Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Prijsverhoging bij Standaard Uitgeverij

  Geldt die prijsstijging ook voor stock die winkels reeds in voorraad hebben?
 2. Gelijmd <-> Gebonden

  Dan klopt er toch nog iets niet. Ik heb alle 4 in 1ste druk en die hebben wel degelijk allen een kapiteelbandje. Foto'tje van deel 1&2 als bewijs ;-) Telkens gekocht zodra ze uitkwamen dus het gaat wel degelijk om de 1ste drukken
 3. Gelijmd <-> Gebonden

  Dat dacht ik dus ook. In dat geval denk ik dat er wat misvattingen heersen over gelijmd/gebonden en zijn oa de J&P eveneens gewoon gebonden.
 4. Gelijmd <-> Gebonden

  Hoe kan je eigenlijk zien of het gebonden of gelijmd is? Ik ging er nl. van uit dat J&P (en bij uitbreiding) al die integrales van de laatste jaren gebonden waren.
 5. Vandaag Gekocht

 6. Strips van vroeger vs. de strips van nu

  Mijn voorkeur gaat meer uit naar de "oudere" reeksen van ca 1950 tot 1990 zoals Baard en Kale, Roodbaard, Alex, Mini-Mensjes, Guust, etc. Veeleer de Robbedoesreeksen van weleer. Nostalgie kan ik het moeilijk noemen aangezien ik nog maar een 30j op deze aardkluit ben, maar die verhalen lijken mij een warmer gevoel te hebben, meer diepgang, grotere originaliteit, etc. Veel van de nieuwere strips komen mij nogal herkauwd over. Beetje zoals Hollywood met zijn schijnbaar eindeloze reboots. Bij de oude reeksen die nog steeds lopen, varieert het: Yoko Tsuno vind ik nog steeds super, Suske en Wiske had mogen stoppen na Paul Geerts, om zo maar iets te noemen. Op den duur is de originaliteit er ook gewoon uit. Wat niet wegneemt dat ik wel degelijk verscheidene recente reeksen volg. Soms duikt er nog eens een pareltje op. (Voor mij dan toch)
 7. Ik lees voornamelijk eurostrips maar ook wat manga en comics. Ik koop wel uitsluitend wat ik wil lezen. Vorig jaar nog honderden strips en comics verkocht op de rommelmarkt. Niet omdat ze mij niet meer interesseerden maar eerder omdat ik ze aan het upgraden ben naar gavere exemplaren. De integrales helpen hier dankbaar bij. Absolute nieuwstaat is geen vereiste maar heb ze toch graag in een puike toestand, hardcover/softcover maakt mij ook niet uit. Jaren geleden ook de volledige Jerom, Tits, Robertrand, Urbanus reeksen van de hand gedaan en nu weer bezig ze aan te kopen. Toen heb ik toch geleerd er eerst enkele jaren over te laten gaan om zeker te zijn dat ik ze weg wil. Comics en manga koop ik tegenwoordig in veel mindere mate wegens een tekort aan (voor mij) interessante reeksen. Daar komt ook bij dat je van die comics zeer moeilijk afraakt als ze toch een misser blijken te zijn. Zo heb ik hier nog reeksen liggen die ik aan de straatstenen niet kwijtraak. Mssn dat er in de toekomst nog een upgrade beweging volgt, momenteel ligt de hele verzameling opgeslagen in tientallen kartonnen dozen en ik hoop ten zeerste dat die verhalen over zuur karton die de bladen doen vergelen overdreven zijn. De bedoeling is toch ooit van ze weer in kasten te kunnen uitstallen.
 8. Stripbeurzen in 2018

  Stripdagen Haarlem vinden plaats van 25 mei tot 3 juni volgens de website http://www.stripdagenhaarlem.nl Een weekje vroeger dus.
 9. Vandaag Gekocht

  Guust chrono 9&10 Sir Edward Grey, witchfinder vol. 3 Frankenstein underground
 10. Vandaag Gekocht

  Even in gebladerd en er staan verscheidene artikels in beiden: Voor of tegen de accordeon, gelukkig nieuwjaar van guust, verschrikking op een schrikkeldag, etc. Geen idee of ze van Delporte zijn. Zo goed ben ik (helaas) niet op de hoogte van de materie.
 11. Vandaag Gekocht

  Druuna int 4 Robbedoes 40 Lanfeust van de Sterren 1 De Kiekeboes 149 Het spook van Pukema Suske en Wiske 341 De lustige zwervers 1 (blijkbaar vrij populair, uitverkocht bij de SSZ'en hier in de buurt en niet meer na te bestellen. Gelukkig nog een exemplaar gevonden bij fnac. Was wel meteen een herinnering waarom ik daar nooit iets koop, het lijkt wel of die mannen catch spelen met de stripboeken.) Agent 327 2 Elfen 13 Dwergen 4 Aliens vs predator omnibus vol. 2 Stargate Atlantis vol. 1 Doctor Who - Emperor of the Daleks Exact aantal heb ik niet bijgehouden maar schat iets rond de 200 strips in 2017
 12. Vandaag Gekocht

  Sophie integraal 2 Roodbaard integraal 10 Minimensjes integraal 3 Chick Bill integraal 1 Ravian door... 1 Kriss van Valnor 7 Robbedoes special 2 Alex 36 Op zoek naar de tijdvogel 9
 13. Vandaag Gekocht

  Merlijn - De profeet 3 Robbedoes door 12 Douwe Dabbert 13
 14. De ultieme stripbibliotheek

  Yoko Tsuno Ravian Suske en Wiske
 15. Vandaag Gekocht

  Yoko Tsuno INT 2 Ravian INT 2 Storm 30 Orbital 7 Baltimore TPB 8 BPRD Hell on Earth TPB 15
×