Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lamme Goedzak

Members
 • Aantal items

  89
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Lamme Goedzak

  Integrales

  Er zijn ook fans die de reeks niet of niet compleet hebben en geen zin hebben om 2dehands exemplaren in een slechte staat aan te schaffen. Of om de ene na de andere beurs af te struinen. Ook voor hen zijn die en andere integrales goed nieuws.
 2. Dat is nu eens goed nieuws om het weekend mee te beginnen.
 3. Comics en manga kan je vrij gemakkelijk online vinden. Legaal is het (in de meeste gevallen) voor alle duidelijkheid niet.Er lijkt niet veel actie tegen te worden ondernomen maar Marvel, DC en anderen bieden spotgoedkope streamingabonnementen aan met toegang tot 100 000'en comics waardoor de verleiding om de illegale toer op te gaan veel kleiner wordt. Lijkt me ook een efficiëntere strategie.
 4. Dus naast het feit dat ik dan digitale strips moet kopen die qua prijs niet veel verschillen van de papieren versie, zou ik ook nog een tablet van 1200 euro moeten aanschaffen?? De jeugd doet meer digitaal, daar is geen twijfel over maar dat ze ineens wel strips gaan lezen omdat die nu in een app staan? Daar twijfel ik dan wel aan. Daar is meer voor nodig dan het enkel het medium aan te passen. Bovendien is hun nummer 1 toestel een smartphone en geen tablet. Ik heb wel een (wat meer betaalbare) 9.7in ipad en daar lees ik wel manga en wat tijdschriften op maar voor strips blijf ik het onhandig vinden, te klein scherm, tenzij je een 12.9in hebt en dan nog kan je de tekeningen die 2 pagina's in beslag nemen niet in optimale grootte presenteren. Daarnaast breng ik reeds de hele dag achter een computerscherm door, daarnaast nog TV. Die strip op papier brengt toch een zekere rust met zich mee. Maar dat is uiteraard persoonlijk. Digitaal is de toekomst maar dat betekent niet dat strips in hun huidige vorm zullen verdwijnen. Ik zie eerder een co-relatie waarbij het een het ander aanvult. Zoals tijdens de week de krant op de tablet lezen en in het weekend op papier.
 5. 10€ per maand? Dat is allesbehalve realistisch en haalbaar. Het is niet dat door die formule ineens 100x zoveel mensen strips gaan lezen. En de investering in een goede tablet want op de smartphone is dat niet te lezen. Bovendien zie ik me al zeggen tegen de klein: vandaag heb je genoeg op de tablet gezeten, ga nu maar wat lezen... Je kan video streaming echt niet vergelijken met strip streaming. TV is gemaakt voor een scherm, strips niet. Daarvoor is er een grondige aanpassing nodig.
 6. Lamme Goedzak

