Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

esteban²

Members
 • Aantal items

  725
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over esteban²

 • Verjaardag 25-10-82

Contact Methods

 • Website URL
  https://letterboxd.com/esteban/

Profile Information

 • Locatie
  Belgium
 • Geslacht
  Mannelijk
 1. Guust Flater

  Oh? Naar mijn gevoel zijn de korte gags net meer doeltreffend, telkens raak. Terwijl de lange pagina's ... Nuja, dat beschreef ik eerder al. Gevuld met overbodigheden. Naar mijn gevoel althans. Misschien dat ik daar alsnog anders ga over denken wanneer ik er veel meer gelezen heb. De toekomst zal het (misschien) uitwijzen. Het toont nog maar eens aan hoe anders we de dingen kunnen beleven.
 2. Guust Flater

  Dank voor de uitleg, Tom. Dat doet me wel nog meer twijfelen, ik vind die grappen van een pagina lang bijlange zo goed niet. Wel zeer aangenaam verrast door de kortere.
 3. [Eerste Ronde (13)] pagina 18 vs. pagina 32

  Niets mis met A, maar voor mij kansloos tegen B.
 4. [Eerste Ronde (12)] pagina 40 vs. pagina 47

  Met een beetje pijn in het hart -sorry Loisel- toch niet voor A gekozen. In kleur had het mogelijk anders geweest. 't Is een sympathie-stem voor B geworden.
 5. Guust Flater

  Omdat ik toch wat twijfels had na het lezen van een paar Guust-gagjes (betr. aankoop integrales), ben ik ook op Yieha wat preview-pagina's beginnen lezen. Het viel mij op hoe ik de korte grappen wél kon smaken en vaak grappig of simpelweg charmant vond in alle onnozelheid. Hoe recenter, hoe meer ik echter op grappen van 1 pagina lang stuitte ... en die vond ik meestal een pak minder. Omdat ze te lang uitgesponnen waren of bleven doorgaan nadat de point eigenlijk al plaatsvond. Zodoende vroeg ik mij als relatieve Guust-leek het volgende af: Is het zo dat Guust vroeger eerder gags van 2 stroken had en in de loop der jaren naar volle pagina's is geëvolueerd? En als dat zo is, wanneer heeft die overgang dan ongeveer plaatsgevonden? Of is het toeval en heb ik een totaal verkeerde indruk? Thanks in advance.
 6. Integrale Uitgaven

  - SAM Integraal 1 - STEVEN STERK Integraal 1 - KRAMIKSKE Integraal 1 Aan zotte prijzen doe ik niet mee, maar over andere prijzen kan gepraat worden en gouden tips zijn altijd welkom.
 7. Updates Stripspeciaalzaak.be

  En ook nog gewoon te bestellen online (op voorraad / direct leverbaar) her en der.
 8. Vandaag Gekocht

  J.ROM - 3 - Verblind Ik was eigenlijk niet van plan deze reeks verder te zetten, ondanks mijn vervolledigingsdrang. Maar in de plaatselijke Colruyt werden alle niet nieuwe strips buiten gegooid. Had ik 't maar vroeger geweten. Deze (laatste exemplaar) nog kunnen meepikken aan 2,50 € - Dan kan een mens al eens een gokje wagen.
 9. Music for Life- Stripveiling

  Vooral die Jommeke zou ik hier meteen aan de voorlopig nog lege 'wall of art' hangen.
 10. [Eerste Ronde (12)] pagina 40 vs. pagina 47

  Ik neem je argumentatie mee in mijn beslissing, Kristof. Flets is echter niet het woord dat bij mij opkomt ivm Peter Pan.
 11. [Eerste Ronde (12)] pagina 40 vs. pagina 47

  Verdorie toch. Dit is geen evidente keuze. Ik ben fan van zowat alles dat Loisel tekent. Dus zou haast automatisch daar op stemmen. Maar een sterkte sfeermaker in zijn geval is ook wel de inkleuring, die hier helaas ontbreekt. Ik zou Peter Pan nooit als zwart/wit uitgave in huis halen. En twijfel ook of ik nu net deze plaat zou gekozen hebben. Al is deze prima natuurlijk, daarover geen twijfel. Wat een verrassend sfeervolle Mikkie Moes, zeg. Een pagina die zo leuk oogt dat deze mij doet twijfelen tegenover een Loisel ... Dat is niet niets. Ik heb nog bedenktijd nodig, zoveel is duidelijk.
 12. De Rode Ridder

