Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

esteban²

Members
 • Aantal items

  3.863
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over esteban²

 • Titel
  Child of the Sun
 • Verjaardag 25-10-1982

Profile Information

 • Locatie
  Belgium
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

2.393 profielweergaven
 1. [on-topic] De lijst op de eerste pagina lijkt mij nog lang niet volledig. Nog tips? Met zoveel stripverzamelaars hier moet die toch wel nog aangedikt kunnen worden?
 2. Same here. Ik kan wel tegen pipi/kaka humor, maar dan moet het ook goed zijn. Ik vind de Urbanus-strip een goed voorbeeld van hoe dat moet. Wat Family Guy betreft, die vind ik dan veel beter dan Paradise PD bijvoorbeeld, maar veel te schatplichtig aan The Simpsons om het écht heel goed te vinden. 't Zelfde voor American Dad, ook gekend als plagiarismo di plagiarismo. Maar Wat is The Cleveland Show dan? In other news. Begin deze maand eindelijk The Handmaids Tale (S3) kunnen afronden. Lang over gedaan, al wou ik het eigenlijk aan één stuk zien. Wat een verdomd straffe actrice is Elisabeth Moss toch. Yvonne Strahovski en Ann Dowd zijn ook al zo goed of dreef hier. Genieten van de dames, die hier één voor één alle heren naar huis spelen. Akkoord, de kritiek dat Offred tegenwoordig zo ver kan gaan dat het een beetje moet inboeten aan geloofwaardigheid, die is niet onterecht. Maar er zit altijd wel een aannemelijke logica achter de reden waaróm ze het zich kan permitteren. Daarom kan ik er nog steeds in mee gaan. Ik blijf het straffe cinema op het kleine scherm vinden. Misschien wel het strafste seizoen van allemaal. Wel benieuwd waar dit nu heen gaat, want het is voelbaar tijd voor de conclusie. Dit kan je volgens mij niet meer over twee seizoenen gaan uitsmeren, things have gone too far.
 3. Ook niet zo'n South Park fan alhier. Soms, héél soms, zit daar eens een goede aflevering tussen. Die met die luizen bijvoorbeeld, die vond ik zelfs lichtjes geniaal. Maar voor elke goede episode zijn er minstens tien wegwerp-afleveringen.
 4. Ik weet niet of ik de moed heb om met dat tweede seizoen van Paradise PD te beginnen. Niet dat ik het nu en dan niet (een heel klein beetje) grappig vond, maar er waren veel te veel losse flodders, alsook het knagende gevoel dat ik het allemaal elders al eens gezien heb. Er zitten wel degelijk toffe aflevering tussen met hier en daar leuke humor, alleen hebben de bedenkers steeds de neiging om na elke geslaagde grap een totaal overbodige extra punch te geven die telkens opnieuw neerkomt op iets out-of-the-blue vulgair of over-the-top gewelddadig. Eén enkele keer kan dat werken, maar na verloop van tijd steekt het eigenlijk gewoon tegen. Verder kan ik fans van Futurama of Rick & Morty vooral Final Space aanraden. Het gaat wat 'gewoontjes' van start, maar langzaam aan gaat dat in stijgende lijn.
 5. esteban²

  Integrales

  Verzot op koffiekoeken, maar deze ken ik niet. Moest ik ze op straat zien liggen, ik zou in ieder geval opletten dat ik er niet in trap.
 6. esteban²

