Ga naar inhoud

sporoi

Members
  • Aantal items

    1.020
  • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door sporoi

  1. sporoi

    Originelen

    Ik wil zeker, maar ik wil wel beslagen ten ijs komen . Eerst mijn gebruiksaanwijzing voor molotovcocktails terugvinden en wat afstoffen, daarna wat dingetjes aankopen. Hopelijk ben ik het niet verleerd ... Het zal een spetterende happening worden, zeker weten!
  2. Dat films worden geparodieerd, betekent dat ze in de smaak vallen van mindere talenten om snel te scoren op het succes van de originelen. Kan je een origineel "kapot parodiëren"? Me dunkt van niet, net zomin als een konijn een gevaar is voor een leeuw. De kwaliteit van een origineel vermindert niet door parodieën van minkukels. Misschien zijn er kijkers die parodieën als origineel gaan beschouwen, en het origineel als minder werk. Meestal kijkers dan die een wat ouder werk al snel als primitief (minder gesofisticeerde special effects bv, beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, zwart-wit) beoordelen en van tevoren afhaken. Net zoals er meestal mindere verfilmingen zijn van oudere, talentvolle, maar wat vergeten speelfilms of van de originele speelfilms van andere landen. Vele kijkers kennen deze originelen niet of het interesseert hen geen barst. Die oubollige troep een kans geven, en soms dan nog in een andere taal? (ik denk nu even aan die modale chauvinistische Amerikanen waarvoor die verfilmingen meestal gemaakt zijn). Als dat publiek blij is met een wat talentloze en middelmatig serieproduct, dan geraken die makers er mee weg en vraagt dat om meer. Kiekeboe is een plaatselijk-Vlaamse-kerktoren-fenomeen. Is er een studie van Vlamingen die meer dan de andere volkeren de oude Bond-films de rug toekeren, verzadigd door James-Bondknipogen van Merho? Daar ben ik dan zeer benieuwd achter.
  3. Ik ben weer een pagina verder (nog 37 te gaan met dezelfde sneltrein waarin Fanny holde) en weet niet waarom ik die aan die strip prentjesboek 8 euro zou gegeven hebben. (PS heb ik niet gedaan hoor, enkel een hyperbool uit mijn privé-ongerijmde). (Als iemand met de dooddoener - Hoe kan je de strip beoordelen als je ze niet van haver tot gort gelezen bekeken hebt? - wilt reageren, bespaar dan jezelf maar de moeite).
  4. Deel 59 maakt me wel benieuwd. Als ik dat deel nog haal.
  5. Strips laten ook het geheugen achteruitgaan op een nefaste wijze. Het geheugen traint zich niet en zapt van beeld tot beeld. Vergelijk dit met de uitdaging van een goed dik boek. Maar ernstig: het schrift was het succesverhaal om een veelvoud aan informatie van generatie op generatie door te geven. Het kon immers gestockeerd worden en via lessen en studie doorgegeven zonder de wijze man/vrouw die de kennis had nodig te hebben. Mondelinge volkeren gaven zeker hun informatie door, maar je begrijpt wel dat de bevroren informatie op schrift veel uitgebreider en flexibeler, en deels ook veiliger is om door te geven. Je moet het maar hebben dat een persoon die veel praktische info bezit over geneeskundige planten bijvoorbeeld eens zich vergiste in zijn eigen kruidenmengsel en kassie wijlen werd.... Weg al die info! Dat het geheugen minder geprikkeld zou worden ... Misschien. Maar dat is het voordeel (?) van deze maatschappij: je kan je het veroorloven oliedom te zijn en er meestal toch niet het hachje bij in te schieten (het Rusland van Poetin is wel een voorbeeld waar dat voordeel even niet geldt). Ik ben niet echt van de redenering 'in het verleden was het beter, en zie nu hoe is het geworden'. Primitievere volkeren: ik wil er zeker geen deel uitmaken. Ik had mijn thuismilieu met heel de familierimram, anti-intellectualisme, bijgeloof en ongelofelijke domheid, (alles mondeling doorgegeven) . Boeken en Belgisch onderwijs hebben me daar deels mee uitgesleurd. Ik heb aan de lijve ondervonden wat dat primitief gedachtegoed en die 'naieve' groepen echt inhouden. Geen romantisering voor mij.
