Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Konincks

Members
 • Aantal items

  60
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Konincks

 • Verjaardag 03-05-1948

Profile Information

 • Locatie
  Alkmaar Nederland
 • Interesses
  Strips o.a. BE :Robbedoes tijdschrift, Kuifje tijdschrift, vnl voor 1970. Met name Herge, Macherot, Jacobs, Tibet, Franquin, Jije, Peyo, Morris. ook nog Willy Linthout en Urbanus alsmede Dirk Stallaert. NL : Windig en de Jong, Kresse, Lo Hartog van Banda, The Tjong-Khing, Gerrit de Jager, Evert Geradts. Jaap Vegter, Hanco Kolk & Peter de Wit. USA : Martin Branner, Carl Barks, E.C. Segar, Alex Raymond, George McManus, Charles M.Schulz.

  Ook nog legio interesses op andere gebieden...

  Meer dan tien jaren bestudeer ik het geschiedkundige werk van Anatoly T. Fomenko, getiteld in de Engelstalige versie 'History : Fiction or Science' . En alle verdere berichten op zijn website. Voornamelijk in het Russisch, maar met vertalingen door Bing in het Engels, kom je een heel end...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Gepensioneerd.

Contact Methods

 • Yahoo
  Ton Konincks geboren te Delft 1948. tonkonincks@gmail.com

Recente bezoekers van dit profiel

440 profielweergaven
 1. Ik zoek uitgeknipte stroken uit kranten van Eric de Noorman. Liefst complete verhalen, maar incomplete verhalen ook welkom. En zeker ook losse afzonderlijke stripstroken in redelijk goede conditie. Ingeplakte strips kunnen ook interessant zijn. Echter de afgedrukte titels van de verhalen mogen niet ontbreken. Ton Konincks, De Kempenstraat 16, 1827aj Alkmaar Nederland. tonkonincks@gmail.com Alle kleine beetjes helpen.
 2. Top 10 van 2018

  1.Heinz Z. 2.Nino integraal. 3.Iris. 4.De smurfen integraal 2. 5 Guust integraal 14. 6.De geschiedenis van de Toonder Studio's 6. 7."Terror of the Beagle Boys". 8.Urbanus 178. 9.Dossier Zigomar BS. 10. Stripglossy 8.
 3. Hoe zou JOUW stripbeurs eruit zien?

  Het eerste gedeelte is interessant genoeg om verder uit te bouwen. Denk aan Classy hotels met Bourgondische lounges, Tafels met dure tapijten er op en daarop fancy boeken met strips, documentatieboeken en (reeds ingelijste) prenten, illustraties, tekeningen en schilderstukken. Lege werktafels ook waarop gedemonstreerd kan worden wat tekenaars uit hun mouw kunnen schudden. Paar stands met bijzonder antiquarisch materiaal. Meet en greet. Een paar inspirerende sprekers die kunnen improviseren en kunnen entertainen, ook en vooral uit de losse pols. Geen druk uitoefenende verkopers en verkoperinnen. Ruime opstelling met toch wat knusse gedeeltes. Geen gratis hapjes en drankjes! Het tweede deel met hapklare stripbrokken voor het gemene volk laten vallen. Er zijn al genoeg gelegenheden om veel voor weinig te verkopen. Die verkopers komen tegenwoordig al nauwelijks uit de kosten. Want het gemene volk koopt steeds minder papieren leesmateriaal. En koopt liever iets te snacken, bezig met zijn of haar mobieltje.
 4. Hoe zou JOUW stripbeurs eruit zien?

  Doe zelf eens een poging!
 5. Stripdagen Haarlem 2018

  Let wel, Lecram, ik reageer hier voor de lol in mijn eigen vrije tijd en ik zit mijn eigen boterhammetjes op te eten. Met verse koffie, zelf gezet. Mijn rekeningen zijn inmiddels allemaal betaald, door mijzelf. Moet ik hier onbezoldigd exploitatierekeningen gaan opstellen, die u dan weer naar believen kan goed- of afkeuren ? Ik zit niet om ondankbaar vrijwilligerswerk verlegen. Heeft meneer al een subsidioloog in dienst, of doet een buurman dat in z'n vrije tijd voor nop en onder het genot van zijn meegebrachte lunchpakketje ? Als iemand die beroemde tekenaars uit een ver land wil laten aanrukken met betaalde vliegtuigtickets en gratis hotel accommodaties, moet hij wel voor de middelen zorgen. Ga in je vrije weekend subsidiologie studeren. Hopelijk worden die cursussen gesubsidieerd.
 6. Stripdagen Haarlem 2018

