Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Konincks

Members
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

213 profielweergaven
 1. Vandaag Gekocht

  Beste Linthout, ik blijf het toch een heel mooi boek vinden, ook al ontbreken er jammer genoeg een paar repro's van originelen. En die vlekken hinderen mij niet echt. Overigens, ik kan wel lachen om Guust. En surprise, surprise, ik kan ook hardop schaterlachen om Urbanus. Ik kocht laatst een tiental vroege tweedehands Urbanusboeken. Sommige met vlekjes en scheurtjes en namen, maar dat vond ik ook niet erg. Ik heb toch veel plezier beleeft aan die boeken. En Heinz vind ik ook reuze leuk. U staat in mijn top drie van favoriete humor series. Dat u het Spiroukaftenboek maar niks vindt, vind ik interessant om te horen. Misschien heeft u strikt genomen formeel wel gelijk, maar informeel blijf ik losjes mijn eigen mening koesteren en ga ik morgen nog eens het hele boek doornemen. Ook om eens nauwlettend de vlekken en de weglatingen te tellen. Gewoon voor de sport...
 2. Vandaag Gekocht

  Zojuist gebracht met een busje: TOUTES LES COUVERTURES DES RECUEILS DU JOURNAL DE SPIROU PAR FRANQUIN. Gekocht via een shop op catawiki voor 30 euro plus 6,95 verzendkosten. Werkelijk schitterend boek. Beschrijving in de catawiki catalogus. Geen geld voor zo'n prachtige uitgave.
 3. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Het stripschip van het stropschap is al een tijdje geleden gestrand op stroeve zandbanken en zal alleen door krachtige hulp vlot getrokken kunnen worden. Ik blijf uit de buurt. Ze zoeken het maar uit. Ik heb er al jaren niks meer te zoeken.
 4. Vandaag Gekocht

  Vooruitgang hier is vaak achteruitgang daar. Vooruit ! riep de vrouw toen haar man aan het stuur net tot stilstand was gekomen vlak voor het ravijn. Op haar toverdoosje had ze gezien dat de shop met aanbiedingen over een paar minuten ging sluiten. Het verhaal vertelt verder niet of hij alsnog gas gaf ...
 5. Strips van vroeger vs. de strips van nu

  Navolgers van Morris, Franquin, Macherot, Peyo en Barks, leveren voor mij vaak een gevoel van gemis op. Maar zoals Windig&De jong de figuur Donald Duck in een parodie een ander aanzien hebben gegeven en rond hebben laten springen, stemt mij tot vreugde en plezier. Dan smaakt mijn biertje wel dubbel zo lekker.
 6. Strips van vroeger vs. de strips van nu

  Ik lees deze draad met veel belangstelling. Het is mij een waar genoegen. Er worden zeer belangwekkende opinies geventileerd. Eigenlijk zouden deze zaken in een blad als Stripschrift aan de orde moeten komen, maar ja, dat blad is niet geinteresseerd in de opinies van diverse stripliefhebbers en zeker niet in de beweegredenen van gewone verzamelaars in de provincie. Stripnieuws doet zijn naam wel eer aan en dat blad heeft ook niet zoveel pretenties. Stripnieuws levert best wel leuk stripnieuws, maar het Stripschap kan wat mij betreft wel ontbonden worden, want de doelstellingen zijn na vijftig jaar inmiddels achterhaald en minder relevant. Ik treur nog om het heengaan van Brabant Strip Magazine, maar kop op zeg ik dan tegen mezelf; De Getekende Reep functioneert nog goed en laten we deze site in ere houden. Groeten van Ton Konincks uit Kaasstad Alkmaar, liefhebber van leuke en/of mooie strips, uit de oude doos of recent geproduceerd. Zeker honderd stripseries vind ik prima, maar de meeste strips vind ik niet veel aan of bar slecht (zoals Elsje bijvoorbeeld). Maar daar hoeft niemand zich iets van aan te trekken.
 7. Robbedoes bundelingen - Microverhalen

