Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  681
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

908 profielweergaven
 1. Aan de taal te zien heb je in de HLN-vuilbak aan 't lezen geweest vermoedelijk? Ik krijg er ook de "weubbe" van...
 2. Geen. Het is ook geen voorstel, maar een deel van hun programma. Maar ik kan me wel voorstellen dat ze bij PVDA en misschien SP.a wel een gewillig oor zullen vinden om dit verder uit te werken. Geheel terzijde: eindelijk een partij gevonden die mijn taal spreekt: D-SA. Nog nooit van gehoord maar 't is zo'n nieuw partijtje zoals die voor de dieren, de piraten en wat dies meer zij. Zij stellen voor om de shiftpremie niet meer te belasten zodat shiftarbeid aantrekkelijker wordt. Broeva! Haro! Als ik er met onderstaande stemwijzer niet uitkom, is dat misschien nog een alternatief!
 3. Mooi getekend, maar verder vind ik het maar weinig om 't lijf hebben. Dergelijke compositie is niet mijn ding.
 4. Kweenie, ik denk dat Peter Dinklage er toch wel met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. (pun intended) Over de rest moet ik nog eens goed nadenken, maar ik kan me wel vinden in de verhaallijn, met wie er uiteindelijk op de troon eindigt en zo. Maar dit seizoen was inderdaad wel de minste.
 5. Als dat kan, dan mag je je wél bij de rijken tellen. Als ik mij een villa van een half miljoen aanschaf, betaal ik de eerste dertig jaar mezelf blauw aan de lening. Dat was idem toen ik begon te bouwen: de eerste jaren was de rekening gewoon leeg. De jaren daarna ben ik beginnen investeren in o.a. zonnepanelen, een warmtepomp, ... en pas dan ben ik aan sparen beginnen denken. En nu ik eraan denk: ik betaal al elk jaar een flink bedrag aan dit deel van mijn vermogen, of hoe moet je die jaarlijkse brief van 't katastrofaal inkomen anders noemen?
 6. Teken eens een cartoon met een zwarte, zoals Charel Cambré een tijdje geleden in zijn viswinkel, en je zal zien dat dat dezelfde facebook is. Maar ik geef je gelijk dat facebook niet allemaal kommer en kwel is, en gelukkig maar.
 7. De nieuwste Amoras: Gardavu De nieuwste Rode Ridder: de laatste waarschuwing
 8. Dat zal je me dan ook nooit horen doen. Maar financieel rijk ben ik ook niet en dat zijn degenen die door Groen worden geviseerd, terwijl ze in de praktijk toch bij mij gaan uitkomen. (Net zoals bijna elke andere belasting.) Ik ga geen boterham minder eten als het inderdaad op 350 euro per jaar zou uitkomen. Ik stoor me echter geweldig aan de draai die ze eraan geven, de vergoeilijking. Slechts 5% zou ooit 1 miljoen hebben? Kom nu. Zeg dan toch gewoon dat je een belasting op vermogen gaat heffen en dat je ook de (hogere) middenklasse wil treffen om aan het bedrag te komen, want met de échte rijken alleen ga je er niet komen. Niet op deze manier. Groen gaat wel eens meer uit de bocht met hun verhaaltjes, denk maar aan Calvo en zijn salariswagens. Ik las trouwens ergens dat die rijke 1% in België verantwoordelijk is voor meer dan 40% aan belastinginkomsten. Ik kan de cijfers niet controleren, maar ik geloof ze wel. De inkomsten komen waarschijnlijk niet door hun inkomen te belasten, maar wel door het feit dat die mensen hun vermogen meestal in bedrijven zit. Bedrijven die belasting betalen op hun winsten, maar ook loonlasten afdragen, en mensen tewerk stellen. Dat verhaaltje van PVDA en bij uitbreiding heel de linkerflank over onaantastbare rijken lijkt me dan ook best met een korrel zout te nemen. Het jammere is dat ik wel wil meegaan in hun verhaal. De shift naar belasting op vermogen, het vervangen van salariswagens door een mobiliteitsbudget, ... maar dan blijkt dat er kantjes aan hun verhaal zitten die ze liever niet vertellen: dat mensen met een salariswagen in hun voorstel wel dégelijk loonverlies gaan lijden, dat hun belasting op vermogen meer mensen treffen dan ze laten uitschijnen, en dan hebben we het nog niet over hun ideetjes om kerncentrales te vervangen door gascentrales terwijl ze toch de Kyotonorm willen halen. Punt is dat de eerste stappen die hierin gezet zijn, uitgerekend werden gedaan door de kille, hardvochtige, op alles besparende regering die we nu net hebben gehad. Bizar, het lijkt wel een stripverhaal!
