Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Today
 2. Zo'n fletse poster. Zwakke compositie ook. 'k Ben beter gewend wat SW-posters betreft. Maar de trailer, daar ben ik zeer over te spreken.
 3. He's My Boy, dat ken ik. Wel nooit geweten uit welke musical het kwam. Helaas ook een nummer dat mij niet zoveel doet. Teveel 'by the numbers' of volgens het boekje. Zoiets wringt bij mij meestal, omdat het zo 'in your face' is. Ik ken wel andere, even toegankelijke, musical-nummers die wel wat stofjes in mijn ogen blazen. Dus soms werkt het inderdaad. Enfin, ik snap wat je wil zeggen wat de Dimash-benadering betreft. I understand. Zoiets als Tamino zal mij echter niet doen huilen. Maar ik kan er diep vanbinnen wel heel triest van worden, bijvoorbeeld. Dat beschouw ik als veel krachtiger. Dat voelt puur en oprecht, dat leunt niet echt op de gewoonlijke truukjes. En daar voel ik mij ook niet zo gemanipuleerd door. Maar goed, wat bij mij een snaar raakt, doet dat niet persé bij iemand anders en omgekeerd. I get that. Muziek is hoe dan ook héél persoonlijk. Wat je zegt van die veranderende muziekwereld, inderdaad. Aldaar komt het ook wel vaker voor. Artiesten of bands die rijkelijk leven enkel en alleen op basis van live-optredens. Onlangs nog in een reportage gezien. Misschien dat dat hier ook ooit nog zal gebeuren. Het mag al eens wat dieper gaan in de meest oppervlakkige thread van het forum. Maar goed, het ging hier over venten zeker? Voor Ben Whishaw heb ik wel een zwak. Dat is al zo sinds ik 'Perfume' ging kijken in de bioscoop.
 4. Gisteren
 5. Ik ben in ieder geval tot aan het einde geraakt. Ik zie het een beetje als topsport. Vergelijkbaar met keurturnen bijvoorbeeld. Of schoonspringen, waarbij de oefening ontroert (iets wat ik heel zelden heb met muziek) door de perfecte uitvoering en de kennis dat maar een paar mensen op de hele wereld dat kunnen. 't is een andere benadering. Alhoewel ontroering en emotie in muziek ook vaak een truukje is, hoor. Beetje vibrato, beetje de juiste akkoorden en je krijgt iedereen aan het huilen. In de musical 'It's all about Jamie' zit een nummer ('he's my boy', zoek het eens op) waarbij de zaal iedere keer opnieuw een gezamenlijke krop in de keel krijgt. Soit, het ging over live even straf zijn als op de singleversies. Van Dimash bestaan er niet eens single versies. Al zijn grootste hits zijn nummers die hij één of meerdere keren live heeft gebracht en die dan miljoenen keren bekeken worden op youtube. Je kan die zelfs niet eens kopen. Er bestaat een recente downloadbare plaat, maar daar staat geen enkel van bovenstaand nummers op én je kan hem niet als cd kopen. De muziekwereld is echt wel compleet veranderd.
 6. marioboon

  ASTERIX

  Neen. Was ook geen goede strip overigens.
 7. De "Europese" striptekenaars hebben niks meers te zoeken op beurzen als FACTS, vrees ik. Margreet De Heer is tot eenzelfde soort conclusie gekomen; comic-cons zijn niet de redding van de strip. De webcomic-tekenaars daarentegen... of de tekenaars die kort op de bal zitten met de pop culture en meme-culture die doen reuze-zaken. In Frankrijk zie je dat ook met een MAargaux Motin of Maliki... wiens rijen ik in Angoulême heb gezien. Moest je een Randowis of een Owlturd of een Sarah's Scribbles kunnen overtuigen, daar komt ook heel wat volk op af. Gegarandeerd!! Gasten die 100.000den dollars met Kickstarters kunnen ophalen... dat kan je niet bevatten... Dat zijn tekenaars die de 10.000den jonge bezoekers die in de grote hal rondlopen ook interesseren en kennen.
 8. esteban²

  Jommeke

  In de Stripgids staan een paar pagina's én de cover. Jammer dat er nog geen kwalitatieve versie is. Ik wil deze nu al hebben en uitstallen! Love it!
 9. Update: Ervaringen gevonden. Afrader. Weer zo'n site die al een eeuwigheid online ongestoord kan verder doen, terwijl er tal van klachten tegen lopen wegens oplichting bij de desbetreffende diensten.
 10. esteban²

