Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

stripuitgeverij Microbe

Members
 • Aantal items

  71
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over stripuitgeverij Microbe

 • Verjaardag 16-02-1976

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.microbestrips.be

Profile Information

 • Locatie
  Wevelgem
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

401 profielweergaven
 1. stripuitgeverij Microbe

  Strip Van De Dag

  Al zeg ik het zelf... zeer goed boek. In het Nederlands bij ons verschenen als tweeluik.
 2. stripuitgeverij Microbe

  Strip Van De Dag

  Tyler Cross wordt verder vertaald in het Nederlands... alleen jammer dat het niet door Microbe zal gebeuren!
 3. stripuitgeverij Microbe

  stripuitgeverij Microbe

  De herdruk van Sarah 1 en 2 zijn bij ons volledig uitverkocht. Het nooit eerder vertaalde deel 3 is nog beschikbaar.
 4. stripuitgeverij Microbe

  Vandaag Gekocht

  Lulu is een tweeluik, tweede deel ligt normaal gezien vanaf verleden week in de winkels.
 5. stripuitgeverij Microbe

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  We lezen mee... De eerste 2 delen verschenen in het Frans en Nederlands bij Dupuis. Na een meningsverschil met Dupuis is het auteursduo veranderd van uitgever, Les Humanoïdes Associés. Dit is meteen ook de reden waarom het derde deel niet meer verschenen is in het Nederlands, want de verkoop was wel goed. Voor Humano werden ook de covers van alle 3 de delen hertekend, de covers van Dupuis waren niet meer beschikbaar.
 6. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  Ik denk dat het met een hardcover versie nog moeilijker wordt om voldoende verkoop te halen. Een prijs van 15€ wat JPAR voorstelt lijkt me haalbaar om wat extra mensen over de streep te trekken. De hardcover versie kost dan direct weer 20€ of meer.
 7. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  De prijs van de Amerikaanse TPB zit op 16,99$ Misschien 16,95€ voor de Nederlandse versies, ik denk dat dit een faire prijs is? Voor een softcover van ongeveer 128 pag. (3 x aantal pagina's van een Europese softcover)
 8. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  De Europese strips hebben per uitgever sowieso al afwijkende formaten.
 9. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  Delcourt geeft die uit op comic formaat. Persoonlijk denk ik dat een reeks ook best tot zijn recht komt op de grootte waarin ze oorspronkelijk verschenen is.
 10. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  Alle tot nog toe verschenen reeksen bij Microbe zijn afgerond of minstens mee met de vertaling van de oorspronkelijke reeksen. Alleen bij de reeks Parallel staan we 1 deel achter omdat dit recent pas verschenen is in het Frans.
 11. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  Waarom zou die sfeer niet op te roepen zijn in het Nederlands? Mits een goede vertaling natuurlijk... De boeken worden bijvoorbeeld ook in het Frans vertaald.
 12. stripuitgeverij Microbe

  Ed Brubaker

  Er zijn voorzichtige plannen om naast de Europese strips die we nu vertalen ook enkele Amerikaanse comics te gaan vertalen. Momenteel kijken we vooral naar het werk van Brubaker en Phillips om eventueel mee van start te gaan. Het besef is er dat er voor vertalingen van deze reeksen in Vlaanderen en Nederland geen enkele interesse meer bestaat. Het is niet meer dan logisch dat de meesten dit in de originele taal reeds gekocht hebben. Toch hopen we dat er nog een kleine groep van mensen zijn die dit links lieten liggen omdat dit niet in het Nederlands, hun moedertaal, is verschenen... Via deze weg wil ik dan ook eens polsen wat jullie standpunt is hieromtrent. De bedoeling zou zijn om dit te gaan uitgeven in softcoverversie zoals de TPB versies van Image comics. In het verleden is er een tevergeefse poging geweest van Silvester om Criminal in het Nederlands uit te geven... zonder succes blijkbaar. Ben alvast benieuwd naar jullie feedback!
 13. stripuitgeverij Microbe

  Complete reeksen - hardcover

  Ythaq Uitgeverij L 14 hardcovers - nieuwstaat - prijs overeen te komen https://www.catawiki.be/catalogus/strips/series-helden/16031-ythaq?page=1&field=SO_3&order=a&external=0&view=g&page=1&vg=na&type=s&language=nl&area_id=16031&user_id=&stamp_filter=&filters[in_wish_list]=&filters[6752]=&filters[6754]=&filters[6761]=&filters[6755]=8878&filters[6759]=Hardcover&filters[6758]=&filters[6760]=&filters[6767]=&filters[6797]=33439&filters[year_from]=&filters[year_to]=&filters[title]=
 14. stripuitgeverij Microbe

  Complete reeksen - hardcover

  Ster van de Woestijn Dargaud 2 hardcovers - bijna nieuwstaat - € 12,00 exclusief verzendkosten https://www.catawiki.nl/catalogus/strips/series-helden/11977-ster-van-de-woestijn?page=1&field=SO_3&order=a&external=0&view=g&page=1&vg=all&type=s&language=nl&area_id=11977&user_id=&stamp_filter=&filters[in_wish_list]=&filters[6752]=16293&filters[6754]=&filters[6761]=&filters[6755]=7506&filters[6759]=Hardcover&filters[6758]=&filters[6760]=&filters[6767]=19767&filters[6797]=33439&filters[year_from]=&filters[year_to]=&filters[title]=
 15. stripuitgeverij Microbe

  Complete reeksen - hardcover

  Kuifje Casterman 7 x A5 hardcover - bijna nieuwstaat - € 20,00 exclusief verzendkosten https://www.catawiki.nl/catalogus/strips/albumreeksen/19484-a5-reeks-casterman-hc
×