Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  52
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  Dwergen 6 Elfen 15 Yoko Tsuno INT 4 Ravian INT 7 Centaurus 4 Robbedoes en Kwabbernoot 21 Hellboy Short Stories 2 Douwe Dabbert 15 Suske en Wiske 190 & 182
 2. Lamme Goedzak

  Guust Flater

  Om die reden zou ik de box ook nooit kopen. Van geen enkele reeks trouwens.
 3. Lamme Goedzak

  De Mini-Mensjes (Pierre Seron)

  Degenen die bij Soleil en Jourdan zijn uitgekomen zijn volgens mij allemaal reeds in de eerste integralen opgenomen. Dat waren al oudere verhalen. Die van Claire de Lune - tot op heden is er geen bevestiging dat ze die gaan opnemen. Ze hebben net de 9de integrale uitgebracht en dat verhaal zou dan in de 11de integrale moeten zitten. Antwoord op de site van Dupuis van iemand die dezelfde vraag had gesteld: Il est encore trop tôt pour répondre sur Eslapion 3 mais nous ferons tout notre possible pour qu'il figure dans le dernier volume.
 4. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  De aankopen van Veldhoven En van de ssz
 5. Lamme Goedzak

  Geflopte en gestopte reeksen

  De laatste delen delen van Requiem de vampierridder zou ik ook nog graag zien verschijnen, maar na 10 jaar....
 6. Lamme Goedzak

  Geflopte en gestopte reeksen

  Midgard van Steven Dupré. Vond ik een aardige reeks.
 7. Lamme Goedzak

  Vers Aangekondigd

  Ik zou graag hebben dat ze hun website eens updateten. Die lijkt al maanden zo dood als een pier.
 8. Lamme Goedzak

  Kwaliteit van vertalingen

  Ik beleef ook veel plezier aan de Yoko integrales. Ik vroeg me eigenlijk al af waarom werd gekozen voor vermorzelaar ipv desintegrator hoewel vermorzelstraal wel lekker klinkt. Er zijn wel wat uitgaven die ik afgelopen jaren heb gekocht waarbij de vertaling vreemd aanvoelde, alsof de vertaler de tekst vertaalde zonder hem te lezen. Bij een aantal verpeste het zelfs de leeservaring. Ook de zinsopbouw komt soms heel raar over. (Bij het laatste verhaal in de 2de Smurfen integrale had ik dat gevoel heel sterk, maar daar kon het evenwel de bedoeling geweest zijn) Nu lijkt het beroep van vertaler mij ook wel verschrikkelijk moeilijk, zeker als er veel taaleigen grappen in de tekst verweven zijn. Om nu een voorbeeld van een ander medium te noemen: de film Robin Hood Men in tights. Als je het engels niet machtig bent mis je massa's grappen en de bijhorende Nederlandse ondertitels komen vaak absurd over.
 9. Lamme Goedzak

  Een goed moment om digitaal te gaan?

  Persoonlijk denk ik dat papieren boeken de eerste decennia nog niet zullen verdwijnen. Wel zal digitaal een steeds groter marktaandeel innemen en uiteindelijk domineren. Of dit een verbetering voor de strip zal zijn of meer lezers zal aantrekken, daar heb ik het gissen naar, maar het zou mij verbazen. Je verandert immers enkel het medium, de inhoud blijft hetzelfde. Ik van mijn kant zal alleszins niet overschakelen op digitaal. Ik breng al 8u per dag door achter een scherm op het werk, nadien nog TV. Als ik dan ook nog eens strips digitaal moet lezen, zit ik de hele dag achter een scherm. Echt geen zin in, en dat zeg ik als technisch onderlegde prille dertiger. Maar mssn ooit, als ze toestellen uitbrengen die vriendelijker zijn voor de ogen.
 10. Lamme Goedzak

  Lamme's uitverkoop

  Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin fascimilé (zeer goede staat, klein beetje shelf-wear aan de onderste hoekjes) 15€ Robbedoes op avontuur fascimilé (zeer goede staat, klein beetje shelf-wear aan de onderste hoekjes) 15€ Mice Templar 1 (HC met leeslint) Mice Templar 2.1 (HC met leeslint) Mice Templar 2.2 (HC met leeslint) Mice Templar 3 (HC met leeslint) Mice Templar 4.1 (HC met leeslint) Mice Templar 4.2 (SC): Hier besloot de uitgeverij geen hardcovers meer uit te brengen. Allen in goede staat, enkel nr. 3 heeft schade aan de achterzijde en een deukje op de rug. 4.1 zit nog in de folie. Engelstalig. 40€ voor de 6. Verzenden op kosten koper. Kan ook opgehaald worden of ik kan het meebrengen naar de stripdagen Veldhoven op zaterdag.
 11. Lamme Goedzak