  Haal dan de diverse subsidiepotten maar leeg voor die " Gasten "
 7. Stripdagen Haarlem 2018

  Bekende auteurs moeten graag naar een stripbeurs willen komen om hun werk te promoten, zonder op de exploitatierekening van de organiserende groep te drukken, anders blijven ze wat mij betreft maar lekker thuis.
 8. Stripdagen Haarlem 2018

  Ik ga niet speciaal voor tekenaars naar aantrekkelijke stripbeurzen als 'Haarlem'. Leuk dat ze er wel zijn. Dat trekt weer meer volk. Maar ik ga vooral voor oude en nieuwe stripboeken en striptijdschriften. Ik verzamel geen dedi's, originelen, posters, poppetjes en prullaria. Wel vind ik het leuk om oude kennissen te zien en te spreken. En op mijn gemakkie rond te lopen om te koekeloeren wat men allemaal te koop aanbiedt. Toch koop ik altijd meer dan ik van plan was... Ook menigmaal impulsaankopen die ik dan later weer verpats. De gezellige sfeer proeven enne...lekkere hapjes eten, daar kom ik ook voor. Als de sfeer niet aangenaam is, kom ik niet meer. Dat geldt ook voor winkels met onprettig personeel. Voorbeelden geven daarvan laat ik wijselijk achterwege.
 9. Brabant Strip Magazine

  Brabant Stripmagazine was een van de beste strippublicaties ooit. Bedankt mensen en vaarwel...
 10. Updates Stripspeciaalzaak.be

  "Drakenvertaling". Ik begrijp wat je bedoelt. Maar als het toch gaat over vertalingen, zou ik liever zeggen : "een draak van een vertaling"
 11. Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Zojuist twee pakjes ontvangen ; 1. Originele plaat van de "Alsjemaar Bekend Band!" Ontwerp van een cover, door Evert Geradts in zwart/wit. Gekocht op een catawiki-veiling. Die man kan razend mooi tekenen met een soepele lijnvoering. Genot om te zien. 2. L'Aventure des HEROIC -albums, door Thierry Martens. Editions L'AGE D'OR, 2011, HC, 264 blz. in Kleur. Prachtig boek. Met dank aan 'Kwak en Boemel' en Philippe Mouvet.
 12. Stripdagen Haarlem 2018

  Het programma ziet er heel aantrekkelijk uit. Stripschap ondersteunt ook dit festival. Prima. Het lijkt me dat het Stripschap door hen zelf georganiseerde, groot opgezette stripdagen maar moet laten vallen. En zich meer moet richten op de promotie van de strip in het algemeen en door middel van publicaties en kleinschaliger bijeenkomsten in heel Nederland in het bijzonder. Ik ga naar Haarlem, beide dagen. Vanuit Alkmaar Noord is het nog een hele reis met het openbaar vervoer. Maar eenmaal op de grote markt in Haarlem Centrum ben ik waar ik wezen wil op die dagen.
 13. Bobbedoes

  In de afgelopen 3 jaar heb ik 8 keer een kavel gekocht. In totaal iets meer dan 700 euro plus verzendkosten uitgegeven. Ik ben tevreden over de afwikkelingen. Men kan bieden op de veilingen, maar ook iets bestellen voor een vaste prijs. Genoeg goedkope en voordelige aanbiedingen. Maar er zijn ook deelnemers die wel erg veel vragen voor hun spulletjes. Blijf opletten en gebruik je verstand, voor zo ver aanwezig. Leuke site van Bobbedoes, ga eens kijken. Nee, ik heb geen aandelen in deze onderneming. En ik krijg geen provisie...
 14. Stripdagen Haarlem 2018

  In Haarlem zijn tekenaars niet echt nodig om het gezellig te maken, maar er zijn daar altijd genoeg interessante tekenaars, hoor. En uitgeverijen. En verzamelaars die spullen zoeken en/of te koop aanbieden. Binnen en buiten is genoeg te doen. Alles in het centrum Van Haarlem met kramen ook op de grote markt. Met prima restaurants en snackbars. Voor elk wat wils. Ik ga er altijd naar toe en kom er blij vandaan. Met twee volle tassen...
 15. Strips in de media

  Er wordt te veel en te lang op het scherm gelezen. Daar worden je ogen moe van. Lezen uit de krant of uit een boek daarna vereist dan weer een andere instelling. De ogen moeten opnieuw accommoderen.
×