Ga naar inhoud

Red Arrow

Members
  • Aantal items

    316
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Red Arrow

  1. 6 uren geleden, Ton Konincks 1948 zei:

    Op rommelmarkten stonden dit jaar dozen vol Suske en Wiske's  voor 1 euro per stuk te wachten op kopers.

    Kinderen hebben nauwelijks belangstelling.

    En dan? Suske en Wiske is bijna tachtig jaar oud. Op diezelfde rommelmarkten liggen ook dvd's van series van de jaren tachtig. Daarvan kijkt toch niemand hoog op dat de jeugd er geen interesse voor heeft?

     

    Ik ga mijn nichtje alvast strips van nieuwe reeksen kado doen zoals Dad, De muziekdoos en De zusjes Duizendblad.

  2. Het is me ook al opgevallen dat ik meer nepmails over bestellingen krijg als ik daadwerkelijk iets online besteld heb. Of misschien is dat maar een gedacht? Ik let er natuurlijk meer op als ik daadwerkelijk iets besteld heb.

     

    Als je een specifiek emailadres geblokkeerd hebt en mails van exact datzelfde adres komen alsnog bij prioriteit, dan trekt je app op niks. Weg ermee.

     

    Je kan de Gmail-app gebruiken met een outlook-, hotmail- of iCloud-adres. Mijn moeder heeft dat, nudat ze van Apple naar Samsung is overgeschakeld. Van Gmail zeggen ze toch altijd dat de spamfilter en blocks goed werken?

  3. Op 9/3/2023 om 04:27, esteban² zei:


    Binnenkort verschijnt album 21 van de heruitgave-reeks.  Opvallend is dat het slechts één album is, waar ze normaal steeds met 2 tegelijkertijd kwamen.  Is dit dan het laatste van Dupuis?  Als je dan album 22 bij Dargaud koopt, heb je dan alles zonder dat iets ontbreekt?  Niemand die antwoorden heeft op de vragen in de quote?

    Volgens de Franse Wikipedia hadden de albums van de originele reeks soms 64, 56 of 48 pagina's. In de heruitgaves zijn er 24 albums van 44 pagina's.

     

    Als ik het goed heb, zijn de albums van 2019-heden afwisselend 64, 56 of 48 pagina's, dus dan zou ik 21 albums verwachten.

  4. Ik krijg ook altijd een raar gevoel als ik de geneeskundestudenten buiten zie roken tijdens de pauze.

     

    Ik denk niet dat ik in het middelbaar ooit iets geleerd heb over voeding. Wel in de lagere school ("de voedingsdriehoek").

     

    6 uren geleden, esteban² zei:

    Ik heb een (ex)-collega die al meer dan 20 jaar op haast niets anders dan fruit leeft, dat lijkt goed te gaan. Maar ze eet gewoon heel weinig. Als ze iets eet, is het fruit. Maar dus niet overmatig door de kleine hoeveelheden per dag. Toch zou ik 't zelf niet doen. Maar goed: "Elke mens is anders en ieder geval moet individueel bekeken worden." is ook een waarheid als een koe.

    Wat moet ik me daarbij voorstellen? Geen groenten, geen vlees, geen peulvruchten? Dat klinkt als een eetstoornis. Die moet een enorm tekort hebben aan verschillende vitamines, mineralen en eiwitten.

  5. Op 4/8/2023 om 20:54, esteban² zei:


    Ik denk niet dat BobFish letterlijk stelt dat fruit ongezond is, wel dat (zoals hij aangeeft) een zogenaamde fruitverslaving niet heel erg gezond is. De ene fruitsoort is de andere niet. Wie elke dag veel te veel bepaald fruit eet, krijgt mogelijk ook problemen. Van een teveel aan fructose kun je ook diabetes kweken. Die gezonde suikers kunnen dan wel ongezond worden.

