Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Ambreville

Members
 • Aantal items

  1.273
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door Ambreville

 1. Ambreville

  Integrales

  Grenier, Rochette, créty, carvalho,... Keuze genoeg. DL was een grootmeester, daar is geen twijfel over. Hij nam de stijl van Hampson over, verbeterde die met een traditie van Victoria comics covers,en voegde tonnen fantasie toe die de zwakke trigie-scenarios optilden. Zeker een kandidaat G.O.A.T; in dat genre, maar niet de enige.
 2. Ambreville

  Integrales

  Over het tekenwerk is geen enkele discussie. Voor het tweede deel van je statement, wandel eens binnen bij Forbidden Zone of Multi BD of een grote Cora. Het bulkt van het talent op het moment.
 3. Ambreville

  Integrales

  Die kans is verkeken denk ik. Er zijn momenteel te veel goede sf series in het frans om oud werk te vertalen.
 4. The great silence van Sergio Corbucci uit 1968.
 5. Ambreville

  Dédi's

  De Cuneo-buit uit Hanret. Een dédi en wat tekeningen.
 6. Ambreville

  Dédi's

  Mijn favoriete Nero-karakters
 7. Ambreville

  Integrales

  met deze info zou (zal) ik op de Engelse wachten. https://www.bleedingcool.com/2019/05/20/rebellion-don-lawrence-trigan-empire-full/ https://www.bleedingcool.com/2019/05/24/the-trigan-empire-to-be-a-tv-show-from-rebellion/
 8. Ambreville

  Originelen

  Nog een souveniertje uit Hanret van Turf. A4'tje. http://2dg.me/2j4z
 9. Heeft er iemand lezersbrieven uit die tijd of hoe werkte dat voor Twitter?
 10. Lijkt een populair discussie-album te zijn
 11. Ambreville

  Integrales

  Ik heb de eerste drie van die DL collectie. De cover is gewoonweg prachtig. Het dossier is goed, maar de strip zelf zijn gewone paginas op een te groot blad. Dat doet raar aan. Ik denk wel te gaan voor de nieuwe uitgave.
 12. Volgens diverse sites zou er een serie moeten sneuvelen in die periode. Na tussenkomst van Biddeloo is het Biggles geworden. Er zijn hier mensen die daar veel meer over weten denk ik.
 13. De RR had vroeger ook aankondiginsstrookjes. Het zou leuk zijn om die erbij te vinden (in de club) en daarna op Wikipedia up te daten.
 14. Is dit niet één van de eerste albums waar ooit een continuiteit werd veranderd. Dwz. Daarvoor was het Johan komt aan, beleeft avontuur, en op het einde en begin van volgend album zijn we weer terug naar af. Hier sterven hoofdpersonnages. Games of Thrones in 1969.
 15. Het eerste albumtopic staat in het club-forum. 'De laatste droom'. Lijkt een interessant beginpunt omdat dit het einde van een vorig tijdperk is en zowat het einde van Johan had kunnen zijn. En Lancelot was blond.
 16. Het verhaal (Wikipedia) Bahaal, de Prins der Duisternis slaagt erin het zwaard Excalibur van Koning Arthur te stelen. De Rode Ridder en Lancelot worden eropuit gestuurd om het terug te veroveren. De ridders dringen ongemerkt de burcht van Bahaal binnen en Johan kan verhinderen dat Bahaal het zwaard vernietigt. Ze vinden het zwaard en brengen het terug naar Camelot. Een groot leger onder leiding van Bahaal trekt nu ten strijde en Koning Arthur rijdt hem met zijn leger tegemoet. De koning geeft ridder Lancelot het bevel om over zijn vrouw Guinevere te waken maar hij kan niet verijdelen dat ze sterft door giftige dampen uit een vaas die aan Bahaal behoorde. Arthur ontvangt de boodschap van de dood van zijn gemalin net voor de strijd maar tracht de veldslag te vermijden door Bahaal uit te dagen voor een persoonlijk duel. Maar vooraleer dit duel kan beginnen stormt het leger van Bahaal naar voor waardoor een veldslag onvermijdelijk is. Tijdens de strijd komen Arthur en Bahaal tegenover elkaar te staan en wordt de Prins der Duisternis dodelijk gewond door de koning. Met zijn laatste krachten kan deze net voor hij sterft Koning Arthur doden. Het leger van Koning Arthur wint de strijd maar het einde van het tijdperk van de Ronde Tafel is aangebroken. Over het album Het was de bedoeling dat in dit album Johan stierf en de reeks zou stopgezet worden. Zowel de krantenlezers als Karel Biddeloo konden Willy Vandersteen overtuigen toch verder te gaan. Dit lijkt dus een interessant album in de groei van Karel Biddeloo om dit forum te starten. Vul aan, voeg weetjes toe, discussieer en neem eens van de gelegenheid gebruik om het verhaal eens te herlezen.
 17. Melisande/Melusine aan het herlezen tot aan nummer 27. Ik zit nu op 20. Het is wel enorm leuk hoe Clarke en Gilson erin slagen om gags in een groter verhaal te gieten. Het album waarin een stokoude vampier-voorvader van Mijnheer op bezoek komt en door de zusjes (dan nog nichtjes) om zeep wordt geholpen en de daaropvolgende pogingen om hem te repareren is ronduit hilarisch.
 18. Ambreville

  Originelen

  Ja, het is een soort van vervolg waarin slachtoffers een jacht op Zaroff organiseren.
 19. Ambreville

  Originelen

  Ongeplande Miville uit Hanret https://www.2dgalleries.com/art/zaroff-fiona-118000
 20. En te beginnen aan nr 37. Waar Biddeloo zijn eerste stappen zette op de RR als studio-lid.
 21. Ga uw gang. Ik zou het wel zachtjesaan doen. Een thread opstarten voor een album, en als het uitgepraat geraakt pas naar de volgende gaan.
 22. Yorimoto met de looks van Toshiro Mifune was inderdaad een goed karakter. Eigenlijk zouden we eens wat eigen dossierkes moeten maken met de RR kennis hier op de Reep. Bv. geleidelijk aan threads aanmaken per album (begin met Biddeloo) en dan aanvullen met wat je daarover wil delen. Doet er iemand mee?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...