Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  65
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik ben er eerlijk gezegd zelf ook op aan het wachten.
 2. Lamme Goedzak

  Japan

  Ik kom net terug uit Japan. In Tokyo kan je in Takashimaya Times Square terecht als je engelstalig stuff zoekt. Grote collectie manga op de zesde verdieping, wel zoals gezegd alles in plastic wrap. Maar je kan er wel tax-free shoppen vanaf 5000yen. Naast Akihabara kan je ook in Het Nakano Broadway gebouw terecht in de wijk Nakano, 4 verdiepingen met anime/manga stuff. Het manga museum heb ik overgeslagen, ik was tegen dan al wat teleurgesteld door de eentonigheid en saaiheid van hun musea.
 3. Aan 10€ per stuk, paperback en gebrocheerd ipv gebonden. Standaard heeft dit bewust de grond in geboord. Een strip van bijv. Elfen met hogere page count en betere constructiekwaliteit is goedkoper.
 4. Lamme Goedzak

  Integrales

  Zouden er plannen zijn voor een integrate van Axel Moonshine? Daar kijk ik wel naar uit...
 5. Luc Orient INT 2 Isabelle Avondrood INT 1 Malemort INT 1 & 2 (het begrip dossier wordt hier wel heel ruim genomen 😄 ) Eternum 1 Robbedoes - In bange dagen Klaagzang van de verloren gewesten - heksen 2 Meta-baron 5 Guus Slim INT 5 Roodbaard INT 12 En onlangs nog: Bram Jager en zijn buur 1 Robert en Bertrand 4 & 77
 6. Lamme Goedzak

  2019

  Aan allen een voorspoedig en gelukkig 2019! Met veel (maar niet te) interessante strips.
 7. Bij elke andere reeks zou het mij gestoord hebben, bij Guust vind ik deze flater wel geinig. (Ballon Media had zijn marketing rond de fout veel beter kunnen aanpakken) Speciaal een doos laten maken hiervoor is mssn leuk voor enkelen, maar degenen die de doos niet wilden en deze fout storend vinden blijven dan wel nog met de gebakken peren zitten. (+ zodra dat BM dat doet gaan ze nog beschuldigd worden van platte commerce) Ergens vind ik het niet zo vreemd een correcte herdruk en gratis omruiling te "eisen". Bij andere uitgeverijen is dat de normaalste zaak van de wereld. Standaard bracht de eerste J. Rom samen met Makro uit in gouden kaft, werd na enkele weken gratis omgeruild omdat het goud losliet. Dark Horse comics heeft B.P.R.D. hell on earth omnibus 2 gratis omgeruild nadat in de eerste druk een pagina bleek te missen. Ik zal mijn Gaston in ieder geval houden, wat ze ook doen.
 8. Ik vroeg mij af welke beweegreden mensen hadden om de integrales aan te schaffen die zo talijk in de winkels verschijnen de laatste jaren. Ikzelf heb enkele reeksen aangeschaft omdat ik ze niet had en geen zin had de tweedehandsbakken af te schuimen, andere omdat de oude softcovers uiteen vielen wegens slecht gelijmd, ... En nog andere, zoals Natasja, twijfel ik hard aan. Zijn er ook mensen die dit beschouwen als een upgrade? (DIt is niet bedoeld als een zoveelste hardcover vs softcover discussie)
 9. Een beetje zoals BD-World in Waver dus. Stripsupermarkt waar je enkele uren kan doorbrengen, aan de rand van de stad vlakbij de autostrade. Spijtig dat het enkel Frans is....
 10. De Slegte in Leuven heeft een licht stockoverschot aan Kuifje boxen
 11. Ik heb geen enkele van deze 3 reeksen ooit gekocht, niet omdat ik ze niet kende maar omdat het verhaal me koud liet (mijn excuses dat ik daardoor mede verantwoordelijk ben voor de stopzetting) Mij lijkt het perfect logisch dat een uitgeverij een reeks stopzet die niet winstgevend genoeg is, dat gebeurt ook in Frankrijk, de VS, Japan, enz. Soms probeert men er nog snel een (zwak) einde aan te breien, soms rond men een cyclus af, soms stopt men gewoon abrupt. Voor de fans van de stopgezette reeks zal de uitgeverij nooit goed doen ook al waren ze zo "vriendelijk" om de boel netjes trachten af te ronden. Als een uitgeverij niets meer mag stoppen als het niet rendeert, dan gaan ze ook geen risico's meer nemen wat betekent dat ze enkel nog sure wins zullen uitbrengen. Weg diversiteit en ruim aanbod, enkel nog Jommeke, Thorgal, Asterix en consorten. Gegarandeerde money makers. Of indien er genoeg voorintekeningen zijn (doe ik nooit, is als een kat in een zak kopen). Tuurlijk is het niet leuk als een reeks stopgezet wordt, maar dat blijft mijns inziens nog steeds zeer beperkt als je naar het totale aanbod kijkt. En doordat ze risico's nemen duiken er soms ook pareltjes op die wel blijven duren. Trouwens, als ik hier lees van "Beperk je tot het uitgeven van enkele goede reeksen en niet zoveel", vraag ik me altijd af, wie gaat bepalen welke reeksen wel en niet? Als hier morgen een uitgeverij zegt, "Van deze 10 reeksen willen we er 1 uitgeven, zeg ons welke." dan denk ik dat we 5 jaar later nog aan het discussieren zijn. Ik betwijfel ook dat de leden van dit forum gezien kunnen worden als kenmerkende steekproef.
 12. Dwergen 6 Elfen 15 Yoko Tsuno INT 4 Ravian INT 7 Centaurus 4 Robbedoes en Kwabbernoot 21 Hellboy Short Stories 2 Douwe Dabbert 15 Suske en Wiske 190 & 182
 13. Om die reden zou ik de box ook nooit kopen. Van geen enkele reeks trouwens.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...