Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Konincks

Members
 • Aantal items

  124
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Konincks

 • Verjaardag 03-05-1948

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

979 profielweergaven
 1. Neptieten met XXXL implantaten. Niet fijntjes. Zwaar op de hand. Je zal ze om je oren krijgen
 2. Oudgedienden met een goede staat van dienst, vallen meestal nog een tijdje onder de oude regels. Nieuwkomers vaker onder de nieuwe maatregelen. Dat laatste mede met het oog op de verwachtingen in de zich ontwikkelende markten. Dat is vrij gebruikelijk. Maar wie heeft een perfect werkende glazen bol waarin de toekomst glashelder te zien is ? En welke oudgedienden zakken ver weg in de peilingen en welke nieuwkomers boeken grote, soms onverwachte successen ? "It is hard to make predictions, especially about the future" ( las ik ergens )
 3. Konincks

  Dédi's

  Mijn reactie is serieus bedoeld, Lecram. Jouw reactie daarop vind ik nogal warrig. Ik kan daar geen touw aan vastknopen, eerlijk gezegd. Dat zal wel aan mij liggen, neem ik aan. Verder een prettige zaterdagavond. Mensen op dit forum praten vaak langs elkaar heen. En wentelen zich in hun eigen gelijk. Van mij kunnen ze hun gang gaan. Ik maak me er verder niet meer druk over. Volgende onderwerp.
 4. Konincks

  Dédi's

  Prima geschreven stuk, Erik. Waarin je, goed geformuleerd, uitlegt hoe de vork in de steel zit. Ik ben indertijd lerarenopleider geweest in Amsterdam. Jij kunt zo voor de klas. De beste bijdrage van 2019 aan het forum.
 5. Nee joh, ik vind het een prima prentje. Mooi stuk, die mevrouw met weinig om het lijf, haarfijn getekend. Die tekenaar kan er wat van ! Ik hoop dat het een spaarpot met goudstukken oplevert voor het goede doel. Menigeen zal mijn tekstje vulgair vinden. Dat is het eigenlijk ook wel. En er zijn vulgaire strips te over die ook nog goed verkopen. Dat zijn de goeie strips. In de (2de hands) boekhandel is een goed boek een boek dat goed verkoopt. Een goeie strip is een strip die veel verkocht wordt. Het is maar hoe je er tegen aan kijkt. Een strip die slecht loopt is in zekere zin een misbaksel. Er zijn ook mensen die daar anders over denken. En die nog groot gelijk hebben ook. Van pittige, stevig gekruide uitspraken zijn veel reep-lezers niet gediend. Bagger, hopeloos, puin, zonde van het papier e.d., zijn kwalificaties die ongewenst zijn. Laag-bij-de-gronds en vulgair dus. Het taalgebruik moet wel netjes zijn, politiek correct ook, wat het laatste ook zijn moge.
 6. De reep als peepshow voor lieden met goede smaak en slechte smaak. Dit is meer een Dame Blanche zonder chocolade. Je hebt ook naakte spoken en gratenpiassen. Of 'kut met peren in de aanbieding' Bloot slaat dood. Ik zie liever leuke vrouwen met kekke rokjes...
 7. Deze discussie dreigt uit de hand te lopen... ''Rik in een conservenblik ?''
 8. Waar moeten erfgenamen rekening mee houden. Bij wie kan men terecht voor advies, bemiddeling en afwikkeling bij de verkoop. Verslagen van keurige afhandeling. Verslagen van zaken die niet door de beugel kunnen. En nog vele relevante commentaren waar de goegemeente lering (en vermaak) uit kan trekken.
 9. Wie voorziet die erfgenamen van het etiket 'aasgieren' ? Die erfgenamen mogen toch voor de hoogste prijs gaan. Hun goed recht. Zou ik ook doen. Of ze er inderdaad veel voor krijgen, is vers twee. Ik loop nu ruim 50 jaar mee in het stripwereldje. De meeste handelaren zijn fatsoenlijke mensen, de meeste verzamelaars ook, maar ik weet van handelaren die wel de benaming 'aasgier' ten volle verdienden. En ook van een verzamelaar die materiaal van Herge in bruikleen kreeg, omdat hij het wilde gebruiken voor een artikel, maar het materiaal na de dood van de meester inbracht op een veiling en er een stevig bedrag voor ving. Neen, ik noem geen namen. Het speelde jaren geleden. De stripmensen aan wie ik het vertelde, haalden hun schouders er over op. Overigens hoeveel erfgenamen zijn in de loop van de laatste 50 jaar getild door handelaren en/of verzamelaars ? Interessant onderwerp voor de onderzoeksjournalistiek
 10. Ik heb nog eens goed gekeken in de Catawiki Catalogus. De nieuwe reeks MORRIS COMPLEET met die uniforme voorkanten van de Lucky Luke albums vind ik toch best wel mooi. Maar hoe is het met de kwaliteit van het papier, de kaft en de inkleuring ?
 11. Ik zie ook liever de oude vertrouwde opmaak, maar deze vormgeving is waarschijnlijk voor een andere doelgroep. Er zal toch wel over nagedacht zijn ...
 12. Aasgieren ? Wie bedoel je er precies mee ? De erfgenamen of de handelaren of de 'verzamelaars' die alles voor een prikkie willen hebben en het later voor een bom duiten willen verkopen ?
 13. Ik ben niet lichtgeraakt. U bent lichtgeraakt. U mag van mij alles zeggen wat u wilt. Maar ik mag daar ook weer wat over zeggen, toch ? Wat ik er over zei is kennelijk niet goed tot u doorgedrongen. De Jong was naar eigen zeggen bepaald niet tevreden over de filmproductie. Dat anderen die de film bekeken hebben het allemaal maar niks vinden of alles buitengewoon best vinden, vind ik dan weer interessant. Zo zitten sommigen te smullen van warme havermout, terwijl anderen er van gruwen. Ik lees graag de meningen van anderen, ook al ben ik het er helemaal niet mee eens. Overigens, ik heb de film nog steeds niet gezien, dus kan ik er nog geen gefundeerde mening over geven. Wie zit er overigens op mijn mening over die film te wachten ? De film is een ander product dan de strip. De strip Heinz vind ik nog steeds geweldig leuk. Ik heb de albums de laatste jaren met veel plezier en genoegen herlezen. Dat andere mensen er niks aan vinden, of de lol er niet van inzien, zal mij dan weer een rotzorg zijn.
 14. U heeft de film nog niet gezien en toch heeft u er al een mening over ! Ik heb die film ook nog niet gezien. De film is gemaakt door Kroon op basis van de strip Heinz van Windig en de Jong. Van Eddy de Jong vernam ik dat hij niet erg tevreden was over die filmproductie van Kroon.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...