Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Konincks

Members
 • Aantal items

  100
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Konincks

 • Verjaardag 03-05-1948

Profile Information

 • Locatie
  Alkmaar Nederland
 • Interesses
  Strips o.a. BE :Robbedoes tijdschrift, Kuifje tijdschrift, vnl voor 1970. Met name Herge, Macherot, Jacobs, Tibet, Franquin, Jije, Peyo, Morris. ook nog Willy Linthout en Urbanus alsmede Dirk Stallaert. NL : Windig en de Jong, Kresse, Lo Hartog van Banda, The Tjong-Khing, Gerrit de Jager, Evert Geradts. Jaap Vegter, Hanco Kolk & Peter de Wit. USA : Martin Branner, Carl Barks, E.C. Segar, Alex Raymond, George McManus, Charles M.Schulz.

  Ook nog legio interesses op andere gebieden...

  Meer dan tien jaren bestudeer ik het geschiedkundige werk van Anatoly T. Fomenko, getiteld in de Engelstalige versie 'History : Fiction or Science' . En alle verdere berichten op zijn website. Voornamelijk in het Russisch, maar met vertalingen door Bing in het Engels, kom je een heel end...
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Gepensioneerd.

Contact Methods

 • Yahoo
  Ton Konincks geboren te Delft 1948. tonkonincks@gmail.com

Recente bezoekers van dit profiel

629 profielweergaven
 1. Konincks

  Eric de Noorman stroken uit de krant gevraagd

  Inmiddels ben ik in bezit gekomen van een aantal (bijna complete) verhalen uit De Nieuwe Haarlemsche courant. Vanaf Het Geheim van de Drakkar t/m De De Witte Raaf. Vanaf 22-08-1952 t/m 1 october 1954. Matla Katalogus V26 t/m V32. Ik blijf belangstelling houden voor nog meer kranteknipsels uit verschillende kranten.
 2. De lokale jeugd ? Dat zijn bijna altijd etterbakken van elders. Stiekeme lui die alles in het geniep doen. Lafaards en griezels ! 's Nachts gaan ze gebouwen en muren bekladden. Vooral langs het spoor.
 3. Konincks

  Stallaert tekent K3 ?

  Ik ben een fan van Dirk Stallaert. De mooiste scene door hem getekend vind ik als Plankgas en Plastronneke De Rode Ridder gingen naspelen. Ik rolde zowat van mijn stoeltje. Laat hem lekker K3 tekenen, dat gaat goed komen !
 4. Konincks

  Stallaert tekent K3 ?

  Na dit K3 project van minstens 10 albums gaat Dirk op verzoek van de bejaardenbond een serie maken over irritante grijsaards die vinden dat ze een goede smaak hebben en een voorbeeld voor de jeugd zijn...
 5. Konincks

  Stallaert tekent K3 ?

  Is K3 minder dan Suske en Wiske ? Ik vind Dirk Stallaert een heel goede striptekenaar. Vooruit Dirk, maak een leuke reeks !
 6. Konincks

  Stripspeciaalzaak.be

  Matla wilde het perse aan het KB verkopen. Maar het KB wilde het voor een grijpstuiver. Ik heb Hans aangeraden die dwanggedachte op te geven en zijn verzameling op te splitsen in behapbare kavels. Met het vooruitzicht dat hij dan binnen kortere of langere tijd goed geld kan vangen. Het doet pijn om te ervaren dat je opgebouwde droomhuisje steen voor steen afgebroken wordt. Nou en ? Wake up Hans and start cashing out. En geef je naaste familieleden ook hun deel waar ze recht op hebben. En nu aan het werk. Alles te koop voor de hoogste bieder. Verzamelen en opkopen ging je goed af. Uitponden is de andere kant van de medaille. Goed uitponden vereist ook vakkennis en kan je toch weer status, prestige en de broodnodige poen opleveren.
 7. Konincks

