Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

IvoVWS

Members
 • Aantal items

  1.713
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Groot Hertogdom Dystopia
 • Interesses
  AAA MOEIER!
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Fluit flieren.

Recente bezoekers van dit profiel

1.380 profielweergaven
 1. "Undercover in Klein-Marokko" door Hind Fraihi. Er wordt veel gepraat over moslims en islam maar de gelovigen komen weinig aan het woord. Ja, er zijn natuurlijk rabiate afvalligen zoals Hafid Bouazza in Nederland en Whalid Al-Husseini in Frankrijk, zeg maar de bruinere versies van Christopher Hitchens. Soms nogal kort voor de bocht. Fraihi komt er voor uit dat ze gelovig is, geeft in zeer heldere taal duiding over haar interpretatie van islam en brengt een vlot verteerbaar verslag van haar ervaringen met geradicaliseerde moslims in Molenbeek en Amsterdam. In het kort de voornaamste conclusies; ze benadrukt dat de salafisten nog altijd in de minderheid zijn, ze beschrijft de symptomen van radicalisatie maar kan geen oorzaak aanduiden en dringt aan om rond de tafel te gaan zitten voor een serieus gesprek en niet zoals destijds wijlen Moureaux de kop in het zand steken en te roepen dat het "allemaal de schuld van de fascistische Vlamingen" is. "Rex Deus" door Tim Wallace-Murphy, Marilyn Hopkins en Graham Simmans. Voor wie het niet kent, in dit boek proberen de drie auteurs een theorie tot stand te brengen over het mysterie van Rennes-Le-Château aan de hand van de Katharen. Proberen want het probleem is dat ik er geen sikkepit van geloof. Goed, het stuk over Jezus, zijn vrouw en de kinders houdt steek en zie ik nog wel, ook al zitten er fouten in over de Mithras-cultus. En dat Jezus gekruisigd werd wegens opruiing tegen de Romeinse bezetters, wil ik nog geloven, net zoals dat familie zou gevlucht zijn voor repercussies. Maar dat orthodoxe, haast fundamentalistische joden zouden vluchten van Egypte naar heidens Frankrijk en NIET naar Griekenland, Macedonië of Noord-Afrika... Nope, dat gaat er bij mij niet helemaal in. Plus, ze hebben niets om zich op te beroepen behalve een paar lokale legendes en een theorie die uit "De Da Vinci-code" leek te komen.
 2. Terug van vakantie. -> Polen is geweldig! Het is wel geen land voor "Disney-toeristen" die op zoek gaan naar veel folklore en een pretparksfeer tijdens hun vakantie. Polen moet je verkennen. -> Athene is machtig. Het was alweer even geleden dat ik nog eens een zuiderse stad had bezocht dus het duurde een paar uur vooraleer ik weer "mee" was. Griekenland voelt wel nog altijd de crisis, ook al gaat het een beetje beter. De kloof tussen arm en rijk is er veel breder dan in de Lage Landen en de plaatselijke middenklasse is bijna volledig weggevaagd. -> Mijn favoriete buurt in Athene? Thissio. Een hoop vieze oude mannetjes die op straat boeken verkopen: serieuze literatuur, Playboys in het Grieks en "Conan The Barbarian". -> Griekenland heeft geen verkeersregels maar "verkeerssuggesties". -> Uitgaan in Berlijn is met niets in België te vergelijken. Je hebt cafés die eruit zien als een living en waar de Turkse psychedelica keihard door de speakers knalt, een lounge die zo uit een Dave Cronenberg-film had kunnen komen en, ahum, "sekspositieve clubs" zoals Bergain en KitKat. Er zijn zelfs Spätis waar je gewoon bier van het vat kunt krijgen! En ook nog eens goed bier! Geen goedkope rommel waarmee je 's anderendaags in je eentje de halve Pelikaanstraat kan vergassen! Een deftige, verfrissende IPA! -> In Berlijn worden er al excuses aangeboden via het omroepsysteem als de S-Bahn drie minuten te laat is. Vandaag in Leuven heeft een bus 10 minuten stilgestaan omdat de achterste deur niet dicht ging.
 3. Facebook als een soort adressenboek en om soms een beetje te trollen, ook al gebeurt dat veel minder. De Reep voor wat ik niet kwijt kan of wil op FB. Reddit voor de memes. YouTube tel ik ook als sociale media. En dat is het. Insta heb ik even gehad maar da's eigenlijk Twitter voor mensen die niet kunnen lezen. En Twitter is dan weer een blog voor mensen die niet kunnen schrijven. TikTok is voor jonge mensen. Als je ouder bent dan 25 jaar en je hebt een TikTok-account, dan ben je te hard aan het proberen of een pedofiel. De grappigste clips eindigen trouwens toch op YT. 😁
