Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Konincks

Members
 • Aantal items

  151
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Konincks

 • Verjaardag 03-05-1948

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.450 profielweergaven
 1. Konincks

  voorlezen

  Goed voorlezen vereist een hoop voorbereiding en veel oefening en vooral geduld. Vergelijkbaar met iets uitleggen aan anderen of iemand danslessen geven. Als je iets wilt voorlezen moet je de tekst zelf minstens drie keer hardop uitgesproken hebben. De helft van de mensen op radio of tv moet eerst maar eens spraaklessen nemen.
 2. Krasse knarren vond ik een afknapper van jewelste. Netjes verpakt alle vijf de eerste delen in een keer verkocht via mijn catawiki shop . De koper was er blij mee. Ik blij met minder dan de helft van de aanschafprijs. Iedereen tevreden. Mooi toch. Kon ik weer een rondje geven.
 3. Man in het hokje : Ticket to ride
 4. De Kuifje edities vergelijken en de verschillen noteren is best een leuke klus. Ik heb dat in mijn eentje al gedaan voor de verschillende edities van Robbedoes (tijdschrift) Ik mis nog maar een tiental nummers. Maar er zijn maar heel weinig mensen die er belangstelling voor hebben. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de Kuifje edities. Vaak zijn de verschillen over het algemeen vrij gering. Bij een klein gedeelte wel saillante verschillen. Maar om daar nu het catalogus van te maken... Ik koop toch een exemplaartje, omdat ik zo iets wel leuk vind. Maar hoeveel mensen zullen dat doen ? Enne, bij Catawiki in de catalogus geen volledige scheiding van de Robbedoes edities. ( Bij Kuifje al helemaal niet ) Hoogstens worden de verschillende edities aangegeven door een a. of een b. En alles door elkaar. Mij kan het na al die jaren niks meer schelen dat het een ( ook nog onvolledige- ) janboel blijft. De blaadjes lezen blijf ik overigens een leuke bezigheid vinden.
 5. Dit slecht geschreven stuk in de 9eKunst biedt geen aanzet tot verbetering van wat dan ook. Hoop vaag gewauwel. Net als in de zaterdagnummers van de NRC of Volkskrant. Lees dat stuk voor en de toehoorders vallen halverwege in slaap. Ik ben nu toe aan mijn tweede bak koffie...
 6. Konincks

  Catawiki Zaagdraad

  Daarom zijn goede beschrijvingen van 'Collectables' zo belangrijk. En waarschuwingen dat van bepaalde items 'vervalsingen' en 'namaak' in omloop zijn gebracht. Denk maar eens aan militaire onderscheidingstekens die nauwelijks van echte originelen te onderscheiden zijn. Als men niet weet waarop men moet letten. Originele catalogi bijvoorbeeld en promotie materiaal, zoals advertenties afkomstig van de producenten zelf zijn heel belangrijk. Ook prima foto's van onbeschadigde stukken zoals bij Munten, Postzegels, Horloges, Dinky Toys en Strips, om maar enige rubrieken te noemen. Verzamelaars willen graag kostbaar materiaal vergaren, maar aandachtig bestuderen van bestaande documentatie en informatie schiet er vaak bij in. Bijvoorbeeld bij munten en penningen. Ik heb jaren lang in die wereld rond gekeken. Hoge prijzen werden geboden voor kavels met lovende teksten van verkopers. Maar geld neertellen om een schat van documentatie (o.a handboeken en catalogi met prima afbeeldingen) over munten te vergaren... Dat doen ze liever niet. Daar zijn die goedgelovigen met te veel geld en te weinig kennis op die gebieden te lui en te dom voor. Maar wel klagen als blijkt bij latere verkoop dat ze indertijd licht of zwaar genept zijn...
 7. Coq-au-vin. Engelse vertaling in een scene van Blackadder : A cock driven over by a van
 8. Konincks

