Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Bonte

Administrators
 • Aantal items

  5.856
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Bonte

 • Titel
  Uitgeverij Bonte
 • Verjaardag 03-11-1968

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Brugge
 • Interesses
  Strips, animé, games, Apple
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  2e hands boeken/dvd/strip-winkel - Uitgeverij

Recente bezoekers van dit profiel

2.198 profielweergaven
 1. Bonte

  Lezer of verzamaar

  Lezer / verzamelaar Luxes zijn goed en wel maar als ze niets interessants toevoegen moet ik ze niet meer, dat linnen rugje is niet voldoende. Een mooie evolutie van tegenwoordig is dat de gewone uitvoeringen ook al meer luxe zijn, er komen echt mooie boeken op de markt.
 2. Bonte

  Innovaties in de stripwereld?

  Nu ga je er vanuit dat digitaal een vervanging is van de papieren versie, het is eerder een aanvulling. Mijn dochter bv leest een massa manga op de iPad omdat het aanbod er is en makkelijk bereikbaar, ze koopt echter nooit een boek en heeft daar ook geen behoefte aan.
 3. Bonte

  Blake en Mortimer

  Ja hallo https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181015_03847813 "Beheerder van ‘Blake & Mortimer’-fonds verdiende miljoenen aan illegale verkoop" "Tot 205.000 euro per pagina: 200 peperdure tekeningen stiekem verkocht door man die ze moest bewaken" "Zij hadden ons land nooit mogen verlaten, maar toch is een twintigtal originele bladzijdes van de stripreeks De Avonturen van Blake & Mortimer – samen enkele miljoenen waard – in Parijs in beslag genomen. Het gerecht verdenkt Philippe B., de man die juist moest waken over de schat van de Belgische stripauteur Edgar P. Jacobs, ervan de exemplaren te hebben verkocht." Artikel uit 2017 bij de overdracht van de collectie aan de Koning Boudewijnstichting, waar toen al duidelijk was dat er stukken verdwenen waren. https://www.bruzz.be/uit/literature/originele-tekeningen-ep-jacobs-verdwenen-2017-09-26 "Feit is wel dat er gaandeweg steeds meer originelen van Jacobs op de markt kwamen. Stripgalerijen boden origineel werk van de meester aan voor bedragen tussen de 70.000 en 250.000 euro, aldus Couvreur. Het grote geld, met andere woorden. De bestuurders van de Stichting E.P. Jacobs – van wie er slechts twee toegang hadden tot de kluis - wijzen naar elkaar. Ook is het allerminst duidelijk waarom de stichting ermee ophoudt; verschillende betrokkenen geven heel uiteenlopende verklaringen."
 4. Bonte

  Cera-boxen

  Bedankt, de normale formaten dus, geen slechte deal. Ging ze bijna bestellen maar heb echt de plaats niet meer om nog eens hetzelfde te hebben.
 5. Bonte

  Innovaties in de stripwereld?

  "The financial plan was to lose money in the first six years before earning profits in the seventh year through movie and television deals." Zo'n plan is ook maar haalbaar voor Amerikaanse uitgevers, zelfs al pomp je er 7 jaar geld in. Het jammere is dat Europese strips nauwelijks extra verdienmodellen hebben behalve de verkoop van de strip zelf. Er is wel interesse voor tekenfilm versies maar dat loopt vooralsnog te stroef om daarop te rekenen.
 6. Bonte

  Brugse Stripnamiddag 28 oktober 2018

  Nog 2 auteurs die komen signeren, Manu Tenret en Bruno Gilson. Ze brengen ook veel originelen mee en hun eigen boeken. Beiden zijn bekend voor hun hommage werken van Guust en Natasja al weet ik niet wat ze juist gaan meebrengen.
 7. Bonte

  Stripbeurzen in 2018

  wow, een mooie poster!
 8. Bonte

  Cera-boxen

  Weet iemand of dit de normale formaten zijn of de kleine?
 9. Bonte

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Omdat die dan terecht komen midden een andere discussie, het is niet de bedoeling om alles rigoureus te verplaatsen, enkel als de OT te uitgebreid is. Het is geen exacte wetenschap en soms zijn we ook eens lui.
 10. Bonte

  Innovaties in de stripwereld?

  Ja, het is ergens een geheel eigen generatie, mijn dochter bv leest nauwelijks nog gewone strips behalve wat Lanfeust. Maar online wel tonnen en tonnen manga in series die nooit lijken te eindigen, ze koopt geen strips omdat het ondoenbaar is, maar wel afgeleiden zoals kleren, films en posters. De stripmarkt veranderd en de Europese strip zit nog wat vastgeroest behalve de push van integrales.
 11. Bonte

  Gamer Thread

  Ik kijk erg uit naar CyberPunk 2077, ziet er extreem vet uit. Echter ook te moeilijk voor mij en ik mis een extra leven om het allemaal te kunnen spelen.
 12. Bonte

  Innovaties in de stripwereld?

  Ze kopen echter wel nog nieuwe LP's, zelfs als ze een online muziek abonnement hebben. Er is nog steeds geen stripabonnement zoals bij muziek, erg jammer.
 13. Bonte

  Catawiki Zaagdraad

  Ja, dat was effectief het geval, die ommedraai is compleet. Ik vermoed dat Bol.com en andere grote internet winkels daar op 1 of andere manier achter zitten, die hebben zelf extreem goeie voorwaarden bij PostNL en het is in hun voordeel dat de particuliere prijs zo hoog is. Het is niet logisch dat PostNL goedkoper is in België dan in Nederland.
 14. Bonte

  Catawiki Zaagdraad

  Dat is inderdaad een pak duurder, waar is de tijd dat nederland goedkoper was dan België. Als je een DPD punt in je buurt hebt kan het aan 10 euro https://www.pakkettenversturen.nl/#/banner
 15. Bonte

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  En dat is niet zo makkelijk, het blijft een forum en daar heeft elk bericht een even grote waarde in de thread, dat is anders dan bv op Facebook die de berichten filtert en je een selectie voorschotelt. Maar we komen er wel.
×