Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Dickerdack

Members
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ah! De prent zoals besproken in de Perfecte Podcast!!! Heel fraai!
 2. Aha, dat heb ik nooit geweten... weer wat geleerd! Dank!
 3. Dat zou je qua vertaling verwachten, maar de Franse titel is: les voisins querelleurs... een verwijzing naar de nieuwe buren in de vorm van Theofiel en Celestien die in dit album hun opwachting maken ... toevallig wist ik die wat rare Franse titel want het was het enige Bob et Bobette - album bij ons thuis...
 4. Ook hier staan de integrales op de verlanglijst. De eerste twee ( inmiddels in bezit) vind ik erg geslaagd, zowel qua dossier alsook de albums zelf. Zitten echt goede tussen, ik had ze allang niet meer gelezen. Qua voortzetting: ik snap sowieso niet dat er maar 36 verhalen heruitgegeven zouden worden. Een afronding na De Laatste Droom ( nr 42), de afsluiter van de Vandersteenverhalen had ik veel logischer gevonden ... maar van mij mag t ook verder gaan hoor! 😄
 5. https://www.deperfectepodcast.nl/ Ik ben een fervent Podcastluisteraar. Het valt me op dat er maar weinig Nederlandstalige podcasts zijn die over strips gaan. (Bij mijn weten is Stripjournaal de enige regelmatig verschijnende !) Onlangs stuitte ik echter op een nieuwe podcast die voor de gebruikers van dit forum wellicht ook interessant kan zijn... De Perfecte Podcast, over Suske en Wiske... Makkelijk wegluisterende afleveringen met leuke interviews... hoewel ik Sus en Wis niet meer actief volg spreekt het de nostalgcus in mij erg aan... t blijft toch de strip waar het voor mij allemaal mee begon! Aanrader!
 6. De Charlierverhalen lenen zich hier goed vooor, met name Roodbaard en Blueberry ( vanaf Chihuahua Pearl tot en met Arizona Love!)
 7. Haha, laat me raden, die slechte was “het koninkrijk onder het zand”? Dat is inderdaad niet het beste werk!
 8. Voor velen is dit misschien oude meuk, maar ik wil toch een lans breken voor uitgeverij Panda/ uitgeverij Cliché... Cliché heeft toegezegd de reeksen die door Hans Matla zijn opgezet te vervolledigen. Het handelt om De Belevenissen van Koning Hollewijn en De Avonturen van Panda. De tekststrips van Toonder zijn in het geval van Hollewijn een mooie en soms melancholische satire op t Nederland van de jaren 50 en 60. De teksten van Lo Hartog van Banda zijn een feest om te lezen. Bij de reeks Panda is men vooral bezig met de ballonstrips van de hand van Piet Wijn. Deze hebben de tand des tijds wonderwel doorstaan. Veel verhalen zijn verrassend goed en de tekeningen, zoals we dat van Wijn gewend zijn een streling voor het oog. Dit alles gebundeld in prachtige en kloeke kunstleren folianten. Vandaag weer twee delen binnengekregen nadat ik de kennismakingsdelen aan de helft van de prijs heb besteld... de reeks Panda zal uiteindelijk 44 delen tellen ( tekst- en ballonstrips) en Hollewijn 19. Prijzig, maar beslist geen kat in de zak, en ze staan daarbij ook nog eens prachtig in de boekenkast door hun fraaie vormgeving.... een aanrader!
 9. Urbanus is voor mij de ultieme Vlaamse ontspanningskolder sinds t einde van Nero! Vooral de Vlaamse taal mag ik graag nuttigen... of, zoals een Nederlandse radio-DJ ooit zei... Vlaams is gesmolten Nederlands! Voor ondergetekende ‘Ollander puur genieten... (hoewel ik de indruk heb dat t “Vloms” door de jaren heen wat meer op de achtergrond gesukkeld is... heeft dat te maken met de verkoop in Nederland? Gelukkig wordt er ( itt Jommeke) nog zat ge- gij-d) De avonturen van Urbanus... geen diepe roerselen of hogere wiskunde aan het stripfirmament, maar heerlijk zot escapisme... Meer moet dat niet zijn... Ga nog lang door, heren Linthout en Sevranx!
 10. Er is de laatste jaren veel geklaagd over bepaalde recente covers van Thorgal, maar dit is toch met afstand de meest afschuwelijke van allemaal! Jammer dat een tekenaar als Rosinski met deze retro- jaren - 70 flowerpowerprent zijn zwanenzang inzet...
 11. Ik ook... zeker, De Kooi was een perfect sluitstuk voor een reeks. Toch ben ik blij dat de reeks niet is opgedoekt. Toegegeven, Arachnea, de Blauwe Ziekte en Het Koninkrijk onder het Zand waren buitengewoon magere albums. In de albums daarna, en niet alleen in de hoofdreeks zijn er behoorlijk fraaie albums verschenen. Kriss van Valnor, de Barbaar, Ik vergeet niets, Een koningin waardig, Berserkers en zo nog enkele vind ik buitengewoon genietbaar. Ik vind het knap hoe alle albums onderling verband houden of elkaar aanvullen, een sterk staaltje vertelkunst in mijn ogen, en zeker behorende tot de hoge middenmoot als je ziet hoeveel matige strips er tegenwoordig worden geproduceerd! Ik zal t jammer vinden als de nevenreeksen zijn beëindigd!
 12. Altijd gevaarlijk om te beweren dat een bepaalde serie inferieur is aan een willekeurige andere.... ik doe in mijn ogen een veilige gok... Bessy van Vandersteen ! Een typisch B - product... zeer succesvol in t begin maar de kwaliteit was al snel tanende. Door het Duitse succes heeft de serie toch enkele decennia gelopen . Hoewel t niet bepaald uitblinkt in scenario en tekenstijl, vind ik t altijd lekkere niemendalletjes die tien minuutjes lekker weglezen. Mede door de bijdrage van Jeff Broeckx best genietbaar, als je de lat maar niet te hoog legt... dus wat mij betreft een veilig en prima voorbeeld van een B serie! ( iets dat Vandersteen ook wel wist als ik de naslagwerken er op na sla...)
 13. Dickerdack

  Integrales

  Haha, inderdaad! Klopt tot op de millimeter! Ik verbaasde me er ook al over... kan haast geen toeval zijn!
 14. Dickerdack

  Integrales

  Deze serie staat hier in kast. Weliswaar een iets kleiner formaat inderdaad maar gezien de strip niet uiterst gedetailleerd is qua tekenwerk is t prima te doen. De covers staan paginagroot aan het begin van elk verhaal afgedrukt. Ik kon ze destijds voor die prijs niet laten liggen. 230 euro voor 275 strips, kom daar nog eens om tegenwoordig! Hoewel het in eerste instantie natuurlijk een kinderstrip is, en je qua plot/ verhaallijn dus geen vuurwerk kunt verwachten moet ik zeggen dat het best leuke tussendoorverhaaltjes zijn. Charmant is het goede woord. Wat me verder opvalt is de constante kwaliteit van het tekenwerk. Dat is echt dik in orde! Een aantal oude verhalen zijn deels hertekend, maar ook de origineel gebleven verhalen hebben dankzij een nieuwe inkleuring niks aan kracht ingeboet. Alleen jammer dat de Vlaamse woorden zijn weggelaten. Het ge en gij vind ik toch altijd erg sfeerbepalend , gelukkig wordt dat bij Urbanus wel nog gebezigd ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...