 4. Nationaal zie ik Peter Van Den Begin graag spelen, samen met Antje De Boeck (ook al is ze al dan niet vrijwillig met pensioen gegaan). Internationaal is het wat moeilijker. Ik heb hele goeie acteurs gezien met slechte rollen; Ewan McGregor in Star Wars, Jack Nicholson & Morgan Freeman in "The Bucket List". Omgekeerd gebeurt ook. Zo vind ik bijvoorbeeld Uma Thurman altijd slecht BEHALVE in Tarantino-films. Ik heb wel een boontje voor Kristen Stewart. Ze was afgrijselijk slecht in de Twilight-films (net als de rest van de cast) maar daarbuiten vond ik haar eigenlijk nooit slecht.
 5. "Witcher III" gekocht voor de Switch. Ik weet weer wat te doen dit weekend.
 6. Net een douche genomen. Da's rein genoeg.
 7. Ik kan je de rekening van de pub geven en in een glazen pot ruften.
 8. De ochtend na een avondje Guinness ben ik altijd vies van m'n eigen scheten. Meer ga ik niet zeggen. 😝
 9. "The Dark" Een Amerikaans-Duitse productie die, ondanks het originele verhaal, een beetje tussen twee stoelen en soms plat op haar gat viel. Het begon nochtans retespannend, opwindend en de insteek is van het origineelste dat ik ooit in een horrorfilm gezien heb. De opbouw gebeurde goed, de eerste helft van de film vond ik zelfs erg goed maar in de tweede helft werd alles me net iets te snel afgehaspeld waardoor sommige momenten toch wat impact misten. Misschien dat als een miniserie van drie afleveringen dit uitstekend gewerkt zou hebben maar gelukkig geldt in films dat te kort beter is dan te lang.
 10. Ik weet niet wie de rimjob uitgevonden heeft maar ik weet alleszins dat de partner van die persoon de dag ervoor geen Guinness had gedronken.
 11. "Jetzt haben wir es nicht gemacht!" De Duitsers over WW III
 12. De Franse. Toegegeven, zonder de Amerikaanse revolutie was de Franse nooit gebeurd maar de Franse revolutie was een uniek punt in de geschiedenis. Eén dat de wereld in lichterlaaie gezet heeft en het lot van Den Gewoone Mensch verbeterd heeft. Met de Russische revolutie werd de ene heersende kaste ingeruild voor de andere. Het volk leed evengoed honger en de executies gebeurden nu op bevel van Trotski, Lenin en Koba ipv die van de Tsaar. Wat komt er het eerste: WW III of een Belgische regering?
 13. "Batman" De originele van Tim Burton en volgens mij nog altijd de beste. De technologie stond in 1989 nog niet helemaal op peil waardoor de actiescènes in het begin een beetje de mist ingaan anno 2020 maar Burton heeft wel de perfecte toon te pakken; cartoonesk maar grimmig, kitsch maar met een gothic tintje. Michael Keaton is best aandoenlijk als een wat stuntelige Bruce Wayne, Kim Basinger is heel goed als Vicki Vale (wat is er eigenlijk met dat personage gebeurd in de strips?) maar Jack Nicholson als de Joker is GE-WEL-DIG! Hoe hij de rol speelt, doet me erg denken aan de Joker van Mark Hamill in de tekenfilmserie en die benadering ligt het meeste in de lijn met het personage. Ledger was dan weer meer De Niro in "Cape Fear". Burton was ook zo slim om de meeste nadruk te leggen op de Joker. Batman is een beetje een curryworst; je denkt het beste er niet te lang over na. De Joker daarentegen is wervelend, extravagant en grillig. Voor de rest, het verhaal wordt misschien wat rommelig verteld maar met Nicholson die constant de show steelt, who cares?
 14. Ik heb het al een paar gezegd en blijf het herhalen; dit soort stinkpieces gaan niet over gelijkheid, racisme of, in dit geval, alcohol maar over de auteur van het stuk die wil laten zien hoe "woke" hij/zij/het wel niet is.
 15. IvoVWS

  Leuke Dingen

  Die ochtend in de krantenwinkel nog eens een HUMO gehaald voor het interview met milieuactivist Paul Kingsnorth. De man is ne steenezel en mankeert niet een paar vijzen maar de hele doe-het-zelfzaak. Echter zegt hij wel datgene waarvoor ik al een jaar lang voor "verzuurde dieselnazi" uitgemaakt word: namelijk dat de huidige klimaatbeweging de belichaming is van "everybody wants change but nobody wants to change" en dat we eerst in eigen boezem, borst en tet moeten kijken. De boodschap is niet zo leuk maar ik vind wel leuk om gelijk te krijgen. 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...