Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

retep

Members
 • Aantal items

  16.958
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Utrecht
 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.561 profielweergaven
 1. retep

  Catawiki Zaagdraad

  Maar wat voor praktijken zijn dat dan, ik lees het faciliteren van bedrog, belazeren van klanten. De meeste bad reviews mbt strips gaan over late levering, slechte communicatie met de verkoper, verschil van opvatting over de staat van strips. Is een deel van de onmin niet te wijten aan de kopers ? Er zitten pietluttige secreten onder die stripverzamelaars hoor... En dan denk ik nog maar niet aan drankkopers en -verkopers.
 2. retep

  Catawiki Zaagdraad

  Menig bedrijf zou blij zijn met een thumps up score van 90 %. Ik heb via Catawiki zaken gedaan met verkopers die 100 % lief worden gevonden tot lieden die maar 92 % scoorden. Een slechte rating hoeft niet te liggen aan de verkoper. Veel bad scores worden veroorzaakt door late levering, breuk door de bezorger en een zeikerige koper sluit ik niet uit..... Een keer heb ik een slechte score gegeven, aan de belg die 4 keer de portokosten door rekende. Ik gaf een passende tekst in de trant van: verkoper probeert veilingkosten terug te verdienen met zeer dure verzendkosten. Kreeg ik me daar toch een trammelant met die verkoper, de man stoorde zich enorm aan mijn tekstje en was bereid om het teveel betaalde (het ging over 12 euri) terug te storten mits ik mijn reaguursel introk en de rating zou veranderen in positief. Het ging allemaal op zo'n vervelende toon dat ik dacht: krijg nu maar de vinkentering. Me uren druk maken om 12 luizige euro, ik liet het gewoon staan tot sjagrijn van de verkoper. In dit geval heeft Catawiki aangeboden om contact met de verkoper op te nemen.
 3. retep

  Catawiki Zaagdraad

  Catawiki is in mijn ogen niet zaligmakend, dat is geen enkel bedrijf. Ik heb er zelf nogmaals geen slechte ervaringen mee, ik heb er zonder problemen tientallen kavels gewonnen en tientallen aankopen via de shops gedaan. Misschien ben ik een van de weinige bofferds. Ik heb heel veel spullen verkocht en gekocht via ouderwetse fysieke veilinghuizen. Daar zijn de kosten veel hoger en de bescherming door zgn experts is net zo min sluitend als bij Catawiki. Zo is een veilinghuis eens een kavel van me verloren. Een ander veilinghuis wilde graag een schilderijtje verkopen terwijl het een kopie was, gemaakt door een familielid. Ook kan ik lappen tekst volschrijven over hoe de inschattingen van experts van gerenommeerde veilinghuizen in de realiteit, in positieve en negatieve zin, zeer sterk afwijken.
 4. retep

  Catawiki Zaagdraad

  De hel die Catawiki heet, wat een misère. Voor de goede orde, ik werk niet bij Catawiki, ook heb ik geen familie ed bij die blauwe jongens. Ik ben er klant en ben eigenlijk best tevreden. Al sinds 2014 koop ik bij of moet ik zeggen via Catawiki. Naast de veilingen koop ik ook geregeld via de shops. Ik heb nog nooit een item niet ontvangen, ook horloges uit Oekraine en Engeland werden binnen een redelijke termijn en zonder extra uitvoer belasting gewoon hier afgeleverd. Slechts een keer heb ik mot gehad met een verkoper (een belg natuurlijk !😉). De man rekende verzendkosten die 4 maal hoger waren dan de werkelijke portokosten. Ik heb toen zonder problemen contact gehad met een catawiki persoon die gelijk een coöperatieve houding aannam. Overigens kun je juist bij hoge verzendkosten nog wel eens een fraaie koop sluiten, een te hoog verzendbedrsg schrikt bieders af en dan kun je toch voor een redelijke prijs iets aardigs winnen. Wat betreft de kosten, weten jullie wel hoeveel een normaal veilinghuis rekent ? Voor een aankoop 29 % en de verkoper betaalt tussen de 18 en 24%. Ook mag je als koper vaak nummergeld en als verkoper een vergoeding voor de foto's betalen. Wat krijg je daarvoor terug? Een medewerker van het veilinghuis neemt je spullen in ontvangst en je mag met een bordje in de veilingzaal zitten terwijl toch het gros van de verkoop via internet gaat. Ik heb het dan niet over Christies of Sothebys maar over wat minder high brow veilinghuizen als van Spengen of het Venduehuis. Betalingen bij Catawiki doe ik altijd via Ideal, een ideaal systeem. Bij Bobbedoes (verder niets kwaads over Bobbedoes) moet je altijd het bedrag rechtstreeks aan de verkoper overmaken. Een keer meegemaakt dat de man een verkeerde iban opgaf.... Samenvattend, ik ben best tevreden met Catawiki. Wanneer je iets te duur vindt of een kavel riekt naar namaak of je voelt dat een aanbieder niet kosher is moet je je verantwoordelijkheid als koper nemen en er gewoon niet op bieden.
 5. Ik bedoelde met cash ook geld op een beleggingsrekening/priverekening, dus eigenlijk gaat het om liquide geld wat vlot ingezet kan worden voor beleggingen of voor de dagelijkse boodschappen. Als ik dan toch een beurstip geef: PIMCO Short-Term HY Corporate Bond ETF High Yield, kortlopende obligaties. Heel bijzonder is dat je hier een (klein)maandelijks dividend krijgt. Deze is vergelijkbaar met een aandelen tracker/ETF maar met helft minder volatiliteit (zegt men tenminste). Ik zou het trouwens pas aankopen na de brexit en wellicht de recessie van 2020 afwachten.
 6. Niets, zeker tot de Brexit en de komende recessie is cash king. Geld op zak houden en investeren als de beurzen kelderen.
 7. retep

  Leuke Dingen

  Hoera olie gevonden in de Noordzee. En wat nog leuker is, in het Nederlandse deel ! Vlakbij De Helder, dus Diogenes kan ons op de hoogte stellen van de booractiviteiten. http://www.bnr.nl/topic/beurs/817556-1212/olieveld-gevonden-in-de-noordzee
×
×
 • Nieuwe aanmaken...