Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

esteban²

Members
 • Aantal items

  3.994
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door esteban²

 1. Krita loopt bij mij ook op verschillende vlakken mank bij Windows 8.1 en W10 hoor. Toen veel beginnen opzoeken, bleek dat ik geen uitzondering was. Ondertussen het programma weer uninstalled. Jammer, want het had veel potentieel.
 2. Krita is vanaf vandaag beschikbaar voor Android! Misschien dat @Yncke daar wel iets mee is?
 3. Goh ja Willy, In theorie is dat makkelijk gezegd. Zoals ik zelf ook aangegeven heb, ik probeer dat altijd. En ik heb de persoon in kwestie hier trouwens al een paar keer bejubeld voor z'n werk. Maar als ik dan een prekerige boodschap over verdraagzaamheid in het werk zie en de mens z'n ware gedachtegang ernaast plaats, durft dat soms wel eens te wringen vanbinnen. Goh ja Tom B, Ik vind iemand die -bijvoorbeeld- ronduit racistisch is toch wel iets helemaal anders dan iemand die oprecht denkt dat hier elfjes en trollen rondlopen. Wat niet persé wil zeggen dat ik het niet opzij kan zetten. Som wel, meestal zelfs. Heel soms is het ook wat moeilijker. Kijk - Zelf luister ik moeiteloos naar muziek van Michael Jackson en is Kevin Spacey nog steeds één van mijn favoriete acteurs, ik kan dat perfect los zien van hun (vermoedelijke) wandaden. Maar ooit ontmoette ik een andere schitterend acteur die zich dermate walgelijk gedroeg, en zich daar voortdurend schuldig aan maakte, dat ik hem zelfs in één van mijn favoriete films nog moeilijk kan zien zonder de hele tijd te denken: Degoutante kwal dat ge zijt! Misschien verdwijnt dat ooit weer. Ik heb ook al contact gehad met auteurs die dermate onaangenaam en zelfs onbeleefd waren, of die zich op sociale media of elders nogal bedenkelijke uitspraken doen, dat ze mijn sympathie wat kwijt geraakt zijn. Gelukkig is het een absolute minderheid. Omgekeerd kan trouwens ook, een acteur met wie de ontmoetingen dermate positief waren, dat ik al spontaan sympathie krijg wanneer hij in een film opduikt, ook al trekt het op niks. Wie zegt dat hij of zij daar ten allen tijde en in élk geval op zich altijd boven staat ... I don't know. Ik heb er mijn twijfels over.
 4. De boodschappen die Geerts bracht in acht genomen, veronderstel ik inderdaad dat hij eerder links was. Van één naam weet ik zeker dat hij racistische kantjes heeft en zeer rechtse gedachten, wat ik allerminst kan waarderen. Namen noem ik niet. Not my style. Om die reden mis ik soms de tijd van vóór sociale media en fora waar je oude (en nieuwe) helden beter leert kennen of meer van hun persoonlijkheid ziet. Soms valt dat namelijk heel dik tegen. De ontnuchtering, zeg maar. Ik merk dat ik dat gevoel dan nog moeilijk van mij kan afschudden bij het lezen van wat ze ooit maakten. Ik probeer het, dat wel. Maar de onwetendheid van vroeger, waarbij een auteur toch wel eerder een mysterieus iemand was waar je naar opkeek, vond ik best wat hebben.
 5. Ik was destijds verliefd op deze song. En in in de afgelopen jaren ben ik hem desondanks helemaal vergeten, omdat ik hem echt nergens meer gehoord heb en Spotify nog geen ding was. Vandaag kwam ik 'm toevallig tegen en ik werd er zowaar helemaal warm van. Wondermooi.
 6. De bespreking van SSZ: PS: Ik heb die slechte mop (die hier al genoemd werd) ondertussen gelezen in de preview bij SSZ. Ja, het voelde als een onnodig uitstapje van Lambik enkel om een ongelooflijk belegen en flauwe grap te brengen. Maar liever dat dan een spervuur aan grappen die niet werken. Dan vind ik dat overbodige konijn in de openingsstrook onnozeler. Niettegenstaande nog even benieuwd naar 't geheel. En het doet mij plezier de Suske en Wiske terug te zien waar ik mee opgegroeid ben, inclusief dat ruimtegevoel. Iets waar ik bij Verhaegen (heel soms) en vooral het huidige team wel eens moeite mee had. Een een opbouw met een traag tempo, zo zie ik het graag.
 7. Woodkid is terug, met alweer een knap geschoten clip, ondanks het CGI-contrast aan 't eind. Muzikaal zal het absoluut niet voor iedereen weggelegd zijn, maar ik vind het na een paar keer luisteren redelijk geweldig.