  6. Emulators zijn geen goed idee. Niet zo'n goede ervaringen mee in mijn beginperiode, en vele gebruikers raden dat af, terwijl anderen er reclame voor maken. Je gaat de veiligheid van linux niet ondergraven door programma's te gebruiken om toch maar een Windows-programma aan de praat te krijgen en dat te mixen in linux. En als het eens lukte dan werkt het betreffende programma maar half. Nee, beter beide OS'en gescheiden houden. Ergens een betalende en meer professioneel programma gebruiken: de meeste bedrijven maken het zich gemakkelijk en ontwikkelen hun programma's voor Windows en soms voor Mac. Dat is een beetje afwegen als je werk en privé laptop tesamen is. Want met dualboot heb je niet beide OS'en tegelijk, je moet altijd terug booten om van OS te veranderen. Gelukkig laat het programma Virtualbox wel toe 2 OS'en naast elkaar te draaien. Of beter een geïsoleerde OS in een andere OS. Ik gebruik het om een volledig geïsoleerde Windows te draaien op Ubuntu. Die Windows staat dan in een container die in niets communiceert met linux en kan dan bv op een losse harde schijf bewaard worden of op je harde schijf als je plaats genoeg hebt. Tegenwoordig met die krachtige laptoppen draait dat heel soepel. Met mappen uit linux die je eventueel kan bereiken met Windows (dat stel je zelf in) en de hele rimram om zeer gemakkelijk info van de ene OS naar de andere OS te krijgen (klembord bv, maar alleen als je dat zelf instelt) .
  7. Betrapt!! Maar toch een meevaller, dan neem ik volgende week even een kijkje.
  8. Je berichtje gemist, maar nu begrijp ik waarom het De Somersplein zo stampvol met publiek was. De bussen konden maar stapvoets erdoor!
  9. Ik durf dat te betwijfelen. De overgrote meerderheid gebruikt Windows, en als sommigen het zo beu worden, proberen die een linux flavor. Het is een kwestie van de begaande paden verlaten. Ik was Windows zo beu, dat ik op het net een laptop kocht met Ubuntu geïnstalleerd. De laptop trok op niks, maar ik was verkocht voor Ubuntu, en daarna installeerde ik het zelf op een betere laptop. Trouwens dual boot? Als je dat zelf deed dan ben je handig, want dat vereist wat denkwerk en opzoekwerk. (ik weet niet of je pre-installed Windows en Linux dual boot kunt kopen op het net) . Dat linux niet 100% is? Zeker, maar niets is 100%. Maar deze OS steekt mijlenver boven Windows uit. Probleempje is dat sommige programma's alleen op Windows kunnen en er geen valabel alternatief bestaat. Ik spreek bv over mijn Garmin GPS updater, bepaalde semi-professionele filmeditprogramma's en tekeneditprogramma's die ik gebruik, enz. Linux heeft alternatieven voor film en tekenprogramma's, maar die zijn minder goed of in de kinderschoenen. Daarom heb ik dualboot met een Windows en daarbij op Ubuntu nog het handige programma Virtualbox met een geisoleerde Guest OS Windows. Maar de teneur bij mij is: alles met Ubuntu (90%), de rest via virtualbox en soms eens op Windows. Ubuntu hoofd-OS, Windows rommel en reserve-OS. Ik heb het me nog geen moment beklaagd. Het is beter de Windows-kudde niet te volgen, zoals met zoveel kuddes. Maar dan moet je wikken en uitproberen.
  10. 1.Windows gijzelt de gebruikers met rommelsoftware. 2.De gebruikers omarmen de gijzelnemer door tegen wil en dank Windows te blijven gebruiken, en verzinnen allerlei drogredenen om die knellende omarming toch maar goed te praten, ook al zijn ze niet tevreden. DSS = Digital Stockholm Syndrome. (© Sporoi) Idee @Yncke
  11. 10 jaar linux, geen virusbeveiliging. Dubieuze sites: af en toe. Problemen gehad 0
  12. Ook Stalin heeft charmante foto's opgeleverd. En dat vroeg naar meer vaderliefde.
  13. 6 verhalen (van Jan Steeman dacht ik?) in 1 album. Goed gekozen dus. En het zijn ook leuke verhalen. Alleen spijtig van de zeer delicate uitvoering.
