Kontiki! bedankt voor alle reacties.
 11. Suske En Wiske

  Ik zie het meer als een diamant die even stevig opgepoetst moet worden. Welke nieuwe tekenaar tekent een tegen elkaar knallende Sus, Wis, Bik en Sidonie nou leuker dan Vandersteen?
 12. Striptijdschriften

  Tchô is al enkele jaren geleden stopgezet. Zelfs de halfjaarlijkse winter- en zomerspecials, die een tijdje het wegvallen van het blad opvingen, verschijnen niet meer. In elk geval lust men in Vlaanderen nauwelijks nog striptijdschriften. Eppo heeft het een tijd geprobeerd en StripGlossy moet er nog achter komen dat het hen hier niet gaat lukken (ik zag hier zelfs nummers liggen in het tijdschriftenschap van het pompstation in mijn dorp, maar dat is een verloren kost en moeite, want ze blijven toch liggen). Beide bladen beseffen onvoldoende dat hun aanbod en aanpak eenzijdig Nederlands is, tot in de redactionele stukken toe. Dat was eigenlijk ook al zo met Pep en de opvolgers. Maar een explicietere Vlaamse keuze is niet aan de orde, want Vlamingen kiezen over het algemeen liever voor albums dan voor tijdschriften. Keuze en verkoopplekken zat.
 13. Striptijdschriften

  Toch kan het in Frankrijk wel. Daar heb je behalve Spirou, ook nog Picsou magazine en journal de Mickey en Tchô (als die laatste nog bestaat?) en voor de volwassenen nog steeds Fluide Glacial en L'Echo des Savanes (al is die laatste niet meer zoals in het begin, als ie nog bestaat, weet ik niet precies). Eppo volg ik niet meer, iets te veel realistische strips voor mijn smaak. En ik vergat MAD magazine nog, daar heb ik ook een stapeltje van (maar daarvan geldt ook dat de nieuwere nummers minder zijn dan vroeger),
 14. Catawiki Zaagdraad

  Het kan vast simpeler, maar het is natuurlijk wel de bedoeling mensen zoveel mogelijk naar de veiling te sturen en weg te houden van de shops.
 15. Catawiki Zaagdraad

  Dat is natuurlijk een veiling vergelijken met een shop; bij veilingen kunnen mensen soms te ver gaan om maar niet te "Verliezen". Het kan ook aan de kosten van verzending liggen. Zelf koop ik zelden iets bij Belgische verkopers, omdat de verzendkosten dan vaak te snel oplopen.
 16. Today
 17. Nieuwe Asterix oktober 2017

  Dat was alleen bij de Bruna, een actie van Betapress en Bruna samen.
 18. Striptijdschriften

  In die oudere periodes waren albums minder van belang dan later. En tegen dan wilden lezers geen weken, maanden tot zelfs jaren (zie Blake en Mortimer aan één of twee pagina"s per week) wachten om een verhaal compleet te lezen. En er waren nog tal van redenen die het verval van striptijdschriften inluidden. Dat Eppo het in de huidige bezetting al bijna tien jaar lang volhoudt, is toch knap vind ik.
 19. Suske En Wiske

  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Feit is dat de jeugd het niet lust. Op naar de vernieuwing.
 20. Striptijdschriften

  Tja, ooit, lang geleden, was er een tijd dat er een groot aantal stripweekbladen bestond: Robbedoes, Kuifje, Pep, Sjors....... Echt een heel andere tijd, tegenwoordig is Donald Duck de enige die als weekblad is overgebleven.
 21. Striptijdschriften

  Die glossy, is wel aardig, maar niet echt bijzonder, vind ik. Het is te veel van hetzelfde en heel erg Eppo-achtig. Het mist een beetje een eigen gezicht. Iets dat Robbedoes en Kuifje en zoiets als Wordt Vervolgd en MYX wel had.
 22. Nieuwe Asterix oktober 2017

  Niks gezien.
 23. Suske En Wiske

  (Ik schiet even uit de lurkstand.) Zou dat aan de verhalen liggen? Die oude albums zien er een stuk drukker uit dan de nieuwe zeer toegankelijke boeken. Dat vond ik als kind stiekem ook al. Wat als je de oude vandersteenalbums op groot formaat in oblong uitgeeft? Twee stroken per pagina, net als in de krant. Smaakvol ingekleurd. Dan word je wat meer met je neus op het veelal heel leuke tekenwerk gedrukt. Zéker de komende zeventien minuten vind ik dit een briljant idee!
 24. Gekocht - Aangekondigd - Interessant

  Was Sean Phillips zelf die me erop attendeerde (ik benaderde hem voor deze krant, maar hij had ze zelf niet meer)!
 25. Gekocht - Aangekondigd - Interessant

  Via deze link online https://www.page45.com/store/Spirit-Centenary-Newspaper-Lakes-International-Comic-Art-Festival-2017-.html
 26. Manga Van De Dag

  Golden Kamuy 1&2 gisteren gekocht en meteen uitgelezen. Zalige manga inderdaad, mooi getekend, goede personages, leerrijk en inderdaad een periode die niet vaak aan bod komt. Girl from the other side 1&2 ook gisteren gekocht. Moet ze nog eens herlezen want het stuk in het meer vond ik lastig om te volgen, wel intrigerend en benieuwd naar waar het verhaal toe gaat. Eens gaan informeren voor Wolfsmund in World's End maar deel 1 is niet meer te verkrijgen
 27. Gekocht - Aangekondigd - Interessant

  Geweldig, je hebt er een betere. Die van mij was niet gesigneerd.
 1. Laad meer activiteit
×