Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  996
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

1.244 profielweergaven
 1. Kweenie, die Barabas was z'n tijd ver vooruit zulle. In de tijd dat ze met dit vlogen (1945) kwam Barabas in 1945 met dit (let vooral op de aandrijving!)
 2. Ik ken 'm niet, maar heeft dat laatste niet vooral te maken met de Aziatische censuur op dat gebied?
 3. Gisteren Norsemen toevallig tegengekomen (suggestie van Netflix) Ik dacht, goed, da's zoiets als Vikings, Black sails en dergelijke... Zat ik er effe naast. Niettemin 4 afleveringen op rij gezien voor ik in m'n bed kroop. Geweldige reeks! F1, drive to survive Ik volg de F1 en ben eindelijk deze reeks beginnen bekijken. Eigenlijk is 't gewoon één lange reclamefilm, niks kritiek op niemand, maar 't geeft wel een (weliswaar embedded) beeld over hoe het er in de coulissen aan toegaat. In de eerste aflevering zie je hoe Haas F1 plots een bangelijke qualifying rijdt, om vervolgens met een dubbele DNF te eindigen, telkens met een losse bout na een pitstop. Dat wisten we al, maar je ziet nu ook de reactie van de pitcrew, de raceleider, ... waar je op tv enkel maar het raceverslag krijgt. Je ziet nu veel meer het hele team aan het werk. Voorlopig nog maar twee afleveringen gezien, tot nu toe verveelt het nog niet.
 4. Heeft geen zin en is bovendien strafbaar. Je kan wel eens in zijn brievenbus gaan pissen, maar ook hier weer: strafbaar.
 5. Mijn theorie: Vitami(n)tje rijdt toch op groenten en fruit? Die worden vergist tot methaan, die gassen worden over een brandstofcel geleid die het methaan omzetten in stroom (en water en CO2 helaas) dat vervolgens wordt opgeslagen in een batterij, die de motor aandrijft. Of hoe, net als in Star Trek, de fantasie wordt bijgebeend door de werkelijkheid. Deze technologie bestaat reeds, een firma verkoopt die dingen als micro-WKK voor thuisgebruik: warmte én stroom. Ze doen daarbij valselijk uitschijnen dat dit 100% groen is, aangezien een brandstofcel wordt gebruikt. Dit zou kloppen als de cel op waterstof zou werken, maar met methaan (aardgas) heb je nog steeds CO2.
 6. " All fungi are edible. Some fungi are only edible once." - Terry Pratchett.
 7. Tanuki

  Integrales

  Hij had al een andere prent op zijn FB-pagina gezet, en zijn antwoord op een gelijkaardige vraag was heel kort: nee. @TDPB is wat mij betreft toch de aangewezen persoon om dit te doen, gezien zijn eerdere werk. Maar ik vind de Chambré-versie wel heel straf.
 8. Die hadden onder elkaar toch een afspraak, niet? Jommeke met Annemieke en Filiberke met Rozemieke? (of was het andersom...)
 9. Maar zitten wel min of meer achter de wijven aan: Ororea, Ijzerlijm/Sofie, Luna Fatale, ... Al wil dat tegenwoordig ook niets meer zeggen. Feit is: als al die samenwonende striphelden van de vorige generaties al homo zijn, zitten ze toch stevig in de kast. En wat dan te denken van het koppel Piet, Bert & Susan?
 10. I'll ship that, right @Fabio Bono? 😀 Guust en Jannie staan er tussen. Met wat die off screen uitvreten zijn ze een goeie tweede.
 11. Ik denk dat ik in deze toch ook voor de shitremover, al is die zeven triljoen volgens mij toch wetenschappelijk niet verantwoord, om een andere stripprofessor dan Amedee te citeren.
 12. Toch enkele bedenkingen bij die lijst: Johan en Galaxa: is dat nog een koppel? Obelix en Walhalla: zijn die ooit een koppel geweest? Dat was meer éénzijdige kalverliefde.
 13. Die druïden zijn de uitvinders van de doping, lang voor daar sprake van was. En rond die drank zijn toch verschillende goeie verhalen opgehangen: de beproeving van Obelix, of die ene waar ze Panoramix hadden gevangen genomen (ben even de titel kwijt), ...
 14. Tanuki

  De Rode Ridder

  Dat zijn inderdaad de boeken van Leopold Vermeiren, ik dacht dat de strips daar maar los op gebaseerd waren. In de boeken is hij trouwens een (zoon van een) laat, geen horige. Laten hadden net iets meer rechten. Een niet onbelangrijk deel van de boeken spelen zich tijdens een kruisvaart af, ik weet niet of de strip-Johan een kruisvaarder was, tot Fabio Bono dit plots in zijn versie integreerde, al is het wel mogelijk als je bedenkt dat Johan ook een paar 100 jaar oud lijkt te zijn: Arthur moet ergens rond de zevende à achtste eeuw hebben geleefd (als hij al echt heeft bestaan), Johan nam deel aan de Guldensporenslag (1302) en het (eerste) kasteel van Horst dateert van de 15e eeuw. De eerste westerlingen landden in Japan in 1543, en zijn avonturen aldaar spelen zich duidelijk af in de Edo-periode. Ook 'het wapen van Rihei' ondanks de allusie dat zich dit veel vroeger afspeelde. Japan sloot zich pas af van de buitenwereld half 17e eeuw, nadat predikanten van verschillende christelijke vakbonden onderling begonnen te ruziën, en door hen links en rechts vuurwapens werden uitgedeeld. Enkel de Hollanders mochten nog handelen via een kunstmatig eiland voor de kust van Nagasaki.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...