Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Ambreville

Members
 • Aantal items

  1.339
 • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door Ambreville

 1. Ambreville

  Integrales

  Met kortverhalen 20 delen? Laat maar zitten, ik houd het op de DM boek van Tibet voor mijn dossiers.
 2. Ambreville

  Integrales

  Heilige huisjes...
 3. Mélusine was van Gilson tot ergens rond de 20 Clarke solo ging. Voor mij mogen die series (op Mélusine na) gerust uitdoven. Het punt was dat de manier waarop en de communicatie daarrond afgrijselijk slecht was. Geef ze elk hun moment in de glorie met hetzelfde uitdoofscenario.
 4. Het is wel een beetje durven om op het moment dat de Franse stripwereld ijvert voor een betere verloning, om dan tekenaars aan de deur te zetten onder het motto dat nieuwe contracten goedkoper zijn. Eigenlijk is dit gewoonweg slechte communicatie. Waarom het einde van een reeks communiceren als je voor sommige reeksen nog zeker twee albums gaat uitbrengen. Doe het individueel en hype enkel het laatste album extra. De albumverkoop zal het niet zijn. Die is gewoonweg goed. Pierre Tombal, Melusine, Vrouwen in het wit en zelfs Aria liggen prominent in de rekken in het Frans als er eentje uitkomen. De humorstrips waren wel niet meer zo scherp. Hetzelfde fenomeen zie je bij een soap die lang loopt en waar gelachten wordt uit gewoonte, maar ze deugden wel. Hardy trekt zijn serie omhoog alleen al met zijn tekenstijl. Clarke heeft een uniek talent voor running jokes dat pas in de laatste Mélusines echt tot zijn recht kwam. Proberen ze hier een soort van dupuis-reboot effect te krijgen zoals DC of Marvel om de paar jaar nieuwe teams aankondigen en een reset van de continuiteit. Dan nog communiceer je niet dat je vorige generatie fin de parcours is. Absoluut respectloos om Cauvin, Bercovici, Bédu, Hardy, Weyland en Clarke op een hoopje has-beens te gooien. Grappig is wel dat de nieuwe hoogtepunten zoals Frnck, Harmony en Magic 7 al in vertaling stopgezet zijn. Imbattable begint pas, maar hoeveel albums kan je daarmee vullen voordat het afgezaagd wordt? Zeker in de vlaamse markt is het een gok op alternatieven die er nog niet staan. Goed dat de dames en G.Raf nog een tijdje voor inkomsten gaan zorgen. Papelier komt van l'Oreal. Hij zal nog moeten leren dat strips een even sentimentele waarde kunnen hebben als parfum. Enfin. Ik hoop dat Hardy zich nu nog eens echt laat gaan voor een serie waarvan Lulu en Sucette het schaamrood op de wangen gaan krijgen. Mijn exemplaar van l'irrévérence X is al besteld in afwachting.
 5. 1. er is een heel vage, heel flauwe link tussen deze film en Agatha Christie 2. Rosinski 3. Rechts de ogen van de hoofdrolspeler. Links een diva te mooi om niet te laten staan, maar die niets met deze film te maken heeft. 4. 5. Tweede hoofdrolspeler had een oscar voor beste acteur, maar niet voor deze film.
 6. Ambreville

  Dédi's

  De twee italianen En Tillier
 7. Ambreville

  Dédi's

  Druk weekend gehad. De Maza-luchtvloot Hoogtepunt voor mij : Gos met een kopje dat die al een ziljoen keer getekend heeft. Carin Ontdekking van het weekend. Torquemada door Marco Paulo Weyland had ook oud papier bij
 8. nog een hintje. Rosinski
 9. Ambreville

  Dédi's

  Nog veel te scannen na dit weekend. Deze kwam vanochtend aan met de post. Jesper Ejsing op een blank cover van het Elsewhere artbook.
 10. Het toont alleen aan hoe subjectief en waardeloos een catawiki catalogus als er niet genoeg data achter zit. De beurseditie was perfect en hoe een beurseditie hoort te zijn. Geen flauw wikkeltje uit de printer, maar een echt nieuw exemplaar dat ook nog eens tussen de andere strips van de reeks past. Een dikke pluim voor het team van Daedalus en Leopoldsburg. Een niet-gesigneerde exemplaar zal wel uniek zijn. Ik meen dat Maza ze ongeveer allemaal gedaan heeft. Btw. De broodjes waren lekker. Ook een les voor de nederlandse beurzen
 11. Dat is een typische after market verbetering. Net zoals je bv een designer upgrade van een wagen koopt. als je een boek koopt, dan respecteer je de rechten van de maker. Tenzij je terms oplegt die stellen dat je het werk niet mag verherpakken, ben je in je recht om het te herinbinden, zolang je de boek gebruikt. Als de cover hierboven de bestaande gebruikt, dan is er geen probleem. Maakt hij daarvoor een nieuwe print maakt, dan ishet pure piraterij. Natuurlijk, als hij er 30 mazkt, die nummert en voor een hoge meerwaarde verkoopt, dan heeft hij empirisch bewijs in handen dat er toch wel grote idioten tussen de striplezers zitten. Dus afblijven. Het is wel doodzonde dat de standaard versie in het Frans zo veel mooier is dan de nl versie.
 12. Hint: er is een heel vage, heel flauwe link tussen deze film en Agatha Christie.
 13. Nope. Dat zou te gemakkelijk zijn.
 14. Krings is weggevallen. Dat is jammer want toch zowat de grootste naam die er kwam naast Maza. En je mag blijkbaar niet voor twee italianen gaan. Dus enkel solo of in combi met Pierret, aangezien Krings daar weg is.
 15. Hij is er al. Meegenomen enkel omdat Cambré erin staat. En vandaag - Michel Vaillant - 13 jours. Work in Progress edition.
 16. Badlands 1 Sarah Lone 4 En... MEVROUW DALLEMANS!!!
 17. https://www.demorgen.be/tv-cultuur/brusselse-lgbtq-fresco-onder-vuur-stripauteur-ralf-konig-beschuldigd-van-racisme-en-transfobie~bf67aaf3/
 18. Die topic-titel vertelt wel een heel verhaal over crowdfunding zelf
 19. Ambreville

  Originelen

  Laurent Hirn, uit de tentoonstelling van Creabulles. Te veel mooie zaken in die expo. Min deze dus
×
×
 • Nieuwe aanmaken...