Ga naar inhoud

sporoi

Members
  • Aantal items

    1.019
  • Registratiedatum

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

sporoi's Achievements

  1. Dat films worden geparodieerd, betekent dat ze in de smaak vallen van mindere talenten om snel te scoren op het succes van de originelen. Kan je een origineel "kapot parodiëren"? Me dunkt van niet, net zomin als een konijn een gevaar is voor een leeuw. De kwaliteit van een origineel vermindert niet door parodieën van minkukels. Misschien zijn er kijkers die parodieën als origineel gaan beschouwen, en het origineel als minder werk. Meestal kijkers dan die een wat ouder werk al snel als primitief (minder gesofisticeerde special effects bv, beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, zwart-wit) beoordelen en van tevoren afhaken. Net zoals er meestal mindere verfilmingen zijn van oudere, talentvolle, maar wat vergeten speelfilms of van de originele speelfilms van andere landen. Vele kijkers kennen deze originelen niet of het interesseert hen geen barst. Die oubollige troep een kans geven, en soms dan nog in een andere taal? (ik denk nu even aan die modale chauvinistische Amerikanen waarvoor die verfilmingen meestal gemaakt zijn). Als dat publiek blij is met een wat talentloze en middelmatig serieproduct, dan geraken die makers er mee weg en vraagt dat om meer. Kiekeboe is een plaatselijk-Vlaamse-kerktoren-fenomeen. Is er een studie van Vlamingen die meer dan de andere volkeren de oude Bond-films de rug toekeren, verzadigd door James-Bondknipogen van Merho? Daar ben ik dan zeer benieuwd achter.
  2. Ik ben weer een pagina verder (nog 37 te gaan met dezelfde sneltrein waarin Fanny holde) en weet niet waarom ik die aan die strip prentjesboek 8 euro zou gegeven hebben. (PS heb ik niet gedaan hoor, enkel een hyperbool uit mijn privé-ongerijmde). (Als iemand met de dooddoener - Hoe kan je de strip beoordelen als je ze niet van haver tot gort gelezen bekeken hebt? - wilt reageren, bespaar dan jezelf maar de moeite).
  3. Deel 59 maakt me wel benieuwd. Als ik dat deel nog haal.
  4. Strips laten ook het geheugen achteruitgaan op een nefaste wijze. Het geheugen traint zich niet en zapt van beeld tot beeld. Vergelijk dit met de uitdaging van een goed dik boek. Maar ernstig: het schrift was het succesverhaal om een veelvoud aan informatie van generatie op generatie door te geven. Het kon immers gestockeerd worden en via lessen en studie doorgegeven zonder de wijze man/vrouw die de kennis had nodig te hebben. Mondelinge volkeren gaven zeker hun informatie door, maar je begrijpt wel dat de bevroren informatie op schrift veel uitgebreider en flexibeler, en deels ook veiliger is om door te geven. Je moet het maar hebben dat een persoon die veel praktische info bezit over geneeskundige planten bijvoorbeeld eens zich vergiste in zijn eigen kruidenmengsel en kassie wijlen werd.... Weg al die info! Dat het geheugen minder geprikkeld zou worden ... Misschien. Maar dat is het voordeel (?) van deze maatschappij: je kan je het veroorloven oliedom te zijn en er meestal toch niet het hachje bij in te schieten (het Rusland van Poetin is wel een voorbeeld waar dat voordeel even niet geldt). Ik ben niet echt van de redenering 'in het verleden was het beter, en zie nu hoe is het geworden'. Primitievere volkeren: ik wil er zeker geen deel uitmaken. Ik had mijn thuismilieu met heel de familierimram, anti-intellectualisme, bijgeloof en ongelofelijke domheid, (alles mondeling doorgegeven) . Boeken en Belgisch onderwijs hebben me daar deels mee uitgesleurd. Ik heb aan de lijve ondervonden wat dat primitief gedachtegoed en die 'naieve' groepen echt inhouden. Geen romantisering voor mij.
