Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  408
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

659 profielweergaven
 1. In mijn tijd bij de scouts was dit uniform: bottines met twee paar kousen, het buitenste paar teruggeplooid over de bottine.
 2. Tanuki

  Lezer of verzamaar

  Lezer en herlezer. Ik hou ze dus bij om ze te kunnen herlezen. Geen enkele interesse in eerste drukken, figurines, ... De reeksen die ik écht goed vind, probeer ik te blijven volgen. Jammer daarom dat nieuwe of vertaalde series tegenwoordig zo snel gestopt worden. Manga volg ik vooral digitaal, de transportkosten zijn me te hoog.
 3. Tanuki

  Antwoord Met Een Vraag

  Ligt dat niet onder Noordakker?
 4. Moést je dat nou zeggen? Straks slaap ik niet vannacht! 😉
 5. Idem hier. FRNK werd hier met veel plezier gelezen, maar ik heb het eerst onder hun neus moeten schuiven. Promotie, voor zover die al gebeurt, bereikt inderdaad de beoogde doelgroep niet.
 6. Tanuki

  Hoe Voel Jij Je Vandaag ?

  Eerste vroege en amper geslapen vannacht. Ik heb me al beter gevoeld. Na twee liter koffie ging het gelukkig al iets beter.
 7. Ik ben wel benieuwd. Het verhaal van de rode neuzen vond ik minder geslaagd door alle slogans die men erin heeft willen persen. Hopelijk gaan ze in dit verhaal weer voluit. Bovendien heeft Ijzerlijm ook een kort broekje aan, de rest maakt me niet uit. 😊
 8. Tanuki

  Dit Of Dat ?

  Geen van beide, ik zie het verschil niet. Het is anders in Grimbergen waar Vernieuwing van Laeremans het verleden afzweert, al zal dat uit hun stijl moeten blijken. Forza Ninove is duidelijk dezelfde wijn in nieuwe zakken. Om in het thema te blijven: wat moet van Besien doen? Wel of niet in een coalitie met De Wever?
 9. Tanuki

  YouTube

  kindershow in Japan denk ik (het liedje is toch japans)
 10. Tanuki

  Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Eén powerwall van 14kWh kost 7740 euro. Wil je een hele dag noodstroom voor een modaal gezin, rekent Tesla zelf al dat je 2 units zult nodig hebben. Je mag dan niet elektrisch koken of verwarmen (warmtepomp) denk ik, want dan red je het niet. Die cijfers zou ik graag ook zelf eens berekend zien. Gerekend naar mijn situatie: Zelf heb ik al tien jaar 5,25kWpiek aan zonnepanelen liggen. Die brengen, afhankelijk van het weer, gemiddeld 4800kWh op. Gerekend aan de nieuwe prijs die ik binnenkort betaal bij Ecopower (0,28c/kWh) brengen die panelen dus zo'n 1350 euro per jaar op. Je hebt dus net geen zes jaar nodig om de prijs van de batterij eruit te halen. Dit is gerekend zonder de investering van de zonnepanelen en de groenestroomcertificaten moest je daar nog recht op hebben. Voor een installatie van na 2015 vallen die weg. Vraag is ook wat je ermee wil doen. Wil je volledig off grid? Dan heb je het risico op winterse dagen zonder stroom te vallen. Zonnepanelen produceren 75% van hun jaaropbrengst in een paar maanden tijd. Ga je niet off grid, zit je nog altijd met aansluitkosten en taksen allerhande, en ik verwacht dat de wetgeving daaromtrent nog zal moeten veranderen, want de huidige heffingen op basis van verbruik zijn niet echt rechtvaardig te noemen. Bovendien hangen die nieuwe "slimme" meters ons nog altijd boven het hoofd. Als die erdoor komen, ga ik een pak meer aan stroom moeten betalen omdat de meter niet meer achteruit draait, en het is nog maar de vraag welke prijs ik ga krijgen voor de stroom die ik op het net zet. Aangezien ik alles elektrisch doe (warmtepomp, inductievuren) trek ik netto nog altijd een hoop stroom binnen, in tegenstelling tot mensen wiens tellers op nul blijven staan. In zo'n situatie wordt een powerwall voor mij ineens wel aantrekkelijk, aangezien ik dan mijn zelf opgewekte energie niet meer op het net ga zetten. powerwall van Tesla
 11. Tanuki

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Ik snap wat je bedoelt en eerlijk, ik bezondig me er ook wel eens aan. Al zal ik nooit op de man spelen, altijd op de bal. Ik bezondig me soms aan reacties op pagina's genre "ge zijt van..." Dat is bij ons begonnen als een mooie pagina waarin vooral de oudheidkundige kring zich in kon uitleven, of waar activiteiten werden aangekondigd. Nu is dat helemaal verworden tot een zeur- en klaagpagina over de onnozelste zaken. Ook wanneer iemand ergens een sirene hoort, schieten ze in gang om mekaar te vragen "of er toch niets ergs is gebeurd". Luiezetelramptoerisme, qua. Sinds ik een speed pedelec heb, zit ik ook op enkele pagina's die daarover gaan, en dan krullen mijn tenen als ik lees hoe men de eigen overtredingen tracht te vergoeilijken, of hoe men mekaar soms gewoon verkeerde info zit door te geven. Recent was er heisa over Park Spoor Noord, waar een politieactie werd gehouden omdat er om de haverklap pedelecs aan 40km/h over de paden knallen, terwijl ze er geeneens mogen rijden. Reden genoeg voor hen om op facebook de bezorgde buren en de politie af te zeiken, liever dan het eigen gedrag eens onder de loep te nemen. En ja, dan durf ik wel eens een knuppel in het hoenderhok te gooien. Hen idioten noemen is niet nodig, ze laten zich heel eenvoudig zelf kennen... Trouwens, PVDA en incompetent, is dat geen conditio sine qua non?
 12. Tanuki

  Vers Aangekondigd

  天使の翼 (tenshi no tsubasa, vleugels van engelen), de kanji's kloppen.
 13. Tanuki

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Een Bolleke sla ik niet af!
 14. Tanuki

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  1 Dat is jouw mening 2 Het is dan ook zijn forum. Deal with it 3 Blij dat je het inziet 4 Misschien iets om rekening mee te houden in de toekomst?
 15. Tanuki

  Nuttige Mededeling Van De Dag

  Ai, dat wordt moeilijk om te kiezen...
×