  14. Ik denk dat ik de weg gevonden heb: strip, dan links serie/helden, dan Nero(Sleen kiezen, en dan weer het Volk. Zo krijg ik alle uitgaven van Nero uitgegeven door het Volk. En dat helpt natuurlijk veel meer dan de titel ingeven. Een kanjer van een tip. Bedankt. Dat helpt me echt. PS neem mijn kritiek in deze topic als constructief, want zoals ik ook schreef is en blijft de site een zeer waardevolle bron van info.
  15. Wat geef je dan in de zoekterm? Laten we zeggen bv om de lijst van de Nero's van het Volk te krijgen. Want je tip zou dan misschien veel helpen voor mij.
  16. Ik niet hoor, ik begin met S.
  17. Wat een bitse vooronderstellingen! Of ik betaal of niet zijn dus je zaken niet, en dat is hier ook naast de kwestie. Ik opperde dat als de site deels betalend is daar maar een zekere return mag tegenover staan. Dat je je dan aan je pik geraakt voelt is jouw zaak. Als ik het beter kan: ik ben niet de websitebeheerder, dus ik kan niets aan Lastdodo veranderen, anders zou ik dat wel doen. Maar je zult wel bedoelen: richt dan maar een eigen website op. Ook een soort "monddood willen makende" opmerking op een kritiek van een websitegebruiker, (al dan niet betalend). Dat je de site zelf goed vindt is je goed recht. Ik verwacht niet dat iedereen moeilijkheden heeft met de site. Maar ik verspil er toch wat tijd aan, vooral als je veel moet opzoeken. Verder was mijn kritiek op Lastdodo constructief bedoeld, want de site is een bron van info maar voor verbetering vatbaar. Daar lees je dan met je oogkleppen over? Maar je reactie heeft niets constructief en is louter bedoeld om te sneren. Het is een tijd geleden maar het is een reactie van jou die ik kon verwachten, gezien je korte, zichzelf herhalende en bitse reacties op mijn inbrengen op dit forum in het verleden. Ik vind het dus verrassend leuk te lezen dat je je na die tijd nog altijd lekker geïrriteerd voelt door mij. Mijn ochtend kon hiermee niet beter verlopen. Verzorg je pik maar goed voor de volgende aanraking. Voor de spiegel.
  18. Ik hou van (bepaalde genres van) strips en ik ken amper BV's. En als ik ze eens sporadisch eentje zie ergens op een media die een BV moet voorstellen of ergens een titeltje van iemand lees, dan denk ik spontaan "Wat een opgeblazen idioot is me dat toch, is dat echt?". Maar ik heb dat ook met stripauteurs die zich een bv-allure aanmeten of zich voor de kar spannen door geile blaadjes. (een paar uitzondering nagelaten). Zelfs Herge vond ik onnozel bezig en misbruikt toen hij die Tsjang terug ontmoette voor de camera's. En ik zie Marc Sleen nog tegen dat Nero-beeld praten alsof dat ding echt bestaat. Hoe belachelijk kan je zijn om U voor zoiets te lenen. (Marc Sleen had met zijn safarifilms en verhalen in "Allemaal Beestjes" op de toenmalige BRT wel goed werk geleverd voor natuur- en dierenliefhebbers, hij was dus toen wel een soort BV, buiten zijn stripwerk om). Ik denk dus niet dat er bij mij veel van overlapping is.
  19. Ja, natuurlijk kies ik strips. Maar als je een perfecte titel ingeeft en dan nog een jaartal, dan verwacht je geen recente speciale uitgaves en een tiental andere strips van dezelfde serie, naast striptijdschriften. Pas op, ik vind het wel zoals je het aangeeft, blijven uitdunnen. Maar de site sleurt er een overdaad van niet ter zake doende resultaten bij omdat hun zoeksysteem gewoon slecht is. Doe dat daar maar eens om bv 15 verschillende strips voor een lotje te onderzoeken op druk en bijkomende details en je weet wel wat doen... Veel tijd verspillen dus. Lastdodo heeft op Nederlands taalgebied een grote aanbod van de drukken maar zeker niet 100%. En dat aanbod is er dankzij de gebruikers weliswaar. Daarom blijft dat voor mij een belangrijke site. Maar voor Franstalige strips is bedetheque veel betrouwbaarder. Deze site is soms wel nog erger om iets te vinden (dus nog een slechter zoeksysteem). Soms vind ik het gewoon niet, en typ ik de Franstalige strip met 'bedetheque' in in google (met stripinfo doe ik dat soms ook). Via die omweg lukt het dan wel. Stripinfo is handig voor de overzichtelijke lijsten van bepaalde stripseries of uitgaves (in boxen bijvoorbeeld), maar ook daar soms ... om zelfs maar de juiste lijst te vinden ... ugghh. Bij de 3 sites ben je wel redelijk geholpen als je de strip vindt qua info. Soms wel fouten gevonden, die ik soms verbeter. Dus zeer interessant voor stripliefhebbers. Maar de weg om iets te vinden is soms huilen met de pet op. De teneur voor lastdodo was meer: ik zie niets veranderen, buiten wat geld schrapen door het betalend te maken. Ik zie geen return in een site die wat verbetert. Maar ik had eigenlijk wel een beetje gehoopt dat ze dat zouden doen.
