Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Guilty Pleasure

Members
 • Aantal items

  60
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. En dan de bijdrage van Mario B. Oftewel.. heeft de tekenaar een keuze? Zeker nu de concurrentie moordend is?
 2. Klopt helemaal. Ze zijn dan ook nooit verrast of blij als ze voor het eerst een Vlaamse versie zien. Ik weet niet of je van Daedalus bent maar daar lijkt het op. Zie dan de positieve opmerkingen eerder maar vergeet ook niet - ik neem aan dat er iets uit komt - dat er vaak heel veel jaren tussen de laatste en wellicht het vervolg zit.. Denk dan ook aan het gebrek aan informatie. Zeker de site is een lachertje.Zo gek is het dus niet als ook ik denk dat deze reeksen niet afgemaakt worden. En voordat het een discussie over Deadulus wordt, het ging en gaat hier over het stoppen van reeksen en de rol van tekenaars. Die is klein naar mijn mening omdat commerciële overwegingen, geld verdienen, belangrijkste zijn.
 3. Of ze definitief zijn gestopt weet je natuurlijk nooit. Ik dacht dat ook voor Uchronies maar die komen na jaren toch Voor Maar ik denk dat u zich toch afvraagt waarom reeksen als Aspis niet zijn afgewerkt. Ik las nu net iets over Bloedkoninginnen. Dat schijnt er dan eindelijk aan te komen. 24 uren Le man jaren achterstand Narrenschip idem Als het al afkomt dan is het zaak om wat te laten weten. Daedalus kan wat dat betreft nog wat winnen. Verder geen onsympathieke uitgever. En de 2e vraag. Zover ik weet wordt de vertaling zaak tussen uitgevers. De tekenaar is vaak al blij als hij het weet.
 4. Daar zijn u en ik het over eens. Ik heb aangegeven dat bij oudere berichten het beeld bestaat dat de tekenaar aan de lijntjes trekt. U geeft ook aan te denken dat uitgevers puur commercieel kijken. Helaas gaat dat soms ten koste van kwaliteit. Denk aan lage pagina prijs en haastwerk maar ook uitmelken van reeksen (met als rampzalig voorbeeld Suske en Wiske) of niet afmaken. Ik heb liever iets minder maar dan wel kwaliteit.
 5. Ik lees hier dat de tekenaar een belangrijke rol heeft bij het wel of niet doorgaan van een reeks. Zal zeker hier en daar het geval zijn; zeker als die voor het eerst of enige keer succesvol is (was Rosinsky voor Thorgal een naam?). Als een tekenaar zelf scenario's maakt is de kans groter. Zelf denk ik dat vaak de commerciële belangen van uitgeverijen bepalend zijn. Dat zie je ook terug bij de prijzen voor een pagina die men aan tekenaars geeft en aan het tempo dat men vraagt. Uitgeverijen met liefde voor het vak? Dan streep Casterman, Dargaud, Dupuis, Glenat, Lombard, Soleil enzovoort maar door. Uitmelken of halverwege stoppen, dat is het devies. Ook de vertaaluitgevers zoals Silvester, DDB, Deadulus zijn ook niet te beroerd om te stoppen. Waarschijnlijk geen probleem voor tekenaars want volgens mij zien die van doorverkoop niets terug.
 6. Waarvan akte! En de geweldige 'drukte' bij Silvester laat ook zien dat klanten zich niet laten bedotten.
 7. Een denkfout....je rekent alle kosten toe aan de tekenaars. Er wordt meer omgezet dan alleen de beursedities. Indien wel dan Silvester en DDB echt zielig en kansloos.
 8. Nee, maar er zijn nu eenmaal kosten aan tekenaars verbonden. Er zijn uitgevers die dat sympathieker qua kosten doorbelasten. Wat voor mij het irritantste is zijn die beurs edities.Hup een kaffie en we hebben er weer een. Typisch lokaal vermaak. Ook storend is om een tekening in een ander boek onmogelijk te maken ook bij aanschaf beurs editie. Helemaal fraai als je 2 x beurseditie mag betalen en 1 tekening mag ophalen. Bereken extra kosten, laat ticket aanschaffen en geen hollands geneuzel met een kaffie.
 9. Smuda is bij Silvester bekend. Beide anderen zijn ook vaak te zien zeker op Vlaamse festivals. In elk geval geen namen waarvoor ik €21 voor een kaftje ga neerleggen.
 10. Hiermee stoppen scheelt alvast. Ik vermoedt dat er dan geen 60 meer gaan. Tenzij het budget voor interessante zaken wordt gebruikt maar gezien de ervaringenen vanaf Houten eigenlijk kansloos.
 11. Is het denkbaar dat soort niet on topic gezever op andere manieren wordt gedeeld? Messenger, Whatsapp enz.
 12. Lijkt prima tip maar Silvester en Dark Books zijn zelden toekomend als het om klanten gaat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...