 8. Ik heb absoluut niets met Gilles de Geus, maar wel een mooi beeld, zeg!
 9. Bij mijn stripwinkel zijn ze ook nog niet gearriveerd. Wel al veel foto's zien passeren her en der van mensen die hem vandaag (enfin, woensdag) gaat halen zijn of in de bus gekregen hadden. 'k Was benieuwd of daar misschien ook een Reper tussen zat die 'm ook al gelezen had.
 10. Iemand De Preutse Prinses al gelezen? Dit zijn de twee prenten die bij de luxe zitten, blijkbaar.
 11. 'k Ben blij dat je er zo goed vanaf gekomen bent, Peter. Zo te lezen heb je ongeveer hetzelfde gehad als mijn petekind, die had opvallende vermoeidheid en hoofdpijn en concentratieproblemen als gevolg daarvan. Maar het gaat hier om ernstigere gevolgen. Er komen meer en meer verhalen van mensen die, nadat ze gewoon thuis mochten uitzieken, al meer dan een maand amper nog uit bed geraken, meerdere keren per dag moeten neerliggen omdat het echt niet meer gaat, last hebben van ernstige hersenmist en dergelijke. Waarbij na al die weken geen duidelijke verbetering lijkt te komen. Ook mensen die nog steeds iets minder longcapaciteit hebben en bij de minste inspanning buiten adem zijn, ook al waren die symptomen slechts mild. Het is maar de vraag of iederéén daarvan zal herstellen. De kans is groot dat een bepaald percentage, hopelijk relatief klein, daar blijvende gevolgen gaat van ondervinden. Daar zijn al artikels over verschenen door relevante specialisten die daarvoor waarschuwen. Maar je merkt nu al tegenstand op dat vlak. Had ik ook verwacht. Een brede waaier aan "vage" maar klachten met blijvende impact waarbij mensen (nu al) geen (h)erkenning krijgen als zijnde de gevolgen van zo'n doorgemaakte infectie. Over die groep maak ik mij wat zorgen. Blijvend sukkelen, maar geen hulp, remedie, ondersteuning, herkenning, etc. We zullen zien wat oa het RIVM gaat doen. Weinig vertrouwen in, eerlijk gezegd.
 12. Het doet mij ook wat denken aan mensen die gek worden van dt-fouten bijvoorbeeld. De ene leest daar over, zonder ze te missen, maar haalt zijn schouders op en geniet verder van de inhoud. Een ander ergert zich de hele tijd dood. En iemand die foutloos tekent, is niet persé iemand die in staat is sfeervolle taferelen tevoorschijn te toveren. Een technisch perfect uitgevoerde tekening, spreekt daarom nog niet aan. En omgekeerd. Als het totaalplaatje sterk genoeg is, ben ik dus heel vergevingsgezind. Maar in andere gevallen kan het mij ook heel hard storen.
 13. Something else. Ik mis de oude Krimson. In de laatste albums waar hij in voor kwam, vond ik zijn karakter te afwijkend. Vroeger was hij de gevreesde publieke vijand nummer één, terwijl hij toch ietwat charismatisch was. Maar daar schoot naar mijn gevoel niets meer van over tijdens zijn laatste optredens. Ik vind hem in de handen van het huidige team eerder een komische figuur geworden waar geen enkele dreiging meer van uit gaat. Ook de verhalen die ze rond hem verzinnen kunnen mij minder bekoren. Benieuwd of Team Krimson verandering brengt, maar ik vrees van niet. Die synopsis doet weer zo'n vreemd verhaal vermoeden.
 14. Huh!? Zeker? Ik heb een post gezien zonder link. *in de war* Ahja. Je hebt wat je vroeg.
 15. Hier kan je zo'n lijst vinden: http://suskeenwiske.ophetwww.net/studio/tabel.php Moet wel gezegd, er is veel discussie over de correctheid en volledigheid ervan. Ik ga er van uit dat een groot deel wel klopt, maar er zijn toch wat albums waar twijfel over bestaat, ook al omdat soms zelfs de medewerkers het er niet over eens zijn. Edit: Ok, je had hem zelf al gevonden ondertussen. Niet opgemerkt dat je post ge-edit was.
 16. Nu, sowieso richt Stripmunk zich enkel en alleen op wat in het Nederlands uitgegeven is. Ik vind het gewoon zonde dat de personen achter Stripmunk de prioriteiten niet juist zitten hebben, want op de eerste plaats hoort nog steeds de database te staan. Mocht De Poort eigenhandig zaken handmatig kunnen aanpassen, zou dat inderdaad al helpen. Dan is het echter de vraag of zij de verzoeken zullen aankunnen.