  5. Emulators zijn geen goed idee. Niet zo'n goede ervaringen mee in mijn beginperiode, en vele gebruikers raden dat af, terwijl anderen er reclame voor maken. Je gaat de veiligheid van linux niet ondergraven door programma's te gebruiken om toch maar een Windows-programma aan de praat te krijgen en dat te mixen in linux. En als het eens lukte dan werkt het betreffende programma maar half. Nee, beter beide OS'en gescheiden houden. Ergens een betalende en meer professioneel programma gebruiken: de meeste bedrijven maken het zich gemakkelijk en ontwikkelen hun programma's voor Windows en soms voor Mac. Dat is een beetje afwegen als je werk en privé laptop tesamen is. Want met dualboot heb je niet beide OS'en tegelijk, je moet altijd terug booten om van OS te veranderen. Gelukkig laat het programma Virtualbox wel toe 2 OS'en naast elkaar te draaien. Of beter een geïsoleerde OS in een andere OS. Ik gebruik het om een volledig geïsoleerde Windows te draaien op Ubuntu. Die Windows staat dan in een container die in niets communiceert met linux en kan dan bv op een losse harde schijf bewaard worden of op je harde schijf als je plaats genoeg hebt. Tegenwoordig met die krachtige laptoppen draait dat heel soepel. Met mappen uit linux die je eventueel kan bereiken met Windows (dat stel je zelf in) en de hele rimram om zeer gemakkelijk info van de ene OS naar de andere OS te krijgen (klembord bv, maar alleen als je dat zelf instelt) .
  6. Betrapt!! Maar toch een meevaller, dan neem ik volgende week even een kijkje.
  7. Je berichtje gemist, maar nu begrijp ik waarom het De Somersplein zo stampvol met publiek was. De bussen konden maar stapvoets erdoor!
  8. Ik durf dat te betwijfelen. De overgrote meerderheid gebruikt Windows, en als sommigen het zo beu worden, proberen die een linux flavor. Het is een kwestie van de begaande paden verlaten. Ik was Windows zo beu, dat ik op het net een laptop kocht met Ubuntu geïnstalleerd. De laptop trok op niks, maar ik was verkocht voor Ubuntu, en daarna installeerde ik het zelf op een betere laptop. Trouwens dual boot? Als je dat zelf deed dan ben je handig, want dat vereist wat denkwerk en opzoekwerk. (ik weet niet of je pre-installed Windows en Linux dual boot kunt kopen op het net) . Dat linux niet 100% is? Zeker, maar niets is 100%. Maar deze OS steekt mijlenver boven Windows uit. Probleempje is dat sommige programma's alleen op Windows kunnen en er geen valabel alternatief bestaat. Ik spreek bv over mijn Garmin GPS updater, bepaalde semi-professionele filmeditprogramma's en tekeneditprogramma's die ik gebruik, enz. Linux heeft alternatieven voor film en tekenprogramma's, maar die zijn minder goed of in de kinderschoenen. Daarom heb ik dualboot met een Windows en daarbij op Ubuntu nog het handige programma Virtualbox met een geisoleerde Guest OS Windows. Maar de teneur bij mij is: alles met Ubuntu (90%), de rest via virtualbox en soms eens op Windows. Ubuntu hoofd-OS, Windows rommel en reserve-OS. Ik heb het me nog geen moment beklaagd. Het is beter de Windows-kudde niet te volgen, zoals met zoveel kuddes. Maar dan moet je wikken en uitproberen.
  9. 1.Windows gijzelt de gebruikers met rommelsoftware. 2.De gebruikers omarmen de gijzelnemer door tegen wil en dank Windows te blijven gebruiken, en verzinnen allerlei drogredenen om die knellende omarming toch maar goed te praten, ook al zijn ze niet tevreden. DSS = Digital Stockholm Syndrome. (© Sporoi) Idee @Yncke
  10. 10 jaar linux, geen virusbeveiliging. Dubieuze sites: af en toe. Problemen gehad 0
  11. Ook Stalin heeft charmante foto's opgeleverd. En dat vroeg naar meer vaderliefde.
  12. 6 verhalen (van Jan Steeman dacht ik?) in 1 album. Goed gekozen dus. En het zijn ook leuke verhalen. Alleen spijtig van de zeer delicate uitvoering.
  13. Ik denk dat ik de weg gevonden heb: strip, dan links serie/helden, dan Nero(Sleen kiezen, en dan weer het Volk. Zo krijg ik alle uitgaven van Nero uitgegeven door het Volk. En dat helpt natuurlijk veel meer dan de titel ingeven. Een kanjer van een tip. Bedankt. Dat helpt me echt. PS neem mijn kritiek in deze topic als constructief, want zoals ik ook schreef is en blijft de site een zeer waardevolle bron van info.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...