Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  1.256
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

1.459 profielweergaven
 1. Bijkomend probleem: er is veel goeie en heel goeie manga die de vertalingen niet halen. En er zijn veel goeie manga die, door de manier van werken ginder, na een tijd bagger worden. (desgewenst splitsen we dit af naar de rayon manga)
 2. Ik ben nu vier, vijf afleveringen ver. Geweldige reeks! Zit vol met dubbele bodems, herkenbare situaties, absurd en toch serieus, ... Zalig!
 3. Een term die ik heb geleerd op de Wereldjamboree '95 die in Dronten doorging. Ze duidt Nederlanders aan die onder de Moerdijk wonen. Van oudsher is dit blijkbaar een opdeling tussen protestants en katholiek gebied, tussen Hollanders en Brabanders/Zeeuwen, ... De "grens" loopt ter hoogte van Hollands Diep, Moerdijk en volgt de Maas, Waal en Rijn. In de vriendschappelijke rivaliteit die er heerste tussen de Vlaamse en Nederlandse staf op de Jamboree, stonden de reservebelgen aan onze kant. En ik heb een paar Nederlandse collega's die niet gediend zijn van de Vlaamse term 'Hollanders' die wij voor hen gebruiken, zij zijn respectievelijk Zeeuw of Brabander. De Brabander schildert zelfs zijn huis niet oranje als Nederland moet voetballen, en dat was al voor het bergaf ging met Oranje en de Rode Duivels plots weer begonnen te winnen. Of de term ook op Nederlands-Limburgers slaat weet ik niet.
 4. Ik woon en werk dicht bij de grens en heb dus wel wat ervaring met die mentaliteit, in die mate zelfs dat ik onderscheid kan maken tussen Zeeuwen, reservebelgen en Hollanders. En het klopt wat je zegt. Al kan ik de directheid wel waarderen, als cliché-Belg of Vlaming heb ik weinig op met Klepzeikers, Doorzonnen en dergelijke meer. Het ligt me gewoon niet.
 5. Da's allemaal over 't water.
 6. Ge weet toch dat ge dat moet stofzuigen?
 7. De oudste bij ons kreeg het beginners-trainingsschema om tot 5km te lopen. Het doel was om 3km onafgebroken te lopen binnen een bepaalde tijd. Na enkele weken moesten ze zichzelf loggen met Strava oid en het resultaat opsturen. Op basis daarvan kregen ze dan punten. Omdat ze geen zin had haar smartphone mee te sleuren droeg ze mijn smartwatch, die ik indertijd gebruikte om tot een jaar geleden mijn fietsprestaties (what's in a name) te loggen. Nadat ze haar werk had opgestuurd kreeg ik plots kudo's (Strava-likes) van collega's en een bezorgd berichtje of ik een hartaanval had gekregen. Bleek dat de privacy nog op algemeen stond, en ze hadden gezien dat ik drie kilometer had gelopen (met mijn BMI gelijk aan zelfmoord) en op 't laatst een sprint had getrokken met een hartslag tot 195! om net binnen de tijd te eindigen. Hilariteit!
 8. Eindelijk in de Beo geraakt vandaag, en met een volle fietstas terug naar huis gereden. 't Ging echter niet over rozen: onderweg naar Antwerpen ergens m'n mondmasker kwijtgeraakt. (sorry mensen!) In mijn enthousiasme net iets teveel meegescharreld, nu zit ik met een dubbele integrale van Natasja. Onderweg naar huis gemerkt dat m'n buitenband gescheurd is (door al het gewicht van die strips?), gelukkig wel thuisgeraakt. De rest van de dag genoten van de nieuwe Amoras, Rode Ridder, integrales van Gilles de Geus en Yoko Tsuno. Ook een exemplaar van de striphelden vs corona en getekende reep-magazine meegekregen.
 9. Tja, sommige mensen kunnen daar heel slecht mee om, de ene panikeert teveel, de andere ligt er niet van wakker. Madam Tanuki kan er soms ook wat van. En het helpt niet als de meeste mensen ook totaal geen kaas hebben gegeten van virologie, en dankzij de "heldere" communicatie van onze overheid de experts ook nog eens in twijfel gaan trekken.
 10. Afgelopen week weer een dagje in een observatiehut gezeten, waar o.a. oeverzwaluwen zaten. Meer dan 100 foto's proberen te nemen van het moment dat ze in en uit het water duiken, maar een paar zijn er goed gelukt.
 11. Tanuki

  Suske En Wiske

  Ik constateer nu dat ik geen Sus en Wis meer kan vastnemen zonder op de perspedinges te beginnen letten. Bedankt! 🤬 @linthout Ik denk dat ik je redenering kan volgen dat je naar binnen hellende auto's mooier vindt qua dynamiek, maar het klopt toch niet. Pom kon zo'n tekening even dynamisch maken en toch de fysica laten kloppen. Wat het nieuwste album van Paul Geerts betreft volg ik @Ambreville: dit is voor mij vooral een rondje nostalgie, het zijn de albums van Geerts waar ik mee ben opgegroeid.
 12. Ik heb hier in Kalmthout ook geen sticker gezien, ik ben er dan maar van uitgegaan dat ze het te druk hadden. Blijkbaar zat ik er niet ver naast. En dan zag ik deze week passeren dat het inderdaad in de soep is gelopen. Verdomd jammer aangezien daar een groot deel van de lokale werking mee wordt betaald. Maar wat is er nog normaal tijdens deze pandemie? Gelukkig kon je via de site wél een bedrag overschrijven naar je lokale afdeling, en dat heb ik dan maar gedaan. En die sticker? Die wordt niet gemist.
 13. Verdomme, ga ik toch een excell-lijstje moeten maken?
 14. Tanuki

  Star Wars

  Mocht er zo eentje bestaan met Carrie Fisher... (of Allie Haze uit de XXX-parodie...)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...