Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

IvoVWS

Members
 • Aantal items

  1.823
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Groot Hertogdom Dystopia
 • Interesses
  AAA MOEIER!
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Fluit flieren.

Recente bezoekers van dit profiel

1.511 profielweergaven
 1. Bof, een recept dat bestaat uit whiskey and een habanero is nog altijd iets anders dan een kindvriendelijke salade met quinoa, tofu, bloemkoolsteak en kale. Over dat tweede had ik een grap maar die heb ik weggegooid, samen met de salade. 😁
 2. Hij had één volledige, verse habanero op één fles Grant (ik neem aan dat het 70 cl is maar kan me ook vergissen) genomen. Grant is een behoorlijk neutrale whiskey en na de infusie komt de peper heel sterk naar boven. Om maar te zeggen, ik zou het niet uitproberen met een rokerig turfmonster of een single cask-trofee. ☺️
 3. Ah, eerst even iets ophelderen. Het is niet mijn creatie maar die van een maat met groene vingers en een voorliefde voor all things spicy. Hij heeft de habanero er zelf ingedaan en twee weken later het brouwsel gezeefd (wat eigenlijk net iets te laat was).
 4. Grant's whiskey met habanero. 't Klinkt niet maar het is best wel goed. En jawel, je gaat er lekker van zweten, het brandt maar vreemd genoeg enkel in het gehemelte.
 5. Iedere Netflix-reeks wanneer twee vrouwen samen screentime krijgen... (Neen, ik ben niet tegen LGBTQXPFB-mensen in fictie maar als het te vaak voorkomt en te nadrukkelijk in beeld komt, dan heeft het niets meer te maken met in beeld brengen maar alles met queerbaiting en een verlammende angst voor controverse/cancel culture.)
 6. En een stilte die gemoed en zinnen bedaart en 't hart zachtjes omhelst terwijl de mysteries van het struikgewas zich voorzichtig onthullen. En als ik die struik beu ben, dan sta ik op en wandel weer verder.
 7. De weekendbijlage van een populaire krant vraagt BV's naar "idyllische plekken om te lezen". Op idyllische plekken lees je niet, daar geniet je van het het uitzicht. De beste plekken om te lezen? Bed, zetel en WC.
 8. Net gedaan met de eerste delen van de Witcher-reeks van Andrzej Sapkowski en ik snap nu waarom de Netflix-serie zo'n sof was. De boeken zijn geweldig leuk om te lezen en de Nederlandse vertalingen zijn meer dan behoorlijk. De delen die ik gelezen heb, zaten vol levendige beschrijvingen en scabreuze humor. Heel veel diepgang moet je wel niet verwachten maar ik hou wel van de wat cynische insteek van de auteur: niets is zonder prijs, complete overwinningen doen zich maar zelden voor en alleen de kleren van Yennefer van Vengerberg zijn zwart/wit. Grote literatuur is het niet, bij momenten voelden Ranonkel en Geralt aan als twee stripfiguren, maar de boeken lezen als een op hol geslagen TGV met een suïcidale conducteur. Maar het is niet dat de boeken vlot weglezen dat er veel informatie meegegeven wordt. In de boeken is Geralt al oud en beroemd en heeft hij al teveel van de wereld gezien om nog veel onder de indruk te zijn. Hij vergaapt zich niet aan alles zoals een hobbit die voor het eerst in zijn leven een voet buiten de Gouw zet. In de boeken doet Sapkowski dit werken door heel streng te selecteren welke informatie hij meegeeft aan de lezer en vervolgens die dan aan een traag maar gepast tempo los te laten, vaak op subtiele wijze. Blijkbaar een probleem voor de scenaristen van Netflix. Het beste voorbeeld vond ik het banket in Cintra. In "De Laatste Wens" is koningin Calanthe een geslepen heerser met een arsenaal aan glimlachen waarmee ze zonder veel woorden Geralts protesten kan neerslaan, op Netflix een boertig manwijf met de finesse van een pikhouweel. Was het banket verfilmd geweest zoals in het boek, dan zaten we met een minidrama van 90 minuten. Nu wordt alles te snel afgehaspeld in 40 minuten. Soit, binnen een week of twee op naar het volgende deel.
 9. Bijna letterlijk het eerste dat door mijn hoofd schoot was "shit, dieje pipo gaat alle tieners "Jacht op een Voetbal" in de handen duwen." Om maar te zeggen, veel vertrouwen heb ik niet en die tas zou ik opbergen.
 10. "Minister Ben Weyts wil leesniveau Vlaamse kinderen en jongeren opkrikken met hippe campagne."
 11. Volgens de Witcher-boeken heeft het hoofdpersonage, Geralt van Rivia, een onaangename stem en dus niet de korrelige bas van de serie of de game. Helaas zie ik nu Henry Cavill voor me, met de witte pruik en de stem van Gilbert Gottfried.
 12. De dood van Ennio Morricone was slechts een kwestie van tijd maar toch... Hoe eer je een componist die de wereld iconische stukken geschonken heeft? Geen idee maar nog eens zijn muziek afspelen lijkt me een goed begin.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...