Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

esteban²

Members
 • Aantal items

  3.741
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door esteban²

 1. Beide reeksen die ik ten zeerste kan waarderen. Beide in het Suske & Wiske Weekblad mogen ontdekken in de jaren 90. Van beide instant fan. Bij Biebel heb ik voor de lange verhalen gekozen, omdat die avonturen heel inventief waren, doorspekt met absurde humor. De unieke tekenstijl vind ik nog steeds helemaal geweldig. Een integrale van Biebel zou ik maar al te graag kopen. Ik heb ook een paar albums met de stroken, dan valt heel erg op dat je die beter in kleine porties kan verorberen. Bij Sam ging mijn sympathie-stem naar "Naar Pruttelaar". Maar die staat op gelijke hoogte met "De Kikkerpoel" en "Circus Campioni". De dagdroom-scènes van Sam maken het geheel extra vermakelijk.
 2. esteban²

  HUM!

  Ik denk daar hetzelfde over. Al zeker geen 18 delen aan die prijs, niet voor een reeks als dit. En dat zeg ik als fan van Sleutels / Bayard, waarvan ik toch al een eeuwigheid smeekte dat het eindelijk uitgegeven zou worden. Ik had gehoopt op SC naast HC en ben nu zelfs aan het twijfelen of ik er aan begin. Elders ook al diezelfde bedenking gelezen. Maar goed, als uitgeverij moet je er ook aan uit komen. Dat begrijp ik dan ook weer. We gaan het er moeten mee doen.
 3. Ze hebben hun betere en mindere momenten, dat is niet anders dan bij hun voorganger bijvoorbeeld. Er zitten veel tussendoortjes tussen, dat klopt. Het is meer dan ooit hap-slik-weg en vergeten. Maar dat kan ik vergeven omwille van de betere albums of misschien zelfs de albums die ondanks het feit dat ze weinig memorabel zijn, eigenlijk gewoon leuk zijn voor 'n keertje. En uiteraard heeft het alles te maken met het uitgeef-tempo, maar de echte ondingen zijn gelukkig nog in de minderheid, althans naar mijn gevoel. Ik zou de zozo-verhalen van het team zelfs verkiezen boven enkele Verhaegen-titels. @TDPB - Goossens is inderdaad de betere, met voorsprong.
 4. esteban²

  HUM!

  Goed om te weten, dank voor de info. 👍
 5. esteban²

  HUM!

  Dat is durven. 😛 Met Bayard ben ik tevreden hoor. Nog een vraagje, ik lees zonet dat er ook een éénmalig magazine verschijnt met enkele kortverhalen, enkel bij de eerste lichting / bestellingen. Die zullen dan later alsnog in albumvorm verschijnen? Of zijn dit kortverhalen uit de eerste delen en worden die overgeslagen? Of ... ?
 6. esteban²

  HUM!