  Integrales

  Zwart/wit of kleur? Persoonlijk hoop ik dat ze voor zwart/wit gaan zoals Pom wou en bedoelde.
 7. Voor sommige zaken is er idd een verschuiving van bezit naar beleving, maar dat is op dit moment vooral een hype opgeklopt door de media. Voor strips is er gewoon geen betaalbare goede formule voor zoiets. Of toch, de bibliotheek bestaat al decennia. Voor een spotprijsje zoveel boeken en strips als je wilt.
 8. Papieren boeken blijven volgens mij altijd bestaan, en strips ook. Misschien wel met een beperkter en duurder aanbod. Maar dat blijft theeblaadjes lezen. Digitaal zie ik niet bepaald een rooskleurige toekomst voor de Nederlandstalige strip. Digitale strips verschillen qua prijs niet zoveel van de de papieren versie, hoewel de oudere wel duidelijk goedkoper zijn. Die papieren versie kan je nog doorverkopen, de digitale niet. En bij de digitale koop je niet de strip maar de licentie om hem te lezen. Als het platform ermee stopt of ze van het platform haalt, ben je je geld kwijt. Om digitaal op een optimale manier te lezen zouden de stroken of prenten zich ook moeten kunnen aanpassen aan je scherm, dat is niet zo eenvoudig (lees goedkoop). Een spotify voor de Nederlandstalige strip kan volgens mij gewoon nooit solvabel zijn, daarvoor is het afzetgebied te beperkt en gaan ze veel te hoge abonnementskosten moeten aanrekenen wat die nieuwe lezers weer afschrikt. Kijk naar de DC streaming service, voor 7,99$ heb je toegang tot een enorme bibliotheek van comics, cartoons, series en films en toch blijkt dat niet zo fantastisch rendabel te zijn en duiken er regelmatig geruchten op over een stopzetting. En dat is dan voor een veel groter afzetgebied.
 9. Het forum is nu ook niet bepaald welbekend. Ik ben er destijds puur bij toeval opgekomen.
 10. Ik volg helaas hetzelfde discours. Ook de 2+1 acties bij carrefour laat ik tegenwoordig links liggen. Begin maar is met uitzoeken welke titels ouder zijn dan 6 maanden. Gelukkig zijn er nog tal van beurzen waar je ze dan toch voor n prikkie kan oppikken 🙂en houd ik genoeg over om de titels die vnl. in de ssz verschijnen te kopen. Die mensen moet je immers ook steunen.
 11. Ik twijfelde om deze aan te schaffen maar die tekening is alvast veelbelovend.
 12. Hoe wordt dit onderzoek eigenlijk gevoerd? Hoe bepaalt men welke strips uitgegeven/vertaald worden? Welke oplages men moet hanteren? Ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar.
 13. Vreemd genoeg zijn ouders wel bereid dat bedrag neer te tellen voor een kinderboek maar niet voor een kinderstrip. Ik klaag ook niet over een te groot aanbod, van mij mag er nog wat bijkomen want ironisch genoeg is er steeds minder dat ik aanschaf. En dat heeft verschillende redenen: ik ben geen fan van die nieuwe vage, stilistische tekenstijl van sommigen, je hebt uitgekauwde reeksen en reeksen die voor de zoveelste keer hetzelfde thema herkauwen, ik wil geen 20€ besteden aan een strip waarvan ik niet weet of ik die wel ga leuk vinden of waarvan de uitgever een reputatie heeft van stopzettingen, mijn kasten raken vol en de vloer klaagt over het gewicht, etc. Allemaal puur persoonlijke! redenen. Waar ik me wel zorgen om maak is dat als men er niet in slaagt van een nieuwe generatie strips te doen kopen, dat strips een duur luxe nicheproduct worden of dat mijn favo SSZ de deuren moet sluiten wegens te weinig omzet.
 14. Dat denk ik ook wel, maar dan spreek je voor die boeken toch enkel de beter gestelde lezers aan? Voor bepaalde strips snap ik dat wel, maar voor een jeugdreeks kan ik daar niet bij. Hoe maak je die kinderen dan warm voor het medium? Het gaat trouwens niet enkel om hardcovers ook de softcovers beginnen op een level te komen dat de prijs voor lagere oplages zal zorgen. De vaste boekenprijs maakt het er voor mij niet beter op. Vroeger vloog er al gemakkelijk een S&W of Urb in de winkelkar, nu is dat nog zelden. Een vicieuze cirkel waarvan ik niet weet hoe je hem kan doorbreken. In ieder geval zullen er altijd wel te veel strips op de markt komen, en als je naast Nederlandstalige ook nog eens manga en comics leest kan je nog veel meer "klagen".
 15. Een uitgeverij is en blijft een bedrijf en de primaire doelstelling van een bedrijf is winst maken. Daartoe kan je verscheidene beleidsopties volgen; een groot aantal uitgaven in kleine oplages aan hoge prijzen, een klein aantal uitgaven in grote oplages aan lagere prijzen of ... Met de eerste optie heb je meer kans dat er wat leuks voor elk tussenzit met zo nu en dan een hit maar door de alsmaar stijgende prijzen schrik je nieuwe en bestaande kopers af. Met de tweede kan je mssn wat meer mensen verleiden maar dan moet die enkele uitgave er wel boenk op zijn. Misschien zoals vroeger een stripweekblad met legio series van bekend en onbekend talent met dan geregeld een lezers top 10. Reeksen in die top krijgen ook een albumuitgave, de rest heeft toch zijn kans gekregen. Uiteraard staat kwaliteit niet altijd gelijk aan populariteit, zullen een 8-jarige en een vijftiger hoogstwaarschijnlijk compleet van mening verschillen, etc. maar zo zal het wel altijd iets zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...