  Ik vind de reacties hartverwarmend. Ik heb zo vaak onvolledige albums aangetroffen, maar inderdaad, het gaat er om wat er wel instaat.
 8. Robbedoes bundelingen - Microverhalen

  Als je opgeeft welke verzamelalbums je hebt gekocht ( de nummers op de ruggen) dan kan ik voor je opzoeken welke microverhalen er in de albums behoren te zitten. Maar vaak zijn die microverhalen er al uit gesloopt... Op catawiki kun je in de rubriek Strips zoeken naar 'microverhalen'. Daar hebben alle microverhalen een nummer en een titel en ook nog een beschrijving. Ik heb de Robbedoes Almanak uit 1986 met zeer veel bruikbare bibliografische gegevens van Robbedoes weekblad.
 9. Robbedoes bundelingen - Microverhalen

  Kijken of alle middenpagina's van elk nummer er in zitten. En controleren met behulp van de lijst microverhalen in de 'Robbedoes Almanak' 1986 van Danny Dewilde en Frank Hardies. Nog wel een klusje te doen...
 10. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Wat een onzin toch zo'n zwevende indiaan op ingekleurd papier. Ik zou wel graag een echte indiaan zien die een demonstratie zweven geeft op de stripdagen. De toegang voor niet-leden schijnt 20 euro te zijn. Dan mag je toch iets echt spectaculairs verwachten. In ieder geval meer dan de herhaling van de herhaling van iemand in een slechtgelijkende Bommelvermomming.
 11. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Een goede detective kan uit het verhaal destilleren wanneer ongeveer de puber met Urbanus een kroketje deelde. Bijvoorbeeld wanneer werd die speciale uitgave uitgebracht (een special limited edition) en andere 'circumstantial evidence' Neen, ik ben die puber niet... ( Maar misschien kan iemand een nieuwe aparte topic aanmaken over herinneringen aan voorbije stripdagen, want dit topic gaat over de komende stripdagen, zie ik in de titel...)
 12. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Dank Tweetie voor dit spannende verhaal. Het einde is nogal triest met de overstroming in de berging van de stripboeken. Maar de herinnering is blijven leven. Daarom kunnen we het relaas van een echte stripliefhebber lezen. Het stuk is trouwens heel goed geschreven. Ben wel benieuwd hoe het verder ging met de hoofdpersoon.
 13. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Hartelijk dank voor het filmpje! Graag ook foto's van verzamelaars, verkopers, tekenaars, bestuursleden van het Stripschap (al of niet in beschonken toestand) redactieleden van Stripschrift, schrijvers over strips en sfeerfoto's van het Turfschip, de zalen binnen en de gevels aan de buitenkant. Voor veel stripliefhebbers was het waarlijk een pelgrimsoord waar je ook weer vrienden en kennissen kon ontmoeten.
 14. Stripdagen 2018 en Dutch Comic Con

  Het Turfschip was de mooiste stripbeurs ooit. Zijn daarvan foto's te zien op internet?
 15. Vandaag Gekocht

  De folie is uiteraard ter bescherming van het boek. Om het boek te consumeren moet je de folie verwijderen. Ja toch, niet dan? Zit niets anders op. De integrales van Guust zijn mooie en leuke uitgaves, maar 'de eerste drukken' van de gags staan in de afleveringen van Robbedoes weekblad. De gags waren een integraal onderdeel van het tijdschrift. Daar kwamen ze m.i. het meest tot hun recht. Op een plekje van een pagina. Nieuw ingekleurde en nieuw beletterde cartoons en strips zijn heruitgaves in gewijzigde vorm. Eigenlijk bewerkingen en andere versies. Die kunnen best wel heel leuk en waardevol zijn, maar ik geef de voorkeur als ik wil genieten van Guust aan de weekbladen en de eerste album uitgaves. Maar misschien is dat allemaal ingegeven door jeugdsentiment... Overigens, alle integrales van Guust heb ik zo snel mogelijk aangeschaft en ik ben er toch weer blij mee. Ik vind alle versies van Guust interessant, ook de verschrikkelijk verminkte afdrukken indertijd in Sjors...
×