Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Spiro

Members
 • Aantal items

  166
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

742 profielweergaven
 1. Een tussendoortje: een trailer van mijn strip.
 2. Zeer mooi perspectief!😁
 3. Ondertussen is pagina 45 ingekleurd geraakt met de verwerking van de propagandaposter van een paar posts geleden. Net als in pagina 1 heeft het inpluggen van de stick een intens rood scherm als gevolg, een berekende inbreuk op de rest van de pagina.
 4. Ik heb pas later gezien dat er 2 versies waren., (niet goed opgelet vrees ik). Volgens mij kan er op de aangepaste versie nog wat meer sneeuwvlokken, als dat een laag sneeuwvlokken zou zijn die klein zijn en een zeer dunnere lijnvoering hebben. Want het (mooie) decor heeft al een dunne lijnvoering, dus sneeuwvlokken met een dikkere lijnvoering overheersen al snel het beeld. Dat is allemaal wat muggenziften natuurlijk maar ik doe het toch maar.😉. Dus bv het decor als laag, een spaarzame laag van kleine vlokken met even dunne lijnvoering als het decor, en daarboven op een laag met ietwat dikkere (en wat grotere) sneeuwvlokken, die de voorgrond suggereert. Je vleermuis of vliegende wezen mag enkel bedekt zijn met sneeuwvlokken van die laatste laag. In de scene met Per'bat oogt het veel beter.
 5. Dank je 😁. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de symboliek (bovenaan en de dieren naast het wapenschild) niet zelf heb uitgevonden. Ze komen uit een eerbiedwaardig verleden. Maar wat er is is wel toepasselijk op Wim Goochem alias ... Ik heb geprobeerd de boekenwurm en classicus Wim een gezicht te geven. Internet is daarbij mijn vriend gebleken. Ik heb de kleuren rond het wapenschild wat neutraler gemaakt. Het wapenschild zelf is nu gebaseerd op de hoofdkleuren respectievelijk rood/zwart, groen, oranje en rood en geeft een verhaal in 4 tekstloze beelden i.p.v meer rudimentaire kleuren en/of symbolen. De combinatie van symboliek uit het verleden met de modernere tint van een strip-kortverhaal, het is een keuze om het concept "wapenschild" proberen te vernieuwen. Ik denk dat voor de meeste (toekomstige) lezers de symboliek van de tekeningen rond het wapenschild niet zoveel zegt, behalve dan dat het (hopelijk) mooi oogt. Of je moet een nerd zijn die alles op het internet wil achterhalen, of zelf een insider. Ook de Latijnse spreuken vormen een geheel met de rest, maar zijn niet vertaald. Da's voer voor de nerds onder de lezers. De korte inhoud en de 4 tekeningen (deze laatsten zullen trouwens klein uitvallen op een backcover) geven wat meer houvast voor de modale lezer. Nog meer oude symbolen gebruiken in het wapenschild zelf vond ik wat "overdone". Tevens blijf je dan volledig in het verleden hangen. Nodigt deze backcover uit nieuwsgierig te worden en het stripalbum te lezen? Ik hoop het. Een frontcover is in de pipeline terecht gekomen, althans het idee is er al. Maar wanneer die klaar is .... 🤔
 6. Een suggestie: een aparte tekening maken met spaarzaam wat sneeuwvlokken van verschillende groottes met dunne lijnen. Daarvan met Krita een transparante laag maken die je zo op je tekening "zonder sneeuw" kunt "plakken" Zo enkele "sneeuwlagen" opbouwen tot je voelt dat de tekening genoeg sneeuw te verwerken heeft gehad. Want nu voel ik dat de sneeuw te druk(dikke lijnen) is en je tekening teveel verhult.
 7. Een proeve van de back cover voor mijn strip 😁 . Het is hier een jpg, anders was mijn bestand te groot op mijn blog . Met als gevolg dat het gras een wat vreemd effect heeft. UPDATE 27 juni: van sta.sh van deviantart geprobeerd de tekening in te voegen, het kan zeer erg ingezoomd worden op het wapenschild zelf, dus een beter resultaat..
 8. Zoals je het uitlegt, klinkt het logisch. De volgende versie is met een imminente slogan, ver boven het volk verheven, autoritair. 😶 Het komt inderdaad krachtiger over.
 9. Je hebt goed herkend! 😉 Ik heb Bullet-proof gekozen zoals je suggereerde, de anderen waren minder geschikt. Bedankt voor de site! De slogan heb ik met een lichte golf gemaakt, en nog meer ter hoogte van de mond van de propagandist. De tekst op het boek is vervangen door een icoon van Spuria. Nu ja, de poster komt maar een paar keren voor in de strip, in de suite in hotel Harena op pagina 45 en sommige andere pagina's en enkel erg verkleind en bijgesneden. De vertaalde tekst: "Machtig op land en zee".
 10. Ik heb even een start gemaakt met pagina 45 in te kleuren, maar dan gestopt, want er is nog een ander karweitje dat mijn tijd beneemt en dat ik binnenkort ga posten. Voor deze pagina 45 echter: een propagandaposter dat boven het bureau in de suite zal hangen is klaar geraakt..
 11. Pagina 13 gereviewd. Na 1 1/2 jaar vielen de fouten en onvolkomenheden erg op. Geen tekeningen hertekend maar kleuren en belichting wat frisser gemaakt, de schilderijen vervangen en de dialogen en boventitelingen m.m.v. @IvoVWS aangepast. OUD (van 2 december 2018): NIEUW: Ik ga nu weer verder tekenen aan pagina 47. Wordt dus vervolgd.
 12. Dank je Yncke 😀 . Ik krijg GIMP en zijn mogelijkheden ook meer onder de knie, dat helpt ook. Als tussendoortje pagina 12 gereviewd, de pagina was al lang een doorn in mijn oog.De teksten zijn aangepast m.m.v IvoVWS, de kleuren zijn wat voller en soms veranderd, witte randen tussen de lijnen en de kleuren zijn verwijderd en (vele) foutjes zijn weggewerkt. Volgende pagina's volgen later. VOOR: ( van 21 november 2018) NA:
 13. Mijn keuze was: niet verder tekenen maar terug inkleuren. Pagina 44 was een heel karwei.
 14. Pagina 46 is volledig geïnkt. Kleuren van de vorige pagina's of verder tekenen, ik zal het nog even aanzien.
 15. De terminal bij Linux is een zeer handige tool om dingen gedaan te krijgen zonder een softwareprogramma te moeten installeren. Ik heb er persoonlijk geen problemen meer mee en gebruik het voor alles en nog wat.. Ik vind de opdrachten voor wat ik nodig heb op het internet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...