Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Konincks

Members
 • Aantal items

  136
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Konincks

 • Verjaardag 03-05-1948

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.262 profielweergaven
 1. Grove censuur ! Mijn bijdrage wordt zo maar weggevaagd. Schandalig. Wat een bekrompen figuur bent u. Wat ik opmerkte is ontoelaatbaar ? Waar haalt u het lef vandaan ? U durft deze reactie niet te laten staan waarschijnlijk. De 'afgekeurde commentaren' dienen teruggeplaatst te worden, anders is dit een forum van niks.
 2. Gisteren en vandaag een groot aantal zogenaamde "Spannende Verhalen van Oom Wim" gelezen uit de jaren 60 Robbedoes. De meeste verhalen hemeltergend slecht getekend op slecht paper, slecht ingekleurd en slecht verteld. Met scenario's waar de honden geen brood van lusten. Waanzinnige geschiedvervalsing over gevechten die nooit hebben plaatsgevonden met kostuums die gefantaseerd zijn door operagezelschappen of Hollywoodfilmregisseurs. Er stonden gelukkig ook briljante strips in de Robbedoes van die zestiger jaren. Dat blad herlees ik nu met zeer gemengde gevoelens... Ach ja, je moet toch wat op een zonloze regenachtige zondag.
 3. Op rommelmarkten, in kringloopwinkels en in de weinig overgebleven stripwinkels kan 'de jeugd' tassen vol strips kopen in goede staat voor een klein budget. Maar dat gebeurt niet of nauwelijks. Is dat erg ? Voor mij niet. Ik ben 71 en ga morgen (11 augustus 2019) met twee stevige supermarkttassen naar Bergen NH. Waar zo'n dertig kramen met boeken en strips zullen staan (10 jaar geleden waren dat er 100). Ik vind er altijd wel wat. (meer dan 20 jaar lang was ik ook standhouder) Maar volgens de belangrijkste verkopers met jarenlange ervaring is de toestand hier in Noordholland op het gebied van tweedehands strips dramatisch. Je ziet weinig jongeren snuffelen tussen de boeken. Wel ouderen die gericht zoeken naar boekjes om voor te lezen. Ook op de vrijdagmarkt op het Spui in Amsterdam is het ook geen vetpot meer. Who cares ?
 4. Die oudere Britse strips, vooral van voor WO II zijn heel vaak de moeite waard. Vooral de humoristische strips. Is in Nederland bijna niet aan te komen. Soms een paar afleveringen in oude tijdschriften of kranten. De spaarzame herdrukken zijn druktechnisch vaak van erbarmelijke kwaliteit. Of hier en daar een paar afleveringen in fan magazines. En dan vaak ook weer verkleind Maar nauwelijks goed verzorgde uitgaves zoals bij de Amerikanen
 5. Ik ben zeer erkentelijk voor de verwijzing naar de schitterende site over Unsung Heroes of Illustration. Maar in Nederland zijn ook zeer goede illustratoren (m/v) jarenlang zeer productief en zeer verdienstelijk geweest. Ik noem er twee die ik bijzonder goed vind : Frans Lammers en Jan Lutz. Zij maakten ook veel routinewerk, net als grootmeester Kresse, maar ook ware hoogstandjes in de illustratiekunst. Misschien worden van deze kunstenaars nog eens mooie overzichtsstudies gemaakt. Waarom Lammers en Lutz bijna nooit de waardering hebben gekregen in de Nederlandse pers is mij een raadsel. Toegegeven; Frans Lammers kreeg onlangs door Erik van den Berg in De Volkskrant nog wat lof toegezwaaid in een artikel over jongensboeken in de vijftiger jaren. Wie noemt nog meer kandidaten voor een eervolle vermelding ?
 6. Leuke klus voor een team van onderzoeksjournalisten. Teevee programma Opgelicht misschien ?
