Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  878
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

1.119 profielweergaven
 1. Tanuki

  Modelbouw

  Om het topic "vandaag gekocht" niet te vervuilen met off-topic geklets over modelbouw, deze draad. Gisteren en vandaag eindelijk kunnen beginnen aan de 2CV. Het duurde even voor ik alle verf en benodigdheden bijeen had gezocht. Vandaag voor de eerste keer de airbrush gebruikt en ik moet zeggen: dat viel goed mee. Toch wel gemakkelijk, die joetjoeb. Dit weekend doen we voort!
 2. Tanuki

  Integrales

  Ze zijn inderdaad Kuifje niet, en gelukkig maar. Ik ben niet zo'n fan van Kuifje, maar wél van de stijl en de verhalen van Pom. Ze horen thuis in een ander tijdperk zeg je, maar één of andere burgemeester heeft afgelopen week nog aangetoond dat de verhalen tijdloos én soms zelfs nog zeer actueel zijn: cocaïnesmokkelaars in de haven van Antwerpen bijvoorbeeld. Maar neem ook de eindeloze revoluties in Zuid-Amerikaans aandoende republieken, Pom's standpunten over politiek, politie en militairen, ... Bovendien bewijst ene Merho dat je gerust stripfiguren kan aanpassen naarmate de tijd verstrijkt, zonder dat dit afbreuk doet aan het origineel, mits het goed gedaan is. Het bewijs? Vergelijk Boeloe-Boeloe met Tantzanin (uit Joyo de eerste).
 3. Je moet ze nog lezen, maar heb je enig idee of dit een historisch document is, of non-fictie? Koya-san (de berg Koya) is namelijk de plek waar Kukai, later bekend als Kobo Daishi, het Shingon-boeddhisme heeft gesticht. De plek is nu Unesco-werelderfgoed en wat mij betreft een aanrader als je in de buurt van Osaka bent.
 4. Tanuki

  Suske En Wiske

  Ik vond het alleszins wel ok. Het tekenwerk kan je misschien niet liggen, dat klopt, maar ik vond het wel iets hebben. Het verhaal was op zich ook wel leuk. Ik heb dat wel graag als er gespeeld wordt met de vierde muur. Dat Lambik 'veur den Beirschot' is verklaart ook al veel In dat opzicht: waar Krings links en rechts uiteen moet leren, heeft de inkleurder ook wat werk: Lambiks voetbalbroek is rood-wit.
 5. Tja, Japanse literatuur is hier nu eenmaal moeilijker te vinden, tenzij je een fan van Haruki Murakami bent.
 6. Tanuki

  Leuke Dingen

  Je hebt die in verschillende kwaliteiten, uitgedrukt in MB/cm³ 🤣
 7. Voor een Japanse heeft ze heel weinig gevoel voor fanservice, maar inderdaad een straffe madam, én één van mijn favoriete stripheldinnen.
 8. Je mag de forumlezers niet verwarren met striplezers. Mijn kinderen hebben totaal geen boodschap aan een forum. Teveel tipwerk en da's niet handig op een smartphone. Zij prefereren de whatsapp's en reddit's van deze wereld want ja, ook facebook is blijkbaar al voor ouwe venten Maar ze lezen wel strips.
 9. Niks mis met wat fanservice, mits goed toegepast. Je hebt in Japan inderdaad reeksen waar men fanservice met alle geweld er zoveel mogelijk in wil stoppen, met lage camerastandpunten en dergelijke. Dat zijn meestal niet de reeksen die je moet lezen voor een goed verhaal. Er zijn echter ook tal van goeie reeksen die zich er wel eens van bedienen, maar waar het geen must is. Mangaka Adachi Mitsuru is er zo eentje, die er zich met mate van bedient, zonder dat het het verhaal stoort. Soms wordt er ook de vierde muur mee doorbroken. 't Is trouwens lang geleden dat Merho Fanny nog eens onder de douche zette. Ik dacht dat het niet meer kon omdat zijn strips nu ook online worden gelezen, en men dus ook de Google- en Apple-censuur moet passeren.
 10. Qua cartoonisten zoek ik het vooral in de politiek. Daar is een rake cartoon uitermate geschikt voor. Gewone grappige cartoons spreken me minder aan, ik bezie de rol van een cartoonist eigenlijk een beetje als de moderne versie van de hofnar: degene die met een rake opmerking de almachtige koning weer op zijn plaats zet. In dat medium is Erik Meynen wat mij betreft de onbetwiste nummer 1. Toen hij nog in de P-magazine publiceerde waren zijn cartoons van de regeringen Dehaene en Verhofstadt er altijd boenk op. Ik heb dan ook al zijn bundelingen in huis. Deze is één van mijn favorieten: Aan de andere kant van de taalgrens kom je dan onvermijdelijk uit op Pierre Kroll. Mijn frans is niet altijd goed genoeg en de tekeningen zijn soms wat rommelig, maar het geeft wel een beeld van hoe er aan hun kant van de taalgrens naar ons wordt gekeken. En ook Canary Pete mag in dat rijtje niet ontbreken: Bij de niet-politieke cartoonisten ligt vooral Quirit in de bovenste schuif: In 't buitenland: ik volg de Japan Times een beetje, en de cartoonist daar is ook niet slecht. Zowel politiek als het every-day-gaijin-life-in-Japan zijn zijn (of haar) onderwerpen: Dahl in Japan
 11. Tanuki

  Dit Of Dat ?

  Dan is deze winkel iets voor u (als ze nog bestaat, lijkt men niet helemaal duidelijk op de site) http://akiba.be/ Fanta druif vind ik niet zo wauw, maar Fanta banaan was dat wel. Helaas niet meer gevonden de laatste keer in Japan. Back on topic: voor beide keuzes valt iets te zeggen, maar de Ring of Fire lijkt me net iets gezonder. Die Koreaanse Cup ramen die je in de Sun Wah vindt zijn daar uitermate geschikt voor. We blijven even in Azië: Korean BBQ of Japanse sukiyaki?
 12. Hier heb ik geen woorden voor...
 13. Ik vermoed van wel. Zoals gezegd, geen eigen foto. Diegene die ik zag hadden meestal zo'n transportsysteem, de manga viel niet naar beneden.
 14. Tanuki

  Dit Of Dat ?

  Friends is grappig op het niveau van Big Bang theory en meer van die zaken. Wat uit de koker kwam van de makers van Blackadder, Allo Allo en Monty Python is gewoon interstellair geniaal. Je kan die dingen niet vergelijken. Dit terzijde. Bassie en Adriaan dan toch, omwille van jeugdsentiment. Gewoon de intro horen is al genoeg voor een trip down memory lane Samson en Gert, daar was ik al veel te oud voor toen die begonnen. Al moet ik zeggen dat die het toch ook goed hebben gedaan. Zeg wat je wil van Studio 100, maar ze maken gene brol. Uit dezelfde tijd: The A-team of Airwolf?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...