Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Hamirubi

  ASTERIX

  Dat is eenvoudigweg een slechte verwoording van wat ik bedoel. Maar bekijk eens die voetjes van de dochter. Of hoe Caesar werd getekend in het laatste album.
 3. Het wordt onze derde samenwerking met Ivan Adriaenssens. Na eerdere albums in 2008 en 2010. De covers van Stedho (ook een oud-leerling van onze school) vind je hieronder.
 4. De cover van de volgende 'Bernardusstrip' is klaar! Een mysterieuze graffiti-kunstenaar Berndsy (what's in a name?) maakt Oudenaarde onveilig met zijn tags en tekeningen... Ivan Adriaenssens is de tekenaar van de cover en ook scenarist van alle (kort-)verhalen en losse gags. We zijn er op school (Bernarduscollege Oudenaarde) heel blij mee. De knipoog naar 'Het Gele Teken' hadden niet alle leerlingen en collega-leerkrachten door maar da's niet erg. De Repers zullen de knipoog wel onmiddellijk doorhebben. De bruine poort is de toegangspoort van onze school in de Hoogstraat nummer 30. Wie gaat schuil achter 'Berndsy' ? Op onze volgende opendeurdag (zondag 26 april 2020) wordt alles duidelijk op de officiële voorstelling van deze strip. Een signeersessie met alle medewerkers (behalve de leerlingen uit onze zusterschool in Kigali) zal ook voorzien zijn. Het tekenwerk is van de hand van professioneel scenarist-tekenaar Ivan Adriaenssens, collega Ilse Minne oud-collega Willy Nachtergaele en ikzelf, drie oud-leerlingen (onder andere Kristof Berte!), vier leerlingen van de zusterschool in Rwanda en 15 van onze leerlingen van 1ste jaar tot 6de jaar.
 5. Het heeft een reden dat alle westerse studio's hun inbetweens in het Azië laten animeren. Hier nog een goed artikel: https://kotaku.com/average-anime-industry-salaries-get-depressing-1774852881
 6. Tom B

  ASTERIX

  Wat is een karikaturale lijnvoering?
 7. Today
 8. Ik had geen idee dat het er zo aan toe ging in die industrie. Die werkuren, ja, dat is standaard ginds. Maar dat een baas zijn personeel zo weinig betaalt dat die crowdfunding nodig hebben om toe te komen...
 9. Hamirubi

  ASTERIX

  Conrad heeft een veel te karikaturale lijnvoering, het stoort mij alvast mateloos.
 10. Nog een standbeeld : Willy Vandersteen met Suske en Wiske in Hasselt.
 11. Sterke Franse serie gevonden: NOX When her daughter Julie disappears in the Underground Levels Under City of Paris without leaving a trace, Catherine Suzini is convinced that she alone can find it. Former cop, retired as well as drifting, she will have to resolve to team up with Raphael, the teammate of his daughter. Together, they will leave the surface and sink into the depths of Paris to embark on a terrifying and frenzied race to the descent into hell . Het is best goed gemaakt en kijkt lekker weg. Enig minpuntje is dat er af en toe wat onrealistische plotwendingen inzitten.
 12. Weer een heerlijke Belgische vertaling van een filmtitel...
 13. Het helpt Korbijn vergeten.
 14. Ik zie niet hoe een cursus 'Complete French Kissing' me hierbij gaat helpen...
 15. Dat klopt. Sorry daarvoor. Maar je kan moeilijk van een vertaal-uitgever verwachten om meer dan twee albums per jaar uit te brengen van een reeks die al uitgeleefd is en moeilijk te vatten is voor nieuwe lezers door zijn complexe opzet van nevenreeksen. Ik denk dat het hoogstens bij die twee per jaar zal blijven.
 16. Vooraf betaald? Dat wist ik niet. Dat is uiteraard iets heel anders. Dan moeten ze leveren of terugbetalen. Er is daar ook het principe van redelijke termijn, daar zou Sylvester dan best eens aan herinnerd worden.
 17. Jezus zeg zijn we daar weer ja? Ik dacht dat deze discussie over Uitgeverij Silvester ging, niet over mijn kennis van het Frans (die trouwens goed meevalt hoor, geen zorgen) of de reden waarom ik Nederlandstalige strips koop.
 18. Tjah, er zijn oplossingen waarvoor je niet van Sylvester afhankelijk blijft.
 19. JPAR

  Silvester Strips

  Ze kunnen toch helemaal niet stoppen? Er zijn toch veel die op voorhand de complete serie plus box al betaald hebben?
 20. En toch staan ze er al een 6-tal achter... dus dat is nog 3 jaar wachten dan.
 21. Donjon heeft nu toch een redelijk uitgavetempo? Ik meen twee albums in het afgelopen jaar. Van Kobijn moeten ze nu maar eens duidelijk maken dat het gedaan is.
 22. Rik

  Silvester Strips

  Het zal wel een kwestie van vraag en aanbod zijn. Silvester parkeert de reeksen waar te weinig vraag naar is. Want te weinig vraag geeft grote voorraden en daar gaat de kachel niet van branden... (tenzij je de voorraad opstookt natuurlijk )
 23. Silvester dat is voor mij Donjon en Kobijn... twee reeksen waar ze nu net niet zoveel mee doen lijkt het.
 24. Bertus

  ASTERIX

  Op zich een heel aardige cover van het album. Deed mij een beetje denken aan Asterix en de Noormannen. Toch vind ik het tekenwerk van Conrad nog steeds net iets te vluchtig in vergelijking met Uderzo. Conrad benadert de stijl van Uderzo tot op bepaalde hoogte, maar ik blijf het gevoel houden dat er nog iets ontbreekt. Zo vind ik zijn Obelix lijken op de Obelix van Uderzo, maar de Obelix van Uderzo vond ik toch wat verfijnder getekend. Bij Conrad lijkt hij wat korter te zijn en oogt hij als karakter wat simpeler.
 25. Het leven van een anime animator in Japan:
 1. Laad meer activiteit


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Nieuwe aanmaken...