Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cartoonesk

Members
 • Aantal items

  428
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

842 profielweergaven
 1. Het Supergroom-verhaal dat nu onregelmatig in Spirou staat begon als reguliere reeks-verhaal, met Robbedoes die zogenaamd met pensioen gaat en daarna loopt het over in een Supergroom-verhaal. Geen idee hoe ze dat dan gaan uitgeven in een album. Ik ging er vanuit gewoon in de reguliere reeks. (?)
 2. cartoonesk

  De Avonturen van URBANUS (Linthout & Urbanus)

  Geniaal, die tekenfilm! Goede animatie.
 3. cartoonesk

  Kuifje en Hergé

  Bedankt voor je reactie, Rik. Dat zijn meer albums dan ik had verwacht. Misschien heb ik dat ooit wel geweten (ik heb de biografie van Assouline, maar lang niet meer gelezen) maar vergeten. Bij sommige albums zijn dat dan toch wel meer bewerkingen van decors en lay-out/kaders dan complete hertekeningen? Ik weet van De zwarte rotsen bv. dat de brandweerwagen is gemoderniseerd en misschien meer voertuigen/vliegtuigen. Ook al heb ik maar twee van die mini-boekjes, ik vind die originele tekenstijl wel iets charmant/sympathiek hebben, vooral de personages. Het is daarom dat ik Quick en Flupke en Leo en Lea een warm hart toedraag. Die dromen in Kuifje hebben wel iets speciaals, ja, iets surrealistisch. Zelfs in De alfa-kunst begint het verhaal met een nachtmerrie van Haddock.
 4. cartoonesk

  Kuifje en Hergé

  Hallo. Is er eigenlijk een algemene topic voor Kuifje? Niet gevonden in ieder geval vandaar deze topic. Al ben ik meer voor de Robbedoes-school, toch vind ik het leuk om af en toe Kuifje te lezen. Vreemd genoeg heb ik ze niet allemaal (niet genoeg verzamelaar?). Ik ben ze nu aan het herlezen en vind ze toch wel leuk. Het leuke van Kuifje in Afrika en Kuifje in Amerika vind ik dat ik ze kan vergelijken met de originele versies die ik heb in een mini-versie. Welke albums zijn eigenlijk verder nog hertekend : De sigaren van de farao? Ik weet wel dat De zwarte rotsen gedeeltelijk is hertekend. Wat ik me verder nog afvraag over Hergé is dat er toch veel humor in de strips voorkomt maar dat als ik over hem lees in bv. België Gestript hij persoonlijk nogal nors en humorloos overkomt. Vergis ik me? (ik hoop het haast!) Ik heb hem natuurlijk niet gekend en wil niet speculeren maar dat is hoe hij over komt als ik over hem lees. Nou, allemaal niet zo wereldschokkend wat ik vertel maar ik wou het even kwijt. Trouwens ben ik vooral fan van Quick en Flupke! groetjes.
 5. cartoonesk

  Inktober Op De Getekende Reep

  Derde inhaalslag :
 6. cartoonesk

  Inktober Op De Getekende Reep

  Dank je, Yncke. Oorspronkelijk wou ik als extra thema van elke tekening een echte cartoon maken maar dat lukt niet altijd.
 7. cartoonesk

  Inktober Op De Getekende Reep

  Tweede inhaalslag :
 8. cartoonesk

  Guust Flater

  Net een berichtje gekregen dat het ook in het Nederlands zal verschijnen. Even gecheckt op spirou.com en inderdaad! Verschijnt 23 november.
 9. cartoonesk

  Guust Flater

  Binnenkort verschijnt een nieuw thema-nummer (ook in het Nederlands?)....
 10. cartoonesk

  De nooit gelezen klassieker

  Ik laat me niet door anderen vertellen wat voor mij de stripklassiekers zijn. Dat wil ik graag zelf bepalen. Zo vind ik bv. de albums van Hurey of Annie en Peter van Jean-Pol klassiekers uit de Vlaamse stripgeschiedenis. Uit de Nederlandse stripgeschiedenis kunnen dat de albums van Fred Julsing of bv. De Argonautjes van Matena zijn. Die moderne klassiekers of graphic novels van jullie interesseren me meteen al veel minder. Behalve Maus (gelezenmaar niet gekocht), Contract with God en Lucky in love (maar die kennen jullie niet) heb ik weinig graphic novels gelezen. Dat interesseert me gewoon te weinig. groetjes
×