Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Captivant

Members
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Captivant

 • Verjaardag 13-02-1974

Profile Information

 • Locatie
  Rotterdam

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nu in de veiling bij Millon. En zo ontdek je nog steeds werk dat je nog niet kent.
 2. Captivant

  Integrales

  Bij de Franse uitgave is er, heel creatief, een nieuw omslag bij elkaar geknipt van de oude en nieuwe omslagen. Niet ideaal, maar dit dekt wel beter de lading.
 3. Ik kies natuurlijk voor A. De reden dat ik deze heb ingediend, is juist vanwege het ruime aantal sympathieke en charmante inzendingen. Niets mis mee, maar ik miste beelden die ontregelen, wringen, schuren, ongemakkelijk zijn. En die zijn af en toe nodig. Houdt je scherp. Een beeld hoeft niet te behagen om goed te zijn.
 4. Staat daar nou "Gaston" op de rug van de Nederlandse uitgave nummer 0? Ai.. @Paul_NL Ik zie ook de nieuwe uitgave van Zwartkijken in je kast. Ik heb deze ook aangeschaft omdat mijn exemplaar uit de jaren 80 aan vervanging toe was. Maar eerlijk gezegd vind ik de kwaliteit van het drukwerk van deze "ultieme editie" nogal tegenvallen. Vooral aan het einde van het boek vallen op een aantal pagina's veel details weg. Kijk eens naar pagina 73 (gag 60), deze is in de jaren 80 uitgave een stuk beter. Overigens hebben recent verschenen Franse en Engelse edities dit probleem ook, dus het zal eerder aan het bronmateriaal liggen dan aan het drukwerk. Je zou verwachten dat door de facsimile uitgaven van de originele platen van de laatste jaren, er beter materiaal voorhanden zou moeten zijn. Jammer. Ik zie ook een oudere uitgave in je kast. Heeft deze uitgave hetzelfde probleem?
 5. Megg & Mogg van Simon Hanselmann. Absurde maar intrigerende achterkant. Even absurd als de verhalen in het boek. Voor de fijnproevers. Ook een pleidooi voor het gebruik van glitterfolie. Black Hole, Charles Burns. Alle 12 delen van de oorspronkelijk reeks zijn grafisch even verzorgd. Front- backcover, binnenwerk. Sterke beelden die je niet snel vergeet.
 6. 100% Franquin Volgens mij voor het eerst gepubliceerd in 1989 als ansichtkaart In dezelfde serie meer van dit soort tekeningen Door de rotring pen (en de leeftijd) in een wat afwijkende stijl..
 7. Nog wat minder gekend werk: Ik vraag me overigens af of deze laatste ook is opgenomen in de nieuwe Guust chrono reeks. Er zijn meer van dit soort publicaties die buiten het weekblad om zijn gemaakt (zoals de Amnesty pagina), en dus wat buiten de reeks vallen.
 8. Uit de jaren 50. Mijn favoriete periode.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...