Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

acor

Members
 • Aantal items

  404
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over acor

 • Verjaardag 20-01-1977

Profile Information

 • Locatie
  Torhout
 • Interesses
  strips - Doctor Who - Star Trek - comics - SF - zever allerhande
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  leraar Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

1.013 profielweergaven
 1. acor

  De Rode Ridder

  Ik sluit me volledig bij je aan. Ook bij Lukoste trouwens. De verhalen van Legendre zijn saai en slaapverwekkend. Na Martin Lodewijk die ze volpropte met veel te veel historische weetjes en ons de Blauwe Heks opdrong zijn we nu aanbeland bij de avonturen van Allis en in een bijrol De Norse Ridder. Deze coronaperiode heb ik de glorieperiode van Vandersteen en Biddeloo herlezen: dàt waren verhalen die na al die jaren nog steeds als een huis recht blijven staan. Degelijke, spannende verhalen. Ik blijf van ze genieten. Kijk naar wat Patrick Cornelis gedaan heeft met De Toverspiegel: een modern jasje, maar het verhaal blijft overeind. Simpel in al zin eenvoud, maar net daarom zo sterk. De kans dat ik de verhalen van Legendre ooit herlees is behoorlijk klein. Heel spijtig voor Fabio Bono, want hij brengt wél kwaliteit. Zijn stijl is een volledige stijlbreuk met het verleden, maar dat mag. Hij verdient echt een schrijver die snapt wie Johan de Rode Ridder is en weer deftige ridderverhalen schrijft. Niet het zoveelste deel in een zoveelste opeenhoping van nietszeggende plots die héél misschien ooit eens ergens toe zullen leiden.
 2. Al zeker niet door het jonge publiek, want die weten amper wie Kuifje is. Kuifje is voor de oudere generatie een statussymbool geworden, vakkundig uitgemelkt door Moulinsart.
 3. Nadat de verzamelbox hier al enige jaren stof staat te verzamelen ben ik deze week voor de allereerste keer begonnen met Kuifje te lezen (I know: heel laat) Ik ben nu bezig met Kuifje in Amerika. Ik herken volledig het bovenstaande. Ik heb me al regelmatig afgevraagd of er wel een deftig verhaal is. Kuifje is een soort van superheld die alles probleemloos oplost en van de ene dwaze situatie in de andere belandt. Ik weet dat de reeks beter wordt, maar wat ik tot nu toe gelezen heb is maar magertjes. Zeker als ik vergelijk met de beginjaren van andere klassieke reeksen.
 4. acor

  Suske En Wiske

  In de reproducties van Het Laatste Nieuws uit 2010 zijn die details bij de beide voorbeelden er wel nog.
 5. Verkoop die rechten aan Studio 100 en die maken er een goudmijn van. Getuige alle door hen overgenomen strip- en animatiefiguren.
 6. acor

  Suske En Wiske

  Met de Vlaamse feestdag vandaag kwam het Vlaamsgezinde verhaal 'De Krimson-crisis' weer in mijn gedachten. Ik herinner me dat ik als kind ooit een film gezien heb waarvan het uitgangspunt identiek was aan dat van de beginsituatie in dit album. Toen het album verscheen in 1988 herkende ik dat gedeelte dan ook meteen als dat uit de film. Na een lang verblijf in het buitenland keert een man terug met het vliegtuig. Iedereen is gekleed in dezelfde kleren en er zijn robots en apathische en onvriendelijke mensen. Overal zijn elektronicazaken gevestigd en het dagelijkse leven is veranderd in een totalitair regime. Mensen zijn verslaafd aan tv-kijken en computerspelletjes. De man komt in contact met rebellen die hem vertellen dat de maatschappij volledig is geautomatiseerd en de menselijkheid verdwenen. Hij sluit zich aan bij de strijd tegen het beleid. Nu is mijn vraag: is er iemand die weet welke film Paul Geerts als inspiratiebron gebruikt heeft? Hij dateert dus zeker van voor 1988.
 7. acor

  De Rode Ridder

  Ik ben tijdens de lockdown herbegonnen met grote delen van de reeks te herlezen. Zuiver op basis van de verhalen: wat een verschil met de huidige verhalen van Legendre. Vandersteen en Biddeloo wisten hoe een goed verhaal in elkaar zat. Actie, spanning, heel veel fantasie ... dat mis ik in de verhalen van Legendre. Tijd om er een andere scenarist op te zetten. Ik vind de latere pure pulpverhaaltjes van Biddeloo nog beter dan wat er in de nieuwe verhalen te beleven valt. En inderdaad: opnieuw meer pagina's zou de reeks zeker geen kwaad doen.
 8. acor

  Suske En Wiske

  Affiche en kleurplaat voor expo in Storyworld: https://www.storyworld.nl/
 9. Met de eerste 2 al wreed gelachen 😃
 10. acor

  Suske En Wiske

  Johnny Reb aka Karel Biddeloo
 11. acor

  Originelen

  Tekenen vanaf nummer 37, tekeningen én tekst vanaf nummer 43.
 12. acor

  Suske En Wiske

  Jerom trok in Duitsland in die tijd zelfs zijn ogen open, zonder dat ze licht gaven. Idem trouwens voor Odilon die ook steeds met gesloten ogen door het leven ging.
 13. acor

  De Rode Ridder

  Stadho heeft een reeks mooie testtekeningen uit 2013 voor de Rode Ridder op zijn site. https://stedho.myportfolio.com/rode-ridder
 14. acor

  Suske En Wiske

  Mooie foto zien passeren tijdens het surfen ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...