Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

esteban²

Members
 • Aantal items

  2.319
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door esteban²

 1. Als dat de visie is van degene die 't maakt, geen probleem mee, dat formaat. Maar een 2.35:1 TV, dat vind ik onnozel. Al is dat hypocriet van mij, want eigenlijk is dat net hetzelfde als nu boven en onder zwart kijken.
 2. Hèhè. Nuja, je hebt geen ongelijk. Maar ik zou niet willen dat ze een film van 2:35:1 plots naar 16:9 zouden herschikken (lees: Als een beul afkappen) bij de TV-uitzending of DVD/BR/VOD release. Wat heb ik mij destijds geërgerd aan de verknipte versies van RCV. Zelf ervaar ik 16:9 ook het als het prettigst om naar te kijken, maar de visie van de makers moet hoe dan ook intact blijven, imo. Bredere formaten zouden aantrekkelijker zijn voor het menselijke oog, een weetje. Maar nogmaals, je hebt geen ongelijk.
 3. esteban²

  Apple

  Gaming On Demand (ze zijn niet eerst) lijkt wel iets te gaan worden. Benieuwd wie de Netflix binnen die tak zal zijn.
 4. Mijn beide grootvaders waren minderjarig tijdens de tweede wereldoorlog en hebben een vrij hard leven gehad thuis. Drank en één tirannieke ouder in zeer moeilijke leefomstandigheden. Het waren alle twee schilders (geen landschapjes) en concurrenten van elkaar in dezelfde streek. De ene heeft nog de leiding gehad over de schilderwerken in het Koninklijk paleis en ontmoette zo koning Boudewijn, de andere kon dat niet goed verkroppen en gaf de ene aan voor zwartwerk en dergelijke. Beide verweten elkaar zatlappen te zijn. De ene was warm en sociaal en ontving mijn vader met open armen en respect, de andere is uiterst moeilijk en vond mijn moeder nooit goed genoeg. De grootmoeders konden elkaar eigenlijk ook niet echt luchten omwille daarvan. Communie feestjes hadden altijd een speciale sfeer. Enkel de minder fijne (extreem verbitterde) grootvader leeft nog, alle andere grootouders zijn overleden.
 5. That's a fact. Hetzelfde is ook gaande in -bijvoorbeeld- bepaalde filmmagazines (al dan niet online), waarbij zelfs interviews gekopieerd worden en aan de lezer verkocht worden als: "Wij vroegen het aan Mel Gibson.", "Wij spraken exclusief met Mel Gibson", ... etc. Wat vaak niet waar is. Terwijl de bron klaar en duidelijk is, overigens, maar geen vermelding kreeg. En inderdaad, @Vittorio, de site waar jij (vermoed ik) op doelde maakt zich ontzettend schuldig aan het onrechtmatig gebruiken van deze term. Zonet weer enkele voorbeelden gezien. Een Facebook-post van een auteur klakkeloos overnemen, zélf posten en laten uitschijnen dat je een primeur brengt of zélf in contact staat mét ... , dat is geen eigen nieuwsgaring, een krantenartikel overnemen (mits wat aanpassingen) zonder de bron te vermelden eveneens niet. Zo is het wel heel makkelijk "erkenning" op te eisen voor zowat alle nieuwtjes in de branche. Enfin, het is me de laatste tijd erg opgevallen bij bepaalde nieuwssites (voornamelijk entertainment) die ik al lang volg. Ziekte van deze tijd?
 6. Deze pipo zou serieus in de running zijn om HE-MAN te spelen ... 😟 ... Ik had mij net bij Kellan Lutz (die écht wel goed zou zijn) neergelegd. 😐
 7. esteban²

