Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Dickerdack

Members
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. https://www.deperfectepodcast.nl/ Ik ben een fervent Podcastluisteraar. Het valt me op dat er maar weinig Nederlandstalige podcasts zijn die over strips gaan. (Bij mijn weten is Stripjournaal de enige regelmatig verschijnende !) Onlangs stuitte ik echter op een nieuwe podcast die voor de gebruikers van dit forum wellicht ook interessant kan zijn... De Perfecte Podcast, over Suske en Wiske... Makkelijk wegluisterende afleveringen met leuke interviews... hoewel ik Sus en Wis niet meer actief volg spreekt het de nostalgcus in mij erg aan... t blijft toch de strip waar het voor mij allemaal mee begon! Aanrader!
 2. Mijn keuze is A: al was t maar om de fraaie Vlaamse volzin: Alle om ter plezierigst! Heerlijk!
 3. De Charlierverhalen lenen zich hier goed vooor, met name Roodbaard en Blueberry ( vanaf Chihuahua Pearl tot en met Arizona Love!)
 4. Haha, laat me raden, die slechte was “het koninkrijk onder het zand”? Dat is inderdaad niet het beste werk!
 5. Voor velen is dit misschien oude meuk, maar ik wil toch een lans breken voor uitgeverij Panda/ uitgeverij Cliché... Cliché heeft toegezegd de reeksen die door Hans Matla zijn opgezet te vervolledigen. Het handelt om De Belevenissen van Koning Hollewijn en De Avonturen van Panda. De tekststrips van Toonder zijn in het geval van Hollewijn een mooie en soms melancholische satire op t Nederland van de jaren 50 en 60. De teksten van Lo Hartog van Banda zijn een feest om te lezen. Bij de reeks Panda is men vooral bezig met de ballonstrips van de hand van Piet Wijn. Deze hebben de tand des tijds wonderwel doorstaan. Veel verhalen zijn verrassend goed en de tekeningen, zoals we dat van Wijn gewend zijn een streling voor het oog. Dit alles gebundeld in prachtige en kloeke kunstleren folianten. Vandaag weer twee delen binnengekregen nadat ik de kennismakingsdelen aan de helft van de prijs heb besteld... de reeks Panda zal uiteindelijk 44 delen tellen ( tekst- en ballonstrips) en Hollewijn 19. Prijzig, maar beslist geen kat in de zak, en ze staan daarbij ook nog eens prachtig in de boekenkast door hun fraaie vormgeving.... een aanrader!
 6. Urbanus is voor mij de ultieme Vlaamse ontspanningskolder sinds t einde van Nero! Vooral de Vlaamse taal mag ik graag nuttigen... of, zoals een Nederlandse radio-DJ ooit zei... Vlaams is gesmolten Nederlands! Voor ondergetekende ‘Ollander puur genieten... (hoewel ik de indruk heb dat t “Vloms” door de jaren heen wat meer op de achtergrond gesukkeld is... heeft dat te maken met de verkoop in Nederland? Gelukkig wordt er ( itt Jommeke) nog zat ge- gij-d) De avonturen van Urbanus... geen diepe roerselen of hogere wiskunde aan het stripfirmament, maar heerlijk zot escapisme... Meer moet dat niet zijn... Ga nog lang door, heren Linthout en Sevranx!
 7. Er is de laatste jaren veel geklaagd over bepaalde recente covers van Thorgal, maar dit is toch met afstand de meest afschuwelijke van allemaal! Jammer dat een tekenaar als Rosinski met deze retro- jaren - 70 flowerpowerprent zijn zwanenzang inzet...
 8. Ik ook... zeker, De Kooi was een perfect sluitstuk voor een reeks. Toch ben ik blij dat de reeks niet is opgedoekt. Toegegeven, Arachnea, de Blauwe Ziekte en Het Koninkrijk onder het Zand waren buitengewoon magere albums. In de albums daarna, en niet alleen in de hoofdreeks zijn er behoorlijk fraaie albums verschenen. Kriss van Valnor, de Barbaar, Ik vergeet niets, Een koningin waardig, Berserkers en zo nog enkele vind ik buitengewoon genietbaar. Ik vind het knap hoe alle albums onderling verband houden of elkaar aanvullen, een sterk staaltje vertelkunst in mijn ogen, en zeker behorende tot de hoge middenmoot als je ziet hoeveel matige strips er tegenwoordig worden geproduceerd! Ik zal t jammer vinden als de nevenreeksen zijn beëindigd!
 9. Altijd gevaarlijk om te beweren dat een bepaalde serie inferieur is aan een willekeurige andere.... ik doe in mijn ogen een veilige gok... Bessy van Vandersteen ! Een typisch B - product... zeer succesvol in t begin maar de kwaliteit was al snel tanende. Door het Duitse succes heeft de serie toch enkele decennia gelopen . Hoewel t niet bepaald uitblinkt in scenario en tekenstijl, vind ik t altijd lekkere niemendalletjes die tien minuutjes lekker weglezen. Mede door de bijdrage van Jeff Broeckx best genietbaar, als je de lat maar niet te hoog legt... dus wat mij betreft een veilig en prima voorbeeld van een B serie! ( iets dat Vandersteen ook wel wist als ik de naslagwerken er op na sla...)
 10. Dickerdack