    Een normaal mens eet niet te veel fruit. De vezels zwellen in je maag en zorgen ervoor dat je "vol" zit. Vergelijk dat dan met een glas cola (of andere vloeibare suikers): veel calorieën en weinig vezels, je drinkt calorieën zonder dat het vult. Als je dat veel drinkt, ontregel je je hongerhormonen (ghreline etc.) en weet je lichaam nog slecht wanneer het géén honger heeft.

     

    Mijn professor voeding had een lichte hekel aan calorierijke drank. Hij werkte met mensen met overgewicht en anorexia en frisdrank/energy drinks/Starbucks is meestal hetgene dat hun lichaam ontregelt. Van hamburgers, koekjes etc. zag hij het nut in: het leert mensen graag eten en dat is ook belangrijk (anorexia wil je ook niet).

     

    Maar goed, sommige mensen drinken tegenwoordig zelfs te veel water (en sterven daaraan). Een waterverslaving, door reclame van Evian (etc.) no doubt. Dus ik geloof ook wel dat een fruitverslaving bestaat.

    Op 4/8/2023 om 20:54, esteban² zei:

     

     

  6. Ik snap niet dat iemand hier denkt dat fruit ongezond is... Water, vitamines, vezels en (relatief weinig) koolhydraten, meer zit er niet in. En koolhydraten heb je nodig (met mate).

     

    Ik eet meestal hetzelfde fruit: bananen, appels (Gala, Jonagold, Jazz, Golden) en in de zomer blauwe bessen.

     

    Ik eet ook graag ananas, honingmeloen en granaatappel, maar dan denk ik altijd: pfff, zoveel werk. En dan grijp ik toch maar weer naar een appel 😬 Ik heb nochtans geleerd hoe je een granaatappel sneller ontpit (link). En een ananas snijden is ook niet veel werk als je alles in één keer doet.

     

    Braambessen zijn ook heerlijk en zo mooi, maar wel enorm duur.

     

    Ik eet de meeste groentes graag. Enkele favorieten: knolselder, bloemkool, witte kool, spitskool (maar geen groene kool, bah!), gestoofde broccoli, sowieso alle gewokte groentes...

     

    Ik eet al 10 jaar geen melk meer, om lange toiletbezoeken te mijden.

  7. In sommige landen (Bosnië en Herzegovina, Servië en Kosovo) gebruikt men zowel Cyrillische als Latijnse letters. In Oekraïne is dat niet het geval. Dat wil niet zeggen dat ze het niet zal kunnen lezen, maar waarschijnlijk zal ze er langer over moeten doen.

     

    Mijn moeder kan vloeiend gesproken dialect en geschreven Nederlands, maar kan haar eigen dialect niet lezen en moet aan mij vragen het voor te lezen (terwijl ik slecht dialect kan). Ik kan me voorstellen dat dat voor sommige Oekraïeners ook geldt met Oekraïens met Latijnse letters. Zelfs al kunnen ze Engels lezen, dan wil dat niet per se zeggen dat ze ook Oekraïens met Latijnse letters kan lezen. En zelfs al lukt het toch, dan gaat het waarschijnlijk traag.

     

    Probeer via Google Translate altijd naar of van het Engels te vertalen, anders krijg je soms nonsens.

  8. 7 uren geleden, Michie zei:

    Op dit soort momenten baal ik dat ik geen Japans kan lezen. Momenteel ben ik in Japan en nieuwe manga kosten 400 yen. Tweedehands vaak minder dan 110 yen. Omgerekend 3 euro tot 70 cent. 

     

    Plus je hoeft niet 30 jaar te wachten op een nieuw deel. Niet geïnteresseerd in nieuwe reeksen? Voor minder dan 100 euro kun je vrijwel het hele oeuvre van Tezuka kopen. Wellicht de beste tekenaar ooit 

    Je kan altijd Japans leren lezen, maar de tijd die je daarvoor nodig hebt, is ook een kost. En vergeet ook de enorme verzendingskosten niet.

     

    Franstalige manga's zijn een goed alternatief. Een heel groot aanbod, je moet niet lang wachten op vertalingen en de prijs valt mee (7 of 8 euro, geen verzendingskosten).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...