Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  56
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

 2. Lamme Goedzak

  Waar zou men nieuwe stripwinkes kunnen starten?

  Een beetje zoals BD-World in Waver dus. Stripsupermarkt waar je enkele uren kan doorbrengen, aan de rand van de stad vlakbij de autostrade. Spijtig dat het enkel Frans is....
 3. Lamme Goedzak

  Strips : Promoties / Aanbiedingen

  De Slegte in Leuven heeft een licht stockoverschot aan Kuifje boxen
 4. Lamme Goedzak

  FRNK, Harmony en Magic 7 in vertaling stopgezet

  Ik heb geen enkele van deze 3 reeksen ooit gekocht, niet omdat ik ze niet kende maar omdat het verhaal me koud liet (mijn excuses dat ik daardoor mede verantwoordelijk ben voor de stopzetting) Mij lijkt het perfect logisch dat een uitgeverij een reeks stopzet die niet winstgevend genoeg is, dat gebeurt ook in Frankrijk, de VS, Japan, enz. Soms probeert men er nog snel een (zwak) einde aan te breien, soms rond men een cyclus af, soms stopt men gewoon abrupt. Voor de fans van de stopgezette reeks zal de uitgeverij nooit goed doen ook al waren ze zo "vriendelijk" om de boel netjes trachten af te ronden. Als een uitgeverij niets meer mag stoppen als het niet rendeert, dan gaan ze ook geen risico's meer nemen wat betekent dat ze enkel nog sure wins zullen uitbrengen. Weg diversiteit en ruim aanbod, enkel nog Jommeke, Thorgal, Asterix en consorten. Gegarandeerde money makers. Of indien er genoeg voorintekeningen zijn (doe ik nooit, is als een kat in een zak kopen). Tuurlijk is het niet leuk als een reeks stopgezet wordt, maar dat blijft mijns inziens nog steeds zeer beperkt als je naar het totale aanbod kijkt. En doordat ze risico's nemen duiken er soms ook pareltjes op die wel blijven duren. Trouwens, als ik hier lees van "Beperk je tot het uitgeven van enkele goede reeksen en niet zoveel", vraag ik me altijd af, wie gaat bepalen welke reeksen wel en niet? Als hier morgen een uitgeverij zegt, "Van deze 10 reeksen willen we er 1 uitgeven, zeg ons welke." dan denk ik dat we 5 jaar later nog aan het discussieren zijn. Ik betwijfel ook dat de leden van dit forum gezien kunnen worden als kenmerkende steekproef.
 5. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  Dwergen 6 Elfen 15 Yoko Tsuno INT 4 Ravian INT 7 Centaurus 4 Robbedoes en Kwabbernoot 21 Hellboy Short Stories 2 Douwe Dabbert 15 Suske en Wiske 190 & 182
 6. Lamme Goedzak

  Guust Flater

  Om die reden zou ik de box ook nooit kopen. Van geen enkele reeks trouwens.
 7. Lamme Goedzak

  De Mini-Mensjes (Pierre Seron)

  Degenen die bij Soleil en Jourdan zijn uitgekomen zijn volgens mij allemaal reeds in de eerste integralen opgenomen. Dat waren al oudere verhalen. Die van Claire de Lune - tot op heden is er geen bevestiging dat ze die gaan opnemen. Ze hebben net de 9de integrale uitgebracht en dat verhaal zou dan in de 11de integrale moeten zitten. Antwoord op de site van Dupuis van iemand die dezelfde vraag had gesteld: Il est encore trop tôt pour répondre sur Eslapion 3 mais nous ferons tout notre possible pour qu'il figure dans le dernier volume.
 8. Lamme Goedzak

  Vandaag Gekocht

  De aankopen van Veldhoven En van de ssz
 9. Lamme Goedzak

  Geflopte en gestopte reeksen

  De laatste delen delen van Requiem de vampierridder zou ik ook nog graag zien verschijnen, maar na 10 jaar....
 10. Lamme Goedzak

  Geflopte en gestopte reeksen

  Midgard van Steven Dupré. Vond ik een aardige reeks.
 11. Lamme Goedzak

  Vers Aangekondigd

  Ik zou graag hebben dat ze hun website eens updateten. Die lijkt al maanden zo dood als een pier.
 12. Lamme Goedzak