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Wat versta je eigenlijk onder "doelpubliek"? Ik zie in de eerste plaats de jeugd (en best wat ouderen) met verkoopskanonnen zoals Kiekeboe, Jommeke, Suske en Wiske, FC de Kampioenen. Nog steeds met voorsprong de best verkopende reeksen (in Vlaanderen) en geldkanonnen voor de uitgeverijen. Daarnaast degenen die elk jaar uitkijken naar een nieuwe Alex, Asterix, Thorgal. Ook deze verkopen nog steeds vlotjes en genereren redelijk wat geld. En ook al wordt dat hier denigrerend afgedaan als gewoontekopers, velen vinden die albums nog steeds interessant. En dan heb je het hele kleine niche publiek dat graphic novels en kleinere reeksen koopt die je enkel in SSZ vindt. Voor kleinere uitgeverijen winstgevend genoeg maar met 500 of 1000 oplage (gok met de dikke vinger, graag geen oplage discussie beginnen) niet bepaald verkoopssuccessen voor een groot publiek te noemen.
 12. Lamme Goedzak

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Ik hou het toch graag op series: elk jaar in de winter iets om naar uit te kijken. Valt de serie je tegen, dan stop je er gewoon mee. Met de meeste reeksen perfect mogelijk. Daarnaast zie ik een aantal problemen: Stel je voor dat ze Capricornus in 1x op de markt hadden gebracht; -de auteur moest 20j lang op voorhand uitbetaald worden, zonder dat de uitgeverij op voorhand wist of dit zou aanslaan. Door deel per deel uit te brengen kunnen ze er tenminste de brui aan geven als het financieel tegenvalt (hoe hatelijk dat ook is voor ons) -krijg zo'n stapel maar eens comfortabel tot bij je thuis -ipv dat de prijs gespreid wordt over de jaren moet je nu in 1x 400€ op tafel leggen. Daarmee zal er veel nieuw bloed aangetrokken worden. Als je enkel one-shots uitbrengt heb je deze problemen natuurlijk niet, maar dan krijg je volgens mij bloedarmoede. Sommige verhalen kunnen enkel over meerdere delen verteld worden. Een mix van beide biedt meer opties. Dat veel feuilleton strips na een tijd saai, voorspelbaar, sleets en gaandeweg bloedeloos worden kan ik inkomen. Maar dat ligt niet aan het feit dat het een feuilleton is. Dat ligt eerder aan het feit dat uitgeverijen de boel uitmelken aangezien de verkoopcijfers goed blijven. En als die cijfers goed blijven betekent dat dat er nog steeds heel wat mensen zijn die het wel leuk vinden. De eerste taak van een uitgeverij is immers geld verdienen, ze zijn geen vzw. Bovendien is dit volgens mij allemaal pure speculatie gebaseerd op persoonlijke meningen van enkelen. Er zijn geen enquetes afgenomen onder de bevolking naar hun mening en dus geen harde cijfers. Tot slot moet je zelfs met bingewatchen na elk seizoen een jaar of langer wachten op het volgende. Krijg je gewoon weer een feuilleton, alleen zijn de "afleveringen" langer. Ook soaps blijven populair, dat concept is gebouwd op elke dag 1 aflevering. De vergelijking met bingewatchen vind ik dus eigenlijk niet zo goed opgaan. En ik besef heel goed dat mijn mening ook behoorlijk gekleurd is 🙂
 13. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  Spijtig, net gemist dan. Ik krijg geen krantjes dus meestal kijk ik online als hier iemand 2+1 dropt.
 14. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  Lokale actie? In het krantje staat niets vermeld.
 15. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  Smurfen INT 3 (verbazingwekkend dat je voor deze elke keer goed moet zoeken om een gaaf exemplaar te vinden) Merlijn 5 Roodbaard INT 11 Rasputin - Voice of the dragon
×