Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  805
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

1.054 profielweergaven
 1. Tanuki

  Suske En Wiske

  Je hebt uiteraard de wetgeving die zegt wat kan en niet kan, maar persoonlijk vind ik dat je met een paar dingen moet rekening houden. Die gelden wat mij betreft ook voor covers van originele muziek en dergelijke meer: - het moet respectvol zijn voor het origineel. In dit geval bv herkenbare karakters, setting, ... Het origineel moet steeds herkenbaar blijven, ook al geef je daar een eigen twist aan. Iets waar bv Cambré/Legendre heel goed in geslaagd zijn met hun Amoras-project. Niet gewoon maar wat figuurtjes kopiëren en die vervolgens heel andere karakters geven of zo. Dansen op een slappe koord soms, maar Tom komt ermee weg, al kan ik enkel afgaan op wat ik op SSZ.be zag. Persoonlijk vond ik Jeroen minder geslaagd (mogelijk door de volzinnen), maar ik zou de hele strip moeten lezen voor ik daar eigenlijk iets van kan zeggen. Om het in muziektermen te zeggen: je kan een stukje uit een lied samplen in een remix of je kan een eigen versie maken van andermans lied. Het verschil tussen platte kopie en originele cover. - het moet goed gemaakt zijn. Ik herinner me op het Kiekeboeforum een "parodie" waarbij men de originele strip zodanig had bewerkt dat Fanny in haar blootje rondliep. Het was dan nog geeneens goed gedaan. In dit geval is het duidelijk gemaakt door een professionele tekenaar die weet waar hij mee bezig is.
 2. NOOIT! Trouwens, als Star Trek accurate fantasie kan gebruiken, waarom Sus en Wis dan niet? Zelfs de fysica achter de Straalvogel van Jommeke klopte ergens nog wel, al vergat Jef Nys per ongeluk de krachten die op de opvangbak werken mee te tellen.
 3. Nu valt me dat pas op: dat ding vaart onder water op benzine?
 4. Vandaag besteld op amazon, ik vond ze nergens anders...
 5. Tanuki

  Leuke Dingen

  Bij Gazet van Antwerpen is daar een actie rond bezig, via hun webshop.
 6. De nieuwste bussen van De Lijn zijn tegenwoordig allemaal hybride diesels, dat scheelt. En ze hebben ook al een paar waterstofbussen rondrijden. Van Hool heeft zo al een paar generaties ontworpen die o.a. in Californië heel populair zijn, maar hier in België is het waterstofverhaal helaas nog pril.
 7. Tanuki

  Suske En Wiske

  Helemaal mee eens dat er variatie moet zijn. Het idee dat achter deze strip zit vind ik dan ook goed gevonden. Benieuwd wat er nog in je koker zit...
 8. Tanuki

  Brussel

  Brussel in strips, dan moet ik altijd aan Nero denken. Sleens meneer Pheip is voor mij dan ook de verpersoonlijking van Brussel.
 9. Hoe ga je dat doen als je, zoals ik, in de Antwerpse haven werkt? Grote bedrijven, zoals mijn werkveger, hebben gelukkig nog een eigen busdienst opgezet of zijn in het I-busproject gestapt, maar de kleinere bedrijven doen dit niet. Openbaar vervoer is er niet en 't wordt nog erger als je in shiften werkt. Gevolg: de toegangswegen zijn oververzadigd en binnenkort gaat eentje daarvan ook nog eens voor meer dan een jaar dicht wegens al veel te lang uitgesteld onderhoud. In dat opzicht is het niet verbazend dat de fietsleaseplannen boomen. Mijn dealer krijgt naar eigen zeggen de Stromers niet aangedragen, niet normaal hoeveel hij er al verkocht heeft. Men heeft altijd de mond vol over de modaliteitsshift of hoe ze dat ook weer noemen, maar vergeet dat het Belgisch openbaar vervoer gewoon niet toereikend is. Dit oplossen zou veel kunnen veranderen maar is een opdracht Hercules waardig: meer en langere treinen, een compleet herdenken van het netwerk en de mentaliteit op zowel werkvloer als in de ivoren toren moet wijzigen. En als dan ook nog eens de passagiers zelf wat hoffelijker zouden worden ...
 10. Tanuki

  Suske En Wiske

  Het is niet mijn cup of tea, maar niettemin ben ik wel tevreden dat het een succes lijkt te worden als ik bovenstaande mag geloven. Persoonlijk ben ik eerder een fan van je PP&BB-klonen.
 11. Hoe kon ik mijn favoriete Ghibli vergeten? De japanse titel was een hele mondvol: Heisei Tanuki gassen ponpoko. Vrij vertaald: de oorlog van de Tanuki uit het heisei-tijdperk. (trouwens: een film die je moet zien als 't aan mij ligt) De rest van de wereld loste het als volgt op:
 12. Bij ons geen kilometervergoeding. Er rijden al bussen die betaald worden door de baas (en waarschijnlijk gesubsidieerd worden), maar die staan ook stil in de files. We krijgen wel een soort mobiliteitsbudget dat groter is als je met de fiets of bus komt, en kleiner als je met de wagen komt.
 13. Tanuki

  Doomsday

  Ambreville, dat is een offer you cannot refuse!
 14. Tanuki

  Jommeke

  Ik ben er toch ook zeer benieuwd naar.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...