Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

dirk (monsieur toupet)

Members
 • Aantal items

  920
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dirk (monsieur toupet)

 1. enkele kleine opm, als ik mag: - de textuur van de tuniek van de wachters doet me iets teveel aan druppels op stof denken. - de bok van de wagen is al laag gepositioneerd, maar in het 2de plaatje is ie nog een stukje lager als ik het achtereind vh paard zie. - moeilijk hoek in het 3de plaatje.
 2. Ambitieuze tekening van de hand die naar de ganzenveer grijpt. De schouder wellicht wat te hoog en misschien een stukje elleboog te tonen onderaan? Bij zo'n plaatjes moet je je wel de vraag stellen wat de functie ervan is in het verhaal. Als die ganzenveer een belangrijk detail is bvb. Ik zou het niet gratuit gebruiken. Volgende plaatje: rare afsnede van een stukje voorhoofd.
 3. Smaken verschillen. Soupir kon ik wel pruimen qua tekening. Scenario inderdaad maar zozo. In mijn ogen zwak: - robot Roger: scenario is best nog te pruimen maar die tekeningen... - die apensmoel die pakjes moet rondbrengen. Tekeningen waren niet goed en verhaal ook niet. Net twee reeksen door populaire personages bij de Franse jeugd, die men hun gang laat gaan als scenarist. Een poging om een ander publiek aan te boren? Ik weet niet precies waarom Mixhel wegmoest. Verkoopcijfers? Wat wel opviel, de bende van Atelier Mastodonte leek bijna helemaal verdwenen (waar op een bepaald moment Trondheim eigenhandig de helft van het Magazine schreef). In de plaats kwamen auteurs van bij Fluide Glacial. En nu lijken die van Mastodonte weer terug. Of dat een indruk?
 4. Is het de draak die vuur spuwt? Dat is niet 100% duidelijk. Als het zo is, had je in het laatste plaatje de draak nog aan het werk kunnen tonen met de laatste van de rovers.
 5. Ik heb geen problemen met de post. Vandaag het nieuwe nummer in de bus gekregen. In het verleden heb ik het ook een paar keer voorgehad. Op een berichtje via de website werd dan redelijk snel gereageerd en werd het achtergebleven nummer nagestuurd. De nieuwe formule is gelanceerd. Omgooien van de rubrieken, weer meer auteurs van Atelier Mastodonte. Maar ik heb het nummer alleen nog maar doorbladerd.
 6. Na een goed jaar als hoofdredacteur, exit Florence Mixhel. Terugkeer van Frédéric Niffle, in tandem met Brussels stripjournalist Morgan Di Salvia. En volgend nummer krijgt al een nieuwe opmaak. Met dat nieuwe duo waarschijnlijk terug meer aandacht voor het patrimonium van Spirou en Dupuis, zowel in strips die verschijnen als in interviews / dossiers. https://www.actuabd.com/Morgan-Di-Salvia-sera-le-nouveau-redacteur-en-chef-du-Journal-Spirou
 7. Ik ben een van die gekken die heel de tijd zit te draaien en keren om die verhalen te lezen zonder ze uit te scheuren of te verknippen.
 8. Spannend! ET to the rescue? Op het voorlaatste plaatje, met de zon in de rug, had je op je (zwarte) schaduwen kunnen werken.
 9. Mooie actie! Dat middelste beeld kan wel wat misleidend werken. Het lijkt erop dat de centaur en de beer elkaar doden, maar denkelijk wint de beer.
 10. Bedankt voor de fijne reacties. Dat motiveert voor de toekomst.
 11. Bedankt. Daar is iets meer tijd dan gemiddeld in gekropen. Ik ga niet meer finishen in november. De laatste plaat zal voor morgen zijn.
 12. Ja, mooi slot. En weer een geslaagde nanomango. Een hele prestatie!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...