  Modelbouw

  Technisch gezien is het niet helemaal / allemaal modelbouw natuurlijk, slechts deels, maar deze moest ik toch absoluut delen. I'm in love. Meer details? Hier: https://www.facebook.com/Gadget-Belgium-620189511333137 Het is de moeite.
 7. Min of meer leuk en gerelateerd: VRTNWS brengt wekelijks de rubriek "De vijf boeken die het leven van ... hebben veranderd." Deze week is dat, hoe kan het ook anders, viroloog Marc Van Ranst. Zijn eerste keuze verraste mij wel aangenaam. Fijne motivatie ook. 1. "De straalvogel" - Jef Nys Marc Van Ranst bladert door een kapotgelezen strip ("misschien wel honderd keer") - op de cover een zelfgemaakt houten vliegtuigje. "De Straalvogel" van Jef Nys kreeg ik toen ik nog niet kon lezen. Ik begreep het verhaal aanvankelijk door naar de plaatjes te kijken. Ik denk wel dat ik dankzij dat album heb léren lezen en de smaak te pakken heb gekregen. Lezen was voor mij de wereld die openging." "Ik vond het fantastisch hoe dat kleine Jommeke een vliegtuig in mekaar kon timmeren! Dat wou ik ook: uitvinder zijn en knutselen. Tijdens de zomervakanties bij mijn grootouders, waar planken en nagels en hamers in overvloed te vinden waren, heb ik toen net als Jommeke iets ineengestoken dat op een vliegtuig leek. Ik was er vast van overtuigd dat het ding ook zou kunnen vliegen als ik maar ergens een motortje zou vinden." "De straalvogel" was mijn eerste Jommekesboek en ik ben de reeks blijven lezen tot nummer 50 ongeveer. Suske en Wiske en Nero las ik ook graag. Als volwassene kijk je anders naar die strips, dan zie je hoe Willy Vandersteen en Marc Sleen aan volksverheffing deden." "In "De klankentapper" bijvoorbeeld hoort Wiske de term polio en ze vraagt Suske om uitleg. Die heeft het dan over poliomyelitis en anterior acuta en de vernietiging van zenuwcellen door een virus. Waarop professor Barabas een ijzeren long begint te maken. Zulke striptekeningen laat ik in mijn colleges virologie graag aan mijn studenten zien om wetenschappelijke begrippen te illustreren." https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/29/de-vijf-boeken-die-het-leven-van-marc-van-ranst-hebben-veranderd/
 8. Ik kan de Apple-thread niet vinden, is deze verdwenen?
 9. Maar het is helemaal niet hetzelfde, beste Bonte. Het is geen SARS, het is geen MERS, het is geen Influenza. Het mag dan al in één adem genoemd worden met wat in de volksmond een griep is, het is een heel ander beestje in vele opzichten, van besmetting tot de gevolgen ervan. Ik begrijp niet goed waarom je het daarmee blijft vergelijken. "Die covid 19 ziet er wel ernstiger uit", met alle respect, dat is een understatement om u tegen te zeggen. En alweer die cijfers ter vergelijking. Door de band genomen richt een griep lichamelijk geen schade van die orde aan, dat is hier toch ook wel heel anders. Covid-19 is een uniek virus met unieke kenmerken. Corona is veel dodelijker. Van de besmette patiënten bij griep, overlijdt minder dan 1%, bij covid-19 is het momenteel 3,4%. Een percentage dat nog op punt gezet moet worden. Er is overigens nog veel twijfel over dat immuniteit-verhaal, want ze weten eigenlijk helemaal nog niet hoe dit beestje zal evolueren. Mauser is mee. Zo experimenteren met de bevolking, dat is onverantwoord. Maar goed, we zijn hier ook wel al lang dezelfde rondjes aan 't draaien. Uiteindelijk zullen we het moeten doen met wat ze van bovenaf beslissen. Ik heb het specifiek daarmee nu wel even gehad, om eerlijk te zijn. Veel succes aan elk van jullie, dat in ieder geval. Dat jullie allemaal gezond en wel mogen blijven.
 10. Bedankt, ik hoop voor iedereen hetzelfde, uiteraard. Maar het gaat in het geval van corona, in tegenstelling tot bij griep, lang niet alleen over risicopatiënten. Ook gezonde jongeren zijn slachtoffer. En het is in vergelijking met de griep ook gewoon een véél groter risico in 't algemeen. Dat is nu net het hele punt. We zullen er anders over denken, ik kies absoluut voor 6 maanden inbunkeren indien nodig. Want het gaat wél om opofferen in dit geval. Daar zou ik niet anders over denken mocht ik gezond zijn.
 11. Het filmpje krijg ik niet gepost, maar dronken olifanten (die een wijngaard binnen gedrongen zijn), zijn grappig. Ik vind overigens al die verhalen rond dieren die de mensenwereld binnen dringen interessant om te zien.