  Géén softcover voor Bayard, Erik?
 7. Goh, zonder enige vorm van kritische of inspirerende houding? Ik zou dat niet durven zeggen. @Tom, ik zou graag eens de niet geïnkte pagina's zien daarvan.
 8. Het verschil tussen Geerts en Vandersteen was dan ook lang zo groot niet als het verschil tussen Geerts en de meest recente bezielers. Dat maakt het verlangen naar een "echte" Suske en Wiske des te groter, merk ik overal. Vandaar de belangstelling. Moest het grote boze internet, waarop iedereen met een loep bovenop elke glimp zit, toen al bestaan hebben, de commentaren over De Wervelende Waterzak zouden niet mals geweest zijn. Vandersteen was toen 75, denk ik, Paul Geerts binnen enkele maanden 83 ... Benieuwd hoe verscheidene hedendaagse tekenaars het op die leeftijd zullen doen.
 9. Een beetje peetoom kan twee maal zoveel geven als het softcover is! 😛 Anders waren de zeer gewaardeerde Hilda en Cérise albums er niet gekomen, ook van bij haar thuis uit niet. Maar ook voor mijzelf verkies ik SC hoor. HC loopt aan het eind van de rit véél te hoog op voor een serie als dit. Elke gelegenheid die je noemde, brengt zeker een strip mee, Ambreville, das waar. Maar met een tempo van 2 albums per jaar is ze 21 wanneer de laatste avonturen verschijnen. Héhé. Ik denk dat die interesses dan toch iets verschoven zullen zijn.
 10. Om daar nog even op terug te komen, het is in de kern wel degelijk een jeugdreeks. Vandaar ook die jeugdige sidekicks soms. Inspecteur Bayard won dan ook de Prix Jeunesse du festival d'Angoulême (7-8 jarigen) in 2003. Het verscheen in het Franse Astrapi, stripmagazine gericht op de jeugd. En op de cover prijkte al eens de zin: "Aan jou om de puzzels op te lossen". Máár het is wél een jeugdreeks die kinderen niet als idioten behandelde en waar volwassenen bijgevolg, volgens mij althans, evenveel plezier zullen aan beleven. Ik zie het meer als een 9 tot 99 reeks, een reeks voor alle leeftijden, waar zowel de jongsten als oudsten iets aan hebben. Dat gezegd zijnde, dit eerste album (eigenlijk het 4de album in de reeks) verschijnt in mei. Ik hoop écht op een softcover. Mijn petekind (11) is ook al benieuwd op basis van de (Franse) pagina's die ik liet zien. Die hond en dat meisje doen 't hem, denk ik.
 11. Spannend is het voorlopig inderdaad niet. Ben over de helft. Vermakelijk, dat wel. Zeer zwakke villain ook, althans in de verfilming. Als ik enkele pagina's uit de comics bekijk, besef ik ook hoe griezelig en donker dit had kunnen zijn. Dat is het helemaal niet. En alles gaat ook zo makkelijk, er komt weinig mysterie bij kijken. Sleutel gevonden? Twee seconden later weten we hoe deze te gebruiken en waarvoor hij dient. De kinder-cast vind ik wel een pluspunt. Die doen het alle drie goed. Stranger Things, naar mijn gevoel niet echt helemaal vergelijkbaar, vind ik op alle mogelijke vlakken toch van een aanzienlijk hoger niveau.
 12. Wat vinden de fans eigenlijk van de serie? Het is allemaal zo braaf en kindvriendelijk, niets griezeligs aan of dergelijke ... Zo is de comic toch niet? Of vergis ik mij? Ik had iets veel stouter verwacht.
 13. De handen. Ahja, zo heeft elke tekenaar wel iets. Merho heeft de gebalde vuisten bijvoorbeeld.
 14. Uiteraard! Het zouden de S&W van Geerts niet zijn zonder.
 15. Ik heb wel zin gekregen in patteekes, dat alvast.
 16. Geef mij maar gewoon de visie van één vaste bezieler (enfin, duo) voor een reeks als Alleen.
 17. You're all crazy. Prima covertekening. Ik zie vooral typische Geerts-beentjes en hoofden.
 18. Wat zijn we allemaal weer ongelooflijk streng. (cover)
 19. Neem nu Gung Ho bijvoorbeeld, dat verschijnt maandelijks in delen van ongeveer 25 pagina's. Dat is een avontuur zoals het bij ons verschijnt in (bijna) 4 gekapt. Neen, merci. Of de comics van Masters of the Universe. Ik koop altijd de bundeling. Ik mag er niet aan denken dat ik dergelijk verhaal in 10 delen (ofzo) moet kopen. Echt hatelijk. Om de zoveel tijd een klein fragment van het geheel lezen? Ik pas er voor.
 20. Oh nee, de Amerikaanse methode zou mij absoluut niet bevallen. Ik heb een hekel aan die manier van uitgeven.
 21. Ah, de lijst waarop ik mijzelf moet trakteren is al veel te lang.
 22. Mooie tips, @Neat Stuff. Héél veel interesse in This Was our Pact, op basis van je omschrijving en de zeer aantrekkelijke tekeningen. Van The Dam Keeper wist ik niet dat er verstripping bestond. De award-winnende kortfilm kende ik al. Die is visueel om duimen vingers af te likken, dus deze zal vast in de smaak vallen. Ik hoop in beide gevallen op vertaling, ooit.
 23. Lang geleden dat ik deze gehoord had, destijds behoorlijk wild van. (15 jaar geleden al!)
 24. Dit zal de cover worden voor de grote zw-wit luxe van De Preutse Prinses.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...