  Originelen

  Ik moest even goed kijken, maar deze zwierige prent is werkelijk schitterend ! Verrassend, alsof je een cadeautje uitpakt...
 9. Wat zijn de effecten van de corona crisis op het dagelijkse leven en het gedrag van individuen en groepen ? Voer voor sociale wetenschappers van allerlei pluimage. Die maken waarschijnlijk overuren of denken 'het zal wel los lopen' of alles wat daar tussenin kan zitten, liggen, staan of hangen. Wat voor invloed hebben de gebeurtenissen op bijvoorbeeld 'de sportwereld' en 'culturele manifestaties' ? Bijvoorbeeld : als je niet naar sport tempels kan en er is minder voetbal op de buis, wat doe dan om je te vermaken ? Boeken lezen, strips lezen die nog ongelezen in kasten en dozen wachten ? Ga je spelletjes spelen zoals schaken, dammen of pokeren ? Of ga je spullen van zolder halen om op de rommelmarkt te verkopen ? Om van de opbrengst WC papier te kopen bij Albert Heijn, op de zwarte markt of bij een papier woekeraar De nieuwe situaties bieden veel beperkingen, maar ook mogelijkheden. Hoe zit het met de stripwereld; de stripliefhebbers, de stripverzamelaars, de stripmakers, de stripuitgevers, de striphandelaars ? Tot zover de zondagmorgen overdenking van een nog slaperige stripconsument.
 10. Van 29 Mei t/m 7 Juni. Gaat dat zien !
 11. In Bergen (Noord Holland) hadden de heiligen die buiten tegen de R.K. kerkmuur aan stonden een afdakje boven hun hoofd vanwege de vogelpoep. Voor een standbeeld van de Heer Bonte een uitkomst...
 12. Als het nieuwe stripblad met van die glimmende bladzijden is... En met van die kleine dunne lettertjes, dan zal ik het zeker niet kopen. Ik gruw van die 'Glossy magazines' met vage steunkleuren achter de fantasieloos volgepropte kolommen met platte tekst En van die harde steriele standaard inkleuringen die het kijkplezier bederven. Alsof je op een computerscherm zit te kijken naar plastieken vissen in een aquarium. Ik koop liever goed verzorgde albums met scherpe afdrukken op zacht papier. Maar ja, ieder zijn meug.
 13. De voorstelling van Paul Illegems en Jef Meert heb ik indertijd gezien bij Stripantiquariaat Stripwinkel en Galerie Lambiek in Amsterdam. Zo'n 40 jaar geleden inderdaad. Het prachtige gedicht 'Vorkjes' werd plechtig voorgedragen. We rolden bijkans om van het lachen. Het relaas van de teloorgang van een gebruikt frietverketje. Hilarisch ! Kees Kousemaker verstrekte gratis bier, daar was hij nooit zuinig mee. Er was ook een reizende tentoonstelling te zien van een enorme verzameling frietvorkjes in allerlei kleuren, formaten en materialen. Vanmorgen een exemplaartje ontvangen via de post van het boekje 'Frieten bakken' waarin het gedicht is afgedrukt. (Op de voorkant staat als schrijver 'Paul Ilegems') Wat bibliografische gegevens : Uitgeverij "De Stichting" te Antwerpen, 1981. Distributie Nederland : Uitgeverij DRUKWERK, Amsterdam. Integraal fonds bij C.B.Culemborg. Slappe knalgele kaft, 24 bladzijden, 14 x 21 cm. Met leuke foto op de achterkant van vier mensen die voor een fritkot lekker staan te smullen.
 14. Over bla bla gesproken, de verkoopcijfers van ene Vincent van Gogh waren ook niet zo hoog tijdens zijn leven.
 15. Claire was een van de meest opmerkelijke stripmakers. Ik las jaren terug 'Alfred de Wees' in de PEP. Het verhaal 'Een eenzame winterdag is nog eenzamer' in nummer 23 van 1972, vers van de pers, maakte op mij een werkelijk onvergetelijke indruk. Ik wist toen niet of ik moest lachen of huilen. Zeer aangrijpend. Het leven van Alfred de Wees was bepaald niet gemakkelijk, vooral niet als je als wees naar liefde en geborgenheid verlangt, maar dan getrakteerd wordt op al die verschrikkelijk boosaardige schurken om je heen... Haar stripalbums heb ik allemaal met volle aandacht gelezen. Zij was uniek in haar soort.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...