Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Dickerdack

Members
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dat hij op bovenstaande acteur is gebaseerd klopt maar gedeeltelijk. In de eerste delen is het wel degelijk een zelfportret van de jonge Uderzo. Bij het uitkomen van de televisieserie rondom de twee helden evolueerde het uiterlijk langzaam naar de acteurs die Tanguy en Laverdure speelden. ( waarschijnlijk ook op aandringen van de uitgeverij) Uderzo zelf was hier overigens helemaal niet content mee. Maar op dat moment was hij al niet meer bij de serie betrokken. Jijé was toen al een tijdje de tekenaar van dienst.
 2. Veel droevige hommages idd, terwijl een hommage voor Uderzo juíst grappig mag zijn... Om deze moest ik overigens wel hardop gniffelen ...
 3. Ik meen voor 99,9% zeker in enkele interviews gelezen te hebben dat (een overduidelijk jongere) Uderzo als model voor zijn creatie heeft gediend.
 4. Dynamiek is een understatement als je de relatie tussen Casper ( van Hobbes) en zijn ouders bekijkt... het droogkomische- nerd - achtige van zijn vader die vaak reageert vanachter de krant en het cynische van zijn moeder bieden heerlijk tegenwicht tegen de onstuimige wervelwind die Casper vaak pleegt te zijn! En bovendien... zeer knap in beeld gebracht!
 5. Het is een bewerking van het schilderij “het huwelijk van Arnolfini” waarin in het echt ook de beeltenis van de maker Jan v Eyck te zien is in het medaillon ... ( en zo komen die lessen kunstgeschiedenis van heeeuuul lang geleden toch nog van pas! 😄)
 6. Ah! De prent zoals besproken in de Perfecte Podcast!!! Heel fraai!
 7. Aha, dat heb ik nooit geweten... weer wat geleerd! Dank!
 8. Dat zou je qua vertaling verwachten, maar de Franse titel is: les voisins querelleurs... een verwijzing naar de nieuwe buren in de vorm van Theofiel en Celestien die in dit album hun opwachting maken ... toevallig wist ik die wat rare Franse titel want het was het enige Bob et Bobette - album bij ons thuis...
 9. Ook hier staan de integrales op de verlanglijst. De eerste twee ( inmiddels in bezit) vind ik erg geslaagd, zowel qua dossier alsook de albums zelf. Zitten echt goede tussen, ik had ze allang niet meer gelezen. Qua voortzetting: ik snap sowieso niet dat er maar 36 verhalen heruitgegeven zouden worden. Een afronding na De Laatste Droom ( nr 42), de afsluiter van de Vandersteenverhalen had ik veel logischer gevonden ... maar van mij mag t ook verder gaan hoor! 😄
 10. https://www.deperfectepodcast.nl/ Ik ben een fervent Podcastluisteraar. Het valt me op dat er maar weinig Nederlandstalige podcasts zijn die over strips gaan. (Bij mijn weten is Stripjournaal de enige regelmatig verschijnende !) Onlangs stuitte ik echter op een nieuwe podcast die voor de gebruikers van dit forum wellicht ook interessant kan zijn... De Perfecte Podcast, over Suske en Wiske... Makkelijk wegluisterende afleveringen met leuke interviews... hoewel ik Sus en Wis niet meer actief volg spreekt het de nostalgcus in mij erg aan... t blijft toch de strip waar het voor mij allemaal mee begon! Aanrader!
 11. Mijn keuze is A: al was t maar om de fraaie Vlaamse volzin: Alle om ter plezierigst! Heerlijk!
 12. De Charlierverhalen lenen zich hier goed vooor, met name Roodbaard en Blueberry ( vanaf Chihuahua Pearl tot en met Arizona Love!)
 13. Haha, laat me raden, die slechte was “het koninkrijk onder het zand”? Dat is inderdaad niet het beste werk!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...