Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Vandaag Gekocht

  Ravian INT 6 Yoko Tsuno INT 3 Guust chronologisch 13 & 14
 2. Vandaag Gekocht

  Met dit kweddelweer maar eens naar Gent afgezakt
 3. strips in de trein

  Ik was aan het twijfelen. Zonder de bijhorende lichaamstaal is het soms lastig interpreteren :-s
 4. strips in de trein

  Dat zou ik al gewoon een interessant experiment vinden 😁
 5. strips in de trein

  Ik hou het meer op "voor alle leeftijden". Tenslotte, als je kijkt naar welk doelpubliek men in gedachten heeft/had bij het maken van een strip, kan je alle reeksen van Robbedoes, Kuifje, Eppo, etc bestempelen als "voor kinderen", inclusief de superhelden comics in de US. Een achterhaald idee en een hardnekkig vooroordeel. Ik dacht dat velen intussen toch wel wat meer openminded waren. Om nu iemand die S&W koopt als pedofiel te bestempelen, vind ik persoonlijk een brug te ver. Strips lezen/verzamelen is gewoon een leuke hobby. Wat je graag leest, daar heeft toch niemand zich mee te moeien, laat staan een oordeel over te vellen.
 6. strips in de trein

  Op de trein of bus meestal manga's, handzamer om mee te nemen. Voor een S&W moet ik eerst nog wat (ongegronde) gêne overwinnen. Enkele jaren geleden kocht ik enkele S&Ws in de supermarkt en hoorde de vrouw achter mij tegen haar man zeggen dat dat toch voor kinderen was... Op het vliegtuig lees ik vooral digitale strips op de tablet, veel gemakkelijker dan 40 Urbanussen mee te nemen op een vlucht van 10u. Werkgever wilt ook dat extra gewicht niet betalen ;-)
 7. Integrales

  Ik ben toch ook nog redelijk jong en haal verscheidene van die integrales in huis. Baard en Kale, Guus Slim, Roodbaard. Ik heb die leren kennen via de paar albums die ze in de bib hadden. En dan waren ze reeds lang niet meer te verkrijgen in stripwinkels. Die integrales geven mij dus (eindelijk) de kans leuke reeksen te lezen zonder dat ik tientallen jaren beurzen moet afschuimen om halfversleten exemplaren te zoeken en dan voor die laatste albums belachelijke prijzen neer te tellen. Ik snap ook al die heisa tegen integrales hier niet. Ben je er niet voor en heb je de reeks reeds, fijn, koop ze niet, maar gun de mensen die ze nog niet kennen/hebben de kans ze te ontdekken. Dat het maar uit nostalgie is... dat kan je toch niet weten. Er zijn genoeg jonge stripliefhebbers die nog ver weg zijn van een grijze baard, die deze series net ontdekken en ze super vinden. Het is niet omdat ze niet op dit forum zitten of naar beurzen gaan, dat ze er niet zijn. En dat je ze nu met 30 titels tegelijk ontdekt... we leven in het tijdperk van bingewatchen, past hier dus perfect in. De consument wil niet wachten op een vervolg, ze willen alles, meteen, nu en liefst gisteren. Of zeggen dat deze te "mooi" zijn om te lezen en enkel goed zijn om in de kast te zetten. Wat let je om zo'n integrale mee op het WC te nemen of lekker op het gras in de zon te gaan liggen. Niks toch?
 8. Strips : Promoties / Aanbiedingen

  Bij Het Laatste Nieuws kan je de volledige Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin boeken kopen aan sterk verlaagde prijs. https://shop.hln.be/robbedoesbox.html?utm_medium=email&utm_source=hln&utm_campaign=robbedoes&utm_content=ecommerce_20180420&ctm_ctid=9854b56af6233ddf1b21cabe8a7b87a2 (Had ik nog 1 jaar gewacht had me dat meer dan 100€ uitgespaard :-( )
 9. Valt best goed mee. Heb nu toch al zeker 5 jaar de volledige collectie in tientallen zulke dozen opgeslagen zonder problemen. Er zijn wel gradaties in en je kan ze zeker niet vergelijken met baxterdozen maar daar kon ik toen niet snel voldoende van vastkrijgen.
 10. A4 dozen waar kantoorpapier voor de printers inzit. Niet te groot, perfect draagbaar en je kan op korte tijd een heleboel bij elkaar krijgen als je collega's hebt die elke mail die ze krijgen afdrukken
 11. Vandaag Gekocht

 12. Vandaag Gekocht

  Guust Chronologisch 11 & 12 Lanfeust Odyssey 9 Battle Angel Alita Mars Chronicle 1 Sir Edward Grey, Witchfinder Vol. 1 & 4
 13. Vandaag Gekocht

  Van de stripbeurs in Leuven
 14. Prijsverhoging bij Standaard Uitgeverij

  Geldt die prijsstijging ook voor stock die winkels reeds in voorraad hebben?
 15. Gelijmd <-> Gebonden

  Dan klopt er toch nog iets niet. Ik heb alle 4 in 1ste druk en die hebben wel degelijk allen een kapiteelbandje. Foto'tje van deel 1&2 als bewijs ;-) Telkens gekocht zodra ze uitkwamen dus het gaat wel degelijk om de 1ste drukken
×