 17. Duizenden patiënten met 'milde' coronaklachten zijn wekenlang ziek nos.nl/artikel/2334166-duizenden-patienten-met-milde-coronaklachten-zijn-wekenlang-ziek.html (aanklikbare link werkt niet) Ik kan alleen maar hopen dat het RIVM (etc) niet wéér in volle ontkenningsfase gaat en tal van patiënten niet onbeholpen met problematische restsymptomen blijven zitten, met alle gevolgen van dien. Aanvullende duiding:
 18. Leuk de man nog eens te zien. Elke keer zijn naam ergens opduikt, vrees ik toch één milliseconde het ergste, omwille van de leeftijd. Hopelijk krijgt hij alsnog de kans deftig in de bloemetjes gezet te worden nav dit album, want dat was toch wel de bedoeling in dit jubileum-jaar.
 19. Neen, je kan niets zelf toevoegen. Maar dat was wel het plan. Er heeft zo'n twee jaar geleden (ik weet het niet precies meer) een Stripmunk "Connect"-versie gedraaid waarbij een beperkt aantal gebruikers zelf albums konden toevoegen aan de database, bij wijze van test. 14 maanden geleden werd die "test" stopgezet. De berichten van Stripmunk gaven aan dat "Connect" een succes was en tot enkele dagen terug werd herhaaldelijk de belofte gemaakt dat "Connect" zou lanceren. Er zouden enkel wat verbeteringen moeten afgewerkt worden. Nu draait Stripmunk plots z'n kar en zegt het volgende: Ik vind het maar een vreemde uitleg. Zelf heb ik ook niets van die "wildgroei" gemerkt. Als die wildgroei zo'n probleem was, hebben ze dat uiteraard lang geleden al gemerkt. Dan zouden ze de belofte van de definitieve toevoeg-functie niet aangehouden hebben. Daarbovenop schuiven ze nu alle verantwoordelijkheid wat de database betreft op partner De Poort af. Maar De Poort, wiens database nu aan Stripmunk hangt, heeft al aangegeven dat er titels zijn die niet automatisch opgenomen worden door Stripmunk. En wat niet in de database van De Poort komt, zal ook al niet verschijnen bij Stripmunk. Zo ontstaan er alsmaar meer gaten. Als De Poort dat zijn daaromtrent ook geen reactie krijgen van Stripmunk en Stripmunk hardnekkig naar De Poort blijft wijzen ... Tjah, dan is er wel wat anders aan de hand, denk ik. Het is zonde. Stripmunk is eigenlijk redelijk fantastisch. Waar alle alternatieven die ik al aangeraden kreeg grotendeels gecompliceerde dinosaurussen zijn. Daar kruipt vooral veel tijd in en is in vele opzichten heel omslachtig en simpelweg onaantrekkelijk. Stripmunk is zalig op dat vlak. Maar die database is dus een probleem. En laat dat nu net het belangrijkste onderdeel zijn. Dan mag je nog zoveel andere toeters en bellen lanceren, als die basis er niet is ...
 20. Fijne woorden. Maar daar hebben we deze thread al voor. http://www.getekendereep.com/topic/6146-getekende-reep-magazine/page/5/
 21. De app zal wel blijven bestaan, daarover weinig twijfel, denk ik. Maar als de (on)volledigheid niet aangepakt is, wat is het nut er dan van? Ik heb toch al een aardig lijstje aan albums die niet in de database zitten. Stripmunk: Waar je minstens 2/3de van je collectie kan bijhouden. Die slogan spreekt mij niet aan. 😛
 22. Je hebt geen ongelijk, Tom. Bij 'Het Spaanse Spook' had ik het ondertussen ook al door, dat voelde zo al niet juist. En met de hulplijnen zie ik het duidelijk. Bij de andere drie prenten moet gezegd dat het mij, ondanks de hulplijnen, eigenlijk toch niet echt opvalt. Ik zie het wel, maar zonder de lijnen springt dat niet in mijn oog. Wat Yncke aangeeft stoort mij dan wel lichtjes. 'k Had dat raampje nog niet gespot, maar dat niet meer zien is nu onmogelijk geworden. Dat boogje in die brug in 't water is ook iets raar, imo. Niettegenstaande vind ik het énorm sfeervolle prenten, zeer fijne taferelen waar veel in te zien valt en waarbij de helden -ondanks de rijk gevulde omgeving- toch ook heel duidelijk uit springen. De schoonheidsfoutjes ten spijt, vind ik het sterke illustraties.
 23. Leg het eens uit, Tom. Want ik zie het niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...