  Raad De Film

  Shaolin Soccer zal het wel niet zijn. Kung Fu Hustle?
 11. De gelimiteerde zwart/ewit editie van de nieuwe Blueberry
 12. Dan gaan we het nu wat ophelderen...
 13. esteban²

  Raad De Film

  Hm. Het zegt mij héél vaag iets ...
 14. Indrukwekkende verzameling, dat alvast.
 15. Yep, ik ken hem. Tegenwoordig gaat die rond op Facebook. Straf wat hij kan met zijn stem, absoluut! En vast indrukwekkend live. Geen seconde twijfel. Maar, niet om de jongen (enfin, 'jongen', hij blijkt ouder te zijn dan Tamino, maar komt -bij wijze van spreken-10 jaar jonger over dan hij is) af te breken, alles behalve, het doet mij helaas zo goed als niets. Dat is 'show-zingen', zoals ik het noem. Uithalen om uit te halen, gewoon omdat het kan, lukraak. Het voelt nogal hol, zonder veel eigenheid of diepgang. Te vlak, te bombastisch, te 'gemaakt'. Dat werkt gewoon niet voor mij. Bij Tamino, die niet onterecht regelmatig al eens met Jeff Buckley vergeleken werd, hoor ik een heel eigen timbre waar haast een oude ziel vanuit gaat. Hij brengt gelaagde (eigen) nummers met inhoud waar elke noot betekenis heeft. Nooit in uitersten, nooit te hoog, nooit te laag. En hij kán veel hoger dan het einde van 'Habibi', zoals live op Radio 1 eens te horen was. Toch doet hij het zelden in zijn songs, omdat niet alle nummers dat vragen. Over elke noot is nagedacht. Hij doe het nooit zomaar, omdat het kan, zonder reden. En dat kan ik waarderen. De Egyptische invloeden geven het een extra touch en het feit dat z'n band (voor de plaat) voornamelijk vluchtelingen bestaat, speelt misschien ook wat mee. Zijn muziek weegt. Ik geloof elk woord. Al moet ik in de stemming zijn voor zijn muziek en kan ik zelfs verloren raken in de sadness van sommige van z'n nummers. Altijd een beetje mee oppassen. Meer nog, in het begin vond ik zijn plaat een saaie brij. Het was teveel ineens van dit. Maar it grew on me. Als ik mij er teveel in wentel, moet ik mijzelf altijd wat opbeuren achteraf. Noem me ondertussen gerust een fan. Terzijde, dat was ik al vóór ik wist hoe hij er uit zag. Ook veel te jong voor mij om daar nog iets als een 'crush' op te krijgen. Maar wel een knappe jongeman, met heel wat charisma. Nogmaals, absoluut niets tegen Dimasj Qudajbergen. In tegendeel. Ik wou gewoon even uitleggen wat voor mij persoonlijk het verschil is tussen beide. Hopelijk was mijn uiteenzetting ook geen saaie brij.
 16. SPeeDy

  FACTS 2019

  Ik was de allerlaatste op zaterdag. Ben er superblij mee dat hij dit nog uit zijn pen toverde
 17. Als grote fan, heb ik zowel de Science Fiction, als Noir, als Phil Perfect integraal. Nu heb ik de Rock Intégrale ooit vastgehad maar niet gekocht toen ie nog in de rekken lag. Dom, maar ik wist niet beter. Heeft iemand toevallig ééntje liggen die hij kan missen ? Of is iemand hem onlangs nog ergens tegen het lijf gelopen ? Geef me een seintje, ik zou u eeuwig dankbaar zijn ! Alvast bedankt, Bob 😉
 18. knobbel

  Dédi's

  Tegengekomen bij het opruimen. Mijn oom, Gommaar Janssens (+25/12/2003) door Brasser. Ik herinner me een 25-tal bierviltjes met mijn oom getekend door Brasser terwijl ze samen op café zaten. Allemaal ergens onderweg verloren geraakt.
 19. merci voor de picture, maar bedoelde meer de prijs
 20. Leuk om te zien hoe misfit in dezelfde lijn en toch heel verschillend aangepakt werden.
 21. Dank u , is zoveel mooier in het echt maar de IPad fotokwaliteit is niet top
 22. Een van mijn favoriete personages Noburo in monochrome uitvoering
 23. Toch geregeld. Maar vooral als er tekenaars zijn. skull ligt overigens 300 meter verder. Vlak aan het grote rondpunt is er nog een stripwinkel met specialisatie inKuifje.
 1. Laad meer activiteit


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Nieuwe aanmaken...