Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

acor

Members
 • Aantal items

  351
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over acor

 • Verjaardag 20-01-1977

Profile Information

 • Locatie
  Torhout
 • Interesses
  strips - Doctor Who - Star Trek - comics - SF - zever allerhande
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  leraar Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

769 profielweergaven
 1. acor

  Suske En Wiske

  Als er een Vlaamse canon komt, dan dienen Suske en Wiske zeker hun verdiende plaats te krijgen. In de voorbije 70 jaar hebben de verhalen diverse generaties aan het lezen gekregen. De verhalen werden vanaf het begin doorspekt met maatschappelijke thema's en kritiek op mistoestanden in de samenleving. De geesteskinderen van Willy Vandersteen hebben heel wat wijzigingen doorgemaakt in de voorbije decennia, maar het DNA van de reeks is steeds ongewijzigd gebleven.
 2. acor

  De Rode Ridder

  Heel blij met deze mooie tekening door Fabio Bono op het Stripfestival in Middelkerke! Wat een artiest!
 3. acor

  Jommeke

  'Jacht op een voetbal' van Jomme eindelijk uitgelezen. Het mag bij één deel blijven. Het karakter van de reeks ontbreekt, wat in de andere volwassener versies (Red Rider, Amoras, ...) van bekende stripreeksen wel aanwezig was. Er zitten ook heel wat plotgaten in. Heeft er niemand dat verhaal nagelezen?
 4. Ik was in die tijd als kind een heel erg grote fan van de reeks en kleur of niet maakte mij eigenlijk niet veel uit.
 5. Meer info over de inspiratiebron https://www.roderidder.net/nl/uitgaves/inspiratiebronnen/1722-michael-mann-the-keep Een groot deel uit de film ... The Keep https://www.youtube.com/watch?v=nt7B0OD-wE8 Ik vind de versie van Biddeloo wel veel angstaanjagender dan Molasar uit de film. Vrykolakas deed me huiveren als kind.
 6. Een van de absolute hoogtepunten uit de reeks!
 7. acor

  De Rode Ridder

  https://www.roderidder.net/nl/uitgaves/inspiratiebronnen/1975-earl-e-smith-the-shadow-of-chikara Vergelijking tussen de film en het album. Link naar de volledige film https://www.youtube.com/watch?v=0D4KH--pvMw
 8. Uit de RR-story van de SSZ Vandersteen wou met de reeks stoppen. In DE BARST IN DE RONDE TAFEL werd nog een laatste megaschurk gelanceerd, Bahaal, en die zou in DE LAATSTE DROOM (deel 41, 1969) uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de dood van koning Arthur en koningin Guinevere. Dit laatste album baadde in een vrij depressieve einde-van-dewereld-zoals-we-die-nu-kennen-sfeer. Na een dramatisch einde aan het epos zou Vandersteen zich weer op andere reeksen kunnen concentreren. Lezers van de kranten waarin DE RODE RIDDER werd voorgepubliceerd, reageerden echter en masse op het stopzetten van de reeks. Ook Biddeloo zelf vond dit jammer, en hij kon Vandersteen ervan overtuigen om de reeks verder te zetten. Uiteindelijk werd dan in de plaats de avonturenreeks BIGGLES stopgezet. De Rode Ridder zelf stierf niet in DE LAATSTE DROOM, alhoewel Vandersteen dat wel van plan zou zijn geweest moest de reeks definitief stopgezet zijn. Johan werd dan maar weer een dolende ridder die de idealen van Arthur verder zou verspreiden.
 9. acor

  De Rode Ridder

  Idem. Ik was 8 jaar toen dat album verscheen en ik durfde het alleen overdag te lezen. Idem voor De levende doden.
 10. acor

  De Rode Ridder

  Biddeloo heeft heel veel wegen bewandeld met de RR. Die vielen niet altijd bij iedereen in de smaak. Maar albums als De Toverspiegel, De kluizenaar van Ronceval, De Moloch, De bewaker, De Maagdenburcht, Stille getuigen, Vrykolakas, ... heerlijke verhalen. De echte bagger begon voor mij pas toen het aantal pagina's werd ingekort en de 'Kronieken van Merlijn' waren ook niet altijd hoogvliegers.
 11. Biddeloo heeft er toch een mooi vervolg aan kunnen breien met de daaropvolgende albums. Wat wel opvalt is dat iedereen plots leek vergeten te zijn dat Arthur een zoon had. Allemaal last van collectief geheugenverlies.
 12. acor

  De Rode Ridder

  Alle scenario's die na Biddeloo gekomen zijn, zijn zwak. Claus was de enige die nog een beetje voeling had met de figuur zoals hij door de lezers gekend was. Lodewijk wou té veel verhaal in het aantal pagina's proppen en Legendre komt altijd af met lege dozen. Zijn RR is eigenlijk een aanfluiting van alles waar Johan, de Rode Ridder ooit voor gestaan heeft. Herlees die integrales eens of verhalen uit de topjaren van Karel Biddeloo. Daar herken je het ware karakter van de figuur. Nu is hij een norse zak die constant een jong meisje de grond inboort. En tussendoor maar mekkeren over de kruistochten ... Waarom wil Legendre er eigenlijk Galaxa en Demoniah bij gaan betrekken? Hij heeft al gebroken met de volledige voorgeschiedenis. En dat in een reeks die sowieso altijd al bol heeft gestaan van de anachronismen. Ik kijk met plezier uit naar de bewerking die Patrick Cornelis maakt van 'De toverspiegel'. Daarvan weet ik nu al dat het album een mooi en meeslepend verhaal heeft. Iets wat bij de Rode Ridder al sinds 2004 slechts sporadisch nog eens gebeurd is.
 13. acor

  Jommeke

  Nu pas 'Jomme' aan het lezen. Is het kasteel dat afgebeeld wordt in het verhaal gebaseerd op het kasteel van Horst (thuishaven van de Rode Ridder)?
 14. acor

  De Rode Ridder

  De Rode Ridder krijgt eindelijk een mooi eerbetoon, na jaren stiefmoederlijk behandeld geweest te zijn door SU. De dossiers zijn een meerwaarde aan de mooie uitgaves. Zet de integrales zeker voort na deel 6. Ik volg Timhardt: de gloriejaren van Karel Biddeloo waren een absoluut hoogtepunt in de reeks. Uit zijn fantasie in die verhalen zijn diverse mooie dossiers samen te stellen.
 15. acor

  De Rode Ridder

  Dat klopt bijna volledig. De bovenste is uit 51 'Excalibur' en de onderste uit 50 'De terugkeer', de voorlaatste plaat uit het album.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...