Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Rene

Members
 • Aantal items

  118
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. https://www.bbc.com/news/uk-england-shropshire-49277449 interview met Adlard
 2. Ik heb de 7 Nederlandse delen (1e Semic Press, daarna Yendor), maar deze tekening staat er niet in; tenminste niet als kaft of als pagina 1 - ook niet op de achter kaft, of binnenkant kaften. Deel 1 heet in het Nederlands: Lobbes ...Of: Schep vreugde in het leven.
 3. Dat weet je niet. Als je een goede schrijver hebt zijn de originelen ook meer waard. Als Alan Moore bereid zou zijn een (om het even wie) strip te schrijven zou ik hem persoonlijk wel 80% van de originelen willen geven. Maar die keuze moet ieder maar voor zich maken. Je kan een goede schrijver natuurlijk ook gewoon betalen, als je denkt dan meer over te houden.
 4. In de USA werd er vaak geinkt op de originele potloodtekeningen - de tekenaar en de inkter deelden dan vaak de originelen. Je ziet vaak dat inkters hun werk aanbieden, steeds met een andere tekenaar. Kan dat niet ook met schrijvers? Dat de schrijver, zeg, 1/3 van de originelen krijgt.
 5. Welke dan? Alleen Batman, en dan met name The Dark Knight, was echt succesvol. En die laatste wellicht niet geheel toevallig een jaar voordat Disney Marvel overnam (2009). Zelfs Superman haalt de top-100 bij lange na niet. Even opgezocht; In de top 10 'hoogste opbrengsten' staan nu 5 Marvel films, met Endgame op plek 1. 50% van de top 10 bestaat uit dus verfilmde strips. Avatar, Titanic en Star Wars verpletterend verslagen door stripfiguren! Vanaf 1955, tot aan Dark Knight (2008) was geen enkele stripverfilming de populairste film dat jaar - DK was de eerste. Daarna ging Marvel los, en hadden ze de populairste film van het jaar in 2012, 2016, 2018 en nu dus 2019 - weer 50% van de laatste 8 jaar. Dan kan je wel stellen lijkt me dat de Marvel/Disney combinatie het filmlandschap ingrijpend veranderd heeft.
 6. Nou, Disney is van oorsprong een tekenfilm bedrijf, en hun strips zijn daarvan afgeleid - de omgekeerde weg dus. Denk ik tenminste, pin me er niet op vast. Het verfilmen van strips kwam pas echt goed op gang nadat Disney Marvel kocht en daarmee toegang had tot een groot deel van de Superhelden, met bijbehorende -zeer goede- verhaallijnen en algehele bekendheid. Die combinatie (ervaren filmmakers & marketing machine met populaire verhalen & characters) was een gouden greep. Daarna werd de rest ook wakker en begonnen andere filmmakers ook in hun oude comics te grasduinen. Niet per se gemakzucht denk ik, maar waarom zou je een kant en klaar script met bewezen succes laten liggen? Met een nieuw geschreven verhaal moet je maar afwachten of het aanslaat. Een comic uitbrengen is in feite (bijna) gratis marktonderzoek voor een nog uit te brengen film.
 7. Als dat zo is heeft hij zichzelf niet in zijn eigen voet geschoten- hij heeft beide benen er met een bazooka afgeblazen.
 8. Dan zal het over die serie gegaan zijn. Ik hoop dan dat hij op Netflix komt, toch eens kijken. Die Watchmen film heb ik niet gezien. Ik kijk niet graag verfilmingen van mijn favoriete strips (of boeken; Game of Thrones ook nog steeds niet gezien, alleen gelezen) - vaak een teleurstelling. Ik heb wel de verfilming van Millar's 'Wanted' gezien, en die film sloeg de plank volkomen mis. Wat een teleurstelling….
 9. Gisteren werd een nieuwe film op de radio aangekondigd. Ene 'Watchmen'. Mijn 2 zonen meteen enthousiast. Heb ze aangeboden alvast het stripverhaal te lezen - geen interesse. Mijn jongste zoon wist me wel te vertellen dat hij Watchmen al kent, want er zijn ook games van. Populaire strips worden daarmee vooral 'storyboards' voor games en films - in feite een bijproduct. Een beginnend striptekenaar zou bij het maken van een nieuw verhaal zeker de verfilmbaarheid & vergamebaarheid in de gaten moeten houden. Zodra je stripverhaal gedrukt is; ook eentje naar Netflix sturen. Je weet maar nooit. Ik vermoed dat Alan Moore veel meer gaat verdienen aan de rechten op de film dan dat hij ooit met de strip zelf heeft verdient - hoe populair & cult die ook was.
 10. Mijn top-5 Ik denk voor mij op de 1e plaats Bravo Brothers Daarna - in willekeurige volgorde: The Bradleys van Peter Bagge (vooral de 1e pagina van het verhaal 'Merry Fucking Christmas') Dirkjan, en dan vooral die met 3 smaken ijs; Aardbij, Vanille en Kryptonite - uiteraard met Superman in een gastrol. Van Windig en De Jong; Donald Duck in het boek 'Ouwe Troep'. Rocky van Frank Margerin (vooral dat verhaal in het zwembad). Sorry, top 6 maak ik ervan: De Blauwbloezen - Bronco Benny
 11. Puur seksisme. De mannen mogen wel top-less! Aanklagen die hap.
 12. Rene

  Originelen

  Per wanneer? Misschien komt het door die film over hem, maar die was al in 2014, dus 5 jaar geleden.
 13. Rene

  Originelen

  'Vroeger' verkocht van Gogh een schilderij voor 20 FRF (ongeveer 3 euro). Is nu ook wat meer waard.
 14. Rene

  Dédi's

  😃 Verschrikkelijk, toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...