  Stripspeciaalzaak.be

  Nou, dat 'de strip uitsterft' , daar kan ik me echt niet druk over maken. Er zijn ergere dingen in de wereld. En dat vrijwel niemand meer de grappen van een Gijsje Goochem kan waarderen, of dat iemand Eric de Noorman een achterhaalde verdwaasde sukkel vindt met zijn verloren koninkrijk in die zwart/wit oblongboekjes, vind ik best wel interessant en vermakelijk om te lezen. Commentaren over- en besprekingen van strips lees ik graag, ook als ik het met de strekking van het betoog helemaal niet eens ben. Ongeveer 100 verschillende strips vind ik de moeite waard, maar de rest zal mij worst wezen. Het merendeel van alle strips en comics is niet aan mij besteed. Wat betreft muziekregistraties en teeveeseries idem dito. Ik ben geen lid van een partij ter bestrijding van alles en iedereen. 'La waaien' zei mijn oude vader zaliger, als hem om zijn mening gevraagd werd
 8. Konincks

  Stripspeciaalzaak.be

  Waarom moeten kinderen, tieners en andere groepen zo nodig aan de strips, de postzegels, de energie drankjes ? Om maar wat te noemen. Voor mij hoeft dat allemaal niet. Maar producenten en winkels willen hun handel verkopen, ook via acties en reclames. Eventueel desnoods word het door de strot geduwd en deug je eigenlijk niet als je niet meedoet. Als je niet mee doet, houd je lekker je centjes in je zak. Zodat je geld beschikbaar houdt voor nuttiger zaken...
 9. Konincks

  Op zoek

  In welk nummer van de Robbedoes stond dat artikel over de Oud-Saksische taal ? Een voorbeeldje dat gegeven werd van die oude taal kan ik me nog herinneren : OK WIR SKALLEN GOTE GEFROENDS BIN Of die oude Saksen, Saksers, Sachsen of Saxons zo spraken, waag ik te betwijfelen Maar ik vond het artikel interessant, het besloeg ongeveer een kwart pagina.
 10. Konincks

  Robbedoes weekblad

  In nummer1246 uit 1962 alleen de twee laatste pagina's van 'Vliegende tijgers tegen Piraten' Platen 43 en 44 einde. Geen vooraankondigingen Jerry Spring en Lucky Luke, wel van de Sliert in 1246. Vooraankondiging Jerry Spring in nummer 1251. Geen vooraankondiging Lucky Luke verhaal 'De Daltons in de Blizzard' gevonden. (begin verhaal in nummer 1256)
 11. Konincks

  Originelen

  Arman en Ilva is stripkunst van de bovenste plank.
 12. Konincks

  De galerie van Franquin

  Heel knap, maar ook geen echte Franquin...
 13. Konincks

  De galerie van Franquin

  Ik blijf er bij dat deze prent niet van de hand van Franquin zelf is. Of iemand daar kwaad over wordt zal mij een zorg zijn...
 14. Konincks

  Strips in de media

  In de KB beter geen particuliere snuffelaars toelaten bij die kostbare boeken en tijdschriften. In de jaren zeventig heeft een onverlaat met een schaartje alle Tom Poes afleveringen uit de leggers met De Telegraaf uit de oorlog uitgeknipt en mee naar huis genomen. Uit bibliotheken en musea wordt regelmatig gestolen door mensen uit het publiek, de bezoekers en ook door medewerkers. Maar die laatste groep is ook handig op het gebied van verduisteringen. Maar ik vertel niks nieuws. Ik zelf zal nooit iets schenken aan welk museum dan ooit. Ook niet verkopen. Wel op een veiling waar de hoogste bieder er met de buit van door kan gaan, als er netjes voor betaald is.
 15. Konincks

  Hans Kresse

  Kresse heeft in zijn leven zeer veel geproduceerd. Vaak prachtige tekeningen en stripverhalen. Ook illustraties in allerlei genres, soorten en maten. Briljant werk wisselde hij af met haast- en routine werk dat niet bijzonder mooi was. Ik zelf als Eric liefhebber vond na het verhaal 'De zwarte Piraat (boekje uit 1959) het vervolg steeds minder worden. Kresse verrichtte topprestaties, maar soms maakte hij prutswerk. Edoch, hij is een van de werkelijk groten van de Nederlandse strip. Maar in het buitenland, misschien met uitzondering van Belgie, is de bekendheid en waardering niet zo groot. Voor mij evenwel blijft hij een van de grootmeesters op illustratiegebied. In ieder geval beter dan Picasso om maar eens een zwaar overschatte kunstenaar te noemen. Dat prentwerk zou ik niet aan de muur willen hebben. Hoewel, als ik werk van Picasso goedkoop zou kunnen bemachtigen, zou ik het snel en duur gaan verkopen voor twee keer de helft...
×