Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tanuki

Moderators
 • Aantal items

  649
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Tanuki

Profile Information

 • Locatie
  de purp're hei
 • Interesses
  Strips en manga, fotografie, fantasy (Terry Pratchett in 't bijzonder),
  Japanse cultuur, ...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Shiftnegerke

Recente bezoekers van dit profiel

837 profielweergaven
 1. Dat is het 'm net. Geschiedenis ontmoet de toekomst in het heden. Je kan in die bovenbouw een diamant zien, maar ook een schip dat de stad binnenvaart, ... Je zegt geen fan te zijn van de blokkendozen van Van Broeck (ik ook niet bepaald), maar wanneer iemand eens iets anders doet is 't weer niet goed. Van alles wat er de laatste tien jaar veranderd is op 't Eilandje, vind ik het Havenhuis het meest geslaagd. Het MAS vind ik trouwens ook meer dan top. Of hoe ze het Centraal Station de 21e eeuw hebben binnengetrokken zonder afbreuk te doen aan het oude gebouw... met recht en reden staat dit station al jaren in de top 10 van mooiste stations wereldwijd.
 2. Tanuki

  Japan

  Full bloom 3 april. Ik ga net te laat zijn waarschijnlijk (7 april)
 3. van de zesde eeuw tot nu... aan welke pillen zit jij man?
 4. Tanuki

  Pirana

  Doe het dan zelf niet. Gewoon omdat er hier een paar Hapsburgers in de Koekestad zaten, is de Schelde door de Hollanders gesloten. En toen de Spanjaarden weer weg waren, bleef ze dicht, ondanks pogingen met bv de Keteloorlog. Pas in 1795 dwongen de Fransen een vrije doorvaart af, met hulp van het Bataafs legioen. Na de nederlaag van Napoleon in 1815 werd alles hertekend en kwam er een recht van doorvaart, ook op o.a. de Rijn, maar lag Antwerpen sowieso, eventjes toch, in de Nederlanden. Waar jij op doelt is waarschijnlijk de brug van Farnese, maar dat was aan het begin van de tachtigjarige oorlog tijdens het beleg van Antwerpen. Die blokkade was inderdaad Spaans, maar diende om Antwerpen uit te hongeren tijdens het beleg.
 5. Je zou er aardig van staan te kijken hoeveel van de "moderne" "Westerse" wetenschap eigenlijk afkomstig is van Koranneuzelaars, bosjesmensen enzovoort. Alsof je blank moet zijn om iets te verwezenlijken. Hier is al een lijstje met Koranneuzelaars Er zitten zelfs enkele Nobelprijswinnaars tussen. Enne, Zaha Hadid haar Havenhuis vind ik prachtig. En met mij een hoop toeristen, en dus inkomsten voor de Koekestad. Ik zou eens willen zien hoe jouw stad er uit zou zien, zo zonder gesubsidieerde architecten. Hoewel, zou ik dat wel willen?
 6. Tanuki

  Japan

  Dat is wel heel kort dag om info te vragen Zelf ben ik er al twee keer geweest en begin april vertrek ik weer. Je kan bv locatiehunten in Kyoto en Tokyo (Kiekeboes: 10000 dagen) en Tokyo (Robbedoes in Tokyo). Hamamatsuchō Station op de Yamanote-lijn heeft een eigen Manneken Pis mocht je daar passeren. Gibli-museum en Akihabara zijn al gezegd... Het is ook het moment voor Hanami: de kersenbloesems zullen stilaan beginnen te bloeien. Als ik er ben zal het waarschijnlijk net te laat zijn om van de volle pracht te kunnen genieten. Mij werd hiervoor het Sarue Onshi Park (Sumiyoshi station op de Shinjuku line) aangeraden, ik vertrek zelf begin april en heb daar afgesproken met enkele Japanse en Belgische vrienden die daar wonen. Minder druk dan Ueno Park. Ook Sumida Park moet de moeite zijn, langs de Sumida-rivier en vlakbij Asakusa, waar je o.a. de Sensoji-tempel hebt met de Kaminari-mon ofte de donderpoort, één van de locaties uit de Kiekeboe. Om eerlijk te zijn, ben ik meer een toeristische gids dan een manga- en animegids. Ik hou deze draad alleszins in het oog, als je vragen hebt, stel ze maar. Enkele van mijn foto's: Kinkaku-ji in Kyoto Kaminari-mon, Senso-ji, Asakusa Tokyo Shinkansen (bullet train). Je hebt toch een railpass?
 7. Tanuki