  Uit de SU folder voor 2018 (voorjaar) : DE RODE RIDDER 257 – DE ONMOGELIJKE OPDRACHT Met album 257, De onmogelijke opdracht , komt er een einde aan de achtdelige cyclus, die de nieuwe Rode Ridder introduceerde. De Rode Ridder nadert Camelot waar hij de Uitverkorene aan Merlijn zal overdragen. De weg is evenwel niet zonder gevaren, voortdurende waakzaamheid blijft geboden en dat vermoeit Johan. Lancelot en Mordred komen hun goede vriend te hulp. Maar dat draait anders uit dan voorzien. Door hun tussenkomst geraakt Johan pas echt in de problemen. 7 februari 2018 DE RODE RIDDER 258 – DE HELLEHOND Vanaf album 258 zullen de verhalen van De Rode Ridder losstaande albums zijn. De Hellehond is het eerste verhaal op deze manier. Bahaal de Hellevorst is niet zinnens om de Rode Ridder met rust te laten en stuurt een oude getrouwe achter hem aan. Merlijn staat machteloos, maar Johan kan rekenen op steun uit onverwachte hoek. Al is het niet zeker dat zijn geheimzinnige bondgenoot opgewassen zal zijn tegen de ontketende krachten. 13 juni 2018
 13. Integrales

  Dat weten we nu ook weer.
 14. Integrales

  Uit de SU folder voor 2018 (voorjaar) : SMURFEN Special - INTEGRAAL 1 & 2 Welke Belgische strippersonages zijn zestig jaar na hun ontstaan nog altijd zo beroemd dat er de voorbije jaren drie Hollywoodfilms over hen zijn gemaakt? De Smurfen, uiteraard! Bijna toevallig maakten ze voor het eerst hun opwachting in een avontuur van Johan en Pirrewiet dat in 1958 in het weekblad Robbedoes verscheen. De blauwe mannetjes werden al snel zo populair bij de lezers van Robbedoes, dat hun bedenker, de Waalse tekenaar Peyo (pseudoniem van Pierre Culliford, 1928-1992) hen al snel een eigen reeks gaf. Deze prachtig verzorgde integralen bundelen voor het eerst alle Smurfenverhalen van Peyo, en documenteren uitvoerig het ontstaan en de evolutie van de strip, aan de hand van vaak onuitgegeven archiefmateriaal. Een magnifiek monument voor een klassieke stripreeks! Deze integralen zullen in vier delen verschijnen. Deel 1: 7 februari 2018 - € 34,99 - ISBN 978 90 02 26389 7 - HC, quadri - NUR 360 - 21 x 29,7 cm – 288 blz. Deel 2: 4 april 2018 - € 34,99 - ISBN 978 90 02 263910 - HC, quadri - NUR 360 - 21 x 29,7 cm – 272 blz. Waar staat "NUR 360" voor?
 15. De Kiekeboes (Merho) + Fanny K. (Coppers, Krings)

  Wat betreft 'De Kiekeboes', deze bundel verschijnt ook nog: De Kiekeboes - Plankenkoorts in Amsterdam Precies veertig jaar geleden verscheen het langste de Kiekeboesverhaal ooit, verspreid over twee klassiek geworden albums: Kiekeboe in Carré en De schat van Mata Hari . Plankenkoorts in Amsterdam bundelt het tweeluik voor het eerst in een compleet gerestaureerde en opnieuw ingekleurde versie. Deze speciale verjaardagseditie wordt aangevuld met een dossier over de ontstaansgeschiedenis van de strip door strippublicist Ronald Grossey (bekend van Studio Vandersteen . Kroniek van een legende en de biografie van Bob De Moor). 4 april 2018 (softcover) € 9,99
×