Ga naar inhoud

fantasiooo

Members
  • Aantal items

    263
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

1.715 profielweergaven

fantasiooo's Achievements

  1. Voor de volledigheid, Asterix in Indus-land kende ook een Vlaamse en Nederlandse uitgave. Maar de vertaling was identiek, enkel de achterkant was verschillend. Vanaf De roos en het zwaard waren er geen aparte edities meer. Alle drukken tot 1994 vermelden zowel De broedertwist als De diepe kloof.
  2. De diepe kloof/De broedertwist, De odyssee van Asterix en De zoon van Asterix hadden een aparte Vlaamse en Nederlandse vertaling.
  3. Gelukt! De strip met geluid en extra's! Het was al de moeite en mijn spaargeld waard.
  4. Heeft er iemand ooit deze cd-rom uit 1996 aan de praat gekregen (bijlage bij de luxe van Het Zwarte Winkeltje)? Ik heb Windows 95 en QuickTime 2.03 netjes geïnstalleerd, maar er gebeurt niets wanneer ik op Urbanus.exe klik. Of was dat de mop?
  5. De tekeningen konden eerlijk gezegd ook beter. Het zal een drukke periode geweest zijn.
  6. Wiske haalt een sandaal van Jerom om te bewijzen dat de voetafdruk niet van Jerom is, maar van een ruimtewezen. De sandaal blijkt "helemaal dezelfde maat niet" als de afdruk, waardoor ze alvast haar bewijs heeft dat de voetafdruk niet door de sandaal gemaakt is. Hierop zegt Jerom dat de sandaal van Lambik is en de afdruk bijgevolg van Lambik zou zijn, wat me een foute redenering van Jerom lijkt. Wiske vergeet meteen dat de afdruk een andere maat heeft dan de sandaal en is overtuigd dat de afdruk door Lambik is gemaakt. Maar dat kan dan niet omdat Lambik nog in het ziekenhuis zou liggen. Wat Suske onlogisch tot de conclusie brengt dat de afdruk zeker niet van een ruimtewezen kan zijn. Later in de strip leren we overigens dat de voetafdruk wel van Lambik was, wat vreemd is aangezien de afdruk een andere maat had dan Lambiks sandaal. Of Wiske kan slecht voetadrukken met sandalen vergelijken of Lambik heeft sandalen in verschillende maten.
  7. Over logische flow gesproken, kan iemand mij deze pagina uit De Dromendiefstal (1969) uitleggen?
  8. In 1973 verscheen er reclame voor de bodyball in Kuifje. Het was ook eens het Kuifjegeschenk van de maand. De tekeningen zijn van Benn (bekend van de reeks Mick Mac Adam). Heeft er iemand misschien een bodyball liggen? Of foto's van het echte product? De te contactaren onderneming heeft sinds 13 oktober 1976 als rechtstoestand "Opening faillisement" en zal me niet verder kunnen helpen.
  9. Paniek! Ik schrap mijn keuzes! Ik ga alsnog voor het doeninkske van de familie Urbanus uit 'De tenor van Tollembeek' (@linthout & Urbanus): Mijn tweede keuze mocht het nodig zijn, het doeninkske van de familie Urbanus uit 'De tenor van Tollembeek' (@linthout & Urbanus), met als bonus het doeninkske van Jef Patat:
  10. Mijn eerste keuze van mijn twee inzendingen is het huis van Robbedoes en Kwabbernoot. De villa uit Baard & Kale is mijn tweede keuze.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...