 7. Pathologische leugenaars, heb ik me laten vertellen, krijgen iedere keer een kick als het ze weer is gelukt om iemand te beduvelen of de kluit te belazeren. Tot dat het fout gaat of spaak loopt, dan zijn ze weer zwaar zielig en voelen ze zich nog gekwetst ook. Narcisten en psychopaten vertonen vaak dit gedrag. Die kezemans lijkt mij toch niet zo snugger; zijn bedrog als verdienmodel zit niet geraffineerd genoeg in elkaar. Die wordt nog wel te grazen genomen, hoop ik dan maar.
 8. Er zijn een hoop strips waar ik hartelijk om moet lachen. Zeker ook veel strips waarvan ik een beetje ga glimlachen. Maar strips die mij in schaterlachen doen uitbarsten, die zijn er toch niet zoveel. Ja natuurlijk Bravo Brothers en Guust En ook Heinz, zo nu en dan. En nog een paar. Ze zijn dun gezaaid. Gisteren gevonden toen ik mijn bureautje op zolder leeg ruimde : Happy Hooligan 1904-1905, van Frederick Burr Opper. Eind jaren 70 nog eens gekocht bij Real Free Press in Amsterdam. Had ik in een doos gestopt en nooit goed bekeken, zelfs al die jaren niet ingezien. Toen ik gisteren de cover bekeek moest ik in enen hardop lachen, tot tranens toe, ja wel ! Daarna nog tien pagina's langzaam en intensief gelezen. Een belevenis. Werkelijk geniaal. De rest bewaard voor later. Elke dag weer vier of vijf pagina's. Als tractaties uit een trommeltje. Geweldig leuk; kneiterharde- en vertederende humor; de vondst van het jaar, meteen in mijn top twintig. Boek met softcover uit de Hyperion Library of Classic American Comic Strips. Copyright 1977, 110 bladzijden. Oorspronkelijk prijs : 6,50 Amerikaanse dollars. Wie heeft schitterende aanraders om plotsklaps uit nare vormen van zelfmedelijden en wanhopig getob te ontwaken ? Strips als medicijn... O ja, Urbanus geeft ook vaak dat plezierige schokeffect. Als ik die wereld van Urbanusje bezie, bedenk ik me : "Waar maak ik mij druk over ?"
 9. Ik ga die sticker niet op die rug plakken. Is opvallend en staat bespottelijk lelijk. Flauwe en misplaatste grap, die sticker. Wat een onzin.
 10. Neptieten met XXXL implantaten. Niet fijntjes. Zwaar op de hand. Je zal ze om je oren krijgen
 11. Oudgedienden met een goede staat van dienst, vallen meestal nog een tijdje onder de oude regels. Nieuwkomers vaker onder de nieuwe maatregelen. Dat laatste mede met het oog op de verwachtingen in de zich ontwikkelende markten. Dat is vrij gebruikelijk. Maar wie heeft een perfect werkende glazen bol waarin de toekomst glashelder te zien is ? En welke oudgedienden zakken ver weg in de peilingen en welke nieuwkomers boeken grote, soms onverwachte successen ? "It is hard to make predictions, especially about the future" ( las ik ergens )
 12. Konincks

  Dédi's

  Mijn reactie is serieus bedoeld, Lecram. Jouw reactie daarop vind ik nogal warrig. Ik kan daar geen touw aan vastknopen, eerlijk gezegd. Dat zal wel aan mij liggen, neem ik aan. Verder een prettige zaterdagavond. Mensen op dit forum praten vaak langs elkaar heen. En wentelen zich in hun eigen gelijk. Van mij kunnen ze hun gang gaan. Ik maak me er verder niet meer druk over. Volgende onderwerp.
 13. Konincks

  Dédi's

  Prima geschreven stuk, Erik. Waarin je, goed geformuleerd, uitlegt hoe de vork in de steel zit. Ik ben indertijd lerarenopleider geweest in Amsterdam. Jij kunt zo voor de klas. De beste bijdrage van 2019 aan het forum.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...