Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Waldorf

Members
 • Aantal items

  13.078
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Waldorf

 • Titel
  Onafhankelijk striplezer
 • Verjaardag 11-04-1977

Profile Information

 • Locatie
  Aalter
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

2.236 profielweergaven
 1. Waldorf

  WW III

  Toiletpapier hamsteren.
 2. Ik moet van mijn dochter Reddit volgen. Voor onzin en memes. Van mijn kwis-buddies moet ik op facebook. Om af te spreken. Voor mezelf volstaat LR4x4.com om op te zoeken welke kleur draad mijn mistlicht doet branden (rood met gele tracer) en de reep om over strippies te leuteren. Elke dag duwt de postbode nog een papieren editie van De Standaard in de bus. Waarvoor dank.
 3. Waldorf

  WW III

  Mensen moeten HLN niet lezen: het houdt hen dom en maakt hen bang.
 4. Gelezen: Bad weekend - Brubaker, Philips De meesters van de noir brengen een verhaal dat dicht bij onze belevingswereld staat. Bad weekend speelt zich af op een comic con, waar een oude tekenaar met diva-allures één van zijn ex-assistenten toegewezen krijgt als lijfwacht. De jongere tekenaar moet er voor zorgen dat zijn oude mentor al zijn afspraken netjes nakomt en niet gewoon aan de drank gaat. Maar de oude meester heeft nog wat onafgehandelde zaken te regelen. Ik zeg het niet graag, maar dit is een mindere van dit duo. Une année sans Cthulhu - Smolderen, Clérisse Dit is de derde samenwerking van dit duo. In het verleden combineerden ze al de expo van 1958 met een sci-fi-verhaal en de summer of love met spionage. Dit derde deel speelt zich aan het begin van de jaren '80 af en de onderliggende sfeer komt uit rollenspellen/kaartenspellen die toen blijkbaar in zwang waren, net zoals videospelletjes. Zelf ben ik er niet in thuis. Ik kocht dit boek omdat ik de twee vorige delen erg goed vond, maar de kwaliteit neemt nu toch af. De contourloze tekeningen zijn van hetzelfde hoge niveau, maar het verhaal was minder boeiend. Er zit nogal wat ballast in de vertelling, en in combinatie met het niet al te eenvoudige Frans van Smolderen las het niet altijd even vlot. De kinderen van de wind 8, Het bloed van de kersentijd - Bourgeon We zijn met dit album ver verwijderd van de originele vijf delen van de Kinderen van de wind. Het verhaal speelt in Parijs vanaf 1888. De lichtstad is op dat moment de mooiste stad ter wereld. De Eiffeltoren staat er net, en op Montmartre is de bouw van de Sacré-Coeur bezig. Maar het gewone volk van Parijs herinnert zich nog de oorlog van 1870 en Commune die daarop volgde in 1871. Bourgeon is een man die zich degelijk documenteert, en die van zijn lezer misschien wel hetzelfde verwacht. Wie de vele tekst goed wil kunnen volgen moet toch iet of wat beslagen zijn in de geschiedenis van Frankrijk. Dat er tussen de vele historische uitweidingen ook nog een plot moet komen, of een verbinding tussen de personages en de lezer zal Bourgeon worst wezen. Dat maakt de lezing een traagzaam gebeuren, maar ik was wel geboeid. De tekeningen van het Parijs van 130 jaar geleden zijn geweldig, de hoofden van de personages zijn typisch Bourgeon: van een grote rijkdom, maar vaak ook vreemd en onnatuurlijk. Ik kijk toch uit naar het vervolg.
 5. Bestaan daar gespecialiseerde fora voor?
 6. Mam, weet jij nog wanneer ik voor het eerst een boterham met kaas gegeten heb?
 7. Gwyneth Paltrow verkoopt kaarsen die ruiken als haar foef. In De Schakelaar zat ook een scene met een kaars. De vragen die ik me nu stel durf ik hier niet neer te pennen.
 8. De zwendelstraal geeft de gebruiker ook controle over het slachtoffer.
 9. Het hele tornooi komt op losse schroeven te staan. Mensen geil maken met een apparaat is verderfelijk, maar ze je totale wil opleggen middels een bril is grappig. Ik heb geen enkele morele houvast meer.
 10. Ik ben zelf een groot liefhebber van bloot, erotiek, porno en all-round vetzakkerij. Maar als uitvinding is de schakelaar toch wat dubieus? Anderzijds: hij doet hetzelfde als de brollebril, maar op een veel kleiner spectrum van het menselijk gedrag.
 11. Ik denk dat Vittorio gelijk heeft dat de schakelaar als uitvinding in dit tijdperk niet meer ok is. Er is maatschappelijk een en ander veranderd sinds dat boekje voor het eerst verscheen (1984). Maar je kan Manara daarom nog niet afserveren als tekenaar. Eigenlijk was Chester 5000 XVY van Jess Fink een betere uitvinding in hetzelfde genre.
 12. Vulgair? Manara is een genie. De schakelaar is een uitvinding die in deze tijden niet meer kan, maar er zijn weinig mensen die kunnen tekenen als Manara. Schaamte is een sociale constructie.
 13. Er zijn weinig Zwitsers die beiden doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...