Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Waldorf

Members
 • Aantal items

  13.385
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Waldorf

Profile Information

 • Locatie
  Aalter
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

2.598 profielweergaven
 1. Inderdaad een trieste commercial die al die Fransen criminaliseert die hun wagentje nodig hebben om dagelijks vrij grote afstanden naar het werk af te leggen. Het is, ondanks de Tour de France, geen land dat zich leent om buiten de grote steden per fiets woon-werkverplaatsingen te doen. De gele hesjes zijn daar begonnen omdat de dieselprijzen de hoogte in gingen, en de mensen steeds meer moesten betalen om op het werk te geraken. Hun openbaar vervoer is ook niet je dat.
 2. De vraag stellen is ze beantwoorden.
 3. Heb je heel deze onnozele draad herlezen om vat te krijgen op de verhaallijn?
 4. Met de app ObsIdentify kan je allerlei natuurpracht determineren: neem een foto van een vogel, een plant of een amfibie en de app vertelt je wat je voor je hebt. Met een foto van mijn gezicht wist de app me te vertellen dat ik een makreel ben.
 5. Gelezen: Tot de laatste (Jérome Félix, Paul Gastine) Er is geen genre dat zo is opgetrokken uit clichés als de western. Er zijn goeden die zich moeten verdedigen tegen de slechten, en dat gaat gepaard met bloedvergieten. Maar aan de oprukkende grens van de beschaving wil het morele kompas al eens beginnen tollen waardoor je nooit zeker weet wie de goede is. In Tot de laatste is het einde van het cowboy-bestaan in zicht. De trein maakt het overbodig om hele kuddes vee te paard te begeleiden naar de slachthuizen. Cowboys worden technisch werkloos en moeten omscholen tot varkensboer of treinbestuurder. En job-onzekerheid maakt bitter. Tegen die achtergrond krijgen we hier een verhaal dat bulkt van de clichés: goeden, slechten en een knappe schooljuf. En toch was ik aangenaam verrast. Het verhaal kent weliswaar enkele ongeloofwaardige wendingen, maar ik bleef lezen. Want de personages zijn goed neergezet, het verhaal heeft vaart en de tekeningen van de overweldigende natuurpracht van Wyoming zijn prachtig. Goede western.
 6. Canvas heeft onlangs de uitstekende documentaire over Laurel Canyon uitgezonden. Zelf heb ik dit tweeluik over de muzikale broeihaard in het LA van de 1965 tot 1975 pas dit weekend bekeken, maar wat een plezier was me dat. Laurel Canyon Boulevard is een weg die van LA naar het noorden loopt, en waarlangs het in die jaren goedkoop en mooi wonen was op een steenworp van Hollywood en LA. Groepen als The Byrds, The Mamas & The Papas, CSNY en Frank Zappa hadden er een optrekje. Volgens een getuige was het leuke aan die tijd dat iedereen bij elkaar over de vloer kwam om te praten, te eten, drugs te gebruiken en muziek te maken. Ik heb er Frank Zappa's uitstekende boek (The real Frank Zappa book) ook even bij genomen, en daarin schrijft hij dat hij weg ging uit Laurel Canyon omdat iedereen er ongevraagd bij hem op bezoek kwam. Desalniettemin: uitstekende docu.
 7. Is het niet ontzettend moeilijk om een bende van veertig rovers te organiseren?
 8. Het internet leent zich ook niet tot betekenisvolle discussies.
 9. Waldorf

  voorlezen

  Nee nee nee! Je moet hen nu, als ze klein zijn, die strips door de strot rammen. Nu zijn ze nog kneedbaar, en kan je hen de liefde voor dat medium inlepelen. Je moet wel op zoek naar spul dat hen aanspreekt. Toen ze nog kleuters waren kocht ik Stoppeltje voor mijn kinderen. Mijn dochter leest geen strips meer, maar mijn zoon heb ik via Yakari aan boord gebracht. Verder alle usual suspects: Sus & Wis, Jommeke (een beetje), Rob & Kwab, Lucky Luke, Asterix. Hij is ook gek op Sabels en Galjoenen, Bone,... Ook zaken als Insecten of Diep in de zee vindt hij geweldig.
 10. Denkt u dat ik mijn fortuin gebouwd heb op de verkoop van rommel?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...