Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

dirk (monsieur toupet)

Members
 • Aantal items

  1.052
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.211 profielweergaven
 1. Oei, al bijna een jaar geleden dat ik nog een illustratie heb geplaatst hier.
 2. Ik vermoed dat je je bestanden opslaat als jpg. Zo ga je bij elke bewerking kwaliteitsverlies krijgen. Dat is al te zien op dat grote rode vlak. Probeer eens met op te slaan als png?
 3. Bedankt om dit te delen. Zo zie je ook dat het moeilijk is de grens te trekken tussen een geïllustreerd verhaal en een strip. Vanaf wanneer kan je spreken vanaf een strip? Hier is er al een ordening van de prentjes zoals we dat kennen in strips maar is er nog geen sprake van kaders. En is een tekenverhaal met onderschriften wel een strip, of moet er toch sprake zijn van tekstballonnen?
 4. "Edition de luxe" Toen waren ze al bezig met gewone en luxe-uitgaven! Wie is de tekenaar?
 5. 15 zal Billie zijn Geen idee wie de andere hond is.
 6. Ja, da's waar. Nu is het zelfs niet duidelijk wie of wat er rolt. Het is de flacon, maar het zou ook omgekeerd kunnen zijn.
 7. Frommeltje Dommel Dilbert Bone Bollie (en Billie?) Kleine Robbe Titeuf Thorgal Asterix Trondheim Cedric Le Chat Lucky Luke Smurfen Marsupilami Chesterfield Soda
 8. Horror in film en op tv werkt voor een groot stuk op schrikeffecten. Dat is al moeilijker in boekvorm en bijna ondoenbaar in een beeldverhaal. Als lezer lees je plaatje per plaatje maar bekijk je ook een volledige bladspiegel. Black Hole van Charles Burns noem ik wel een geslaagde horrorstrip.
 9. Ter afronding: de inhoud. Een afgerond kortverhaal is het populairst (83%), dan volgen een vervolgverhaal (76%), humorstrips (64%). Cartoons en korte strips van een strook kunnen maar de helft van de correspondenten bekoren. Welke soort lange strip? Een klassieke avonturenstrip voor 69% is veruit het populairst. Dan volgen een humoristische strip (44%) en een graphic novel (36%). Een beetje in dezelfde trant verkiest een grote meerderheid realistisch getekende strips (87%). De klassieke "dikke neuzen"-stijl krijgt ook 68% van de stemmen. Experimenteel werk (22%) en manga (16%) bungelen achteraan. Welke auteurs? Voor 68% telt enkel de kwaliteit en doet de naam er niet toe. Bekende namen uit VL/NL (40%), bekende namen uit het buitenland (38%) en nieuw talent (38%) houden het verdeeld. (nogmaals: meerdere antwoorden waren mogelijk) Hopelijk tot later!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...