  Kwaliteit van vertalingen

  Ik beleef ook veel plezier aan de Yoko integrales. Ik vroeg me eigenlijk al af waarom werd gekozen voor vermorzelaar ipv desintegrator hoewel vermorzelstraal wel lekker klinkt. Er zijn wel wat uitgaven die ik afgelopen jaren heb gekocht waarbij de vertaling vreemd aanvoelde, alsof de vertaler de tekst vertaalde zonder hem te lezen. Bij een aantal verpeste het zelfs de leeservaring. Ook de zinsopbouw komt soms heel raar over. (Bij het laatste verhaal in de 2de Smurfen integrale had ik dat gevoel heel sterk, maar daar kon het evenwel de bedoeling geweest zijn) Nu lijkt het beroep van vertaler mij ook wel verschrikkelijk moeilijk, zeker als er veel taaleigen grappen in de tekst verweven zijn. Om nu een voorbeeld van een ander medium te noemen: de film Robin Hood Men in tights. Als je het engels niet machtig bent mis je massa's grappen en de bijhorende Nederlandse ondertitels komen vaak absurd over.
 13. Lamme Goedzak

  Een goed moment om digitaal te gaan?

  Persoonlijk denk ik dat papieren boeken de eerste decennia nog niet zullen verdwijnen. Wel zal digitaal een steeds groter marktaandeel innemen en uiteindelijk domineren. Of dit een verbetering voor de strip zal zijn of meer lezers zal aantrekken, daar heb ik het gissen naar, maar het zou mij verbazen. Je verandert immers enkel het medium, de inhoud blijft hetzelfde. Ik van mijn kant zal alleszins niet overschakelen op digitaal. Ik breng al 8u per dag door achter een scherm op het werk, nadien nog TV. Als ik dan ook nog eens strips digitaal moet lezen, zit ik de hele dag achter een scherm. Echt geen zin in, en dat zeg ik als technisch onderlegde prille dertiger. Maar mssn ooit, als ze toestellen uitbrengen die vriendelijker zijn voor de ogen.
 14. Lamme Goedzak

  Lamme's uitverkoop

  Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin fascimilé (zeer goede staat, klein beetje shelf-wear aan de onderste hoekjes) 15€ Robbedoes op avontuur fascimilé (zeer goede staat, klein beetje shelf-wear aan de onderste hoekjes) 15€ Mice Templar 1 (HC met leeslint) Mice Templar 2.1 (HC met leeslint) Mice Templar 2.2 (HC met leeslint) Mice Templar 3 (HC met leeslint) Mice Templar 4.1 (HC met leeslint) Mice Templar 4.2 (SC): Hier besloot de uitgeverij geen hardcovers meer uit te brengen. Allen in goede staat, enkel nr. 3 heeft schade aan de achterzijde en een deukje op de rug. 4.1 zit nog in de folie. Engelstalig. 40€ voor de 6. Verzenden op kosten koper. Kan ook opgehaald worden of ik kan het meebrengen naar de stripdagen Veldhoven op zaterdag.
 15. Lamme Goedzak

  Moet de strip afstappen van het feuilleton?

  Wat versta je eigenlijk onder "doelpubliek"? Ik zie in de eerste plaats de jeugd (en best wat ouderen) met verkoopskanonnen zoals Kiekeboe, Jommeke, Suske en Wiske, FC de Kampioenen. Nog steeds met voorsprong de best verkopende reeksen (in Vlaanderen) en geldkanonnen voor de uitgeverijen. Daarnaast degenen die elk jaar uitkijken naar een nieuwe Alex, Asterix, Thorgal. Ook deze verkopen nog steeds vlotjes en genereren redelijk wat geld. En ook al wordt dat hier denigrerend afgedaan als gewoontekopers, velen vinden die albums nog steeds interessant. En dan heb je het hele kleine niche publiek dat graphic novels en kleinere reeksen koopt die je enkel in SSZ vindt. Voor kleinere uitgeverijen winstgevend genoeg maar met 500 of 1000 oplage (gok met de dikke vinger, graag geen oplage discussie beginnen) niet bepaald verkoopssuccessen voor een groot publiek te noemen.
×