  Integrales

  Haha, inderdaad! Klopt tot op de millimeter! Ik verbaasde me er ook al over... kan haast geen toeval zijn!
 11. Dickerdack

  Integrales

  Deze serie staat hier in kast. Weliswaar een iets kleiner formaat inderdaad maar gezien de strip niet uiterst gedetailleerd is qua tekenwerk is t prima te doen. De covers staan paginagroot aan het begin van elk verhaal afgedrukt. Ik kon ze destijds voor die prijs niet laten liggen. 230 euro voor 275 strips, kom daar nog eens om tegenwoordig! Hoewel het in eerste instantie natuurlijk een kinderstrip is, en je qua plot/ verhaallijn dus geen vuurwerk kunt verwachten moet ik zeggen dat het best leuke tussendoorverhaaltjes zijn. Charmant is het goede woord. Wat me verder opvalt is de constante kwaliteit van het tekenwerk. Dat is echt dik in orde! Een aantal oude verhalen zijn deels hertekend, maar ook de origineel gebleven verhalen hebben dankzij een nieuwe inkleuring niks aan kracht ingeboet. Alleen jammer dat de Vlaamse woorden zijn weggelaten. Het ge en gij vind ik toch altijd erg sfeerbepalend , gelukkig wordt dat bij Urbanus wel nog gebezigd ...
 12. Ik heb als Hollander met een bovenmatige interesse voor Vlaanderen ( Pallieter, de Leeuw van Vlaanderen en Uilenspiegel zijn mijn lievelingsboeken!) Fc de kampioenen altijd bijzonder graag gekeken. Dat wil zeggen... tot serie 8. Toen Jaques Vermeire de reeks verliet werd het wat minder. BTW was niet de gedroomde opvolger. Fernand daarentegen was wel een waardig vervanger, maar tegen dat hij in de reeks kwam was de stripserie al zò populair dat de absurdistische scenario’s en de uitvergrotingen van de karakters uit de strips de overhand namen. Daarmee werd de serie flauwer en voorspelbaarder in mijn ogen. Situaties waren zo “toevallig” en herhaalden zich zo vaak ( de idiotie van Markske die echt totaal overtrokken was) waardoor het een pak kinderachtiger werd dan aan het begin van de reeks. Daardoor ben ik op een gegeven moment afgehaakt, ondanks de nog steeds erg sterke acteurs en het destijds al opgebouwde patrimonium.... ik kijk de eerste seizoen nog erg graag terug, vooral vanwege de amikale sfeer en het prachtige Vlaamse taalgebruik... De stripverhalen vind ik ook na het afhaken van de tv-serie nog steeds kekkere luchtige tussendoortjes. Als familiestrip dus prima, als tvserie te kinderlijk...
 13. Dickerdack

  Integrales

  Ik persoonlijk ben ik een fervente “completist”... als ik aan serie begin wil ik m compleet hebben, en dan bedoel ik écht compleet. Voor mij is dat het grote voordeel van integrales. Neem nu een serie als Roodbaard. Vroeger nooit gelezen en toen ik meer en meer strips ging verzamelen is dat typisch zo’n serie die ik liet liggen omdat het uitgavebeleid echt een janboel was. Verhalen willekeurig door elkaar uitgegeven, stroken weggelaten / ingekort ... noem maar op. Wat was ik destijds dus blij met het initiatief van Sherpa! Nu is t een prachtige, goed te volgen serie. Dat geldt voor veel andere series ook zo ( Mini- mensjes, Tanguy en Laverdure enz...) Ander groot voordeel is de digitalisering/ herkleuring en andere manierenn om de parel op te poetsen. Aan een serie als Mc Coy ben ik bijvoorbeeld ooit begonnen maar ook weer gestopt vanwege het slechte papier en de wazige druk waardoor de leesbaarheid echt waardeloos was. Ik ben dus blij met de geplande uitgave van Arboris... wat mij betreft kleven er dus heel veel voordelen aan die integrales... om van de hernieuwde beschikbaarheid van veel oude reeksen en de mooie achtergronddossiers nog maar te zwijgen!
 14. Dickerdack

  Integrales

  Ik lees al 30 jaar strips in bad ( bij voorkeur zelfs) en in al die jaren is alleen “de Karavaan” van Lucky Luke in het water gesukkeld... Reanimatie bleek achteraf onmogelijk, dus direct een nieuwe gekocht. In het kort... slechts één te betreuren slachtoffer in 30 jaar conclusie ; kan dus best hoor... 😂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...