Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Aaltomuoto

Members
 • Aantal items

  599
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Rotterdam
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Grafisch vormgever
 1. BESTE/MOOISTE STRIPPAGINA OOIT?

  Laat ik dan ook maar een duit in het zakje doen
 2. De ultieme stripbibliotheek

  Majoor Fataal/Hermetische Garage Black Hole De Jacht
 3. Vers Aangekondigd

  Dat is toch gewoon een Amerikaanse versie van Jesuit Joe? Die is nog verkrijgbaar in het Nederlands volgens mij...
 4. Wat moet er nog verschijnen / vertaald worden?

  Die vervolgen op De IJstrein zijn overigens wel in het Engels te verkrijgen (Bij Titan comics), die haakten indertijd wel in op de filmrelease.
 5. Jean Giraud / Moebius

  Dit book met interviews is recent heruitgegeven in een uitgebreide versie onder een andere titel ('Docteur Moebius et mister Gir' geloof ik). Weliswaar in het Frans maar erg de moeite waard. Er zijn door de jaren heen stapels artbooks verschenen waaronder 4 in de trajets serie die erg de moeite waard zijn. "Made in LA" uit die serie is ook vertaald en is nog steeds verkrijgbaar volgens mij. De overige 3 zijn lastiger te vinden maar die kom je nog wel tegen met wat rondzoeken. Het meest recente overzichtswerk is de catalogus van de "Transe Forme" tentoonstelling maar die was helaas vrij snel uitverkocht en is daarom erg prijzig op de 2e handse markt. Dark Horse Comics heeft een artbook in de planning staan voor 2019 (geloof ik) maar daar is voor de rest nog weinig over bekend. edit: kon 'm net zo snel niet vinden, maar het is idd Docteur Moebius et Mister Gir
 6. Dingen die ik niet boeiend (meer) vind gaan sowieso de deur uit. Of ik verkoop ze, of ik geef ze aan een van mijn broers. Ook heb ik vorig jaar alle losse comics die ik nog had (5 verhuisdozen vol) de deur uit gedaan, dat was echt een opluchting toen die weg waren.
 7. Je hebt nooit een garantie, in Amerika lopen ook stapels boeken vertraging op. Bijvoorbeeld Fantagraphics maakt daar soms echt een sport van (Pogo schiet mij als eerste te binnen) en DC heeft al meerdere malen iets aangekondigd en toen nooit uitgebracht of maar half (Starman bijvoorbeeld).
 8. Op veel kleiner formaat en de korte verhalen staan er niet in, daar moet je de 2e integrale voor aanschaffen voor dezelfde prijs (komt later dit jaar); dan ben je net zo duur uit als met de Nederlandse hardcovers.
 9. Softcovers zijn zo ver ik weet maar zeer zelden gebonden, de enige die ik in mijn verzameling heb zijn de boeken van Sherpa. Ik kan me niet voorstellen dat (bijvoorbeeld) Suske en Wiske gebonden is, maar ik zal het komend weekend eens checken als ik in de stripwinkel ben edit: en zelfs op de normale diktes slaat het boek makkelijker open en leest dus prettiger.
 10. Als het goed gedaan is zijn ze ook ingebonden in plaats van gelijmd, dat maakt wel veel uit (zeker bij dikkere boeken).
 11. Meerdere exemplaren

  Over het algemeen doe ik hetzelfde als Timhardt (de oude verkopen/weggeven al je een betere editie koopt) maar voor Moebius maak ik een uitzondering. daarvan is "De Hermetische Garage" is het meest uit de hand gelopen. daar heb ik 7 verschillende versies van (8 als je de Moebius Oevres meetelt). van links naar rechts: Originele 1e Franse editie 1e Nederlandse editie (Yendor) Franse heruitgave uit de jaren 80 Nederlandse Kleuren versie (Arboris) Amerikaanse Kleuren editie (Graphitti designs, genummerd & gesigneerd) Moebius Oevres (Franse bundeling van alle verhalen uit de Metal Hurlant periode incl. de hermetische garage) Nieuwe Nederlandse grootformaat editie (Sherpa) Franse grootformaat editie (30x40)
 12. De beste erotische strip

  Bianca van Crepax is ook een aanrader.
 13. Vandaag Gekocht

  Hmm, dat is wel raar inderdaad. Die werd zo ver ik het me herinner verkocht als set met nr. 12 dus die zouden allebei even "zeldzaam" moeten zijn.
 14. Originelen

  Dat is Claire Wendling, van De lichten van Amalou
 15. Moebius - Jean Giraud

  Mijn Moebius verzameling is ook ernstig uit de hand gelopen, dat past al lang niet meer in een logeerkamer
×