Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Roque Ja

Members
 • Aantal items

  758
 • Registratiedatum

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 1. Roque Ja

  Urasawa

  'k Heb indertijd die 24 delen gelezen in één week tijd. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen 's avonds, zó goed!
 2. Ikke! Geweldig verhaal, prachtige tekeningen! Maar ik sta redelijk alleen met die mening, heb ik de indruk.
 3. Absoluut waar! In mijn geval dus zelfs in tweevoud: de integrale voor het dossier, en de losse albums voor de verhalen.
 4. Die recensie heb ik gelezen hoor, dus ik ben bekend met die uitleg. En als jullie zeggen dat dit het best mogelijke resultaat is, ben ik verplicht dat te geloven. Want ik ben een leek in die dingen, ik heb er geen fluit verstand van. Maar dat doet niets af aan het feit dat de kwaliteit ondermaats is. En de reden daarvoor wordt dus niet vermeld in het boek (tenzij ik erover las?), maar moet je terugvinden in een recensie. Dat is op zich al niet normaal. Als je dan verklaart dat dit 'genoegzaam bekend' is, ga je er dus van uit dat iedereen eerst jouw recensie leest alvorens een strip aan te schaffen? Of wat moet ik daaronder verstaan? Verder heb ik veel integrales in mijn kast staan van strips die véél ouder zijn dan Sarah & Robin, en daar vormt dat blijkbaar geen probleem om toch een kwaliteitsvolle uitgave te verzorgen. Zoals gezegd: ik ben een leek, dus met die uitleg van dat pré-digitale tijdperk ben ik niet zo veel. Als dit het best mogelijk resultaat is, moet je misschien overwegen om dit niet uit te geven. Ik heb mijn stukgelezen softcovertjes er nog eens bijgehaald. En het verschil is echt enorm groot. Ik denk dat ik met mijn printer een scan kan maken die scherper is dan de scan uit de integrale... Plus: kijk naar de achterkant van de integrale. Daar hebben ze de oorspronkelijke achterflap gerecycleerd, maar dan in uitvergrote vorm. Als je met dergelijk materiaal moet werken, en je gaat tekeningen dan nog zodanig uitvergroten waardoor het nóg waziger wordt, is dat puur amateurisme en een professionele uitgeverij onwaardig. En dan is er nog dat Times New Roman-lettertype op de rug, wat hierboven al ergens aangehaald werd. En wat betreft het volgende: "Uiteraard"? Zijn we al zo ver gezonken dat we dit als een evidentie beschouwen, en niet erg meer vinden? Als strips niet uitgegeven worden bij een "echte" uitgeverij of bij Sherpa (=die ik ook eerder beschouw als liefhebbers, maar wél steeds pareltjes afleveren ), koop ik ze tegenwoordig liever in het Frans. Saga, Daedalus, Dark Dragon... zijn in mijn ogen geen volwaardige uitgevers. Alvast mijn excuses als ik met die mening op iemand zijn teentjes trap, maar zo zie ik het nu eenmaal.
 5. Ja, die integrale van Sara & Robin... ik heb die gekocht wegens groot fan, maar had er beter eerst eens in gebladerd. Eigenlijk is dit een bootleg. Zonde, want een dergelijke reeks had een integrale verdiend bij een professionele uitgeverij. Stel je voor dat dit bij Matsuoka was verschenen, als broertje van die prachtige Nino-integrale...
 6. Ik dacht heel de tijd dat er nog een pagina van Merho (De Omgekeerde Piramide) aan bod zou komen tijdens het platen-interview.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...