  20. Wanneer zijn de betalende abonnementen in voege gegaan? 2, 3 jaar geleden? Ik hoopte stilletjes op een zekere verbetering van hun site, nu er toch een beetje inkomsten zijn. Maar ik denk niet dat er ook maar aan is gewerkt. Ik zoek wel eens regelmatig op en het valt me altijd op dat de site zo verdomd gebruiksonvriendelijk is. Vbn: Hun zoekprogramma trekt op niets. Zoek bijvoorbeeld naar een titel zelfs met het jaartal erbij, en je krijgt steevast een massa andere titels, uitgaves, zelfs tijdschriften, en soms niets ter zake doende, in een onoverzichtelijke massa. De resultaten zijn dan altijd standaard gesorteerd op relevant, wat hier echt een waardeloze sortering is. Dit is default en kan niet in je account worden aangepast. De meer recente uitgaven en speciallekes staan meestal bovenaan . Of je nu jaartal of geen jaartal bijvoegt in de zoekterm, niets helpt. Zet je het dan de sortering handmatig op jaartal oud naar nieuw, dan moet je eerst de krantenknipsels en tijdschriften doorworstelen waar het verhaal ooit verschenen is. Met wat geluk vind je ergens de druk piepen die je zocht. Als je scrolt in de lijst, en je klikt op een item, laten we zeggen de 26e in de lijst, krijg je wel de pagina met info van de strip (geen nieuwe tabblad maar de pagina wordt vernieuwd) . Maar als je dan naar de vorige pagina met de zoekresultaten in de browser terugkeert dan ben je terug volledig bovenaan op de lijstpagina. Dus opnieuw scrollen om op de 26e plaats te komen om op een andere druk in de buurt te klikken ! Elke rechtgeaarde site heeft dat euvel niet maar gaat automatisch in de vorige positie in de lijstpagina. Het is gewoon een kwestie van de juiste html-code. Lastdodo heeft dat euvel wel. (je kan natuurlijk rechtermuisknop doen en nieuw tabblad kiezen om info over een strip in een nieuw tabblad te krijgen, en ik doe dat ook. Maar het is een gedoe voor iets dat de sitebeheerder gemakkelijk zelf kan verhelpen) Allemaal geen halszaken, maar wel zeer irritant, zeker als je veel moet zoeken. En soms moet ik dat echt wel doen om een juiste druk te vinden. Ik had wat gehoopt dat de site ietwat gebruiksvriendelijker zou worden, nu ze de betalende toer opgingen en wat centjes hadden. Wat investeren dus, en een zekere return geven. Het volstaat trouwens als eigenaar eens zelf iets proberen te vinden om dit genre probleempjes op te merken. Niet dus.
  21. Ja, af en toe eens een vijand, anders was er niets meer te vertellen. Maar verder een hemel op aarde, of beter hemel in het heelal. Enkel de goede God ontbreekt nog... of,... of... toch? ... Godin YT? De verhalen hadden meer en meer een 'zweverig gedoe' gehalte. Geen zwaartekracht.
  22. Ik haakte al snel af na een viertal eerste wel vlottere verhalen. De personages verwerden in een ijltempo naar een robotlook en dat zeemzoete sausje verpakt in een intelligente-goede-wezens-broederschap was er me al snel te veel aan.
  23. Daarbij nog 30 dagen leestij... Eh bedenktijd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...