Ga naar inhoud

Captivant

Members
  • Aantal items

    117
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Captivant

  1. Ik denk dat nummer 2 Jacques Martin is. Maar daar ben ik niet zeker van. Nummer 6 is Benoit Peeters.
  2. Deze kavel is hilarisch te noemen: https://www.catawiki.com/en/l/80289235-carl-barks-scrooge-mcduck
  3. Dit uitgave beleid staat niet op zichzelf in de stripwereld. Reguliere uitgave, luxe, super-de-luxe, gelimiteerd, met prent, zonder prent, alternatieve prent, genummerd, gesigneerd, linnen rug, linnen omslag met vignet, fluwelen omslag en leeslint plus kapitaalbandje in cassette met goudopdruk in alle combinaties aangeboden. Een vorm van misplaatste ijdelheid en zelden smaakvol. (Deze ergernis moest er even uit)
  4. Bij Carlsen Comics verschijnt een heruitgave van de Robbedoes integrale ter gelegenheid van de geboortedag van Franquin 100 geleden. Er staan nog meer uitgaven op stapel: https://www.carlsen.de/comics/100-jahre-andre-franquin-meister-des-humors In het Frans is natuurlijk het Spirou jubileum nummer verschenen, maar verder vooralsnog geen aankondigingen van nieuwe uitgaven.
  5. Een makkelijke keuze, lijkt me. Franquin is hier op de top van zijn kunnen. Terwijl de post Peyo prent alle charme mist die zijn eigen vroegere werk zo kenmerkt.
  6. Mijn ervaring is dat de meeste verkopers bereid zijn naar het buitenland te verzenden. Ook al staat dit niet als optie aangegeven. Ik zou de verkoper een bericht sturen en het gewoon vragen.
  7. Waarom dan gekozen voor een knullige uitsnede van een boekomslag op postzegelformaat, niet eens getekend door Jacobs? En niet gewoon voor het iconische beeld gegaan:
  8. Malaterre heeft een duwtje nodig. Stem op het landgoed in de Afrikaanse jungle waar Gabriel op eigen wijze de familie eer probeert te redden.
  9. Uit de Volkskrant van 22 december: Naast zijn collectie Couperiana heeft Hans Matla een duizelingwekkende stripverzameling (70 duizend albums, 100 duizend tijdschriften en 30 duizend stuks ‘overig drukwerk’). De Koninklijke Bibliotheek vond de vraagprijs van 1,8 miljoen te hoog en dus valt de berg strips uiteen in afzonderlijke kavels. Matla heeft een deal met Ton Mackaaij, ook stripuitgever, die veertig ritten moet maken om per keer vijftig bananendozen over te brengen. Daarna wil hij in vijftien jaar alles verkopen aan andere verzamelaars.
  10. Het oude familielandgoed van Gabrielle Lesaffre:
  11. De hertekende versie is in album verschenen:
  12. De meest recente (digitale) uitgave in het Frans is weer terug in de oude stijl. Ik vermoed dat deze uitgave uiteindelijk ook in print zal verschijnen, en dat de aangepaste lay-out exclusief was voor de 60e anniversaire uitgave. De inhoud van de nieuwe uitgave is weer aangepast natuurlijk. Ook enkele omslagtekeningen zijn weer vervangen. Het aantal delen is hetzelfde (22, van 0 tot 21), maar alle albums hebben een vast aantal pagina's van 47, terwijl dit aantal in de jubileum uitgave varieert. Maar dit zijn er wel meer, gemiddeld zo'n 58 pagina's. De pagina's zijn dus herschikt en er zijn wat extra's geschrapt. Uitgave 2022: Uitgave 2017: Uitgave 2009 (19 delen):
  13. Andreas is zomaar uit de actuele planning geschrapt. Sterker nog, dit jaar staat er niets meer op de planning.
  14. Toen de publicatie van het Robbedoes album De hoorn van de neushoren werd voorbereid, bleek een aantal stroken te ontbreken. Deze moesten dus hertekend worden. Franquin en Leonardo verdeelden het werk. De stroken van Leonardo zijn makkelijk te herkennen. De lijnvoering van Franquin is lastig te imiteren. Het origineel van Franquin in het weekblad uit 1953: Maar zo in album verschenen vanaf 1955: Franquin zelf maakte een exacte kopie van zijn oorspronkelijke werk:
  15. Hier ook een liefhebber van het werk van Bernado. Hij kan als geen andere de sfeer overbrengen van de Disney films uit de jaren 60/70.
  16. De brombollen! Hier te bekijken: https://issuu.com/tompoes05/docs/tom_poes_en_de_brombollen
  17. De laatste jaren verschijnen er geregeld strips van zijn hand:
  18. Dit is het huidige e-mail adres: lijnlust@lijnlust.nl
  19. In de categorie niet verschenen, maar ook niet aangekondigd, want de uitgeverij lag dwars. Een Spirou van Chaland:
  20. 4 Ontwerpen van Julsing. Aangekondigd en ook voorgepubliceerd, maar nooit als boek verschenen.
  21. Deze strip krijgt binnenkort een vervolg: Hieronder nog wat ander Pep werk:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...