Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  335
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

604 profielweergaven
 1. Tanuki

  WW1/ WW2 militaire vliegtuigen

  De Luftwaffe heeft twee modellen actief ingezet in de laatste twee jaren van de oorlog. De Messerschmidt Me262 (fighter en fighter/bomber) en de Heinkel He162 (fighter interceptor), met nog verschillende modellen in eindproductie die nauwelijks of niet zijn ingezet, zoals die Horten. De Britten hadden er ook eentje: de Gloster Meteor die als eerste een andere jet als 'kill' mocht noteren (een V1). De Amerikanen hadden de Lockheed P80, maar die heeft eigenlijk geen echte actie gezien. Ook de Japanners hadden enkele modellen in de pijplijn, maar te laat om in te zetten. Bron
 2. Tanuki

  Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Lijkt mij een heel vreemde uitspraak. Bij OLED-technologie was het net de grootte die een probleem was. De allereerste op de markt was een 11-inch van Sony en kostte iets meer dan 10000 eurotjes. De meeste, zoniet alle, recente smartphone-schermen zijn OLED. Nu, je zal je geen kat in een zak hebben gekocht waarschijnlijk, maar die verkoper heeft je denkelijk een tv verkocht waar ze anders niet vanaf geraakten. OLED is de nieuwe rage, tegenwoordig. Een gewone LED is een "ouder" scherm waarbij men de originele randverlichting heeft vervangen door witte LED's, bij OLED's komt het licht van de pixels zelf, en bekomt men door die uit te schakelen een dieper zwart. Ze zijn ook zuiniger dan standaard LED-schermen, die op zich al minder verbruiken dan de oudere flatscreens. Wat geluid betreft, met die platte schermen is het moeilijk om er deftig geluid uit te krijgen. In huize Tanuki is dat opgelost met een deftige soundbar van Bose.
 3. Tanuki

  Hoe Zou Het Zijn Met... ?

  Zoals driekwart van de Belgische populatie waarschijnlijk... ik alleszins ook, heb ik me laten vertellen.
 4. Tanuki

  De Kwajongens

  Gniffel-gagstrips als deze zijn er te weinig. Herkenbaar en uit het leven gegrepen. En je kan in de huidige maatschappij geen comedy meer maken zonder minstens op een paar zere tenen te trappen. Teken dus dat je goed bezig bent. Mensen vinden het tegenwoordig blijkbaar te moeilijk om nog mee te denken met degene die de grap maakt en reageren liever in plaats van te ontdekken dat de mop zélf een aanklacht is.
 5. Tanuki

  Alcohol : What's Your Poison ?

  Dan moet je hier eens kijken. Er zijn er nog een pak meer, maar het geeft al ideetjes. En anders ga je in Brussel gewoon naar 't Fontainasplein, naar Moeder Lambic.
 6. Tanuki

  Stallaert tekent K3 ?

  Ik ben niet zo'n fan van de meeste BV-strips, zeker niet omdat dikwijls goeie tekenaars hun eigen werk moeten laten liggen om BV-strips te moeten maken. Voor de uitgevers is het andersom: voor BV-strips moeten ze minder moeite steken in promotie, waar dat bij startende reeksen wel het geval is. Kijk bv maar naar Jump van Cambré, dat geen kans kreeg om te groeien. En zat er eigenlijk iemand te wachten op de strip van Baba Yega? Moest hiervoor Figaro de prullenbak in? De Baba Yegastrip zat ondertussen gratis digitaal bij de GvA, dat zegt genoeg vind ik. Studio 100 is een ander paar mouwen. Die mensen weten heel goed wat ze doen, en kunnen hun product heel goed verkopen. Ik ben zelf ook meegesleurd geweest naar tal van films van verschillende Studio-franchises en eigenlijk vond ik dat telkens goed meevallen. Zelfs in de Plop-films zit genoeg eten en drinken voor de volwassenen, als is het maar door de vele cameo's die erin steken. De K3-franchise is wel héél roze meisje meisje hé. Beetje stereotiep en zo, al weet ik niet of dat in hun strips ook het geval is, die heb ik nog nooit vastgenomen. Nu Stallaert ze gaat tekenen ga ik toch wel eens piepen, want al is hij geen Dany of Walthéry, hij kan héél schoon madammen tekenen. In de Nero's en Kiekeboe's waar hij aan heeft meegewerkt haalde ik ze er zo uit.
 7. Tanuki

  Je Laatste Non-Strip Aankoop

  Eigenlijk meer in de buurt van Kyushu, ten westen van Yakushima. De bedoeling van hun laatste missie was inderdaad om bij Okinawa tot der dood de Amerikanen tegen te houden, maar ze werden onderweg al gespot en aangevallen.
 8. Tanuki

  Je Laatste Non-Strip Aankoop

  Gevonden in Antwerpen!
 9. Wat ik dus deed, tot ik dit zonet las... 😁 Typisch Merho om er zoiets in te steken, dat wel.
 10. Tanuki

  Vandaag Gekocht

  Klopt. Ik vond het een beetje verwarrend, die 2e cyclus, maar nu lijkt het allemaal bijeen te komen. Aangezien je de cyclus nog moet lezen vertel ik best niet teveel. Ik blijf in ieder geval fan.
 11. Tanuki

  Show your world

 12. Tanuki

  Vandaag Gekocht

  Feitelijk gisteren gekocht: Game of Crowns. Een soort parodie/persiflage op Game of Thrones. Best wel grappig als je de serie kent.
 13. Tanuki

  Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Op een boek kan je geen XBox aansluiten, @The Alderwood
 14. Tanuki

  Show your world

  Tanken met de smartphone in de hand? Niet goed bezig!
×