Ga naar inhoud

Tanuki

Moderators
  • Aantal items

    2.941
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tanuki

  1. Twee reeksen komen direct in me op (drie, maar hoop in bange dagen is al vernoemd), maar het hangt er natuurlijk van af wat voor soort verhalen je aanspreken. Deze raad ik je in ieder geval aan:
  2. Een moeilijke. Hector natuurlijk. De Witte van Sichem ook... Maar ook Aanrijding in Moskou komt in me op. Patser... Allemaal heel verschillende films en ik kan niet kiezen.
  3. Die zit nu in een van mijn playlists op Spotify. Hun eigen nummers zijn ook best vet!
  4. Steve 'n Seagulls, een Finse band met hun eigen versie van (meestal) metalnummers.
  5. Alle sympathie voor de marsupilami, maar ik kies toch voor de Smurfen.
  6. Broekzele was nog niet zo groot als nu. Ongetwijfeld zijn ze indertijd beginnen bouwen op het vlakke stukje land. Wikipedia stelt dat Broekzele begon als een burcht op een eiland in de Zenne, en stelselmatig werd het uitgebreid zoals je kan zien in de research van Fabio. Deze link toont je een schilderij ergens in 1600, lang na de tijd van de Rode Ridder dus. Toch nog redelijk vlak, niet?
  7. Op zich wel benieuwd naar wat de tekenaars (vooral Kim) ervan gaan maken, maar in een heruitgave van oude gags die grappig waren in mijn jonge tienerjaren (maar nu niet meer) heb ik weinig interesse. Ongetwijfeld ga ik ze in de SSZ wel eens vastnemen als ik ze zie liggen, mezelf kennende. En dat komt zeker niet door de covers.
  8. Ik vond ze allemaal wel werken eigenlijk. De komst van Jens en de dynamiek tussen de drie dames (met Jens soms ertussen geprangd) vond ik een meerwaarde voor de reeks.
  9. Persoonlijk vind ik Marcel een vrij plat figuur. Je weet eigenlijk niet waar zijn voorkeuren liggen, wat zijn hobby's zijn,... terwijl er toch al 160+ albums zijn uitgebracht. Dat heb je toch minder bij Fanny en Konstantinopel. En ja, ik was een jonge heterosexuele tiener toen ik de reeks leerde kennen, dus albums als de pili-pili-pillen en villa Delphia werkten wel bij mij, en stiekem nog steeds. 't Is dat ik teveel schroom heb om op een Cambré af te stappen en een Wiske in haar bloot gat te vragen, of ik had er één. Fanny K week voor mij teveel af van het origineel (toch zeker het karakter van nieuwe Fanny K) om echt te werken, al was het verhaal op zich wel goed. Maar ik denk dat deze bewerking wel een frisse wind door de reeks kan doen waaien. Ik ga zeker het eerste album aanschaffen om te zien wat het geworden is.
  10. Ik heb dat ook, zeker op Twitter. Er staat veel rommel online tegenwoordig en het lijkt wel exponentieel te groeien. Maar deze lijkt uit een magazine te komen. (niet Maxim)
  11. Gisteren in de Kinepolis de Lord of the Rings-marathon uitgezeten, tijd om dit spel nog eens vanonder het stof te halen.
  12. Ai, je hebt het hele concept van het Smurfendorp misbegrepen. Want het Smurfendorp is eigenlijk een kruising tussen een commune en een cohousing-project waarbij elke Smurf een eigen unit heeft dat hij of zij naar eigen smaak kan inrichten, maar ook met een gemeenschappelijk deel zoals eetzaal, wasplaats, recreatieruimtes,... Elke Smurf draagt naar vermogen bij met zijn of haar talenten en geld is er niet. Redelijk visionair en niet meer gezien sinds de eerste vroegchristelijke gemeenschappen en een voorloper op de Aardse gemeenschap van rond 2150, na WO3 en de ontwikkeling van de warpdrive. Hippies waren er in die tijd immers nog niet, Star Trek ook nog niet en van kangoeroewonen (aanleunwoningen in Nederland???) had nog niemand gehoord.
  13. Waarheid als een koe. Persoonlijk vind ik die albums die proberen mee te liften met een maatschappelijke hype (big brother, lord of the rings,...) vaak rampzalig, maar het doelpubliek lijkt het wel te smaken. En dat is nog altijd de énige parameter die telt. Suske en Wiske wordt immers niet gemaakt voor bijna-vijftigers.
  14. Benieuwd hoe vaak dergelijke scenes gaan voorkomen in de reeks. Steek er een paar in, laat ze nog eens terugkeren naar "het gevallen blad" en de meeste klagers zullen wel weer aanpikken.
  15. Als "heden verse vis" en zijn cartoons een maatstaf zijn, dan is Cambré een stuk wakkerder dan de gemiddelde verzuurde vlaamsbelanger. Ik kan zijn versie van woke alleszins wel smaken. Maar ja, tegenwoordig wordt alles waar je het niet mee eens bent en wat anders is dan "ons soort normaal" woke genoemd, dus wie weet waar die term nog voor staat tegenwoordig... Nu, mocht Steve het hebben overgenomen, en ik zou dat helemaal niet erg hebben gevonden want hij tikt alle vinkjes af, hadden ze wel iets anders gevonden om over te klagen.
  16. Wonen in paalwoningen wordt al gedaan sinds de ijzertijd, terwijl wonen in een uitgegroeide vrucht van de Agaricomycetidae pas in de jaren '50 een ding werd.
  17. Ik vrees een beetje een rushed ending. Deze reeks had gerust veel langer mogen duren.
  18. Gezelligst, origineelst, huiselijkst. Smurfenhuis for the win, in dat geval!
  19. De versie uit het Jump-album de kop van Kiekeboe
  20. Dat is het soort mensen dat nog over woke, vaccins, WEF, ... kan beginnen onder een artikel over het verpotten van sanseveria's.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...