 12. En verder. Ik hoop gewoon dat jullie allemaal gespaard blijven. That's all. From the heart. Als ik die Rutten bijvoorbeeld bezig zag op TV. Om het eens minder netjes te stellen: Steek toch allemaal die "de rest opofferen om immuniteit te kweken" in jullie gat, want dáár komt het eigenlijk simpelweg op neer. Laten we dat nu gewoon eens benoemen. Het zal je eigen vrouw, moeder, zus, kind, etc maar zijn. Maar hey, gelukkig draait de economie nog. (twijfelachtig, maar soit) We moeten niet kiezen, OF / OF, we moeten trachten redden met de EN / EN gedachte. Maar het één opofferen voor het ander? Mij achter die optie scharen, dat heb ik nooit overwogen. En zal ik ook niet overwegen. Ik ken twee overledenen, niemand heel close, ik hoop dat het daar bij blijft. Mijn moeder, zus en petekind hebben prijs. Dat ene gezonde kind dat door de zieke ouders meegestuurd werd naar school via de bus? Het ligt op intensieve zorgen. Het is afwachten. De longen zitten vol. Binnen die school is de afgelopen week het ene na het andere bericht binnen gekomen. Allemaal gewonnen. Nog niets over de slachtoffers binnen die leeftijdsgroep gehoord in het nieuws trouwens. Heb ik dat gemist? Het kan. Enfin, dus ondanks alle voorzorgen die we al lang vóór de maatregelen volgden alhier (in mijn belang, ik krijg de 'gewone griep' best ook niet, maar dat is een lachertje in vergelijking met corona, aldus de arts) heeft z'n effect zodoende dus gemist. De griep waar ze bij papa's kand van 't petekindje mee zaten, blijkt dus na 5 weken (zo lang duurde het voor de bloeduitslagen gedeeld werden) dus ook al corona te zijn. De opa aan papa's kant is er met heel veel moeite door gekomen. Nu is het bang afwachten wat mijn vader gaat doen. Risicopatiënt, maar ze testen hem niet, omdat de symptomen er nog niet zijn, hopelijk nooit. Ook al is het belangrijk daar meteen op te springen in zijn geval. "Normaal wel, maar zo werken we nu niet." klink het in het ziekenhuis. En over mijzelf maakt iedereen zich nu ook grote zorgen, in die mate dat ik er zenuwachtig van begin te worden. Want zelf ben ik eigenlijk heel gerust. Als het komt, dan komt het. Ik heb niet de neiging te panikeren wat mijzelf betreft. Die quarantine doet mij weinig, noodgedwongen leef ik al jaren regelmatig zo. Meestal omdat ik té ziek ben, soms om mijzelf te beschermen. Ik krijg het dan ook gewéldig op mijn zenuwen van al die watjes die nu "Lockdown Dag 5 - Ik voel mij depressief en kan er niet meer tegen, oh neen, ik kan niet naar de kapper, mijn haar is in de war!" posts plaatsen, terwijl ze thuis alles kunnen doen wat ze maar willen. Maar goed, dat ligt aan mij. Ik heb van de laatste (bijna) 7 jaren het beste gemaakt tijdens mijn dagelijkse strijd, ook al valt er weinig uit te halen. En ik heb altijd veel chapeau's gekregen, nooit gevraagd, voor de positieve manier waarop ik daar mee om ging. Dus moest het mislopen met mij, dan hebben we dat gehad. Maar mijn familie? Ik geloof dat die daar anders over denken. Dat zij ook niet echt voor het "immuniteit-kweken" verhaal zouden kiezen. En voor hen zou ik het liefst ook vermijden dat ik opgeofferd zou worden, wat vrij waarschijnlijk is in die ene optie waar ik mij niet kan in vinden.
 13. Daar ben ik mij maar al te goed van bewust en zeg ik dus zelf ook. Maar de mate waarin het gaan instorten en in hoeverre het nog enigszins te redden valt, daar gaat het over. En dan is de bom laten ontploffen op termijn misschien wel de slechtste optie. Daarbij, zou jij die optie verkiezen? Ondanks dat ik je volledig volg, er gaan inderdaad serieuze gevolgen aan vast hangen. Werd hier op de eerste pagina's reeds benoemd. Bart De Wever, los van of je daar nu fan van bent of niet, trekt aan de bel wat de economie betreft. En hij heeft in deze gelijk, we moeten daar NU óók al volop mee bezig zijn. Maar het sentiment van het moment staat in de weg. Mensen willen het niet horen, veel politici zijn nu vooral bezig met hoe zij op dit moment uit de verf komen. En op dit moment, dat is niet een paar maanden vooruit. Helaas. Wat Maggie De Block betreft, ... Dat het een meerwaarde zou zijn dat ze huisarts is? Neen. In geen geval. Omdat ik nu eenmaal in een bepaalde situatie zit en haar (samen met vele anderen) in verscheidene cases volg, samen met de artsen die zich over mij ontfermen, weet ik als geen ander hoe Maggie niet de juiste persoon op de juiste plaats is. Alles behalve zelfs. Die onnozele zoethoudertjes die van geen belang zijn in het zorgsysteem, daar is ze wel een krak in. En het volk trapt daar massaal in. Op vlakken die écht van tel zijn, schiet Maggie te kort, om het zacht uit te drukken. Maar goed, het volk is dan ook allemaal niet mee bezig tot ze er zelf mee te maken hebben. Dat is eigen aan de mens. *steekt hand op* De Block is de spreekbuis van een systeem, zonder veel meer dat. En soms pakt dat eens goed uit, zoals het aantal beschikbare bedden. Maar laten we nu ook niet te zotjes doen en die eer helemaal aan Maggie over te laten. Zo werkt dat niet. Wat haar aanpak betreft, ze heeft haar kar helemaal moeten keren omdat het niet anders kon. Blijkbaar is iedereen die eerste weken al vergeten? Maar goed, dat is Maggie haar ding. Alles minimaliseren, van tafel vegen en desnoods ontkennen. Ze doet hetzelfde in vele grote zaken. Alleen krijgt ze zelden te maken met de onweerlegbare realiteit die er open en bloot metéén heftig op in hakt, dus meestal draait ze niet bij. Wat Zuid-Korea (bv) betreft, ... Inderdaad, daar lukt het wel. Maar in de EU zijn ze om tal van redenen niet in staat zoiets te organiseren. Ik wil daarmee geen kritiek spuien op de EU, maar het is wel een feit. En dan is een lock down de "beste" oplossing. Wegens gebrek aan de kunde om een andere aanpak te realiseren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...