Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Heidi

Members
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  https://heidi6.webnode.be/

Profile Information

 • Interesses
  tekenen met houtskool en potlood, strips, skiën, reizen,
 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

118 profielweergaven
 1. Heidi

  Niet ingelogd = wit vak

  zelfde probleem, in firefox en google chrome
 2. Heidi

  Niets staat in de weg

  Hierna de aangepaste versie van pagina 10, de perspectieven zijn nagekeken en gecorrigeerd. Ik kijk de overige platen ook na. (deurklinken van plaatje 6 vergeten, na het inscannen gezien, ach...)
 3. Heidi

  Niets staat in de weg

  Hallo Olav, erg bedankt voor je gedocumenteerde uitleg en de moeite die je er in stak dit te maken. Ik apprecieer dat heel erg. Ook voor je aanmoediging 😁. Ik zie de fouten nu wel , je was erg duidelijk (eveneens dat in vergelijking met de vorige plaat de deuropening te smal is en de deur in perspectief te breed). Dat maakt dat ik mijn platen nog eens flink onder de loep moet nemen alvorens te inkten. Er zijn zeker nog andere fouten (continuïteit in de aangezichten, plooien in de kleding, en andere) die moeten nagekeken en verbeterd worden,en perspectief zal er één van zijn. Momenteel ben ik aan pagina 23 van de 70 in potlood. Ik denk dat als ik halfweg ben ik begin met een grote controle. Desbetreffende pagina (van Wim in de gevangenis) zal ik echter in de loop van volgende week herposten na een controle op perspectief.
 4. Heidi

  eerste test

  Dank je 🤩
 5. Heidi

  Niets staat in de weg

  Mijn 2 volgende pagina's in potlood, pagina 12 en 13.
 6. Heidi

  De Kwajongens

  de grappen zijn leuk in beeld gebracht. Ik kijk uit naar nieuwe!
 7. Heidi

  Niets staat in de weg

  De laatste 4 pagina's
 8. Heidi

  Niets staat in de weg

  Klopt. Op het gebied van tekenen ben ik een "laatbloeier". Er is mijn interesse dat soms verdwijnt en dan terugkomt, en niet te onderschatten de eisen van het dagelijkse leven. Tekenen kost veel tijd, je moet er zelf tijd en gelegenheid voor maken en andere dingen voor opofferen.
 9. Heidi

  Niets staat in de weg

  heb ik vroeger gedaan, heb jaren geleden tekenavondschool gedaan en met houtskool geleerd, ook rond anatomie en modeloefeningen en er toch wat over geleerd. Allemaal verdomd moeilijk. Dan is het wat stiller geworden rond tekenen. Tot een jaar geleden.
 10. Heidi

  Niets staat in de weg

  Is genoteerd. Van Hamme,Hermann, Thibert, Jacobs, Hergé. Bij de films David Lynch en Stanley Kubrick. Een gelaagde strip: mijn streven is een ernstig thema indirect (en dragelijk) aansnijden via een luchtigere avonturenkomedie en dit zonder aan het onderhuidse thema afbreuk te doen. Proberen daarin een evenwicht te vinden in een meerlagig verhaal. Ik vind David Lynch geschikt als voorbeeld omdat die er naar streefde verontrustende elementen te combineren met zwarte humor, maar mijn humor is ietwat zachter. Qua tekeningen streef ik naar een zekere simpelheid en klaarheid. Maar of dat allemaal lukt.... De volgende 5 pagina's.
 11. Heidi

  Niets staat in de weg

  Manueel. Met copic brush pen en fineliners. Eerst flink uitproberen als ik er tijd voor maak.
 12. Heidi

  Niets staat in de weg

  Hallo, ik heb me gewaagd aan het schrijven en tekenen van een eigen strip. Deze zal 70 pagina's bedragen waarvan ik er nu 11 platen getekend heb in potlood op A2-formaat. Praktisch teken ik de stroken op 2 of 3 maal A3 per pagina en zal ik ze, éénmaal geïnkt, digitaal knippen en plakken tot A2. De lettering zou ik digitaal doen, en zijn alleen op de potloodtekening om de grootte van de tekstballonnen te bepalen. De bedoeling is om de tekeningen ooit te kleuren, maar of dat digitaal of met de hand zal gebeuren, daar ben ik nog niet uit. Ik geef de linken naar mijn blog. De tekeningen zijn nog in potlood en soms niet goed doorgedrukt, hopelijk is het wat leesbaar.Ik post ze in de hoop op wat feedback over de technische kant (compositie, tekeningen, paginaindeling, perspectief, enz) en zal er enkele per dag posten tot ze op zijn. Elke opbouwende kritiek of tip is welkom. PM'en mag natuurlijk ook.Nu het nog in potlood is kan ik nog aanpassen. Ik ben ook benieuwd hoe het verhaal overkomt, of het ergens beklijft of vraagtekens oproept of misschien flauw is. Over het verhaal wil ik enkel kwijt dat het een tragikomische psychologische strip is. Dan nu de eerste 2 pagina's, morgen de volgende 3.
 13. Heidi

  eerste test

  Bedankt voor je raad. Ik heb het echter niet gevonden via de broncode maar via de toets "andere media invoegen" , en dan "afbeeldingen invoegen via URL" (ik keek er gewoon naast!). Dat de foto niet zo klein is stoort me niet zo.
 14. Heidi

  eerste test

  Hallo, ik probeer een foto op deze site te posten als test, met een link naar de foto op mijn blog van webnode. Het zou mooi zijn als niet enkel de hyperlink maar een verkleining van de foto te zien is in het bericht. Is dit mogelijk en hoe doe ik dat?
 15. Heidi

  eerste test

  Dank je
×