 9. Sneller dan je denkt. Punt is dat Groen door een bedrag vast te leggen dat goed klinkt (1 heel miljoen!) niet goed heeft nagedacht. Het lijkt er immers op alsof je nooit aan dat bedrag gaat geraken en dat men aldus de superrijke 1% viseert. In de praktijk zal ik er waarschijnlijk ooit ook aan gaan hangen, als 't een beetje meezit. Nochtans ben ik een gewone shiftarbeider. Het probleem, of het geluk afhankelijk van hoe je het bekijkt, is dat ik een goed loon heb (hopelijk leest de baas niet mee), binnen een aantal jaar m'n huisje tuintje boompje heb afbetaald dat gebouwd is op grond geschonken door spaarzame schoonouders die deze met erfenisgeld hebben gekocht toen het nog goedkoop was. Ikzelf heb er op kunnen bouwen net voor de prijzen exponentieel begonnen te stijgen. Wat eerst nog gewoon een mooi huis was, werd plots een pak meer waard, als ik de prijzen zie van huizen in de omgeving... Van het geld dat ik er heb ingestoken, kan ik nu hooguit nog een groot appartement kopen. Van onze lonen kunnen we ook wat sparen en dat zit in enkele fondsen aangezien het spaarboekje toch niets opbrengt. En omdat we de sossen niet geloven (remember Didier?) hebben we voor alle zekerheid ook maar een pensioenspaarplan opgestart. Kortom, er hoeft maar iets met onze ouders of schoonouders te gebeuren waardoor we hun huis erven, en we zitten ook bij de door Calvo & co verguisde 1%-ers. De 1300 strips die ik hier heb liggen zullen uiteraard het verschil niet maken. Bijkomend probleem is dat de échte 1%-ers het geld hebben om iemand te betalen die creatief kan boekhouden. Die kunnen kiezen waar ze hun geld parkeren, al dan niet via kantoortjes opgericht in het buitenland. En die bijgevolg hun vermogen zodanig kunnen verdelen dat ze minder hoeven te betalen. Netto zal het bedrag dat ze moeten ophoesten nog altijd een pak meer zijn dan wij moeten betalen, procentueel zal het minder zijn. Dus als ze hun berekende 2 miljard, of hoeveel was het alweer, willen halen moeten ze hun grens laag genoeg stellen zodat de middenklasse toch ook weer net getroffen wordt, maar hoog genoeg dat het lijkt alsof dat nooit zal gebeuren.
 10. Ik citeer hier even uit een artikel in de Tijd van 15 mei:
 11. Tja, we wachten nog maar 7 jaar op deel 6...
 12. Ik vind het jammer, daarentegen hebben Legendre en Cambré al heel wat op hun plank liggen dus zo erg zullen ze het misschien ook niet vinden... Dat hun versie té Vlaams is vind ik dan weer niet correct, mij leek ze mooi aan te sluiten bij de oude Robbedoezen van Franquin.
 13. In Japan brengt Nestlé deze wafeltjes op de markt als Kit Kat. Ondertussen hebben ze ginder al zo'n 300 variëteiten op de markt gebracht, dikwijls limited editions of seizoensgebonden smaken. Ik ben er gek van. Zaten dit jaar in mijn valies terug naar huis: groene thee (neem ik altijd mee), sakura saké, dark cacao en raspberry. De zakjes met ramune- en azukismaak waren al op voor we bij het vliegtuig waren
 14. Deze aflevering was vooral een opbouw naar de finale. Feitelijk begon ik mij al langer af te vragen wanneer Varis zich vragen ging beginnen stellen bij de volkslievendheid van Danaerys. En je ziet dat er nu eindelijk een begin wordt gemaakt van enkele verhaallijnen die al veel te lang zijn blijven liggen, waaronder de confrontatie tussen de broertjes Clegane en het lijstje van Arya.
 15. Ik heb me ook geërgerd aan het strategisch inzicht, maar dan met minder woorden. Vond het ook raar dat de doden binnen de drie minuten op de muren stonden waarna de wanhopige last stand werd uitgerokken tot in het oneindige. Dan leek het weer alsof enkel nog wat hoofdpersonages overbleven maar kijk, links en rechts komen dan ineens weer mensen tevoorschijn. Lady Mormont is badass en bij momenten de enige met ballen. Ik ga ze missen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...