Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Ambreville

Members
 • Aantal items

  1.817
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ambreville

 1. Ambreville

  Dédi's

  De grootste van de afgelopen maand. Unieke ervaring bij Paolo Mottura.
 2. Hij ziet er wel een dagje ouder uit.
 3. Ambreville

  Jommeke

  Flip drogeert Mathilde? Zeker datje het niet over Cambré hebt?
 4. -Emile Bravo. Goed zonder meer. Plaatst Robbedoes in een leuke periode waar de Duitsers voor veel avontuur zorgden en brengt ernstige thema's in. -Nero. Gevaarlijk. Imho was en is Stallaert de enige die in staat zou zijn Sleen te volgen. Dit album is Ester Verkest met wafelenbak op het einde. -Blauwbloezen. Dat is een hommagealbum. Die zijn er veel, waaronder dat van Asterix laatst. Leuk voor de tekenaars om te maken en voor de uitgever om te cashen op goedkoop sentiment, maar niet meer dan dat. Uitgeven met mate. - Kiekeboes idem. Leuk om Gerben iets te zien doen wat geen Elsje is. Minder leuk dat het geen Dakota Jansen is. -Suske en Wiske van Krings en Zidrou met de auteurs aan de linkerkant en WIlly aan een tafeltje in een Brusselse galerij. Persoonlijk moet die jaarlijkse homage reeks voor mij niet. Echt tegenvallers waren er niet tot nu toe. Zelfs zeer goede albums. Maar je leest dat vooral voor de kleine linkjes en hints naar de echte reeks. Buiten Amoras, Zwendel, Jeugd van Navis en de kleine Robbe zijn er niet zo gek veel spin-offs die op eigen poten geraken. J-Rom en Red Rider denk ik flopten en zijn volledig verdwenen uit de rekken.
 5. Dat klopt. Er is zeker een beter festival. maar voor Angouleme moet je al een stevige reis plannen over meerdere dagen. Saint-Malo schijnt ook heel goed te zijn. Betreffende het eten. In Brussel een heerlijk gevulde aardappel binnengespeeld en later een glas Cava. Het Nederlands eten op zondag was zo abominabel dat ik me heb ingehouden en ben gestopt bij het eerste tankstation over de grens.
 6. Ik denk dat een papierverzamelaar daar echt een tik van krijgt.
 7. Sabels en Galjoenen heb ik afgerond in de TT's van Bruno Graff. Leuk en bloedmooi. Konvooi blijft doodzonde dat die serie bij zo'n pruluitgever terecht gekomen is. Daar volg ik wel de uitgaves terwijl ze verschijnen. Deel 19 is al van 2016, dat lijkt naar zijn einde te gaan.
 8. De beste bron voor Engelse versies van strips (buiten alt.binaries...) is Izneo. Daar kan je de taal naar Engels zetten en dan krijg je zowel engelstalige Manga, comics als strips. Je kan verder filteren op European comics etc. Bv. harmony loopt er nog gewoon door.
 9. Jinx/Jink/Jonas is ergens naar de kust verhuisd. Vorig jaar is er nog een album verschenen over de Wonderland Jaren, waarin zijn broer de hoofdrol speelt. Ik zal hem eeuwig dankbaar zijn dat hij mij daar niet in gezet heeft. Boekje gededicaceerd met rode kool. Edit. Nu pas de post van @Tom B gezien. Jinx is Jonas Poelmans, de broer van de originele eigenaar van stripwinkel Wonderland in Hasselt (en tevens uitgever van half 4 productions). Terwijl Luk andere dingen deed (te lezen in zijn laatste album), paste Jonas op de winkel...
 10. Btw. Marc Hardy is een Robbedoes aan het maken. En de relatie tussen Tome en Dupuis zou aan het verbeteren zijn zodat die terug aan het werk wil gaan (Volgens Hardy). Leukste moment van het afgelopen weekend. Hardy die probeert te dedicaceren terwijl Janry hem uitlegt hoe het moet.
 11. Wat je er ook van denkt, ze proberen iets te realiseren waar ze in geloven. Dat verdient op zijn minst lof. De rest zal de toekomst uitwijzen. 25 procent met 33 dagen te gaan, lijkt me een haalbare kaart.
 12. Deze vat het nederlandse parodierecht samen. https://www.iusmentis.com/auteursrecht/parodie/ Strikt genomen volgens deze uitleg is het geen parodie omdat Sus en Wis in een andere setting worden geplaatst. Standaard Uitgeverij en de familie hebben volgens dit wel grond om het album te verbieden. Ik denk dat als de familie beweegt, de strip toch bewijst om relevant te zijn. Maandag kwam ik een grote stapel tegen in de Standaard Boekhandel. Volgens de aankopers van de boekhandel is er dus wel degelijk ruimte voor dit. Geen idee of het effectief verkocht geraakte, Het leek me een grote stapel te zijn voor een maandagnamiddag. Zelf heb ik het niet gekocht. Ik heb de krantenartikels gelezen, de plaatjes gezien in de pers. Ik zie de meerwaarde hiervan niet in. Mijn Suske en Wiske lopen ruwweg tot het terugtrekken van Vandersteen uit de serie. Ik heb echt geen behoefte om een volwassen Suske van bil te zien gaan. Als het gaat om het verhaal, waarom het dan niet in een eigen strip plaatsen?
 13. Het tweede deel was gewoon geweldig. Er zitten heel wat slapstick elementen in die serie. Je moet het ook zo lezen en geen nieuwe Blueberry verwachten. In het derde deel gaat het over een oude gunslinger die in het stadje vertoeft en een posse die half het stadje sloopt om hem te kunnen raken. Er sterft overigens een hoofdpersonnage. Prachtstrip.
 14. 100 euro/tekening. Er zit nog een Black Cat bij een Reper waarvoor je CPR nodig gaat hebben
 15. In het Engels komt het ook nog uit. Daar zitten ze aan nummer vier. In het Frans is de Zwart-Wit versie van 5 al uitgekomen afgelopen weekend.
 16. In het Frans is het een hit. Daar zitten ze aan nummer vijf. Nl is gestopt.
 17. Mathieu Reynes van Harmony. Hij heeft er ook leuke gemaakt voor andere repers van Harmony als Black Cat, Storm,...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...