  Integrales

  Ahzo. Ik dacht dat het eigenlijk een evidentie was.
 8. esteban²

  Integrales

  Hoop in Bange Dagen ... Is het fair er van uit te gaan dat daar op het eind van de 4 delen een mooie integrale van verschijnt?
 9. Staat op mijn onmenselijk lang geworden inhaallijstje. Wel al een paar clips gezien, waar ik toch al wat nerveus bij werd omwille van het heel onrustige camera-werk. Dafoe lijkt mij wel perfect gecast.
 10. 'k Heb zo eens 't één en ander aangevraagd. Benieuwd wat daar uit zal komen. Maar ik kreeg ook reeds als antwoord : "Voor de prijs van een kleine wagen heeft u al een ..."
 11. Ah, ik had daar vorige week naar gezocht en kon het niet vinden. Nu wel dus. 👍 Voor de film moet ik helaas wachten, maar als soundtrack-mens MOET ik deze alvast eens opzetten.
 12. Dat boek staat op mijn verjaardag lijstje. Benieuwd waar de cross-over remark over gaat. (ik lees het met plezier in 't boek) Nog even over De Vuilnisheld. Zal die soundtrack op de één of andere manier beschikbaar worden? Spotify misschien?
 13. De bron zélf checken, dat is inderdaad iets wat het nog het best zou kunnen samenvatten, Vittorio. In ieder geval, er zijn er die voortdurend met de pluimen van een ander gaan lopen. Spawn999 - zijn die in de kern niet exact hetzelfde, maar gewoon anders van design? Fiets - aerodynamisch. Voor zover dat nut heeft. Ik weet het niet, want ben er niet in thuis, maar het is wat mijn hersenpan denkt.
 14. Dit. En dan die neiging om alles constant in het belachelijke of extreme te trekken, om er toch maar een klucht kunnen van te maken. En vooral, feiten negeren. Wat er doorgaans allemaal bij gesleurd werd als afleidingsmanoeuvre om toch maar niet met de kern van de zaak bezig te zijn, onwaarschijnlijk.
 15. Lol - Zonder het zelf eigenlijk daar over te hebben, dénk ik wel ik weet waar jij op doelt. Maar blijkbaar wilt het (bij 't gene waar ik het over heb) ook zeggen: We nemen het nieuws dat door iemand verkregen werd gewoon over, laten de bron vallen en plaatsen er "eigen nieuwsgaring" bij. Want we hebben het zelf gezocht via google, zelf tegen gekomen bij 't scrollen, zelf gelezen in een artikel dat iemand anders schreef, dus ook zelf gespot. En ik denk dat het technisch gezien nog niet eens verkeerd is ook. Enfin. Dat is toch heel wat anders dan: "Het verzamelen van nieuws en informatie door journalisten.", de manier waarop is blijkbaar extreem breed. Alsook: "Het begrip 'vrije nieuwsgaring' wordt doorgaans gebruikt om aan te geven dat journalisten het recht hebben om nieuws - of algemener: informatie - te verzamelen, zonder inmenging van wie dan ook." Het is maar hoe los iemand het wil interpreteren, vermoed ik dan.
 16. Hoe de term "eigen nieuwsgaring" correct te interpreteren?
 17. Eerlijk is eerlijk, ik ken(de) haar niet. Maar de commentaren die her en der tegenkom zijn héél mooi. Over haar professionele kant, maar des te meer over haar persoonlijke kant.
 18. Ik weet niet goed wat ik moet verstaan onder publiek gehouden slaaf, dus kies voor privaat. Meer uren per dag maar minder dagen per week werken OF meer dagen per week en minder uren per dag werken?
 19. Wel, Willy, tof dat je dit zo sportief opvat. Zeer fijne reactie. Ik zat ondertussen al wat verveeld met het feit dat ik dit benoemd had. Benieuwd naar het resultaat in aankomende albums. Moet gezegd, op de covers is dit nooit het geval, die zijn wat de ogen betreft als vanouds. @Alderwood, ik kan geen foto's nemen. (camera smartphone stuk)
 20. esteban²

  SAM Integraal 2

  SAM Integraal deel 2 lijkt ook al nergens verkrijgbaar meer te zijn. Gaat die nu ook al voor véél meer dan de normale prijs? 'k Kan niet meteen Catawiki resultaten vinden. Ik zoek hem voor iemand die zelf niet online actief is, ze bestaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...