Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Rork

Members
 • Aantal items

  781
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.094 profielweergaven
 1. Deel 1 is door Casterman vertaald in 2013 maar de vertaling is meen ik stopgezet. Balen, want het eerste album smaakte naar meer.
 2. Het is niet moeilijk om te voorspellen of iets in de toekomst gaat gebeuren. Je moet het alleen niet te specifiek doen en zeker niet tijdsgebonden, de mensen plakken dan vanzelf je verhaal wel eens op een bepaalde situatie. Nostradamus ook goed in het formuleren van dergelijke vaagheden. Zonder de strip te kennen is feitelijk wat je noemt een redelijk standaard draaiboek voor dit soort situaties met wat avontuurlijke kantjes. Echt originele dingen staan er niet in. Voor die tijd hebben we ook een paar vergelijkbare ziekten gehad: SARS (2003) en Influenza (2009). Met name die laatste die wereldwijd is verspreid zou hier aanleiding toe hebben gegeven. Dat ze er een strip van hebben gemaakt is wellicht wel bijzonder. Er zijn natuurlijk wel meer educatieve strips maar beleidvormende strips ken ik eigen lijk niet.
 3. Ja, alleen een andere cover. Jo gaat inderdaad over aids en is ook als voorlichtingsstrip ingezet. Ook Blauwe Pillen van Frederik Peeters gaat hierover maar is rauwer en volgens mij persoonlijker maar het is al een tijdje geleden dat ik die gelezen heb (en minder vaak dan Jo).
 4. Alleen werd mens op mens overdracht van Rabiƫs volgens mij nog nooit aangetoond. De suggestie van Vittorio zal ik eens herlezen. Deze komt uit hetzelfde genre:
 5. Ik heb zowel het spel (pc) veel gespeeld als in die tijd alle beschikbare blauwbloezwn gelezen. Dat er een verbinding was is me nooit opgevallen.
 6. Ik heb op anders gestemd want ik mis ook de grafische optie. Verhalen of avonturen zijn natuurlijk ook een reden maar de expressie die in de tekeningen en de lay-out liggen maken de strips speciaal.
 7. Ik moest het desondanks uit het nieuws halen. https://www.destentor.nl/deventer/helft-van-startbedrag-is-binnen-voor-stripboek-over-historisch-deventer~abc1b86a/ De bijdrage is onderweg, veel succes!
 8. In het Nederlands zijn deel 1 t/m 5 en 11 t/m 20 door Sherpa uitgegeven in hardcover. Deel 6 t/m 10 door Lombard in softcover, Sherpa heeft hier nog een box voor gemaakt zodat je niet in serie softcovers tussen de hardcovers hebt staan. De box is wel iets hoger en uiteraard dikker. Om je OCD te bevredigen zal je naar het Frans of Duits? moeten. Waarom 3 en 11 zeldzamer zijn weet ik niet. Vanaf deel 11 is alles op een oplage van 650 (als ik het me goed herinner) uitgegeven maar ondanks dat zullen er wat verschillen zitten in de exacte oplage (b.v. beschadigde exemplaren of misdrukken). Bovendien worden niet-verkochte albums vernietigd. Hoeveel albums en welke delen dat betreft weet ik niet, ik ben daar wel eens benieuwd naar.
 9. Voor de terugblik 2019 op het moment dat iemand een topic daarvoor aanmaakt (of hier verder gaat).
 10. Ik heb me niet laten horen maar desalniettemin genoten van jullie tekeningen. 't Blijft leuk, die Inktober en jullie aan het werk te zien.
 11. Rork

  Joodse strips

  Guy Delisle: Jerusalem Julliard & Yann: Mezek En delen van: Joe Sacco: Reportages Jason Lutes: Berlin Diversen: De kraker, de agent, de jurist en de stad (de agent)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...