Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Tegenvallende strip

  Een mooi Hollands voorbeeld uit de eerste pagina van de preview van een Judge Dredd strip op de SSZ-site: - “Ze slaan me altijd over voor de krenten in de pap.” - “Denk erom, dit zijn geen krenten.” Is er ook maar één Vlaming die begrijpt wat hiermee bedoeld wordt?
 3. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Vertel dat maar aan onze politici...
 4. Tegenvallende strip

  na jaren "overheerst" te zijn met Hollandse vertalingen, mogen die minuscule aantallen Hollandse stripkopers nu ook es wat Vlaams leren ;-)
 5. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Dat zal niet weinig zijn, als je het hele mooie lijstje ziet: http://flb.be/partenaires/ En zo hoort het ook: bevordering van de cultuur mag wat kosten.
 6. Clifton - Spookrijders onder Invloed

  Ik dacht dat ik bij “Te Verschijnen” op de SSZ-site zag dat er een herdruk zou komen. Daarnaast lag er vorige week één in de Oxfamwinkel in de Quellinstraat in ‘t Stad.
 7. Today
 8. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Voor onze topwedstrijd heb ik op de valreep nog meer dan zeventig strips gekregen. Van de 249 albums ga ik volgende zaterdag 15 pakketten samenstellen met dus meer dan een dozijn strips per pakket. Tot eind maart (de wedstrijd wordt dus verlengd) zullen we wekelijks enkele winnaars loten.
 9. Tegenvallende strip

  Toch allemaal middeltaal? Of is het nu middentaal?
 10. Tegenvallende strip

  Begijnen zijn toch wat anders. Maar bajes, bak, lik, gevang, petoet, cachot (zo zou ik het schrijven), 't kan allemaal. Ik ben nu toch wel benieuwd naar dat typisch vlaamse taalgebruik dan. Blijkbaar zitten er een aantal in de vertaling van Bilals Bug: "panikeert", "manuele cijfercode", "informatiseren", "heropstarten", "contaminant" om maar iets te noemen. 't Kwam bij mij als slecht vertaald over. Of "protocols" vlaams is of gewoon verkeerd vervoegd is laat ik maar even in het midden.
 11. Clifton - Spookrijders onder Invloed

  Weet iemand nog waar deze tegen normale prijs te vinden is? ik hoor het graag!
 12. Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Is het dan niet aan Getty Images om hun afbeeldingen beter te beschermen? Lijkt me gelijkaardig aan: ik zet al mijn private data online en loop dan klagen dat wildvreemden zomaar bij mij kunnen inbreken of mij op de voet volgen enz...
 13. Tegenvallende strip

  In het Antwerpse: "de Begijnenstraat".
 14. Tegenvallende strip

  In den bak. Of 't gevang.
 15. Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Dus gaan we naar de sites zelf moeten. Hopelijk verzekert Google ons dat die veilig zijn.
 16. Tegenvallende strip

  't Kasjot, zeggen ze hier.
 17. Tegenvallende strip

  Dat is eigenlijk Brussels. Ik ben van tussen Leive en Brussel. Dus ik ken beide En 't prison is inderdaad ook schoon Vlaams.
 18. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Grotendeels is ook de rest van het interview vrij nieuw qua inhoud. Leuk! Ik heb dit, ondanks het feit dat Merho zelf niet meer tot mijn favorieten hoort, met veel plezier gelezen. Zo mogen er nog meer volgen. ;) Wat ik persoonlijk nog graag zou zien, is een finaal groot interview met Paul Geerts. Één van mijn stripvader-helden. Het klinkt misschien leguber, maar met al die overlijdensberichten, voelt het aan als 5 voor 12. Ik heb het gevoel dat die man nog wel wat kan (wil?) delen met ons. Verder hoop ik ook eens een heel uitgebreid interview te lezen met mijn favoriete tekenaar Steven Dupré. Al vermoed ik dat de integrale van Sarah & Robin en uiteraard bovenal zijn Suske en Wiske album eind dit jaar daar wel zullen voor zorgen. Dat mag dezelfde interviewer zijn.
 19. Tegenvallende strip

  'Den amigo'? Dat heb ik echt nog nooit gehoord. Hier in Leuven zegt men 't prison, of in 't schoon Vloms: 't gevang. Mijn (Leuvense) moeder kent het ook niet.
 20. Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Het zijn Getty Images die Google een proces heeft aangedaan en gewonnen, het argument was dat surfers te makkelijk afbeeldingen kunnen kopiëren zonder naar de site te gaan. Daarom heeft Google extra stappen moeten inbouwen, het lukt mij bv ook niet meer om een afbeelding naar het bureaublad te slepen vanuit Google en voordien ging dat wel.
 21. Tegenvallende strip

  Is dit altijd al zo geweest, of is dit iets dat sinds de laatste decennia meer in gebruik kwam?
 22. Tegenvallende strip

  Helaas zitten die ziektes goed ingeburgerd in ons vocabulaire.
 23. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Hoeveel subsidie krijgt die boekenbeurs?
 24. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  zo vandaag even boekenbeurs gedaan in Brussel,entree gratis, parking hele dag 7 euro, en en passant even 2 dedi's van Enki Bilal en eentje van JL Tripp,aankoop voor de dedi's waren niet verplicht ,doch wel gedaan uit goei fatsoen, dus stripschap er is nog iets te leren van de Belgen.
 25. Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Misschien zal dat inderdaad zo gebeuren, maar dan vrees ik dat je een flauw afkooksel krijgt van series zoals Vikings en Game of Thrones. De science fiction elementen en zeker de Qa-cyclus geven Thorgal net die speciale toets. Just my 50 cts.
 26. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Super !!! Dank je wel! Hier zitten we vol verwachting er naar uit te kijken :-)
 1. Laad meer activiteit
×