  Pirana

  Je bedoelt: toen jullie de Schelde blokkeerden? Sindsdien vinden we Hollanders minder grappig ja. Maar serieus nu: de strips van Hanco en Peter vind ik geweldig, en dan vooral Gilles de Geus. S1ngle vind ik ook wel tof. Het is met de Doorzon- en andere strips dat ik meer moeite heb. Eerlijk, ik moest de familie Fortuin (niet Fortuyn blijkbaar, dat was die andere) en Schreurs even googlen want die namen zeiden me niets. Is dit dan de "typische" Nederlandse humor? Die vind ik dan inderdaad te plat. En dan tapt Pirana (om terug on topic te komen) soms toch uit een ander vaatje, zeker als hij het over nonkel Pater en Afrika heeft. Al kan hij soms toch ook behoorlijk plat uit de hoek komen. Daarom is hij niet mijn favoriete cartoonist, mijn smaak ligt elders, maar ik zag 'm toch graag verschijnen in de P.
 8. Tanuki

  Pirana

  De naam van een stripblad en de naam van een cartoonist zijn niet echt dezelfde dingen, maar om op uw vraag te antwoorden: ik heb van dat blad nog nooit gehoord.
 9. Tanuki

  Catawiki Zaagdraad

  Nochtans het businessmodel van de meeste grote softwarebedrijven tegenwoordig. Facebook, Google en andere Waze-en, ... teren allemaal op content aangedragen door de gebruikers, die dan ook nog eens niet zelden advertenties in de maag gesplitst krijgen. Als je voor je diensten ook nog eens laat betalen, is het helemaal geniaal!
 10. Tanuki

  Pirana

  Kan ik me alleen maar bij aansluiten. P-magazine oude stijl was één van mijn favorieten. Met Eric Meynen hadden ze m.i. de beste politieke cartoonist in huis, en Pirana en Kim heb ik via hen ook leren kennen. Als ik me niet vergis is de "vete" tussen Fanny en Esther Verkest ook daar ontstaan. Met recht en reden een boekje om naar uit te kijken!
 11. Waar ik mij in deze aan stoor is dat men dit nu als een excuus gaat gebruiken om zelf niets te moeten doen. Er wordt geschoten op de boodschapper, om de boodschap maar niet te moeten horen.
 12. Hoe men desinformatie gebruikt om vooral niets te moeten doen. Of ook: “A lie can run round the world before the truth has got its boots on.” ― Terry Pratchett, The Truth https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/15/geruchten-over-anuna-de-wever-co-waar-of-niet-waar/
 13. Ik ben het niet altijd met Mauser eens, maar deze keer wel. Er zijn in het verleden al meermaals schuldigen aangeduid door mensen die vooral het eigen falen niet willen zien. K's Choice werd aangeklaagd in de VS wegens aanzetten tot roken (I smoke a lot), Ozzy Osbourne wegens het aanzetten tot zelfmoord (suicide solution) en Marylin Manson wegens het aanzetten tot duivelaanbidding (draai zijn platen maar eens achterstevoren, meneer de rechter!) Onlangs heeft men zelfs een onderzoek gedaan om te kijken of mensen nu echt depressief worden van het luisteren naar death metal. Wat bleek: men werd er gelukkig van! Zelfs de controlegroep van mensen die er normaal niet naar luisteren! Uiteraard gingen er direct stemmen op om aan te tonen dat de onderzochte populatie te klein was, maar 't is toch al een veeg teken. Ik denk dat we meer schrik moeten hebben van de opkomst van alt right en de infiltratie in de bonden door extreem links dan van een spelletje fortnite.
 14. Ik vraag me af hoever ze daarmee staan. Laatste dat ik las waren ze nog steeds budget aan het zoeken voor een volledige film.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...